HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2022 Çarşamba - 19:48

ESHOT'un 421 milyonluk kredisine oy birliği! Top bakanlıkta...

Pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan döviz kurundaki artışla birlikte maliyetleri yükselen ESHOT'ta 421 milyon TL'lik kredi talebi meclis gündemine geldi. Komisyonlardan oy birliği ile geçen ilgili gündem maddesi, mecliste yer alan tüm üyelerinin oy birliği ile kabul edildi

ESHOT un 421 milyonluk kredisine oy birliği! Top bakanlıkta...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi'nin üçüncü oturumunu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda meclise Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise ESHOT için kullanılması planlanan 421 milyonluk kredi, 'söz alma' ve Buca'da yapılması planlanan benzinlik istasyonu konuları damga vurdu.

HIZAL: İBB'NİN 150 YILLIK GELENEKLERİNE UYMUYOR
Meclisin açılışında gündem ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İki gündür meclis oturumlarında gündem dışı konuşmalarımızı gündemin başına alıyorduk. Bu grup başkan vekilleri toplantısında alınmış karardı. Ancak bugün görüyoruz ki yine eski sisteme dönük olarak gündemin sonuna alınmış. Sizin bu kararsızlığınız noktasında bizim de nasıl katkı koyacağımızı merak ediyoruz. Bunu biraz yapboza çevirdiniz. Eleştirinin dozun artması sistemi değiştirmenizi gerektirmez. Her kaza yaptığınızda arabayı değiştirmezsiniz, onarırısınız. Ancak bir öne bir de gündemin sonuna almak İBB'nin 150 yıllık geleneklerine uymuyor. Zaman konusunda bir problem mi var? Mecliste biz İzmir'i gündemi konuşacağız. Bu gündem İBB başkanın gündemi. Bir de bu şehrin gündemi var. Gündem dışı konuşmalarda biz şehrin, siz ülke gündemini konuşuyorsunuz. Bu işin gündemin başında olmasının çok verimli olduğunu düşünüyorum" dedi.

KÖKKILINÇ: GÜNDEMİN SONUNA BIRAKILMASINI DAHA DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK
 
AK Partili Hızal'ın ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, "Meclis yönetmeliğine göre meclisi yürütüyoruz. Yönetmelikte gündem maddelerinin yeri değişmesi için oylama yapılabiliyor. Ancak grup başkanvekillerinin gündem dışı konuşmalarını öne alınması konusunda uzlaşıya vardılar. Ancak gördük ki gündem konularını düzgünce tartışmaya zaman kalmayacağını düşündük. Gündem dışı konuşmaların gündemin sonuna bırakılmasını daha doğru olduğunu düşündük" diye konuştu.

'GÜNDEM DIŞI' KONUŞMA GERGİNLİK YARATTI
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin geçen günkü meclis gündemi ile ilgili söz almasının ardından Başkan Vekili Mustafa Özuslu gündem maddesi ile ilgili konuşulacağını diğer konuların gündem dışında konuşulması gerektiğini belirtti. Boztepe'nin sözünü kesmesinin ardından mecliste oylamaya gidilirken, bir sonraki maddede söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Hüsnü Bey imar komisyonuna sevk edilmiş bir gündem maddesi ile ilgili imar komisyonunun işleyişi ile ilgili konuşma yapıp ardından gündem maddesi ile ilgili söyleyeceklerini söyleyecekti. Siz burada niyet okuması yaparak hiç gerek olmayan gerginliğe neden oldunuz. Burada sabırla birbirimizi dinleyeceğiz demiştik. Ben birinci maddede konuşacağım, herkes konuşmak ister, bunu tabii ki engellemeyeceksiniz. Geçmişte de engellemediniz. Bir maddenin, gündem maddesinin komisyondan gelmiş olması yada  komisyona gönderiliyor olması meclis üyesinin söz almayacağı anlamına gelmez. Konuşur dünkü konuyla ilgili bağlantı kurar" dedi.

Söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Bu konuda herhangi bir hata yapılmış değil. Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin 12'nci maddesinde açıkça söylüyor. Gündem ile ilgili zaten meclis üyemize söz verildi, söz aldı ancak gündem dışına çıktı. Siz de bu konuda kendisini uyardınız, bir hata ya da yanlış yoktur" ifadelerini kullandı.

Yeniden söz alan AK Partili Hızal, "Bir meclis üyesinin konuşuyor olması düzeni bozuyor olduğu anlamına gelmez. 30'uncu saniyede müdahale ettiniz. Gündem dışı olup olmadığını anlamak için biraz sabır göstermeniz gerekirdi. CHP'deki arkadaşları o zaman her toplantıda uyarmanız lazım. Hiç yereli ilgilendirmeyen konulara giren meclis üyesi arkadaşlarınızı uyarmanız gerekir" diye konuştu

.Tartışmalar ile ilgili son olarak söz alan Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, "Sayın Boztepe ilgili maddeler ile ilgili söz aldı, bu mümkün. 30 saniye deniliyor ya… 101-102-103 maddeleri söyleyen arkadaşın devamında ne geleceğini anlamak zor değil. Söz hakkı hiçbir zaman kısıtlanmıyor. Haklarını her zaman kullanıyorlar. Demokrasinin gereği de budur" dedi.

'AKARYAKIT İSTASYONU' GÖRÜŞÜ GERGİNLİK YARATTI
Buca Kızılçullu Mahallesi'nde yer alan bir alanın Akaryakıt ve Servis İstasyonu olarak belirlenmesiyle ilgili gündem maddesinde söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Buca'nın göbeğinde yoğunluğun olduğu ve imar planlarının çalışma yapıldığı bölgede bu talebin gelmesi kabul edilmesi… Bölge ile ilgili çalışma yapılıyor. Bu bölge deprem konusunda riskli bir bölge. Burada alınacak kararlarda imar komisyonun hem şekil şartlarına bakması, özellikle buranın kentin içinde olması, etrafında konut yoğunluğunun yüksek olması ve kent trafiğinin de göze alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

HIZAL: TEAMÜLLERE AYKIRI BİR BEYAN ORTAYA KONMUŞTUR
Başkan Kılıç'ın söylemi sonrası AK Parti Grubu Başkanvekili Özgür Hızal söz alarak tepki gösterirken, "Buca Belediye Başkanımızı komisyona sevk edilmiş bir madde ile ilgili teamüllere aykırı bir biçimde bir beyan ortaya koymuştur. İBB komisyonu ya da İBB bununla ilgili resmi görüşlerini zaten talep eder ve ona göre karar verir. Komisyon buna göre karar verir. Siz sayın başkanın 5'li komisyon üyelerini tamamını yönlendirmesine müsaade ettiniz" diye konuştu.

Söze giren Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Sayın Erhan Kılıç Buca Belediye Başkanı ama aynı zamanda meclis üyesi. Kendisi bir madde ile ilgili istediği şekilde görüş beyan edebilir. Siz nasıl görüş beyan ediyorsanız kendisi de edebilir" dedi.

BOZTEPE: BUNU SİZE YAKIŞTIRAMADIM
AK Parti sıralarından söz alan Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise kendisine haksızlık yapıldığını vurgularken, "Ben de İBB meclis üyesiyim. Ben de burada söz istedim, söz alırken de dünkü oy birliği ile geçen konudan başlayıp bugünkü konuya gelecektim. Sayın Buca Belediye Başkanın söz aldığı konuda da… Kendisinin hassasiyetini anlıyoruz. Biz zaten komisyon olarak o önerileri reddettik ancak onun buradaki talimat verir gibi konuşmasını yakışıksız buldum. Konuyla ilgili zaten Buca Belediyesi'nden görüş istenir... Demin söz aldığım konuda da bu mecliste oy birliği ile geçen gündem ile ilgili söz alıp bugünkü konuya bağlayacaktım. Bunu size yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: ÇOK BASİT GÖRÜŞÜMÜ BEYAN ETTİM
Yeniden söz alan ve yanlış anlaşıldığını dile getiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Talimat olarak algılandıysa.. Kesinlikle böyle bir şey yok. Şu an yaşanan usulü bir tartışma olmasaydı benim görüş bildirmem ile ilgili tepki vermezdiniz. Talimat ile ilgili bir şey anlaşıldıysa kesinlikle böyle bir şey yok. Ben çok basit bir görüş beyan ettim" dedi.

İZFAŞ’TA PERSONEL SAYISI TARTIŞMASI
Oturumda gündeme gelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZFAŞ A.Ş.’nin 2022 yılı bütçesinde önceki yıllardaki zararı nedeniyle 55 milyonluk azaltım meydana gelmesi ve buna karşılık sermayesinde 25 milyonluk artış yapılması hususu gündeme geldi.

İlgili gündem maddesi CHP ve AK Parti arasında ipleri gererken şirketin personel sayısı ve maaşları tartışma konusu oldu.

SÖZÜPEK: SERMAYE ARTIRIMININ BİR KISMI GES DE KULLANILACAK
İlgili önergeye ilişkin söz alan AK Partili Meclis üyesinin bütçelerde çelişen rakamların olduğu ve personel sayısına dikkat çekilmesi sonrası söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve CHP’li meclis üyesi Bülent Sözüpek ise “İZFAŞ, bizim en önemli şirketlerimizden biri. Dünyanın bütün kapıları İzmir Fuarı'yla açılıyor. 2021 yılının ilk 6 ayında İzmir’de hiçbir şekilde fuar yapılamadı. Bu nedenle İZFAŞ giderlerini karşılayamadı. 2022’de 33 fuar yapılacak. Uluslararası fuarların kent ekonomisine katkısı büyük. Personel sayısının düşürülmesinin nedeni, ihtiyaç olan diğer şirketlere kaydırılmasıydı. Burada işçi giderlerinin yüksek çıkmasının en önemli sebebi, dünyaya hizmet eden 5 milyonluk bir kentteki fuar organizasyonlarını düzenleyen bir şirkette 200 personelin olması çok normal. Ben emek ve işçi maliyeti üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Yapılan sermaye artırımı tamamen ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaynaklı. Ayrıca İZFAŞ’ın kendi bünyesinde bir GES projesi var. Bu sermaye artırımının bir kısmı da orada kullanılacak” ifadelerini kullandı.

ESHOT'UN KREDİ TALEBİNE OY BİRLİĞİ
Türkiye'de geçen haftalarda dövizdeki hızlı artış dolayısıyla akaryakıt fiyatlarındaki üst üste yükselişle birlikte ulaşım kalemlerine de zamlar peş peşe gelmişti. İzmir'de 90 dakika uygulamasının kalkması sonrası otobüs biletlerinde de yüzde 35'i aşan zam oranları kentte tartışmalar yaratırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT için kredi yetkisi talebi meclis gündemine geldi. 421 milyon TL'lik kredi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay alınması ve ESHOT'un kullanacağı kredi için garantör olması ve gerekli işlemlerin yapılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki verilmesi önerisi komisyondan geldiği şekilde tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi.

HIZAL: HALK 90 DAKİKAYI GERİ İSTİYOR
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, doğru işler olması halinde kendilerini destekleyeceklerini dile getirirken, "Bir oy birliği var. Burada ESHOT Genel Müdürlüğü ile ilgi yıkıcı etkilerini gördüğümüz pandemi de çok ciddi sorunlar yaşadığını hepimiz şahit olduk. Biz buna oy birliği verdik. Yapılan doğru bir şey varsa borçlanma dahi olsa biz buna oy birliği veririz. İzmir söz konusuysa gerisi teferruattır. Yıllar önce aldığımız bir karardı. 90 dakika… Sizin pirinç ve buğday hesabınız vardı. Hala İzmirliler ücretsiz 90 dakikasını istiyor" dedi.

İZMİRLİLERİN HAKLARINI KORUMAK İÇİN OY VERDİ İZMİRLİLER
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Sıtkı Şükürer ile ilgili eleştirilerle sözlerine başlarken şu ifadeleri kullandı:

"Konuşmam CHP'yi yada İBB'nin kurumsallığını ilgilendiren bir konu değil. Tamamen Tunç Soyer'i ilgilendiren bir konu. Tunç Bey'in aklı karışık sanırım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günlerde ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunda 'Ben bütün İzmir'in belediye başkanı olacağım' demişti. Tunç Soyer İzmirlilerin mi başkanı yoksa ortada başka bir durum mu var? İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Bey yaptı bu konuşmayı. İzmir'de kendini bilmez, ne dediğini esasında bilmediğini söyleyen ancak sözün nereye gideceğini çok iyi bilen bir şahıs bir gün İzmir'i oluşturan bütün unsurlara, değerlere hakaretler yağdırarak tüm vatandaşlara hakaret etti. Sıktı Şükürer… Bir kurulun başkanıydı. Bu şahıs göstermelik bir şekilde ve İBB Başkanı Tunç Soyer tarafından itibarı korunacak bir modelle, istifa dahi etmeden, görev sürem doldu ve çekiliyorum diyerek kuruldan ayrıldı. Bu şahıs hakaret ettiği görmezden geldiği, ayrıştırdığı İzmirlilerin vergileri ile gelir elde eden İBB'nin iştiraklerine danışmanlık adı altında her yıl milyonlarca TL gelir elde ediyor. Bu şahıs hala gelir elde etmeye devam ediyor. Tunç Soyer, bu meseleyi demokrasi, demokratik düşüncemiz adı altıda geçiştiremez. Kendisinin arkadaşı olabilir, dostu olabilir. Biz burada üslubumuza tarzımıza elbette dikkat edeceğiz ancak biz meclis üyeleri olarak bize; İzmir'in ve İzmirlilerin haklarını korumak için oy verdi İzmirliler."

TEMEL SORUNLARA ÇÖZÜM SUNACAK PROJELER DEĞİL
Sözlerinde Tunç Soyer'in Buca Metrosu temel atımında 'Hükümet projelerimizi engelliyor' söylemini de eleştiren Hızal, "Son zamanlarda yeni tartışma çıktı... 'İzmir cezalandırılıyor, İzmir engelleniyor. İzmir'de bir takım yatırımlarımız var ancak hükümet bizi engelliyor' dedi. Bunu CHP yerel siyasetçileri söylüyor. Yatırım dediğiniz şeyler İzmir'de temel sorunları oluşturan konulara hiçbir katkısı olmayan projeler. Soyer heyecana kapılarak söylediğini düşündüğü, kendisinin de doğru olmadığını bildiği 'İzmir'i engelliyorsunuz' söylemini kullanarak Genel Başkanı'nın önünde PR yapmak istedi. Elektrik fabrikası diyorsunuz... Hukuki olarak bir ihale yapıldı ve kamu kurumunun girmesi mümkün değil. Siz bırakın elektrik fabrikasını, size verilmiş 200 yıllık binayı başkalarına bedelsiz devir ediyorsunuz. Sayın Tunç Soyer'in 3 cemreleri var... Bunların hangisini yapmak istedi de biz engelledik? Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı'nda engel mi olduk? Sayın Soyer bir bakan ile görüşmek istediğinde randevu alamadı mı? Ayın 22'sinde Sayın Tarım ve Orman Bakanımızdan randevu istedi ve anında randevu verildi. Deprem sonrası bir meclis salonu bile yapamadınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'na ne yapılacağını dahi karar veremediniz. Biz sosyal yardımlara sosyal etkinliklere karşı çıkmıyoruz. Bütçesinin yüzde 13'ünü kullansın ama. Arka sıradakilerin gelip ön sıralarda bir yerde çay kahve içme hakkı vardır. Ancak Bozyaka'dan birinin gelip Levent Marina'da bir çay içmesi mümkün değil" dedi.

ÖZUSLU: HER MECLİS ÜYESİNİN 22 DAKİKA KONUŞMA YETKİSİ VARDIR
Hızal'ın konuşmasını bitmesi sonrası söze giren Başkan Vekili Özuslu, AK Parti Grup Başkanvekilinin konuşma süresine sitem ederken şunları söyledi:

"Sayın Özgür Bey 22 dakika konuştu. Sonra demokratik hakkımız kısıtlanıyor diyor. Bunun çerçeveletip asılması lazım. Bu demokratik değildir. Özgür Bey konuşacak hatipler konuşmalarda dikkatle dinleyecektir. Biz 7,5 dakika olunca sadece bir kere uyardım ondan sonra bir daha uyarmadım. 22 dakika 10 saniye konuşma nirvanadır. Sizi İzmirlilere şikayet ediyorum. Bundan sonra her meclis üyesinin 22 dakika konuşma hakkı vardır."

CHP'li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek ise yaptığı konuşmada, "İBB Başkanımızın PR yapmaya ihtiyacı yok. En yüksek oy ile seçilmiş biri. Kendi sap ile samanı karıştırıyor. İzmir'de bir hikaye yazılıyor, bu kentte bir şeyler yapılıyor. İzmir Türkiye'nin gözbebeği. Biz Aliağa'da açılış yaptık, Tunç Başkanımızın vizyonu vardı ve 'her mahalleye masal evi yapacağız' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili çıktı ve 'İzmirlilere masal anlatılıyor' dedi. Buca, Aliağa, Foça'da yapılan yaklaşık 50 milyonluk yatırımı görmezden geliyor. Diyor ki 'yalan söylüyor'… Burada kim yalan söylüyor? Karabağlar'da Genel Başkanımız geldiğinde bir grup geldi ve biz mağdur olduk diye pankart açtı.1 gün sonra AK Partili arkadaşlar koşarak mahallelere gitti ve 'siz mağdursunuz tapularınızı alın bakanlık yapsın' dediler. Biz sonrasında İZBETON aracılığı ile bir protokol imzaladık. Orada AK Partililerin toplantı yaptığı vatandaşlar gelip Tunç Başkan'a teşekkür etti ve 'bizi yanlış yönlendirdiler' dediler. Bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara'da İzmir projesi için yapılan görüşmeye devam edilmiyor. Bu kente ayrımcılık yapıyor. İZBETON İzmir'in en çok çalışan şirketlerinden bir tanesi. Tarihin en büyük yatırımı Buca'da yapılıyor arkadaşlar çıkıyor 'yapamazsınız' diyor." diye konuştu.

KAZANOĞLU: EĞER MÜBADELE İLE GÖÇENLERE DEDİYSE…
CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise, "Sıtkı Şükürer bir beyanda bulunmuş. Bu iki şekilde algılanabilir. Eğer gelenlerin ihanet ettiği yönünde bir söylemde bulunmuşsa ahmakça bir söylemdir. Benim anladığım hainlik konusunda mübadele koşullarını hazırlayanlardır. Burada da sorumluluk yönetici sınıftadır. Mübadele ile gelenlerin hiçbirinin kabahati yoktur. Hepsi bu kente zenginlik getirmiştir." dedi.

 
Otelcilerin Başkanı yeniden Gönen!
 
Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden değerlendirilecek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
brate 17 Şubat 2022 Perşembe 08:27

Yine mi Kredi ?

Yorumu oyla      4      4  
Mazlum 16 Şubat 2022 Çarşamba 21:49

Tencere dibin kara, senin ki bender kara misali... lktidardan slkayet editoruz, ekonomi uzerinden hakli olarak... Ama artib birsey de muhalefet kanalindan. Cok vahim!!!!

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'den CHP Lideri'ne ziyaret
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, ...
Horeca Fair kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen HORECA Fair-3. ...
Tunceli belediye başkanlarından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tunceli Hozat Belediye ...
 
Fakir Baykurt Roman Ödülü için geri sayım devam ediyor
Çiğli Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün ...
Fazıl Say İzmirli sanatseverlerle buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dünyaca ünlü piyanist ...
İzmir İktisat Kongresi’nin 99. yılı etkinliklerle anılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ...
 
'Efes Bizimdir' kampanyası başarıyla tamamlandı
Selçuk Kent Konseyi tarafından yürütülen 'Efes Bizimdir' imza kampanyası ...
3 yılda 110 bin gıda kolisi dağıtıldı.. 'İsraf değil, iyilik büyüdü!'
Sosyal yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, Gıda ...
'Dirençli kent' vizyonuna adım adım... 612 milyonluk yatırım!
Kentin geçen yıl karşı karşıya kaldığı afetin ardından, İzmir Büyükşehir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva