HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2024 Cuma - 15:58

Erdal Beşikçioğlu: Mansur başkanımla bir sıkıntım olmadı

Ankara'da CHP'nin Etimesgut ilçesi  belediye başkan adayı olan Erdal Beşikçioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı çıktığı iddiasıyla ilgili, "Mansur başkanımla benim asla bir sıkıntım olmadı. İkimiz de Angaralıyız. İki Angaralı, bu Ankara'ya daha neler yapacak" dedi. 

Erdal Beşikçioğlu: Mansur başkanımla bir sıkıntım olmadı

CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı sanatçı Erdal Beşikçioğlu, CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda basın toplantısı düzenledi. Beşikçioğlu, 30 yılının sanatla iç içe geçtiğini belirterek "Şimdi değişen tek şey 'seyirci' olarak adlandırdığım yurttaşlarımızı 'seçmen' olarak adlandıracağız. Tek değişiklik bu; ama zaten onlarla beraber yaklaşık 30, 40 yıldır bu sanatın içindeyim. Onların her zaman derdini dinledim, zaman zaman bana 'Vali'den dolayı şikayetlerini dile getirmişlerdir. Bunların hepsi, her seferinde sözde kaldı. Bunu hayata geçirme, gerçekleştirme imkanı bu. Ortak bir akılla, inanan genç nüfusuyla Etimesgut'ta bence müthiş bir rüzgar esecek" dedi. 

'YAKALANMASI GEREKEN GENÇ BİR KUŞAK VAR'
Etimesgut nüfusunun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğuna dikkat çeken Beşikçioğlu, "Çekirdek aile, yeni anne-baba olmuş insanların tercih ettiği bir yer. Anne, babadan bahsediyorum. Hiç ideolojik bir simgeden bahsetmiyorum. Çünkü onların da tüm ihtiyaçlarını yerine getirecek, anne baba olmaktan kurtarıp, o genç evlatlarına bakabilecek bir yapıyla, onları bu sosyal ortamın içerisinde evlere hapsetmeden yaşatmak arzusundayım. Genç nüfusun dinamizmini örgütle beraber güzel kavrayıp, sanırım Mansur Başkan'ın da bu sosyal belediyecilik derslerini yerinde etüt ederek, örnek bir belediyecilik anlayışını tüm Türkiye görecektir diye düşünüyorum. Şu anda herkes ekonomik krizi düşünüyor; fakat benim asıl derdim yakalanması gereken genç bir kuşak var. Onun ihtiyaçları, onun algıları bambaşka düzeyde. Eğer bunu becerebilirsek Ankara, Cumhuriyet'in başkenti olarak tekrar parlamaya devam eder diye düşünüyorum" diye konuştu. 

'ANKARA İÇİN YAPTIKLARI ASLA UNUTULMAZ'
Beşikçioğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendi adaylığına sıcak bakmadığı yönündeki iddialara yanıt veren Beşikçioğlu, "Mansur Bey ile hep görüştük. Ankara'daki sanat etkinliklerinin ya da sosyal dünyanın nasıl olması gerektiğini etüt ettik. Özellikle pandemide Mansur başkanın Ankara için yaptıkları asla unutulmaz. Biz de orada elimizden geldiğince onun yanında güçlü görünmeye çalıştık. Mansur başkan, benim için bambaşka bir yerde. O yüzden çok değerli bir isim. Onun için de aynı şekilde düşünüldüğümü düşünüyorum. Televizyonda seyrettiğim durumları, açıkçası yaşamadım. 'Vay, siyaset de enteresanmış' dedim. İlk defa o zaman siyasetle karşılaştım. Ama Mansur başkanımla benim asla bir sıkıntım olmadı. Mansur başkanımla da benim asla bir sıkıntım olamaz. İkimiz de Angaralıyız. İki Angaralı, bu Ankara'ya daha neler yapacak" dedi.

'DİZİ ÇEKMEYECEĞİM DERSEM OY VERMEZLER'
Beşikçioğlu, sanat hayatına da devam edeceğini belirterek, "Eğer 'diziyi çekmeyeceğim' dersem oy vermezler. Onun için, ilk şartım oydu benim. Çünkü benim halkımla iletişim kurma biçimim hazırladığım repertuvarlarda gizli. O yüzden benim sahneyi bırakmam doğru olmaz. Evet, 650 bin kişinin bir belediye başkan adayıyım; ama 80 milyonun sanatçısıyım. Bu bağlamda da açıkçası örgüt bana tam desteği verdi. Hobi olarak sanatımı yapmaya devam edeceğimi düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Ayasofya'da yeni düzenleme: Giriş ücreti ödenecek!
 
Cevdet Yılmaz'dan emekli zammı açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 12 Ocak 2024 Cuma 20:13

Parti içinde gece gündüz demeden koşturan yürüyüş ve protestolara katılan emek ve zaman veren bir çok partili varken film ve dizi setinde birini belediye başkanı atamak ne kadar doğrudur,sanatcı sanatını icra etsin topluma yol göstersin popüler olmak ile seçim almak biraz zordur,lütfen tepe yöneticileri tabanda çalışan emek ve zaman veren partilileri bir çırpıda yok saymayın gün gelir onlarda sizin fişinizi çeker yavaş oda oluyor haberiniz olsun...

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurul, İzmir adayı için kararını verdi… Gözler Erdoğan’da!
Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
İYİ Parti’nin yeni il başkanı Doğan’dan ilk mesaj: Güçlenerek yola devam edeceğiz!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığına atanan Ülkü Doğan partisinin il binasında ...
Erdoğan tarih verdi... İzmir adayı belli oluyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü (14 Ocak) Ankara merkezli ...
 
DEM Parti aday çıkaracağı 7 ili açıkladı
Yerel seçim yaklaşırken partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. ...
Aday Adayı Yıldız: O depremi biz yaşasaydık, kıyamet olurdu!
CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığı için yola çıkan Çevre Mühendisi Onur ...
Aday Adayı Temiz'den Tandoğan daveti: Tek yürek, tek ses olacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 14 Ocak’ta Ankara – Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştireceği ...
 
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak açıklaması
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, yerel seçim ittifaklarına ...
Büyükşehir Aday Adayı Atila: İzmir hak ettiği yerde değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Dokuz Eylül Dernekler ...
Özel'den seçmene çağrı: Seçimde iktidara sarı kart gösterin!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva