HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 18:09

Erbakan: 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar!

Seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Millet İttifakı'na eleştirilerde bulunarak, “Tam 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar. Hepsi ayrı partilerden ve hepsi ayrı telden çalacak. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı, bir tane cumhurbaşkanı, adeta 7 kocalı hürmüz modeli gibi sekizli yönetim modeli söylüyorlar” dedi.

Erbakan: 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ümraniye’de ‘Sevgi Yürüyüşü’ne katıldı. Alemdağ Caddesi’nde gerçekleşen yürüyüşte önce esnafla selamlaşan Fatih Erbakan vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini belirten Erbakan “Bir oy Erdoğan'a bir oy Yeniden Refah'a” dedi.

“MİLLETİMİZ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ ALANINDAKİ KAZANIMLARIMIZIN KAYBEDİLMESİNİ İSTEMİYOR”
Erbakan, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi milletimiz ferasetini bu sefer de konuşturacak ve 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'na en büyük desteği vererek ferasetini bir kez daha gösterecektir. Milletimiz bir defa şu konuda çok hassas; inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımızın kaybedilmesini istemiyor. Bugün 7’li masaya baktığınız zaman ‘İmam hatiplerin fazlasını kapatalım, Ayasofya'yı yeniden müze yapalım, 5 yaşında çocuğa Kur'an mı öğretilir? Bu Taliban zihniyetidir’ gibi söylemleri dile getiren başörtüsüne anayasal bir güvence getirileceği zaman mecliste ‘Hayır, Bu laikliğe aykırıdır, onay vermeyiz’ diyen 28 Şubat zihniyetinin izleri var. Bu nedenle milletimiz Türkiye'nin 4 bir yanında burada İstanbul'da da gördüğümüz gibi her geçen gün artan bir şekilde desteğini Cumhur İttifakı'na Yeniden Refah Partimize ve sayın Cumhurbaşkanımıza veriyor” şeklinde konuştu.

“BU 7’Lİ MASAYA LGBT LOBİLERİ DESTEK VERİYOR”
Erbakan Sözlerine şöyle devam etti:

"Kendi milli ve manevi değerleriyle, inancıyla barışık olmayan, daha milletin oyuna ihtiyaç duyduğu sırada dahi bu açıklamaları yapan ve iktidar olursa Türkiye'yi nereye sürükleyeceği belli olmayan bu yapıya milletimiz geçit vermeyecek. Bu 7’li masaya PKK'nın, Fethullah Gülen örgütünün yöneticileri destek veriyor. Açın internette videoları sayısız. Bu 7’li masaya LGBT lobileri destek veriyor. Bunlar sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi LGBT'ci. İYİ Parti'nin genel başkan yardımcısı Amerika'da LGBT yürüyüşüne katılıyor ve 'Arkadaşlarımızla muhteşem bir gün yaşıyoruz’ diyor. HDP Genel Merkezi İstanbul'da LGBT'ye karşı miting yapıldığı gün bir saat içerisinde ‘LGBT’ye karşı olmak nefret, insanlık suçudur’ diye açıklama yapıyor. yayınlıyor. Peki CHP? Cumhurbaşkanı adayları, ‘LGBT Türk aile yapısını bozmaz, bir zarar vermez’ diyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları çok affedersiniz eş cinsel evliliklerle ilgili ne düşünüyorsunuz dendiğinde, 'efendim gayet doğal, herkesin kendi tercihi, özgürlüğü ama toplum buna hazır değil' diyor. Yani toplum hazır olsa gayet doğal biz bu nikâhları kıyacağız manasında konuşuyor. E bunlar LGBT'ci olmuş. Bunlara millet, Ümraniye, İstanbul geçit verir mi?”

“GELDİKLERİNDEN BERİ YÜZDE 200’DEN FAZLA ULAŞIMA ZAM YAPILDI”
Fatih Erbakan, “Efendim, bunları söylüyorsunuz da Türkiye'de de ekonomi çok sıkıntılı, hayat pahalılığı, enflasyon var, işsizlik var. Tamam, siz de doğru söylüyorsunuz da bunları siz mi çözeceksiniz? Siz kim, bu sorunları çözmek kim? Siz yıllarca iktidar, iktidar ortağı olduğunuzda yaşanan ekonomik krizleri, kıtlıkları, devalüasyonları, bir sente muhtaç olduğumuzu bu millet unuttu mu sanıyorsun? Ekonomi kim siz kim? Ulaşıma zam yapmak şöyle dursun, sembolik ücretler seviyesine getirme vaadi ile belediye seçimini kazandılar. Geldiklerinden beri yüzde 200’den fazla ulaşıma zam yapıldı. Siz ekonomiyi çözebilecek bir yapıda mısınız? Geçmiş referanslarınız ortada, şu anda belediyelerde yaptıklarınız ortada. Ortaya koyduğunuz söylemler ve vaatler ortada. Bir milli kaynak paketiniz yok; borçlanmadan, zam yapmadan, vergi koymadan, vergileri arttırmadan, devlet mallarını satmadan ben şu milli kaynak paketleriyle kaynak bulacağım diyebildiğiniz yok. Dolayısıyla ekonomi noktasında da milletimiz bunlara güvenmiyor. Ekonomiden sıkıntı duyanlar da bunlara oy vermekten imtina ediyor. Aynen inanç özgürlüğü konusundaki kazanımlarımızın kaybedilmesi endişesinde olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ AYRI TELDEN ÇALACAK”
Erbakan “Tam 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar. Hepsi ayrı partilerden ve hepsi ayrı telden çalacak. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı, bir tane cumhurbaşkanı adeta 7 kocalı hürmüz modeli gibi sekizli yönetim modeli söylüyor. Ve ‘Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı 7 tane yardımcıdan onay almadan herhangi bir adım atamayacak’ diyorlar. Böyle bir devlet yönetimi düşünebiliyor musunuz, bu yönetim işler mi? Bu yönetim şekli, Türkiye'yi karmaşaya, kaosa, belirsizliğe, krize sürükleyecek, geçmişte olduğu gibi ekonomik krizlere, devalüasyonlara sürükleyecek bir yönetim şeklidir” şeklinde konuştu.

 
İşe bisikletle gidenler para alacak!
 
Şakası tepki çekti: Hukuki süreç başlatılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan CHP’ye ‘miting’ göndermesi: Yataklarında ters döndüler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
Kılıçdaroğlu: Bu milletin vicdanına güveniyorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "3 milyon 600 bin Suriyelimiz var. ...
İnce: FETÖ'nün hedefinde ben varım!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "FETÖ'nün hedefinde ben ...
 
Bayraklı'da ikinci afiş krizi!
Bayraklı'da AK Parti'ye ait olduğu ileri sürülen bir reklam panosuna Millet ...
Oğan: Bütün anketleri altüst edeceğiz
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Denizli ziyareti kapsamında ...
Ümit Özdağ İzmir'de sahaya indi: Suriyelileri vatanlarına uğurlayacağız!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'in Gaziemir ilçesinde esnafı ...
 
Ali Babacan: Biz tam demokrasi diyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Bizim DEVA Partisi olarak hedefimiz ...
'85 milyon bir ve beraberiz, ayrıştırma yok'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "85 milyon bir ve beraberiz. Ayrıştırma, ...
Suriyeli açıklaması: '2 yıl içinde uğurlayacağız'
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gencecik çocuklar işsiz ama 3 ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva