HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2022 Salı - 13:19

Dev zirve tamam… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partili İlçe Belediye Başkanları ile Fuar İzmir'de bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanlarının performansını değerlendirdi. İzmir'deki belediye başkanları ile gurur duyduğunu vurgulayan Soyer, sonraki süreçte de işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Dev zirve tamam… Neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yer alan ilçe belediye başkanları ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Basına kapalı şekilde Fuar İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya CHP'li ilçe belediye başkanlarının neredeyse tamamı katılırken, Ankara'da olan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in toplantıda yer almadı. Toplantı 8.30'da gerçekleşen kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçmiş dönem partililere ve 6'lı masa ortaklarına gerçekleştirdiği gibi 3 yıllık sunumunu belediye başkanlarına gerçekleştirdiği öğrenildi.

BÜROKRATLAR DA SUNUM YAPTI
Toplantıda ayrıca İZBETON, Sosyal Hizmetler ve İZSU bürokratları belediye başkanlarına geniş kapsamlı sunumlar gerçekleştirerek bundan sonraki süreçte ilçelerde yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

TALEP 'ASFALT' ,  ÇÖZÜM '3-4 AY'
Bürokratların sunumunun ardından ise sıra ilçe başkanlarına geldi... Sırayla söz alan ilçe belediye başkanları 5 ile 10'ar dakikalık zaman dilimlerinde sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından başkanlar Büyükşehir'den talep ve beklentilerini hakkında konuşarak, işbirliği ile nelerin yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda başkanlar taleplerini dile getirirken, en yoğun istek ve talebin asfalt ve yol üzerine olduğu öğrenildi. İlçe başkanları "asfalt sorunlarını çözmekte zorlanıyoruz, yollarımız hasarlı, muhalefet son dönemlerde sıklıkla bu konu üzerine eğilmiş durumda, sorunu bir an önce çözmeliyiz" çıkışında bulunurken, başkanların taleplerini değerlendiren Tunç Soyer ise, "Sorunlarınızı biliyorum. Asfalt konusunda da çalışmalarımız sürüyor. 30 ilçenin tamamına destek sağlamakta zorlanıyoruz ancak merak etmeyin bu konu üzerinde çalışacağız, 3-4 ay içinde tüm ilçelerimizde bu sorun çözülmüş olacak" dediği iddia edildi.

Başkan Tunç Soyer, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz ortamına karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’deki kredi notunun AAA seviyesinde olduğunu ifade ederek güçlü bir şekilde yatırımlara devam edeceklerini söyledi.  İzmir’i geliştirecek ve kalkındıracak projeler hakkında bilgi veren Başkan Soyer, tüm çalışmalarda ortak akılla hareket vurgusu yaptı. Başkan Soyer’in ardından ilçe belediye başkanları teker teker söz alarak çalışmalarını anlattı. Başkanların talepleriyle ilgili çözüm önerileri oluşturuldu. 

İZMİR’İN 100’ÜNCÜ YAŞINI BARIŞ TEMASIYLA KUTLAYACAĞIZ
Başkan Soyer, toplantıda 2-9 Eylül tarihleri arasında İtalya dışında ilk kez İzmir'de yapılacak Terra Madre Anadolu İzmir 2022 Fuarı ve İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri hakkında bilgi vererek, “İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı İzmir için çok kıymetli. 100’üncü yılımızı 'barış' temasıyla kutlamak istiyoruz. 100 yıldır sürdürdüğümüz barışın sembolü olarak kutlamak istiyoruz. Dünyada böyle savaşlar yapılırken barışın öneminin daha fazla olduğunu görüyoruz. Barışın kenti İzmir’in 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız” dedi.

İZMİR’İN ÇÖPÜ ATIK DEĞİL HAM MADDE OLACAK
Buluşmada ayrıca “İzmir’de dönüşüm başlıyor” başlıklı katı atık toplama, ayrıştırma ve dönüştürme projesiyle ilgili sunum yapıldı.  Sunumun ardından doğayla uyumlu projenin maddi anlamda da katma değer yaratacağını ifade eden Başkan Soyer, “Çöp ayrıştırması Türkiye’de ilkel noktada. Biz uzun zamandır bu konu üzerine kafa yoruyoruz. İlçelerimize daha temiz bir çalışma sürdürmek ve ülke ekonomisine etki edecek bir katkı sağlamak mümkün. İzmir’in çöpünün artık atık olmaktan ziyade, ham madde olarak kullanılması mümkün. Biz bunu ayrıştıracak tesisi satın aldık. Günde 45 ton kapasiteli bir tesisimiz var. Siz bu konuda irade ortaya koyarsanız biz hem bütün İzmir’in çöpünü ayrıştırarak toplayıp hem de gelir elde etme hedefine ulaşabiliriz. Bunu başarırsak Türkiye’de bunu yapan ilk büyükşehir belediyesi olabiliriz.  Bu ortak çalışmayla verilecek fotoğraf, İzmir fotoğrafıdır” diye konuştu. 

İYİ İLİŞKİLERİMİZİ ZEDELENMESİNE İZİN VERMEMEMİZ LAZIM
Toplantının ardından değerlendirme yapan Başkan Soyer, “İzmir, Türkiye’nin diğer kentlerine göre farklı ve bu farklılığı her fırsatta gösteriyor. Birçok yerde ne bu yatırımlar var ne bu iletişim ve dostluk var. Biz birbirimize değer veriyoruz, önemsiyoruz. En temel mesele bu birlikteliğimizin ve çalışma huzurumuzun devam ediyor olması. Bu çok kıymetli. Bunu kimsenin zedelemesine izin vermememiz lazım. Bu iyi ilişkiler bütün İzmir’e yayılıyor. Hem ilçelerde hem merkezde önemli etkiler yaratıyor. Geçmiş yıllarda bu partiye emek vermiş, İzmir için çalışmış kişilerle iletişimimizi güçlendirmemiz lazım. Bu parti, 90 yıllık bir partiyse hafızamızı kaybetmemiz lazım. Bizim bu hafızayı tazelememiz lazım. Gücümüz onlardan geliyor. Şimdi küçülme, daralma değil büyüme dönemindeyiz. Zor bir yıl yaşayacağız ama bunu başarıyla geçireceğimize inanıyorum” dedi. 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Soyer, “İlçe başkanlarımızın hepsi başarılı. Bu üç seneyi İzmir nasıl yaşadı hepimiz biliyoruz. Buna rağmen tüm başkanlarımızın canla başla çalıştığını görüyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

SOYER: OLDUKÇA DEĞERLİ BİR TOPLANTI OLDU
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok verimli bir toplantı olduğunu belirtirek, "Başkanlarımız sunumlarını tek tek yaptılar, 'Önümüzdeki 2 yıl içinde neler yapacağız, iş birliklerimiz neler olacak?' onları değerlendirdik. Oldukça değerli bir toplantı oldu. Bundan sonraki süreçte de uyumla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

HER İLÇENİN KENDİNE ÖZGÜ PROJELERİ VE TALEPLERİ VAR
Hangi sorunların gündeme geldiği ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Soyer, "Her ilçenin kendi özelinde beklentileri projeleri var... Ortak olanlar asfalt, yol kaplamaları gibi konular… Bunun dışında tabii ki her ilçenin kendine özgü projeleri ve talepleri var" diye konuştu.

HERKES EN İYİSİNİ, EN VERİMLİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR
Belediye başkanlarının sunumunu nasıl değerlendirdiği ve başarılı bulup bulmadığı konusunda da konuşan Soyer, "Güzeldir... Karneyi kendime saklıyorum. Hepsini çok başarılı buluyorum. İzmir bu 3 seneyi nasıl yaşadı biliyoruz. Buna rağmen canla başla çalıştıklarını görüyorum. Herkes en iyisinin en verimlisini yapmaya çalışıyor. Hepsinden memnunum" ifadelerini kullandı.

Mithatpaşa Caddesi'nin tek yön olması konusunun kendi kararları olmadığını belirten Soyer, "Bu bizim inisiyatifimiz değil. Valiliğimiz ve emniyet müdürlüğümüzün takdiri. Sonuç olarak bizim müdahil olduğumuz bir şey değil" dedi.

UZUNDERE'DE İHALEYE ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
Uzundere konutlarında kalan depremzedelerin çıkarılacağı yönündeki iddialara da "elimizden bir şey gelmiyor" diyerek yanıt veren Soyer, "O istekler ve niyetler maalesef mevzuat gereği mümkün olamıyor. Bizim orayı ancak ihale yoluyla satmamız mümkün. Bu nedenle tüm iyi niyetimiz ile bunu yapmak istesek de bu mümkün değil. Biz 1 yıl için ücretsiz kullandırma yetki aldık, üzerinden 6 ay daha geçti ancak daha fazlasına Sayıştay'da üzerimize sorgu açıyor bu konuda. Bizim maalesef buna daha fazla göz yummamız mümkün değil. İhaleye çıkmak zorundayız. Oturanlara öncelik vermek ihale mevzuatına aykırı. Keşke böyle bir ibare koysak ancak kamu mevzuatına aykırı bir durum" açıklamasında bulundu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Buluşmaya Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Barış Karcı, Ertuğrul Tugay, Ozan Yılmaz, Suphi Şahin, Şükran Nurlu, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken katıldı. 

 
İYİ Partili Çıray’dan tepki: İzmir kokuyor!
 
Taciz ateşi açan 5 terörist etkisizleştirildi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalan 31 Mayıs 2022 Salı 23:09

Sırf gövde gösterisi elinize süpürge alıp süpürseniz sokakları bir işe yarıyorsunuz derim hele Tunç Soyer tam bir fiyasko

Yorumu oyla      3      4  
Gülsevim çoban 31 Mayıs 2022 Salı 22:52

Başbakanım uzun deredeki evleri kaç liradan satacaksınız bilgi istiyorum teşekkürler

Yorumu oyla      3      4  
Yorgun demokrat 31 Mayıs 2022 Salı 16:16

Keşke toplantıyı sahilde koku olan yerde yapılsa idi. En azından belediye burokratlarına farkındalık olurdu. Lütfen kokudan sorumlu Belediye ve İzsu yetkilisi medyada açıklama yapsın . Başarısızlıklarının nedenlerini söyleyerek İzmir Halkından özür dilemeleri bir demokratık hareket olur. CHP mılletvekilleri de bu konuda ne yapıyor acaba?

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş 31 Mayıs 2022 Salı 14:48

Eğer bir iş yapılmayacak ise komisyon kurulur ya da toplantı yapılır,toplantılar ıle zaman geçirdikleri kadar çalışmalar yapılmalıdır,hafta içinde de genel merkeze sorumluluk duydukları için toplu bir gezi yapılır,şehirler böyle yönetiliyor galiba...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan İZDEDA'ya ziyaret... 'Rezerv alan kırmızı çizgimiz!'
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni ziyareti sırasında konuşan Bayraklı ...
Ödemiş'in kurtuluşunun 100. yılına özel yarışma!
Ödemiş Belediyesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını çeşitli ...
Şehrin gözdesi: İzmir Marina
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın ...
 
Gümüldür'ün sokakları yenileniyor!
Gümüldür Gece Pazarı’nın yolları boydan boya yenilenerek yeni görünümüne ...
Buca’da yaz aylarına özel moloz hizmeti
Ev ve işyerlerinde tadilat ve tamirat işlemlerinin arttığı yaz aylarında, ...
AK Partili belediyeden örnek karar... Bergama Mosso'yu bağrına basacak!
Bu yıl 86.’ncı kez gerçekleşecek olan Uluslararası Bergama Kermesi’nin ...
 
Başkan Tugay gençlerle omuz omuza
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Üniversitesi İletişim ...
Büyükşehir ihaleye çıkıyor... Sel ve taşkınların önüne geçilecek!
Yağmur suyu ve atık su hatlarını birbirinden ayırma çalışmalarını sürdüren ...
Mahkeme iptal etmişti... Karabağlar'ın revizyon planları meclise geliyor!
Karabağlar'ın 3 mahallesini kapsayan ve yargıya taşınarak iptal edilen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva