HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2024 Cuma - 08:17

Dikili'de hükümete 'Özel' salvo: İzmir cezalandırılıyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk Buluşmaları kapsamında açıklamalarda bulundu. Özel, merkezi hükümetin İzmir'i cezalandırdığını söyleyerek "İstedikleri kadar size oy veriyorlar diye cezalandırsınlar. Size söz! CHP ve Özgür Özel sizi namerde muhtaç etmeyecek. Şartları, hukuki prosedürleri zorlayacağız. Balıkçı barınağı da Çandarlı-Dikili yolu iyileştirmesini de Karayolları izin verirse yolun tamamını biz yapacağız. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

Dikili de hükümete  Özel  salvo: İzmir cezalandırılıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamındaki çalışmalarına bugün Bakırçay Havzası'nda devam ediyor.

Özgür Özel'in bugünkü mesaisinin ilk durağı Dikili oldu.

Halk Buluşması'nda Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçe belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

CHP Lideri Özgür Özel, programda konuşmasını yaptı.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Benim için çok anlamlı yerdeyiz. Burası benim Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılıyken ortaokul 2’inci sınıftan başlayarak yazlarında gelip plajında çadır kurduğum, festivallerine katıldığım, Çınaraltında’nda Uğur Mumcu'yu dinlediğim, Kenan Evren sağ kulağımıza Yunanlılar düşmandır, ‘savaşa’ derken, sol kulağıma ‘barış barış’ diyen, yüreğimdeki solu ilk defa topladığım ve bugün buradaysam varlığını borçlu olduğum evimdeyim.

1980'lerde 12 Eylül darbesi solun sendikaların üzerinden tanklarla geçip tüm muhalefeti sindirmişken, Dikili solun sesini tekrar yükselttiği, özgür düşüncenin dile getirildiği, örgütlü mücadele için kol kola girmelerin başladığı, insanların birbirine cesaret ve umut verdiği kentti. O günden bugüne Dikili özgürlükler, sosyal devlet, unutturulmaya çalışılan tüm değerlere sıkı sıkıya bağlı tüm insanların yazın hep birlikte kucaklaştığı, misafirler döndüklerinde kentteki havanın hiç değişmediği yer.

Dünden bugüne Dikili ‘ye hizmet eden hangi partiden olursa olsun hizmet eden belediye başkanlarına, şimdiki duygusu ne olursa olsun Dikili'nin efsane başkanı Osman Özgüven'e yürekten teşekkür ediyorum.

DİKİLİ ANKETLERDE İLK 3'TEYDİ
Bir siyasi partiyiz ve belediye başkanı tercihte bulunacağız. 11 belediye başkan aday adayı başvuruda bulundu. Hepsi bu göreve layıklar,  yarın hepsinin bu kente faydaları olacak. Biz bir tercih yapmak zorundayız ve genel kural memnuniyet anketi. İzmir’de memnuniyet anketi belediye başkanları açısından güç… Çünkü seçmenin beklentisi yüksek ve notu kıt. Ancak Dikili’de baktığımızda anketlerde ilk 3'de yer alan bir performans gösterdi. Ankete baktık konuşacak tartışacak bir şey yok dedik. Üstünde en kısa konuştuğumuz ilçe Dikili'ydi. Adil Kırgöz, 5 yılda boyunca mali tabloyu düzeltmiş, yeni projelere başlamış bitirmiş, bunu sizlere iyi anlatmış, sizlerden de seçildiğinde çok yüksek seviyede destek almış durumdaydı. Ben kendisinin ve ekibini kutluyorum.

CHP profil anketlerinde ortaya çıkan işi gücü İzmir olacak, Konak, Karşıyaka, Balçova, Dikili olacak, sorunları doğru tespit edecek, sakin, kararlı, büyük projeleri kararlılıkla iyi planlayarak yapacak, en üst düzeyde hizmet vermesi istenen, geçmişi başarılı birini belirlemek için Cemil Tugay karşınızda. Bundan sonra daha önce olduğu gibi Kırgöz’ün işi gücü Dikili, Tugay’ın işi gücü İzmir olacak. Çalışacak, başaracak, yüzleri güldürtecekler.

DİKİLİ, İZMİR, TÜRKİYE İTTİFAKI’NA GÜVENİYORUZ
2019'da seçime ittifakla girmiştik. CHP'nin yanında ittifak ortağı partiler vardı. Onların desteği vardı. Bu seçimde kurumsal ittifaklar yok. İstedik, gayret ettik ancak başarılı olamadık. Herkesin kendince ve hak verdiğimiz saygı duyduğunuz gerekçeleri var. Ancak önümüzde bir seçim var ve seçimde beklentisi olanlar da var.

Recep Tayyip Erdoğan, rejime kast eden anayasa değişikliği ile tek adamlık yetkilerini ele aldığında hepimiz çok karamsardık. Ancak seçmen 2019'da bu orantısız gücü dengeledi. Bu sistem 1 kişiyi seçiyor ve her şey o kişi karar veriyor. Böyle olunca umutsuzluk büyük heyecana dönüştü. 14 yaşında çadır kurduğum şehirden sesleniyorum: Gör bakalım Recep Tayyip Erdoğan millet teslim oluyor mu olmuyor mu!”

İttifak, Ankara’da yok. Bir anlaşma yapamadık. Bu seçimlere kendi adaylarımız ile giriyoruz ancak geçen seçimleri kazandığımız seçmen yerli yerinde duruyor. O seçmen yüreğinde vatan, millet sevgisi olan, saraya itirazı olan, tek adam rejimine itirazı olan seçmen. O seçmen hala Dikili, İzmir, Ankara, İstanbul ve 81 ilde.  Bütün demokratlar, birleşin kentlerini tek adamdan koruyun, cumhuriyeti koruyun! Birleşiyoruz ve hep birlikte kazanıyoruz. İzmir, Dikili gençlerin kadınların her saatte kadınların ve gençlerin duyabildiği kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı güvenli kentler olmaya devam edecek. Bunun teminatı sizlersiniz. Biz iyi insanlara güveniyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde bizimle olan Dikili, İzmir ittifakını kuranlara güveniyoruz. Türkiye ittifakına güveniyoruz.

SİZİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ
Belediye başkanlarımızın bir iyi bir kötü tarafları var. İyi tarafları çok çalışıyorlar, kötü tarafları az anlatıyorlar. Dikili geçen sefer yüzde 58 ile Adil başkanı seçti. Görünen o ki tarihi rekor ile yeniden seçecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Cemil Tugay... Burada söz olsun. İstedikleri kadar size oy veriyorlar diye cezalandırsınlar. Size söz! CHP ve Özgür Özel sizi namerde muhtaç etmeyecek. Şartları, hukuki prosedürleri zorlayacağız. Balıkçı barınağı da Çandarlı-Dikili yolu iyileştirmesini de Karayolları izin verirse yolun tamamını biz yapacağız. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz.

Cemil Tugay tanıyan herkesin sevdiği güvendiği, tanıdıkça bu kadar enerjik, iş bitirici, iyi planlayan, hızlı aksiyon alan ve tuttuğunu koparan biri olduğunu gördüğü, benim yol arkadaşım... Kendisi cesareti çalışkanlığı, sakin yapısı ancak hızlı akan, gerçek bir İzmir sever, vatansever ve çok iyi yönetici olan Cemil Tugay'ı sizlere emanet ediyorum.

TUGAY: BİZ CHP'YİZ BAYRAĞI BİRBİRİMİZDEN ALIRIZ VE DAHA İLERİYE TAŞIRIZ
Konuşma yapan Tugay, şunları söyledi:

İnsana ne kadar özel ve mutlu hissettiriyorsunuz. Bunun için teşekkür ederim. Bundan sonra bir konuyu netleştirelim. Ben bundan sonra buraya geldiğimde ‘hoş geldiniz’ demeyeceksiniz. Ben burada misafir değilim. İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Dikili’de de ev sahibiyim. Bugünden itibaren beni ev sahibi saymanızı istiyorum. Bunu hepimiz kafamıza oturtalım. Cemil Tugay İzmir'in evladı. Dr. Cemil Tugay siz nerdeyseniz orada olacak. Her türlü sorunda problemde yanınızda olacak. Ona bir şey iletmek istediğinizde kapsısı, gönlü, telefonu açık olacak. Mutlaka ulaşabileceksiniz şüpheniz olmasın. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak  31 Mart günü sizin onayınızla Belediye Başkanı olma şansını yakalayacak biri olarak... Adil Başkanımız geçen 5 yılda çok güzel işler yaptı ona alkış istiyoruz. Tunç Soyer de çok güzel işler, çalışmalar yaptı. Ona da alkış istiyorum. Biz CHP'yiz. Bayrağı birbirimizden alırız ve daha ileriye taşımak için mücadele ederiz. Tunç Başkanımızın daha önceki başkanlardan aldığı mirası daha ileriye taşıyacak. Şehrin altyapısı üstyapısı ile ilgili her türlü çalışmaları yapacağız şüpheniz olmasın. Dikili'nin değerini biliyoruz. İzmir'imizin en gözde ilçelerinden birisi. Tarımı, turizmi desteklenecek. Önümüzdeki dönem söz veriyorum, çok daha güzel , çiçek gibi bir ilçe olacak. Bunun için üstüme düşeni yapacağım. Biz gücümüzü ve inancımızı bayrağımızdaki 6 oktan alıyoruz. 6 oklu bayrağımızı en yüksekte taşıyan saygıdeğer genel başkanımızdan alıyoruz. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz, ay yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Bu değerlerle büyük gurur duyuyoruz ve bu gururla size hizmet edip çok başarılı olacağız, hiç kuşkunuz olmasın.

KIRGÖZ : KİMSEYE DELİKLİ KURUŞ BORCU OLMAYAN BELEDİYEYİZ
Dikili Belediye Başkan Adayı Kırgöz, yaptığı konuşmada göreve geldiğinde Dikili Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğuna dikkat çekerek şimdi en borçsuz belediye olduğuna dikkat çekti. Kırgöz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hepimiz çok mutlu gururlu ve onurluyuz. Türkiye'nin aydınlık yüzü, ikinci yüzyılın yeni genel başkanı Özgür Özel aramızda. Biz 20 Şubat’tan sonra asıl seçim kampanyamızı başlatıyoruz. Çok güzel, donanımlı keyifli kampanya hazırladık. şiirler okuyup şarkılar söyleyeceğiz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız anlatacağız. 45 gün boyunca sokaklarda meydanlarda sizlerle olup dertleşeceğiz. Ancak 5 yılın muhasebesini yapmak isterim. 2019 Mart'ta göreve geldiğimizde nasıl bir belediye teslim aldığımız biliyorsunuz. İzmir'in en borçlu belediyesini aldı. Bugün geldiğimiz noktada İzmir'in  ekonomisi en güçlü ilk 3 belediye içinde. Neredeyse hiç borcu olmayan sadece kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olan ve bunları da hemen nakit ödeyecek kasasında parası olan ve kimseye bir delikli kuruş borcu olmayan belediye sahibiz. Dikili'de göreve geldiğimizde ne kadar eksik olduğunu biliyorsunuz. 8 yıl eski belediye binamız yıkılmayı bekledi ve biz 9 ayda yıktık kendi imkanlarımız ile yaptık. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni kendi imkanlarımız ile yaptık. Araç filomuza 30 araç ekledik. Göreve geldiğimizde zarar ederek bin 500 halk ekmek satılıyordu. Şu an zarar etmeden belediye kasasına para kazandırarak günde 6 bin ekmek piyasadan yüzde 15 ucuza ekmek halka dağıtılıyor. Sosyal belediyecilik anlamında kayıtlı 15 bin kişiye kıyafet yardımı yaptık. 2 bin kişiye gıda yardımı yaptık. Zarar eden tüm belediye iştirakleri nasıl kara geçirildiğini hepsini anlatacağım. Yine yeniden çıkıyoruz yola. Yeni çıktığımız yolda kökleri temeli Anadoluya dayanan ilk kurultayını Sivas Kongresi'nde yapmış kuruluşun, kurtuluşunun, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde, tüm Dikili’yi kucaklayan, cumhuriyet ilkelerini sözde değil özde benimseyen anlayış ile yola devam ediyoruz. Yolumuz açık ve aydınlık olsun.”

DİKİLİ'NİN ARDINDAN BERGAMA-KINIK
Özel, Dikili programının ardından saat 14:30’da Bergama’ya geçecek. Burada vatandaşlara seslenecek olan Özel son olarak ise saat 16:00’da Kınık’ta düzenleyeceği çalışma ile İzmir programını tamamlayacak.

 
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
 
PFDK'den Murat Sancak'a rekor ceza
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Şubat 2024 Cuma 13:42

Siz de hükümet gibi oldunuz. Dün Karşıyaka'da konvoyunuz, yol kesmeler falan, tek adam rejimi gibi aday atamalar, halkı, partilileri duymamalar, biat beklemeler, çalışın demeler sonra da solculuktan bahsedenler. Güç zehirlenmesi kötüdür, birgün gelir sizi vurur.

Yorumu oyla      3      2  
Mehmet t. 16 Şubat 2024 Cuma 13:23

İzmir'i alamazlar CHP fark atar

Yorumu oyla      2      4  
DİKİLİLİ 16 Şubat 2024 Cuma 13:18

dikilide bu kadar yeri satıp DELİKTAŞ MUHTARININ ELİNE PARAYI VERSEYDİN SENDEN DAHA İYİ YÖNETİRDİ.

Yorumu oyla      2      2  
İzmrli 16 Şubat 2024 Cuma 13:10

Büyükşehirde yine kerhen Chp .Kaleyi Akp'ye teslim etmeyeceğiz. Ama ilçede başkan ve meclise oy yok. Bu böyle biline. İlçe meclislerini yine Ankara'dan tayin edeceksiniz. Seçtirdiklerinizi tepe tepe kullanırsınız.

Yorumu oyla      2      2  
TC misafir 16 Şubat 2024 Cuma 13:05

İzmir değil tüm millet cezalandırılıyor. Bir beceriksiz iktidar bir de beceriksiz muhalefet tenis topuna döndü millet. Çıkar siyaseti herkesi bezdirdi.

Yorumu oyla      2      2  
16 Şubat 2024 Cuma 12:53

Kim gelirse gelsin para yok, ülke ekonomisi bitik, Soyer zateb bütçeyi delik deşik etti, gelenin işi zor. Bütçe konser, tiyatro ve gereksiz etkinliklerle çöktü. Şu anda müteahhitlere para ödenemiyor, izenerji hala ikramiye alamadı.

Yorumu oyla      7      10  
soyer güle güle 16 Şubat 2024 Cuma 12:50

Hala soyer diye tutturanlara şaşıyorum, soyer 4 sene bisiklet, tiyatro vs o tür işlerle uğraştı durdu, seçime doğru biraz çalıştı. Ancak chp ye çok kan kaybettirdi. Ben izmirin her yerinde görüyorum, izmir Aziz beyden sonra doğru düzgün temizlik, bakım hizmeti dahi alamadı. Soyer belediyeciliği beceremedi, turizm veya reklamcı olabilir.

Yorumu oyla      7      16  
izmirli 16 Şubat 2024 Cuma 11:43

İzmir chp kalacak, talana, ranta, tarikatalara, kıyıların ormanların, izmirin içinde kalan yeşil alanların yok edilmesine izin vermeyiz.

Yorumu oyla      15      8  
ezege 16 Şubat 2024 Cuma 11:38

cemil tugay out- tunç soyer in. tersi hüsran. gn merkez duysun.

Yorumu oyla      12      10  
“ İcatçı “ belediye 16 Şubat 2024 Cuma 11:34

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel , Dikili , Bergama , Kınık ilçelerindeki otobüslerde , İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı var mı ? “ Kırsalda oturan vatandaşlarla şehir merkezinde oturan vatandaşlar arasında kira , harcama gibi farklılıklar var. Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz “ Seçimlerden sonra “ kırsal bize oy vermedi “ kim dedi .

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin seçim klibinde Lütfü Savaş ayrıntısı!
CHP lideri Özgür Özel, 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer ...
Cumhur'un adayı Dağ: Aydınlık İzmir için mücadele edeceğiz!
İzmir'de Kosovalılar gecesinde konuşan Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir ...
İYİ Parti Aydın adaylarını tanıttı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Aydın'daki aday tanıtım toplantısına katıldı.
 
TİP'in İzmir'de 6 ilçede adayları netleşti... Dikkat çeken Eski DEVA’lı detayı!
TİP İzmir ilçe adaylarını açıkladı. DEVA Partisi eskş İlçe Başkanı Süleyman ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
Koza Yardımcı, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini ...
CHP Lideri Özel, Büyükşehir adayı Tugay’ı övdü: Sütte leke var onda yok!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar’da düzenlenen Halk Buluşması’nda ...
 
‘Özel’ selfie
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de partisinin Büyükşehir ve İlçe Belediye ...
CHP Adayı Kınay’dan rakibe gönderme: Karabağlar’ı siyasi kayyuma teslim etmeyiz!
CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay, ilçedeki rakibi AK Parti ...
Erdoğan'ın Mısır ziyaretine dair açıklama!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva