HABERLER>EKONOMİ
19 Aralık 2014 Cuma - 11:13

EGİAD’tan Kordon raporu: Mitinglere kapatılsın!

Kültürpark ile ilgili rapordan sonra Kordon Raporu'nu açıklayan Ege Genç İşadamları Derneği, Kordon'un yeni fonksiyonlarla cazibesinin artırılmasını önerdi. EGİAD Başkanı Seda Kaya, Kordon'daki otopark mafyasının engellenmesini, otopark ceplerinin kapatılıp yeraltı otoparkları kurulmasını önerirken, kurallara uymayan işletmelerin de kapatılmasını istedi. Kaya, Paris ve İtalya'da olduğu gibi deniz kıyısında sanat ve arkeoloji müzeleri kurulmasını önerdi. Kaya, "Mitingler Kordon'un prestijini azaltıyor. Gündoğdu mitinglere kapatılmalı" diye konuştu.

EGİAD’tan Kordon raporu: Mitinglere kapatılsın!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir Kordon ve Kıyı Düzenlemesi Raporu'nu açıkladı. Raporda Kordon'da açık hava arkeoloji ve modern sanat müzelerinin kurulması önerilirken, otopark mafyasına ve ruhsatsız çalışan işyerlerine dikkat çekildi. Raporda, Gündoğdu Meydanı'nın da mitinglere kapatılması gerektiği belirtildi.



EGİAD Başkanı Seda Kaya, raporla amaçlarının Kordon'un yeniden cazibe merkezi yapmak olduğunu söyledi. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçen yıl Kültürpark raporunu açıkladıklarını hatırlatan Kaya, "Şimdi Kordon ile ilgili bir raporu sizlere sunuyoruz. Kordon'un daha akılcı ve verimli planlanması buradaki amacımız. Estetik ve fonksiyonel olarak daha çok öne çıkmasını istedik. Küçük bir çalışma grubu kurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden brifing aldık. Şehir plancısı ve mimar üyelerimizle bir dizi toplantı yaptık. Raporumuzun Büyükşehir Belediyesi, diğer karar mercileri ve İzmirlilere faydalı olmasını arzu ediyoruz" dedi.

KORDON'A SANAT MÜZESİ
Raporda Kordon'u deniz kıyısı, işletmeler ve İkinci Kordon olarak planladıklarını dile getiren Kaya, deniz tarafında çim alanda modern sanat müzesi ve arkeoloji müzesi kurulmasını önerdi. Kaya, "İtalya'daki FattoriadiCelle, Paris'teki Sen Nehri kıyısındaki açık hava müzesi, Danimarka'da Louisiana Modern Sanat Müzesi benzeri bir sanat müzesi kurulmalı. Bu şekilde halkın ve turistlerin ilgisi çekilebilir. Açık hava arkeoloji müzesi da çok faydalı olacaktır" diye konuştu.



Kaya, şöyle devam etti: "Korsan gemisi şeklinde temalı oyun parkları kurulmalı. Mini iskeleler ve tekne turları düzenlenmeli. İzmir Körfezi içinde bir veya birkaç marina yapılması çok acil ve elzem bir konu. Balık avlamak için bölgeler yaratılmalı. Balık avlanması desteklenmeli. Deniz içi su gösterilerinin yapılacağı bir su meydanı olmalı. Özel günlerde bu meydanda aktiviteler gerçekleştirilmeli."

'OTOPARK MAFYASI ENGELLENSİN'
Kordon'un trafik sorununun çok uzun zamandır olduğunu dile getiren Kaya, deniz tarafında oluşturulan ücretli otopark ceplerinin kaldırılması gerektiğini belirtti. Kaya, "Kordon'da yeraltı otoparkı modeli uygulanmalı. Trafik saatleri kış ve yaz mevsimlerinde ayrı ayrı planlanmalı. Otopark mafyası bir gerçek. Korsan otoparkçılar hem haksız kazanç elde ediyor hem de araç sahiplerini rahatsız edecek davranışlara giriyor. Bu kişiler engellenmeli. Kordon sakinleri, evlerinden otoparklara ring seferleri ile ulaştırılmalı. İşletmelerin belli bir standarta ulaşması gerekiyor. Ruhsatsız çalışan veya asıl faaliyetinin dışında iş yapanlar denetlenmeli. Çığırkanlar hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de İzmir'in çağdaş görüntüsüne yakışmıyor. Adeta üçüncü dünya ülkesi görüntüsü çiziyoruz. Kaldırım işgalleri de çok önemli. Yayaların yürümesini engelleyen işletmelere yaptırım uygulanmalı" şeklinde konuştu. 

'GÜNDOĞDU MİTİNGE KAPATILSIN'
Gündoğdu Meydanı'nın siyasi parti mitinglerinde ve sivil toplum kuruluşlarının mitinglerine kapatılmasını isteyen Kaya, "Bu mitingler şehre prestij kaybettiriyor. Bir çok kentte bu tür mitingler şehir dışında yapılıyor. Gündoğdu sadece kent kutlamalarına açık olmalı" dedi.
Kordon'da ada bazında kentsel dönüşüm uygulanması gerektiğini ifade eden Kaya, böylece daha az yoğunluklu, denizi kapatmayan bir yapılaşmanın sağlanabileceğini söyledi. Kaya, İzmir Alsancak Limanı'nın kruvaziyer limanı olarak kullanılmasının Kordon için önemli olduğunu, alternatif geliştirilinceye kadar limanın yük bölümünün de kalması gerektiğini vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 20 Aralık 2014 Cumartesi 18:12

sn.seda kaya, italyadan, fransadan örnek göstermiş. bende sade hnm.a diyoru ki, italya şehirlerinin eski şehir bölgelerini biliyorsur,nasıl korunmuş.şimdi egiad ın, izmirin eski şehir diye tabr edlen bölğmüne ilgileri var mı?buradaki sivil mimarlık örneklerine sahip çıkacaklar mı? tıpkı floransa, venedik roma gibi,alsancaktan çıkıp şehrimizin, eski izmir bölümünde birşey yapacaklar mı.avrupalılar gibi...

Yorumu oyla      11      5  
Cem Üstel 20 Aralık 2014 Cumartesi 12:07

EGİAD gerçekten doğru konulara parmak basmış. Şehrin merkezi ve vitrini olan bir bölge için doğru önerilerde bulunmuş. Denizden kordona baktığımda içim acıyor. Renk- panjur - kepenk uyumu 0. ayrıca son yapılan mitingde 2 sokak köpeği öldü, binlerce ev sahibi de çilesini çekti. Ben bir Alsancaklı olarak tebrik ediyorum gençleri. umarım dikkate alacak birileri vardır

Yorumu oyla      11      6  
Z..O.T 19 Aralık 2014 Cuma 18:25

Yani aşkolsun bukadarmı gerçekçi bir öneri olur. EGİAD ı eleştireceğim kusuruma bakmasınlar. Bugüne kadar neredeydiniz gözümüz yollarda kaldı. Geciiktirdiğiniz önerinizin yol açtığı zararları kim ödeyecek şimdi ha..? Gündoğdu Gündoğdulularındır. Halkın toplaştığı mekanlarda kapatılmalıdır. Gündoğdu otopark mafyasına teslim edilmeden orada ikamet eden saygın yurttaşlarımızın araçlarına terk edilmelidir. Hani araçlaını ceplerine mi koysun insanlar, ayıptır, günahtır. EGİAD kanayan yaraya gazlı bezle pansuman yapmakla kalmamış cerrahi operasyonun zorunluluğuna işaret etmiştir. İşte sorumluluk bilinciyle hareket eden STK. Şanslı İzmir!

Yorumu oyla      13      5  
Ercüment Aylanç 19 Aralık 2014 Cuma 13:02

Sanırım Kordon'da oturanların itirazlarını dillendirmiş. Bence aslında o Kordondaki ilk sıra sonradan yapılmış bütün binaları yıkmalı. Tarihi dokusuna yeniden kavuşturmalı. Zenginler kentleri için bu fedakarşığı yapıversinler bakalım da görelim. EGEİAD zenginler klubüdür, o yüzden yurtdışından örnek verirken o paris ya da diğer Avrupa lehirlerindeki asıl tarihi yapının nasıl korunduğuna bir baksın önce.

Yorumu oyla      20      7  
ercan 19 Aralık 2014 Cuma 11:54

Burda mitinglerin yapılmasının en büyük sebebi büyük kalabalıkların toplanmasına müsait olması ve kolay ulaşabilirligidir.Siz bir öneri getirdiginizde çözümü de ortaya koymanız lazım.İzmirde büyük mitinglern yapılabilecegi kolay ulaşımı olan başka bir yer varmı sorusuna verceginiz bir cevabınız yoksa bu yaptıgınız önerinin de hiç bir anlamı yok kusura bakmayın.

Yorumu oyla      22      7  
Işık Dikicigil 19 Aralık 2014 Cuma 11:48

KORDON DA YAPPILAN MİTİNGLER DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR. ŞEHRİN EN GÜZEL YERİNDE YAPILMASI SARAYDAN FAZLA İTİBAR KAZANDIRIR.

Yorumu oyla      28      10  
Mustafa Y 19 Aralık 2014 Cuma 11:43

öneriler pek yerinde öneriler değil, kordonun yeşil alanına yapılaşma öneriyor, sanat ve arkeoloji müzesi kıyı şeridinde olmaz, kıyı şeridinde yapılaşma ise hiç olmaz.,kordonun mitinglere kapatılmasıda uygun ve demokratik bir öneri değil. kabul edilemez.avrupadaki mitingler nerde düzenleniyor? şehir dışındamı, saçmalamışlar

Yorumu oyla      23      8  
Işık Dikicigil 19 Aralık 2014 Cuma 11:35

İZMİR HALKIDIR. KORDONU MİTİNGE KAPATIN. AKP İL VE İLÇE BİNASI KOYUN ÖNÜNE DE 8-10 TOMA

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 milyon dolarlık ikramiyeyi reddetti!
ABD’de bir CEO, hak etmediğine inandığı için 2 milyon dolarlık ikramiyesini şirkete geri verdi.
TÜGİAD büyük proje: Eğitime serbest bölge!
TÜGİAD’ın uzun süredir çalıştığı ‘İzmir Uluslararası Eğitim Merkezi Projesi’ne ...
İZKA’dan ‘dünya mirası’ Bergama’ya tanıtım desteği
İZKA Kalkınma Kurulu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başaran Bergama ...
 
İzmir'de 'hediyelik' rüzgarı: SOUVENIR kapılarını açtı
Türkiye’nin 7 bölgesinden dünyanın 4 bir yanından her zevke hitap eden ...
Türk gemi söküm sektörü S.O.S veriyor
Aliağa'da Gemi Geri Dönüşüm sektörü can çekişiyor. Gemi söküm sektöründe ...
Demirtaş'tan turizm için Ege adaları çıkışı!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı ...
 
Putin ihracatçıyı vurdu!
Rusya'da başlayan kriz, Egeli ihracatçıyı vurdu. Birçok firmanın alacağı ...
Dolara Fed freni: Zirveden uzaklaşıyor
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarında "acele etmeyeceği"ni vurgulaması, ...
FED'den kritik açıklama: Sabırlı olacağız
Piyasalarda herkesin korktuğu senaryo gerçekleşmedi. Amerikan Merkez Bankası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva