HABERLER>SAĞLIK
8 Mart 2022 Salı - 08:59

Eğitimciden korkutan uyarı: Öğrenci ölümleri artabilir!

Açık havada maske takma zorunluluğunun kaldırılması, aynı sınıfta iki çocuğun korona olması halinde o sınıfın karantinaya alınmasına artık gerek olmadığı yönündeki kararlar sonrası kontrolün tamamen ortadan kalktığını belirten Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, çok sayıda öğrencinin, öğretmenin sınıfa maskesiz girdiğini öne sürdü. Vayiç, velilerin çocuklarını belirti gösterdiği halde teste göndermediğini, öğrenci ölümlerinin artmasından endişe ettiklerini bildirdi

Eğitimciden korkutan uyarı: Öğrenci ölümleri artabilir!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Sağlık Bakanlığı’nın 3 Mart’ta uygulamaya koyduğu kurallara göre, açık havada maske zorunluluğunun sona erdi, aynı sınıftan iki çocuğun korona testinin pozitif çıkması durumunda o sınıfın karantinaya alınmasına da gerek kalmadı. Ayrıca HES kodu sorgulaması da sonlandırıldı. Bu kurallar, eğitimcileri bir hayli tedirgin ediyor. Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, bu kuralların geçerli olduğu okul günlerinde yaşananları ve gelecekle ilgili kaygılarını Egedesonsöz’e anlattı.

OKUL İDARESİ DE BAKANLIK DA İPİN UCUNU BIRAKTI
Bakanlığın aldığı kararların fayda getirmeyeceğine inandığını belirten Başkan Şuayip Vayiç, “Görünen o ki, bakanlık, ne haliniz varsa, görün, demeye getirdi. Okul idareleri de tedbirleri tamamen bıraktı” dedi. Velilerin, korona belirtisi olsa dahi çocuğunu teste göndermediği iddiasında bulunan Başkan Vayiç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bundan sonra öğrencilerin pozitif vaka sayılarını, ancak aileler ya da okul idaresi mecburen çocuğunu teste gönderirse tespit edebileceğiz. Toplumsal bağışıklığın kapısını, okullarda hiçbir önlem almayarak açmaya çalışıyorlar, demiştim. Bu öngörümüzün ne kadar doğru olduğu, bakanlığın kararları açıklamasıyla anlaşıldı. Şimdi ipin ucunu tamamen bıraktılar. Eskiden kısmen de olsa bir önlem vardı. Mesela aynı sınıftan iki öğrenci korona olduğunda, o sınıf karantinaya alınırdı. Şimdi bu da yok.

Önceki hafta bir ilkokul öğrencisi evladımız koronadan hayatını yitirmişti. Bundan sonraki kontrolsüz süreçte daha çok öğrencimizin hayatını kaybedeceği endişesi içindeyiz. Son alınan karar, çocuk ölümlerini artırırsa, çok üzülürüz. Tüm toplumu kendi haline bıraktılar, ne haliniz varsa görün, eddiler. Okullardaki vaka sayıları, zaten artmıştı. Son kararla daha da artmaya devam ediyor. Çünkü veliler çocuklarını, korona belirtileri olduğu halde bile teste göndermek yerine, okula göndermemeyi tercih ediyor. İki üç gün evde dinlendiriyor, sonra çocuk pozitif mi, negatif mi bakmadan, anlamadan okula yolluyor.”

OKULLARDA MASKE TAKANLAR AZINLIKTA KALDI
Sendika olarak, şartlar zorlaşsa da öğrenci ve öğretmenlerin pozitiflik durumlarını daha yakından takip edeceklerini anlatan Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanın yeni kuralları açıkladığı günden bu yana test sayılarında 70 bin civarında azalma görüldü. Bu rakam bile korkutucudur.  Covid 19 hastalığını geçirmemiş öğretmeniniz kalmadı. Şimdi öğretmenlerimiz ikinci tur korona olmaya başladı. Ne acıdır ki öğretmenlerimiz, maske, mesafe, hatta hijyen kurallarının işlemediği ortamda ortalama 30 kişilik sınıflarda ders veriyorlar. Yüzlerinde maske, kendi karbondioksitlerini soluyarak ders anlatmaya çalışıyorlar. Zor oluyor tabii ki. O da maskeyi çıkarıyor. Okul idareleri de tedbirleri bıraktı tamamen. Kim maske takmış, kim  takmamış, kimsenin umurunda değil. Öğretmen derse maskesiz mi giriyor, öğrenci maskesiz mi derse giriyor, bakan, uyaran yok. Denetleme sıfır.  Kontrol ortadan kalktı. Okullarda maske takanlar azınlıkta kaldı. Oysa sınıfa maskesiz girmek diye bir şey yok. Havalandırmalar, zaten kötü. Kış şartlarını yaşıyoruz, haliyle pencereler de açılmıyor. Özetle ipin ucu kaçtı demiyorum, ipin ucu bırakıldı.”

 
Sürekli: Kadınlarımızın varlık ve emeği ile güçlüyüz!
 
Tarımsal destek ödemeleri bugün başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burak 8 Mart 2022 Salı 09:31

önüne gelenin konuşması bu konuda baydı artık. Kimsin sen uzman mısın? çocuk ölümü oranı nedir ki artacak? çocuğumun okulunda da vakalar oluyor, karantina sürecine giriliyor. Erken rahatlamaya vurgu yapmak ayrı, çocuk ölümü artacak demek apayrı bir olay..

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSÖ yeni varyantlara karşı uyardı!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve beraberindeki uluslararası kuruluşlar, Covid-19'un ...
Son 24 saatte 132 can kaybı, 34 bin 343 yeni vaka
Türkiye'de 24 saatte 371 bin 684 Kovid-19 testi yapıldı, 34 bin 343 kişinin ...
Kovid geçirmek o riski 3 kat artırıyor
Amerika’da 90 bin Kovid geçirmiş hastanın verilerinin incelendiği bir ...
 
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir'de son durum ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19-25 Şubat arasındaki 100 bin kişi içinde ...
'Şiddeti önlemenin yolu, tweet atmak değil!'
Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde ...
Dünyada koronavirüs ölümleri 6 milyonu aştı!
Dünya genelinde COVID-19 salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ...
 
Günlük tablo açıklandı: 30 binin altına düştü
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Prof. Dr. Alper Şener: Yeni varyant riski hep var!
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, maske takma ...
Son 24 saatte 174 can kaybı, 32 bin 389 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 360 bin 353 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 389 ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva