HABERLER>EKONOMİ
17 Mart 2016 Perşembe - 19:56

Ege'de ihracatın yıldızlarının onur gecesi

Ege İhracatçı Birlikleri, bölgede en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdiği İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, terör sorunun çözümü için ihracatın ve ekonominin gelişmesini işaret etti.

Ege de ihracatın yıldızlarının onur gecesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege İhracatçı Birlikleri,  İhracatın Yükselen Yıldızları 2015 Ödül Töreni’ni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleştirdi

Bölgede en fazla ihracat yapan ve alanında başarı sağlayan toplam 56 firmaya ödüllerin verildiği töre, Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Törene  Ekonomi Bakanı Elitaş’ın yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve çok sayıda oda ve borsa başkanı katıldı.

Törenin açılış Konuşmasını EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk yaptı. Türkiye ihracatında Ege ve İzmir’in  payı hakkında konuşan Ünlütürk,  ihracat rakamlarının artması için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini söyledi.

 

DAHA FAZLASINI İSTİYORUZ
Toplantıda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye ekonomisinin yüz akı ihracatçılarımız ülkemizi her yerde başarıyla temsil ediyor. Ama biz daha fazlasını istiyoruz. Daha fazla ihracat daha fazla büyüme istiyoruz. Ülkemizin küresel ekonomideki başarısı girişimcilerin başarısına bağlı. Biz yeni türkiye markasını ne kadar duyurursak o kadar başarılı oluruz.  Biz ülkemize ihracatçılarımıza güveniyoruz. Durmak yok üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

EKONOMİ GELİŞİRSE TERÖR KALMAZ
Ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Elitaş, “Son dönemde zor günlerden geçiyoruz. Kısa süre içinde ülkemizin çeşitli yerinde alçakça saldırılara uğradık. Bunları unutmamız ya da hoş görmemiz mümkün değil. Bu akan kanın hesabını soracağız. Korkakça saldırılarda kaybettiklerimizin isimlerine baktıkça yüreğimiz yanıyor. Ülkemiz kalkındıkça ekonomi güçlendikçe ihracat arttıkça ne terör kalacak ne de başka sorunlar. Bu noktada siz iş adamlarına çok iş düşüyor” diye konuştu.  

YÜZDE 13’LÜK DÜŞÜŞ İZMİR’İN POTANSİYELİ YANSITMIYOR
Konuşmasında Türkiye’deki riskleri, İzmir ihracatındaki düşüşe ve gelecekteki politikalara değinen Bakan Elitaş,  “İzmir bir fırsatlar şehridir. Hayallerin ticarete dönüştüğü bir yerdir. Türkiye’nin dışa açılan penceresi olmuştur. Dünyanın her yerinden incir üzüm almak için gelen firmalar artık otomobil, tekstil, beyaz eşya, sanayi ürünleri  alıyor.  Umuyum bu başarılara önümüzdeki dönemde yenileri eklenecektir. Ege’nin incisi İzmir bugün de hala başarılı olduğunu ihracat rakamlarıyla gösteriyor.  İzmir 2015  yılında ihracatımızın yüzde 6’sını gerçekleştirmiştir.  Türkiye’de ve dünyada yaşanan sıkıntılar nedeniyle İzmir ihracatı geçen sene yüzde 13 azaldı. Bu düşüş sizin potansiyelinizi asla yansıtmıyor. 2016’da  size yakışan rakamlara ulaşacağız.  2016’da küresel risklerin azalması ve reformların yerine gelmesiyle ihracat rakamlarımız daha da artacaktır.  Bizler Ekonomi Bakanlığı olarak her zaman yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

KİMLER ÖDÜL ALDI ?
Konuşmalar sonrası Bakan Elitaş, Vali Toprak, Aziz Kocaoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Sabri Ünlütürk, firmalara ödüllerini verdi. Törende ödül alan 56 firmanın isimleri şöyle;

3'lük ödülünü alan 18 firmaya ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile EİB Başkanı Sabri Ültürk verdi Gecede 1Demireks, Başak Metal, Caretta, Baylan Ölçü Aletleri, TYH Tekstil, Birlik Tütün, Klimasan, Bak Ambalaj, Osman Akça Tarım Ürünleri, Medmar Madencilik, Kutlusan Kafes, MM Packaging, Jantsa, Sürsan, Söktaş, TTL Tütün, Euro Gıda, Kozmopolitan 3'üncü oldu.

2. ödülü alan 18 firmaya ödüllerini TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, EİB Başkanı Sabri Ünlütürk ile İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından verildi. Törende GNST Group, Kocaer Haddecilik,

Lider Deri, Elsan Elektrik, Sun Tekstil, Yonca Gıda, Larth Isıtma, Akdeniz Kimya, Tuğrul Tarım, Özdoğu İnşaat, Gimas Dış Ticaret, Kütaş Tarım, Cevher Döküm, Yaşar Dış Ticaret, Menderes Tekstil, Philsa Philip Morris, Sibaş Gıda, Yudum ikinci oldu.

1. ödülünü alan 17 firmaya ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile EİB Başkanı Sabri Ünlütürk verdi. Graniser Seramik, İDÇ, Sepiciler Çay, Indesit, Uniteks Gıda, Orkide Yağ, Franke Mutfak, Petkim, Özgür Tarım, Kaltun Madencilik, TPI Composites, CMS Jant, Kılıç Balık, Balta Yer Döşeme, British American Tobacco, Lidya, Zer Yağ,

En fazla ihracat ve üretim yapan PETKİM'in Özel Ödülünü Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut ile En Fazla İhracat yapan firma olan Pergamon Status Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'ye ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş verdi.

 

 
CHP İzmir’de gündem o toplantı ve suç duyurusu!
 
CHP'deki istifa krizine Genel Sekreter el koydu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Elitaş’tan İzmir’de ‘OSB Yasası’ müjdesi!
Gençlerin inovatif çalışmalarına iş dünyasının destek olması yönünde çağrı ...
Türkiye’nin kruvaziyerde yolu açık!
Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami’deki “Seatrade Cruise Global ...
Emeklinin gözü zam ve promosyonda!
11 milyon emeklinin bu yaz zammın dışında promosyon da alması bekleniyor. ...
 
FED kritik faiz kararını açıkladı!
Piyasaların merakla beklediği faiz kararı geldi. ABD Merkez Bankası Fed, ...
Flaş! Demirtaş’ın oğluyla yargılandığı ‘zimmet davası’nda ne karar çıktı?
İTO Başkanı Demirtaş’ın oğlu Egemen Demirtaş’la birlikte yargılandığı ...
Demirtaş: Kruvaziyerde 2017’yi planlamamız gerekiyor
İTO Başkanı, “Liman çok ama gemi sınırlı. Bu yüzden etkin bir planlama ...
 
Fuar İzmir büyük buluşma için gün sayıyor
Dünyadaki sayılı mermer fuarlarından biri olan MARBLE, Türkiye’nin en ...
İZSİAD Yönetimi’nden Down Cafe’ye destek
Bornova’nın örnek sosyal projesi Down Cafe’ye İZSİAD Yönetimi’nden de destek geldi.
İzmirli genç girişimcilere Avrupalı konuklar
Çalışmalarını EBSO koordinasyonunda sürdüren TOBB İzmir Genç Girişimciler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva