HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2013 Pazar - 13:28

Enver Dündar Bornova'ya 'Halkın belediyesi'ni anlatıyor

“Halkın Belediyesini Kuralım” sözü ile çalışmalarını sürdüren CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar mahallelerde halkla buluşmaya devam ediyor. Bornova’da üç dönem ilçe başkanlığı yapan tecrübeli siyasetçi ve belediye meclis üyesi Enver Dündar gücünü örgütünden ve Bornova halkından aldığını belirtirken ilgi gören “Halkın Belediyesi” projesini de anlattı.

Enver Dündar Bornova ya  Halkın belediyesi ni anlatıyor

İZMİR - CHP’nin Bornova’da uzun yıllardır siyasi çalışmaları ile tanınan aday adayı Enver Dündar geçtiğimiz günlerde Işıkkent, Meriç, Naldöken, Koşukavak, Evka-3, Çamdibi ve Yeşilova mahallelerinde yurttaşlarla buluştu. Bornova’nın yerel yönetimine Bornova halkı ile birlikte talip olduğunu ifade eden Enver Dündar Koşukavak, Işıkkent ve Meriç Mahallelerinde düzenlenen ev toplantılarında mahalle sakinleri ile buluştu.

Katıldığı toplantılarda CHP’nin genel siyasi çizgisini ve kendi yerel yönetim anlayışını anlatan Dündar, katılımcılardan CHP’yi Bornova’da daha da güçlendirmek için ev ev dolaşma sözünü aldı. Enver Dündar, kadınların yoğun olarak katılım gösterdiği bu toplantılarda kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek kendi projelerini anlattı. Kadınların kent içindeki toplumsal yaşamda, yerel yönetimde ve üretim süreçlerinde aktif olarak yer almasını kolaylaştırmak için önemli projeler üzerinde çalıştığını ifade eden Dündar, bunun için öncelikle her semtte kreş ve çocuk evleri açacağını söyledi.

“ÇÖZÜM NEYSE, HALKIN KARARI NEYSE, HALKIN BELEDİYESİ ONU UYGULAYACAK”
Tanıtım broşüründe “Bornova’nın yerel sorunlarını, üniversite öğrencilerinin fiziksel ve sosyal gereksinimlerini, kadına şiddeti, işsizliği, eğitim ve sağlık alanındaki sorunları, AKP’nin el atıp kirlettiği, ranta ve talana açtığı tüm alanları birlikte tartışalım, belediye salonlarından çıkalım, halkın seçeneğini birlikte üretelim” diyen Enver Dündar çokça ilgi gören “Halkın Belediyesi” projesini şöyle anlatıyor:
“Bir yerel yönetim anlayışı olarak somut uygulamaları ve halk meclislerinden oluşan yapılanması ile ‘Halkın Belediyesi’ projesini ortaya koyuyoruz. İnsan odaklı, katılımcı, dürüst ve halktan yana, halkın içinden…Yalnız bu isimlendirme ile bugünkü belediyemiz kıyaslanmamalı. Benim de göreve başladığından beri Meclis üyesi olarak katkı koyduğum Belediyemiz tabii ki bizimdir, halkındır. Önerdiğimiz proje, kendi yapılanmaları ile bütünlük oluşturan bir yerel yönetim anlayışıdır.

Halkın Belediyesi, halk meclislerinden oluşacak diyoruz. Bu halk meclislerini mahalle muhtarları, dernek yöneticileri, halk önderi olmuş kişiler ve partimizin mahalle temsilcilerinden oluşturacağız. Ayrıca o bölgede Meclis üyesi olan arkadaşlarımız da halk meclislerinde aktif olarak yer alacaklar. Böylece bir yerde oluşan sorun hızlıca oradaki halk meclisinin iradesi ile değerlendirilip Belediye’ye ulaşacak. Çözümü de birlikte üreteceğiz. En iyisini biz bilmeyiz, en iyisini birlikte olarak biliriz. Çözüm neyse, halkın kararı neyse, Halkın Belediyesi onu uygulayacak.”
"Halkın Belediyesi" anlayışının CHP’nin yerel yönetim anlayışına katkıda bulunması gerektiğini belirten tecrübeli siyasetçi bu projeyi tüm kentler için önerdiğini söylüyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fikret Kar'dan ESBAŞ'a anlamlı ziyaret
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar, Ege Serbest Bölgesi ...
Güler'den 'türban'a sert çıkış: "Dünyada ihvan rejimleri...."
CHP’li Birgül Ayman Güler, “Dünyada ihvan rejimleri bir bir çökerken, ...
AK Partili Mustafa Arslan'dan miting gibi adaylık açıklaması
Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, ...
 
CHP'li vekilden sevindiren 'kredi kartı' teklifi
TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile, kredi kartı ana para borçlarının 120 ...
Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Çiğli aday adayı Arslan’dan BALAT-DER’e ziyaret
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye başkan ...
 
Hüseyin Aslan’dan binlerin desteğiyle miting gibi adaylık açıklaması
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kendisine desteğe gelen binlerce ...
Bayraklı aday aday Öncel’den EKAF’a ziyaret
Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Ege Karadeniz Federasyonunu ...
Bahçeli’den çok sert sözler: Malum PKK'lıya ödül verdin...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de aday tanıtım toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva