HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2014 Perşembe - 11:24

Erdoğan: Hedef haline getirildim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın keşfine yönelik sözleri nedeniyle özellikle batı medyası tarafından hedef haline getirildiğini söyledi.

Erdoğan: Hedef haline getirildim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK açılış toplantısında konuştu.
 
Konuşmasında Amerika'nın keşfiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere değinen Erdoğan, batı medyası tarafından hedef haline getirildiğini söyledi.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
 
"En emin yerler olması gereken türbeler, mescidler Müslüman olduğunu iddia edilenler tarafından katliam mekanlarına dönüştü. Kendilerini müslüman diye tanıtan canilerden kurtaramadığımız için Mescid-i Aksa barbarların postallarıyla çiğnendi. Sesimiz çıkabiliyor mu?
 
Biz gerek içimizden gereken dışardan gelen saldırıları durduracak güce sahibiz. Eğer istenirse Irak'ta akan kanı durdurmak mümkün olabilir. Suriye'de çocukalrın öldürülmesinin önüne geçilebilir.
 
Eğer birlikte olunursa, bir asırdır devam eden Filistin'in yalnızlığı ayıbına son verilebilir. Bizim sorunlarımızı sadece biz çözeriz, dışarıdan gelenler değil. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınını, elmasını, seviyor. İnanın bizi sevmiyorlar. Dışarıdan gelenler yüzümüze dost gibi görünenler çocuklarımızın ölümünü seviyor.
 
Buna ne kadar sabredeceğiz, ne kadar mazeretlere sığınacağız. Şii olmak Suriye'de öldürülen çocukları seyertmeye bahane olabilir. Sunni olmak türbelere yapılan saldırıları, seçilmiş yöneticilerin darbeyle uzaklaştırılmasını haklı çıkarabilir mi? Ölümlerden kazanan kim, çatışmalardan kazanan kim? Sorunlardan kazanç sağlayan kim?
 
I. Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümünde İslam dünyasında kurgulanan siyasete dikkat çektiğim için en ağır eleştiri ve hakaretlerin hedefi yapıldım. Amerika kıtasına Müslümanların ulaştığını söyledim. Bilimsel gerçeklere dayanan bu tezi sadece tekrar ettiğim için batı medyası ve içimizdeki yabancılaşmış bazı kompleksçiler tarafından hedef haline getirildim.
 
Müslümanlara terörist damgasını yakıştıranlar. İslamafobi konusundaki uyarılarımızı dikkate almıyorlar. Bizim sorgulamamıza istemiyorlar. İlmi tarihi hatırlatmamızdan çok rahatsız oluyorlar. Yoksulların hakkını savunmamaızdan rahatsız oluyorlar.
 
Ama biz ne onlara ne de kendimize böyle bir ayrılmcılığı reva göremeyiz. Biz çocuklara kıyanlardan olamayız. Terörün tarafında olamayız. Biz onlara karşı da birbirimize karşı da kıyıcı ve kırıcı olamayız. Irak ve Suriyeli masum çocukların elleri katillerin sırtını sıvazlayanların da yakasında olacaktır.
 
Tarihinin en talihsiz günlerini yaşayan İslam coğrafyasında krizlerden çıkışın yolu birlik olmaktır. Her sorunun üstesinden geliriz. Yeter ki bir olalım, yeter ki Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım.
 
BM'nin gerçek manada bir reforma ihtiyacı vardır. Şu anda bütünüyle İİT acaba bir etkinlik bu anlamda yapabildi mi 197 ülke var, bunun içerisinde 57 ülke İİT'nin üyesi. Bir şey yapabildik mi, yaptık mı Hayır. Ne zaman, ne gibi adım atacağız Buralarda stratejilerimizi gözden geçirmemiz lazım."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 29 Kasım 2014 Cumartesi 12:37

benim birtek cumhurbaşkanım var(MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)kimseyi ötekileştirmemiş. kimseye küfür etmemiş.kimseye ananıda al dememiş.kimseye yolsuzluk yapın dememiş. kimseye bu arazi güzel buraya saray yapın dememiş.hiç bir akrabasına gemiler alın dememiş.hiç bir akrabısına halkımdan zengin olun dememiş.saymakla bitmecek daha neler neler.sonra atatürkümüz demişmidir hedef haline getirildim dememiştir.şimdikilerin halkına yaşattıkları ve halkının maddi olanakları artması gerekir iken kendilerinin zenginleri öne geçmesi cokmu iyi hey vatandaşlar uyanın ya uyanın yolsuzluklardan bile vatandaşın haberlerden yasaklanmak hangi cumhuriyette hangi demokraside var bu yasaklar kalk sonra deki hedef madureyeriyeti sen kimleri kandırmaya çalışıyorsun daha ya yeter artık ya.

Yorumu oyla      12      5  
baytak 27 Kasım 2014 Perşembe 13:26

Her zaman suçlayacak birilerini buluyorsunuz. BM bu yaşananlara karşı çözüm üretmedi. Peki İslam ülkeleri birlik olup yaşananlara karşı çözüm üretti mi? Önce daha ADİL bir yapı için anlaşmadan, BM de yapı değişirse çok daha kötü olur.

Yorumu oyla      11      5  
baytak 27 Kasım 2014 Perşembe 13:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnanın bizi sevmiyorlar Sayın USTA, dış ilişkiler SEVGİ, ARKADAŞLIK, DOSTLUK değil Ülkelerin karşılıklı çıkar ilişkileri önemlidir.

Yorumu oyla      12      6  
ercan 27 Kasım 2014 Perşembe 12:47

sayın cumhurbaşkanı birlik olalım allahın ipine sarılalım diyor.Bırakın islam dünyasını siz kendi ülkenizdeki insanları ötekilşetiriyorsunuz uygulamalrınızla.Toplum ikiye bölünmüş.Dönüp bir aynaya bakın ben bunları söylüyorum ama hiç birini yapmıyorum diyen birini göreceksiniz.Hoca verir talkımı kendi yutar salkımı çok bilinen deyimdeki gibi bir portre çizerseninz bu söylemlerinizin toplum olarak bir karşılıgı olmaz malesef.

Yorumu oyla      13      5  
ercan 27 Kasım 2014 Perşembe 12:30

Diyelim ki müslümanlar keşfetti amerikayı.Bu islam dünyasının batı dünyasının çok gerisinde kaldıgı gerçegini degitirecek mi.Çgadaslık ta demokraside kültürel anlamda teknolojide bilimde batının çok gerisinde kaldıgnının gerçegini degiştirecek mi.Bu bütün alanlarda geri kalınca malesef sizin yaptıgınız konuşmaların hiç bir etkisi olmadıgı gibi alay konusu da olabiliyorsunuz.Ne zaman islam dünyası bu degerleri benimsyip gerekenleri yapar tüm dünyada saygınlık kazanıp ettigi sözlere deger vrerilen ülkeler konumuna gelecektir.Yoksa bu tür konuşmalar ben çalıyorum ben söylüyorumdan başka bir anlam ifade etmiyor.

Yorumu oyla      13      5  
Misafir 27 Kasım 2014 Perşembe 12:27

Esasında tüm Batılı bilimadamları da sensin, herşeyi dünyada sen buldun; Recof Colomb, Thomas Recison,Tayyola Tesla, Tayyil Armstrong ve daha niceleri :)

Yorumu oyla      13      5  
27 Kasım 2014 Perşembe 12:17

allah allah müslümanlara terörüst damgası vuruyorlar diyene bak yaaaaaaaaaa.bu cümle sana ait ya

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP’de adayların beklediği tarih belli oldu
CHP MYK, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu ...
Bakan Bozdağ’dan flaş yayın yasağı açıklaması
Adalet Bakanı Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına getirilen ...
Gül: Başkanlık sistemine karşıyım çünkü…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Londra'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın gönlünde ...
 
CHP’li Güler’den partililere önseçim vurgusu!
Önseçimin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Güler, seçim bölgesinde yaptığı ...
Bayraktar’dan yayın yasağı yorumu: Olmasaydı…
Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, Eski Çevre ve Şehircilik ...
Davutoğlu: Kerkük için tedirler alındı
Şanlıurfa'yı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde ...
 
Flaş gelişme: '17 Aralık'a yayın yasağını kim istedi?
TBMM'de 17 Aralık süreciyle bağlantılı olarak dört eski bakan hakkında ...
Erdoğan ‘fıtrat eleştirilerine’ sert yanıt verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın-erkek eşitliğine yönelik sözlerinin çarpıtıldığını ...
Ümit Yaldız yazdı: Cici partiler
Türkiye’de kaç siyasi parti olduğunu araştırdım. Vikipedia’nın İçişleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva