HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2022 Çarşamba - 08:18

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İmamoğlu'na ayrıca siyaset yasağı uygulandı. Kararın kesinleşmesi için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin de tamamlanması gerekiyor. İstinaf Mahkemesi'nde ceza onanırsa Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'ın da kararı onaması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı olacak. Karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek. İmamoğlu'ndan ise ilk açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu na hapis cezası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.
Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatları salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu’nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı yineledi.

Mahkeme, sanık avukatlarının son savunmalarını sunmaları için saat 16.00’a kadar duruşmaya ara verdi. Aranın ardından sanık İmamoğlu’nun avukatlarının son savunmaları dinlendi. Sanık avukatları, Ekrem İmamoğlu hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca İmamoğlu halkında Türk Ceza Kanununun 53. Maddesi gereğince siyasi yasak uyguladı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Bu karar İstinaf Mahkemesi'ne gidecek. İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası onanırsa Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'ın da kararı onaması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı olacak. Karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek.

DURUŞMADA NELER YAŞANDI?
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen davada reddi hakim talebi reddedildi. Duruşmada Danışmanı Murat Ongun ve 2013’ten bu yana siyasi danışmanı ve kampanya yöneticisi olan Necati Özkan tanık olarak ifade verdi.

İmamoğlu’nun ‘ahmak’tan kastının Soylu olduğu açıklaması üzerine Soylu’nun yaptığı açıklamanın bulunduğu CD mahkeme salonunda dinlendi.

Hakim Komşul, uzman tanık olarak dinlenmesi istenen hukukçuların tanık olarak dinlenmesinde "yarar olmadığını" belirterek talebi reddetti. Soylu’nun tanık olarak dinlenmesi talebi de "konuşmalarının dava açıldıktan sonraki süreci ilgilendirmesi ve mahkemenin önüne gelen davayla bağlı olması" gerekçeleriyle reddedildi.

Hakim Komşul, avukatların yazılı beyanda bulunmak için istedikleri süre talebini de reddetti. Savcı, esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. Mahkeme heyeti duruşmaya saat 16.00'ya kadar ara verdi.

Aranın ardından İmamoğlu'nun avukatları mütalaa hakkında son savunmalarını yaptı. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, şimdiye kadar söylediklerini tekrar ettiğini söyledi.

Duruşma sonrası karar açıklandı.

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA
Mahkeme kararı sonrası İmamoğlu, “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: KARAR AÇIK VE NETTİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "Adalet, adalet, adalet" diyerek bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ekrem Başkanı'nın ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim, 'Sözlerin muhatabı belli, tartışmasız Süleyman Soylu'ya söylenmiştir' demişti. Bunu diyen bir hakimin vereceği karar açık ve nettir. Beraat dışındaki karar Saray talimatlarının ve kumpasın itirafı olacaktır. Yargının üzerinden elinizi çekin, aklınızı başınıza alın."

 
Asgari ücrette ikinci toplantı bugün!
 
CHP ve İYİ Parti'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 15 Aralık 2022 Perşembe 16:20

Bunların hepsinin SARAÇHANE de toplanması demek mevcut devlete KAFA TUTMAKTIR. Milli İradeye tanımıyoruz demektir. Daha hukuki süreç tam sonuçlanmamışken sanki karar kesinleşmiş gibi bunların amaçları selden kütük kapmaktır. Bunlar KÖTÜ NİYETLİ dirler. Kardeşim madem ağzını bi çalkala, neden sallıyorsun. Sade bir vatandaşa bile AHMAK desen olur mu. Ayıp ya ayıp. Bunlar hem suçlu, hem de güçlü. Ayet var. Tuzak kuranların en hayırlısı ALLAH''TIR.

Yorumu oyla      2      3  
.. 15 Aralık 2022 Perşembe 09:28

Vatandaş denen zat. İmamoğlu kimi öldürdü, nerede yolsuzluk yaptı çaldı çırptı kiminle ortak olup devleti soydu devletin tüm sırlarını verdi son rada birbirine düşmen olduda SUÇ lu diyebiliyorsun. CHPli dediğin kişi İmamoğlu suçlumu.. Al bende sana AHMAK diyorum. Sen önce toplumu bölen çirkin ağızla küfürle siyaset yapanlara konuş ve kendinde objektif ol sonra yorum yap. Hadi oradan AHMAK sende...

Yorumu oyla      2      3  
İZMİR YERLİSİ 15 Aralık 2022 Perşembe 09:07

Vatandaş!!! geçmişini bilmeyenler geleceğe yön veremez hangi devlet görevlisine hakaret etmiş isim ver desem öyle demek istedi dersin sürekli bir kıvrak zekalılık yapmak istiyorsunuz ama öyle değil!!!! gelll hocam diyenler hala dışarıda biliyorsun değil mi

Yorumu oyla      2      3  
YORUMSUZ 15 Aralık 2022 Perşembe 08:53

"*Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye’nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım" mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır. İmza: Bülent ARINÇ

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 15 Aralık 2022 Perşembe 08:45

Bu yaşananlar sokağa ağır geliyor. NOKTA

Yorumu oyla      2      3  
15 Aralık 2022 Perşembe 08:24

Ülkede hukuk olmuş guguk. TÜrkiye'ye neden yabancı yatırımcı gelmiyor anladınız mı? Adam manyakmı hukuk olmayan ülkeye milyarlarca dolar parasını bağlasın? Bu ceza ile akepenin oyu yüzde 15'lerden yüzde 5'lere düştü. Hayırlı uğurlu olsun. Akepe kendi ayağına sıktı.

Yorumu oyla      2      3  
15 Aralık 2022 Perşembe 00:34

Adamın kazandığı seçimleri iptal et, sonra da hakaret etti diye ceza ver, siyasi yasaklı hale getir. Devlete hakaret suçmuş. Dalga mı geçiyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş'a 15 Aralık 2022 Perşembe 00:13

Sürtük diyenler, şerefsiz diyenler, hah diyenler suç işlemiyorlar mı? Aynı zarftan çıkan oyların birini iptal edip diğerlerini geçerli sayan kişilere ne demek gerekir?

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 14 Aralık 2022 Çarşamba 23:38

Fetö hakimleri görevde... bana bile zorla bu pontusçuya oy verdirecekler...

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 14 Aralık 2022 Çarşamba 23:21

İyi akşamlar. TV lerde hep bu konuyu konuşanları dinliyorum. Şu yorumu yapayım. Ağaçtan yaprak düşse Meral hanım kendi hesabına kâra dönüştürüyor. Rüzgâr nerede orada yelken açıyor. Herkes gördü ya ana oğul gibi kuçaklaştılar. Hep elini güçlendiriyor. Öbür açıdan bakarsak bu CHP ve adamları hepsi DEVLETLE kavgalılar. Dosyaları hepsinin kabarık. Hepsi Devlete posta koyuyorlar. Bu İmamoğlu demedi mi senin aklını alırım. Ağzı ayarsız. Daha öncede valiye İT demişti. Mevcut gelişmeler CHP Genel Başkanının aleyhine. Bu yaşananlardan K.Oğlu çırak çıkacak. İyide olur. En çok ben sevinirim. 1+6 lı masanın ağası AKŞENER.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kökünü Kurutma' operasyonu: 182 gözaltı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şanlıurfa'da yaklaşık 600 ekip, 1 insansız ...
Erdoğan'ın Türkmenistan ziyareti: Gündem enerji!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıllık aranın ardından Türkmenistan'ı ziyaret ...
Sel sularına kapıldı... 95 yaşındaki kadının ölüsü bulundu!
İzmir'in Tire ilçesinde 95 yaşındaki kadının cesedi derede bulundu.
 
Metro arıza yaptı... Tüneli yürüyerek bitirdiler!
İzmir’de, metro arıza yapınca yolcular metrodan indirilerek tahliye edildi. ...
İzmir'in en işlek caddesinde heyelan!
İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle koparak yola düşen kaya parçaları, ...
Seyir halindeki yolcu otobüsü alev aldı!
Karabük'te, seyir halindeki otobüsün motor kısmı alev aldı. Motordan duman ...
 
Eski milletvekilin oğlu pansiyonda ölü bulundu
Burdur Eski Milletvekillerinden Mehmet Emin Erkazancı'nın oğlu Ahmet Aybey ...
Eski eşi kurşun yağdırdı... Pelin entübe edildi!
Başkent'te eski eşinin kurşun yağdırdığı Pelin Ceylan'ın hayati tehlikesi ...
Hamile eşinin karnını tekmeledi, bebek öldü!
Eskişehir'de Afganistan uyruklu Nasrullah N., 8 aylık hamile eşi F.N.'yi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva