HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2013 Salı - 12:57

Ege-Koop’tan İzmir ulaşımına 4 muhteşem proje

İzmir’in marka kent olması yönünde çarpıcı projeleri ile adından söz ettiren Ege-Koop Proje Merkezi, bu kez kent içi ulaşımda çığır açacak dört yeni proje hazırladı.

Ege-Koop’tan İzmir ulaşımına 4 muhteşem proje

İZMİR - İzmir’e iki yeni ‘metro hattı’, hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan ‘Amfibi Otobüs’, ‘3 Boyutlu Tünel Otobüs’ ve İzmir’i turizmde de ön plana çıkaracak ‘Hava Treni’ projelerini açıklayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Bunlar yeni nesil ulaşım sistemlerinden sadece dört tanesi. Hayal et, inan, güven, çalış ve başar. İlkelerimiz bunlar” dedi.

Aslan, Hava Treni Projesi için de başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekti, “ Büyükşehir Belediyesi 2013 sonuna kadar başvuru yapmalı, aksi halde tarihi bir fırsatı kaçırırız” ifadelerini kullandı.
 
Adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen Aslan, Yeni Nesil Ulaşım Sistemleri başlığı altında toplanan dört projeyi Hilton Oteli’nde ulusal ve yerel basının üst düzey temsilcileri ile paylaştı.

Ege-Koop’un konut üretimindeki öncülüğünü kent ve ülke sorunlarına çözümler üreten projelerle de sürdürdüğünü belirten Aslan, Proje Merkezi’nin daha önce hazırladığı Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol ve EGEM35 projeleri ile gündem yarattığını ve artık bir marka haline geldiğini söyledi.

4 ULAŞIM PROJESİ BİR ARADA…
1998 yılında kaleme aldığı bir makalede İzmir’in en önemli sorununu trafik olarak nitelediğini geçen 15 yıllık sürede de bunun değişmediğini kaydeden Aslan, halkın toplu ulaşıma özendirilmesi için dünya kentleriyle paralel yönde çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 



Aslan, “Günümüz dünyasında artık devletler değil kentler yarışmaktadır. Bu yarışta iki örnek EXPO ve olimpiyatlardır. Bir şehrin “Dünya Kenti” olmasında, uluslararası organizasyonlarda yarışı kazanacak düzeye gelmesinde en önemli parametrelerden biri ulaşım sistemidir. Eğer ulaşım sistemi ileri teknolojiden nasibini almamışsa, trafik keşmekeşi mal ve can kaybına, zaman israfına yol açıyorsa, trafik problemi yaşanıyorsa, o kent, asla küresel kent özelliği taşıyamaz ve yarışan kentler kategorisine de giremez. Bu nedenle klasörler dolusu ulaşım projesini masaya yatırdık ve başta İzmir olmak üzere bütün bölgeyi şekillendirecek, ufkumuzu genişletecek olan yeni nesil ulaşım sistemlerinden dört tanesini kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik. Bunlar yeni ve bağımsız metro hatları, tünel otobüsü, amfibi otobüs ve hava trenidir” dedi.

“2013 YILI SONUNA KADAR BAŞVURULMALI…”
Özellikle ‘hava treni projesi’nin İzmir’e küresel kent kimliği kazandıracağını, turizmi geliştireceğini ve İzmir’i ilgi odağı haline getireceğini vurgulayan Aslan, “ABD’deki ilgili firma ile Ege-Koop Proje Merkezi’nin yaptığı yazışma ve görüşmelerde, 2013 yılı sonuna kadar dünyada 10 pilot şehrin seçileceği ve bu şehirlerde 20’şer kilometrelik deneme hatlarının yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Pilot şehirler arasına katılabilmek için de 2013 yılı sonuna kadar ilgili firmaya, niyet mektubunu göndermek gerekmektedir. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmalıdır. Yeni nesil toplu ulaşım projeleri, kayıtsız kalınacak, ötelenecek ve sahipsiz bırakılacak projeler değildir. Tam tersine elimizi çabuk tutarak, zaman yitirmeden özellikle ABD’deki firmaya ‘niyet mektubu’ gönderip ‘Hava Treni’ için pilot kentler arasına girmeye aday olmamız gerekmektedir. Hava Treni Projesi, klasik ulaşım konseptinden bağımsız bir sistemdir, kara ve deniz trafiğini etkilemeden havadan körfezi dikine geçebilecek özelliği de taşımaktadır. İnşaat maliyeti ve süresi de metroya göre çok daha uygundur” şeklinde konuştu.

 
‘İMBAT’ İSİMLİ YENİ NESİL ULAŞIM SİSTEMLERİ:

HAVA TRENİ: Uçan Tren, ‘çevre dostu’, ‘yeşil enerjiyle çalışan’ ve ‘yüksek hızlı’ bir ulaşım sistemidir. Hava Treni, otobüsle taşımacılığa göre 40 kat daha ucuz, güneş enerjisi, elektrik ve nano-manyetik enerji ile çok az enerji kullanma ve şehir içinde saatte 80 km, şehir dışında ise maksimum 300 km hız yapabilme özelliğine sahiptir. Bu arada özel vagonları ve ambulans gibi acil hizmet araçlarını da taşıyabilen, özgün tasarımı nedeniyle sel, kasırga ve depreme karşı dayanıklı olan Hava Treni, tek merkezden kontrol edilebilen, sessiz, hızlı, 24 saat 365 gün çok yönlü hizmet verebilen; özel nitelikli bir projedir.

YENİ VE BAĞIMSIZ METRO HATLARI: Bu düzenleme trafiğin yoğun olduğu bölgelerde rahatlama sağlayacak, yaklaşık 5 km’lik bölümü yer altında olan KONAK-ALSANCAK-HALKAPINAR HATTI ve 3 kilometresi yer üstü, 5 kilometrelik kısmı ise yer altında olmak üzere yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki HALKAPINAR-ADLİYE-BORNOVA MERKEZ HATTI şeklinde olacaktır.

TÜNEL OTOBÜS: ‘3 BOYUTLU HIZLI OTOBÜS’ şeklinde tanımlanan ve ray üzerinde hareket eden, altından normal trafik araçlarının hareketine de olanak tanıyan bu sistem, ekonomik, çevre dostu ve hızlı ulaşım özelliği taşımaktadır. 1200-1400 yolcu kapasiteli ve 4-4,5 m yüksekliğinde olacak, saatte 60 kilometreye kadar hız yapabilecek, yolcular üst katta yolculuk ederken, yüksekliği 2 metreden az olan otomobiller de alttan normal şekilde akacaktır. 

AMFİBİ OTOBÜS:
Ege-Koop Proje Merkezi’nin bir başka önerisi de, Hollanda’nın Roterdam kenti taşımacılık sistemi içinde yer alan karada ve denizde yolcu taşıma özelliğine sahip AMFİBİ OTOBÜS’tür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AMFİBİ OTOBÜS ulaşım sistemini muhtemelen bu ay içinde, Eyüp-Sütlüce arasında uygulamaya koyarak, ulaşım süresini 5 dakikaya indirmeyi planlamaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
velevki aday olursa ? 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:59

tdh hareketinin bir toplantısında " kooperatifin imkanlarını tdh için kullanıyorum aslında suç işliyorum buna rağmen tdh için var gücümle çalışıyorum" diyen bir adam aday olursa belediyenin imkanlarını neler için kullanır kim bilir

Yorumu oyla      16      5  
megaköylü 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:47

Ak partinin büyükşehir adayı.hayırlı olsun.

Yorumu oyla      15      7  
bahtiyar 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:43

Laf olsun proje dolsun.Aklına ne geliyorsa, kafana ne esiyorsa proje yap gitsin. Allah İzmir'i böyle aklı evvellerden korusun. Beyler bize gerekli olan akıl, mantık, rasyonalite. Aman dikkat.

Yorumu oyla      17      5  
sds 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:08

Ya Buca ne olacak? yazık ya işime izsu çalışması nedeniyle bir buçuk saate gidiyorum. Buca üvey evlat mı? metro bornova ege üni. ne kadar gidiyordu. biraz da buca ya gelseydi ucu ne olurdu? seçim geldi kapıda ama yinede buca yı hatırlayan yok tebrikler...

Yorumu oyla      12      5  
MURAT ÇAKIR 28 Ağustos 2013 Çarşamba 00:30

BU PROJELER AVRUPA DA YAPILMIŞ PROJELER. BU YAPILAN PROJELERE BENİM PROJELERİM DEMEK HATA. HÜSEYİN BEY AK PARTİDEN Mİ, CHP DEN Mİ ADAY İLK BUNU BİR AÇIKLASIN... BİZDE ONA GÖRE BİLELİM...

Yorumu oyla      13      5  
27 Ağustos 2013 Salı 21:47

bir kişi de demiyor ki şu izmir e yatırımcı getirelim şehri dönüştürelim,ondan sonra da metro yapalım diye.izmir e metro yapsan ne olur yapmasan.neredeyse heryer eski yapılar ve kaçak yapılarla dolu.yalnız eskiyi yıkıp yerine yenisi değil,yanında parkı da olsun yolu da:))

Yorumu oyla      17      5  
27 Ağustos 2013 Salı 21:38

zafer gecekonduyu yıkıp yerine gökdelen dikmenin kentsel dönüşüm olmadığını senden öğrenecek değilim.ben ne diyorum sen ne anlıyorsun.sanki ben gecekonduyu yık yerine 40 katlı gökdelen yap,etrafını da boşver dedim.sen bu adam mı kentsel dönüşüm yapacak diyorsun.yatırımcı yatırım yapmak istediği bölgeyi satın aldı diyelim.projesini de hazırlar gerekli yerlere sunar.olay budur.ayrıca altyapı hazırsa eskiyi yıkıp yenisi yapmanın ne zararı var.illa ki blok apartman mı yapmak lazım.

Yorumu oyla      13      6  
Zafer 27 Ağustos 2013 Salı 20:06

16:58 ve 17:06 esas sen kentsel dönüşümün ne olduğunu anlamamışsın. Var olan evleri yıkıp yerlerine daha yüksek katlısını dikmek midir kentsel dönüşüm? 10 puan sana o zaman! Gerçek kentsel dönüşüm belediye ile olur, öyle eskisini yık yerine yenisini yap ile olmaz. Tüm o bölgenin yeşil alanı, yolu, parkları vs leri ile yeniden planlanması ile olur, önce bunu bir öğrenin! İstanbul'un halini de biliyoruz, dağa taşa toki yaptılar, yani eski gecekonduyu yıkıp yerine modern gecekondu koydular!

Yorumu oyla      14      6  
dost 27 Ağustos 2013 Salı 18:51

sayın aslan 4 proje sunmuş,1projeyi yapabilmek için sizin refüzleriniz ve kaldırımlarınızın uygun olması gerekir.yolcuyu indirmek bindirmek için.(yani hayal)3.proje henüz çin de proje aşamasında.sümültane olarak internette görebilirsiniz.(yani hayal)hayal etmek güzeldir ama gerçekleştirmek kaydıyla.siz çin de proje aşamasındaki taşıma sistemini izmir e adapte etmeye çalışırsanız size gülerler.teknik kadronuzda yetersiz demekki.bütçeye bile bakmaya gerek duymadım.

Yorumu oyla      15      7  
AK Namık 27 Ağustos 2013 Salı 18:46

Ya sizin aklınız başınızda mı? Adamın yaptığı projelere bak hala daha kimseye yaranamıyor. Bu adam AKP'den aday olcam dese havada kapar AKP. Hem bu projeleri daha kolay gerçekleştirir kafası rahat olur sıkıntı çekmeden. Ama yinede siz yiyin birbirinizi.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa köylere sinema götürüyor
2010 yılında kent Merkezinde Cep Sineması hizmeti başlatarak Aliağa’nın ...
İzmir yeni seyir terası için gün sayıyor
Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeni çağdaş kimliğine bürünen Çınartepe ...
Bornova Belediyesi yaşlıları yalnız bırakmıyor
Ulusal ve uluslararası sağlık kongrelerinde örnek gösterilen Bornova Belediyesi’nin ...
 
Aliağa'ya 10 ülkeden 22 gönüllü öğrenci
Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler Uluslararası Gönüllü Gençlik ...
İzmir misafirperverliği: Hoşgeldin üniversiteli!
Üniversite öğrenimi için kent dışından İzmir’e gelen öğrenciler, Büyükşehir ...
İzmir ulaşımına fuar ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında açık ...
 
Balçova bu yıl da dansa doyacak
Balçova’da bu yıl 8. Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli ...
İzelman Anaokulları yeni döneme hazır
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman Anaokulları, yeni eğitim dönemi ...
Urla'yı Fuar'a dans ederek davet ettiler
Bu yıl 82. kez kapılarını açacak olan Uluslararası İzmir Fuarı’na gençler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva