HABERLER>İŞ DÜNYASI
31 Ekim 2023 Salı - 08:40

EGİAD’dan dijital dönüşüme uluslararası yaklaşım

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediği dönemde hızlıca çevrimiçi uygulamalara geçiş yapan, üye işletmelerin dijitalleşme kapasitesi ve yetkinliğinin belirlenmesine yönelik organizasyonları yöneten, dijitalleşme sürecini hızla tamamlayarak örnek STK’lar arasında yer alan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, son olarak da “Dijital Dönüşüm Uluslararası Yaklaşım ve Derecelendirme Semineri” düzenledi.

EGİAD’dan dijital dönüşüme uluslararası yaklaşım

International Center for Industrial Transformation (INCIT) ve Jointech Mühendislik ve Danışmanlık A.Ş. firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, işletmelerde dijital bilgi, dijital dönüşüm, dijital yeterlilikler ele alınarak şirketlere dijital dönüşümlerine yönelik yol haritası çıkartıldı.

Dijital Dönüşüme Uluslararası Yaklaşımın ele alındığı, ayrıca küresel bazda kabul gören derecelendirme metodolojisinin irdelendiği seminere iş dünyası katılım gösterdi. Dijital dönüşüm konusuna oldukça önem veren, daha önce de üyeleri için dijital dönüşüme dair olgunluk ölçen ve İZKA tarafından oluşturulan bir modeli detaylıca ele alan EGİAD, son olarak aynı doğrultuda ama daha küresel ve içine endüstri 4.0’ı da alan bir çalışma gerçekleştirdi.

Singapur merkezli, endüstriyel dönüşüm desteği veren bağımsız kuruluş INCIT (International Center for Industrial Transformation - Uluslararası Endüstriyel Dönüşüm Merkezi) İş Geliştirme Direktörü Aykut Yeni ile biraraya gelen STK, EGİAD üyeleri için son trend dönüşümler hakkında bilgilendirmede bulunarak, nasıl bir işbirliği içinde olunabileceğinin alt başlıklarını değerlendirerek bu alanda önemli bir yol kat etmiş oldu.

Join Tech firmasından Onur Köseoğlu, Timuçin Uygur, Değer Özkök, Seyit Balkuv’u da dinleyen EGİAD üyeleri sürdürülebilir başarı için, ihtiyaç ve beklentilerine uygun, teknik ve yönetimsel danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, üye şirketlerin “Digital Olgunluk Ölçüm Modeli” ile bir durum raporu alabileceğini belirterek, “Ölçeği ne olursa olsun, şirketlerimiz Dünya Ekonomik Forumu tarafından tanınan ve Singapur Ekonomik Kalkınma Ajansı, Siemens, TÜV, SAP gibi dünya devlerinin katkıları ile oluşturulan ve kısaca SIRI - Smart Industry Readiness Index - Akıllı Endüstri Hazırlık Endeksi denen “Digital Olgunluk Ölçüm Modeli” ile bir durum raporu alabilirler. Bu bağlamda INCIT’in, SIRI ve COSIRI adı verilen iki endeksleme modeli ve uygulaması var. Bunlar şirketlerin döngüselliğini, Net Zero ve CO2 azaltım durumlarını, ESG uygunluklarını ve yönetimlerini, iş süreçlerinin olgunluğunu kısacası sürdürülebilir dijital dönüşüm olgunluklarını ölçüyor ve çok kapsamlı, uygulanabilir şirkete özgü yol haritasını oluşturuyor. Sistem ileri seviyede yapay zekâ ile desteklenmiş bir alt yapı kullanıyor ve sertifikalı değerlendiricilerle birlikte çalışıyor. Sürdürülebilir dijital dönüşüm olgunluğumuzu nasıl ölçtürebileceğimizi araştırmak bize çok şey kazandıracaktır” dedi.

International Center for Industrial Transformation - Uluslararası Endüstriyel Dönüşüm Merkezi İş Geliştirme Direktörü Aykut Yeni ise şunları söyledi: “Singapur Ekonomik Kalkınma Ajansı (EDB), önceliğinde INCIT (International Center for Industrial Transformation) Singapur merkezinde küresel ölçekte dijital dönüşümü hızlandırmak için McKinsey, Siemens, SAP ve TÜV SÜD ile uluslararası boyutta kabul görmüş Smart Industry Readiness Index (SIRI) çerçevesini oluşturmuştur. Amaç, dijital dönüşümlerini başlatmak, ölçeklendirmek ve sürdürmek isteyen üreticilerin tesislerini değerlendirmek ve uluslararası olarak kıyaslayabilmek için standart bir çerçeve oluşturmaktır. SIRI, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından resmi olarak tanınan tek dijital olgunluk değerlendirme yöntemidir. Bugün itibari ile 56 ülkede yaklaşık 6000 adet SIRI değerlendirmesi yapılmış olup, şu an Dünya üzerindeki en geniş kapsamlı çalışmaya sahip olan değerlendirme modelidir. SIRI şirketin büyüklüğü, sektörü ve dijital olgunluğu fark etmeksizin, aile şirketinden çok uluslu şirketlere kadar geniş bir yelpazede uygulanabilir. SIRI Dijital Olgunluk Değerlendirme çalışması, firma ile ilk temasın sağlanmasından final raporunun ve önceliklendirilmiş yol haritasının çıkarılmasına kadar ortalama 4 haftalık bir süreçte gerçekleştirilmektedir.”

 
Ticari yapı imarlı 12 parsel... Menemen'de 344 milyonluk satış!
 
Bakan duyurdu: 28 ilde 'Kahramanlar Operasyonu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yorgancılar 'isteksizliği gördüm' dedi: 100'üncü yıla yakışan tablo bu değil!
EBSO Meclisi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarını eleştiren Yönetim ...
Bankaların aktifleri 21,1 trilyon lira oldu!
Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 ...
Başkan Kestelli’den ‘tarama’ çağrısı: Kadınların elinden tutun, getirin!
Meme Kanseri Farkındalık ayı etkinliğinde konuşmalarını gerçekleştiren ...
 
Dünyanın turşusunu Türkiye kurdu
Sonbahar ve kış mevsimlerinde sofraların vazgeçilmezi doğal antibiyotik ...
Kervan yoluna dinamit ısrarı!
Aliağa’da birinci derecede arkeolojik SİT statüsündeki tarihi kervan yoluna ...
Özgener’den İEÜ’ye çift yönlü otoyol talebi
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. ...
 
Başkan Eskinazi'den 100. yıl mesajı
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, cumhuriyetin ...
Özgener'den 100. yıldönümü mesajı
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, cumhuriyetin ...
Yorgancılar'dan 100. Yıl mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Cumhuriyet’in ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva