HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:16

Destici'den erken seçim açıklaması!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP lideri Özgür Özel’in Kasım 2025’te erken seçim çağrıları ile ilgili, “Diyelim ki, 2026’nın mayıs ayında size erken seçim çağrısı yapıldı; hayır mı diyeceksiniz. Mecbur ‘evet’ diyeceksiniz. 2026’da da 2027’de de Cumhur İttifakı ne zaman erken seçim derse muhalefetin de erken seçime ‘evet’ deme gibi bir mecburiyeti vardır” dedi.

Destici den erken seçim açıklaması!

Cumhur İttifakı'nın destekçisi Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu.

Destici, anayasanın ilk 4 maddesi üzerine yapılantartışmalara ilişkin, “Tartışmanın tarafı gibi görünme ya da yapılmak istenen provokasyonun bir parçası olma hatasına düşmeyeceğim. Bizim tarafımızın neresi olduğunu bütün milletimiz bilir. Gerçekte ne olduğunu ve ne yapılmak istendiğini de çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Devletimize de devletimizin kuruluş esaslarına da kimsenin elini uzatmasına asla izin vermeyiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni, devletimizi sokakta bulmadık. 3-5 goygoya, devletimizi de cumhuriyeti de feda edecek değiliz. Esasen Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve Türk milletinin var olma iradesi, bazı siyasetçilerin gafletlerine mağlup olmayacak kadar güçlüdür. Ayrıca bizim olduğumuz yerde sadece Büyük Birlik Partisi özelinde söylemiyorum. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, yüreklerinde, vatana, bayrağa ve ezana bağlılıkları kopmamış evlatları var olduğu sürece Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar ve var olmaya devam edecektir. Şunu da belirtmek isterim ki, bu tartışmaları Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne savaş açmış olan 40 binin üzerinde cana, milletimizin trilyonlarca dolarına mal olmuş PKK’yı her fırsatta himaye edenlerin, hemen her seçimde iş birliği onlarla yapanların istismar etmeleri sahtekarlıktır, ahlaksızlıktır” diye konuştu.

LÜBNAN'DAKİ SALDIRI: TÜM ÇALIŞMALARA DESTEK VERECEĞİZ’
Destici, Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanması ile ilgili, “Çağrı cihazları artık genellikle sağlık sektöründe, hastanelerde kullanılıyor. İlk defa, bir grup elektronik cihazın, imalat aşamasında içine patlayıcılar yerleştirilmesi ya da ilave bir aparat yerleştirilmeden ve bilinen iletişim yöntemleriyle bir patlayıcıya dönüştürüldüğüne şahit olduk. Konunun detaylarını henüz bilmiyoruz. Henüz taraflarca doğrulanmış da değil. İsrail'in hukuk tanımadan ve suçlu suçsuz ayrımı yapmadan, binlerce insanı hedef alarak patlamalar gerçekleştirmesi kimseyi şaşırtmadı. İşledikleri, çoğunluğu çocuk ve kadın, sivilleri hedef alan cinayetlerin korkunç boyutuna hepimiz yakından şahit olduk. Bu noktada, özellikle kamu kurumlarımızda, yeni şartlara göre, yeni güvenlik önlemleri alma ihtiyacını tekrar değerlendirmemiz gerekiyor. Teknolojinin bu şekilde kullanılması dehşet verici, ancak üzerimize doğrultulan silahın korkunçluğu yerine, almamız gereken tedbirleri konuşmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu alanda yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğiz. Her siyasi parti destek vermelidir” dedi.

ERKEN SEÇİM: MUHALEFETİN MECBURİYETİ VAR
Destici, CHP lideri Özgür Özel’in ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım’dır’ açıklamalarına ilişkin, şunları söyledi:

“Sayın Özgür Özel’in sözü blöften öte bir şey değildir. Diyelim ki, 2026’nın mayıs ayında size erken seçim çağrısı yapıldı; hayır mı diyeceksiniz. Mecbur ‘evet’ diyeceksiniz. Ya da Mayıs 2027’de erken seçim çağrısı yapıldı; hayır mı diyeceksiniz. Mecbur evet diyeceksiniz. O sözler siyaseten söylenmiş, iktidarı ya da Cumhur İttifakı’nı kendi aklınca tuzağa çekmek için söylenen sözlerdir. Bence gerçekle bir karşılığı yoktur. Dolayısıyla 2026’da da 2027’de de Cumhur İttifakı ne zaman erken seçim derse muhalefetin de erken seçime ‘evet’ deme gibi bir mecburiyeti vardır.”(DHA)

 
Bilimden İzmir Körfezi için kötü haber: Kısa sürede çözüm yok!
 
Fethiye, The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Eylül 2024 Çarşamba 16:45

Bu da kendini bir şey zannediyor

Yorumu oyla      0      0  
ADALI 18 Eylül 2024 Çarşamba 16:22

Son sözü REYİS söyler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: İlk 4 madde için tartışma yok!
Ankara'da “Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni”nde ...
Başkan Doğan'dan 'Özlale istifası' yorumu: Özgül ağırlığı yok!
İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İYİ Parti’den istifa etmesini yorumlayan ...
CHP’li Bakan uyardı: Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Türkiye yeni bir Afgan göçü ...
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu toplandı
CHP MYK toplantısı başladı. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre MYK'de, ...
İYİ Parti’den istifa etmişti… Özlale kararını verdi!
İYİ Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin yol haritasında ...
Yeni maden yasası için hazırlık!
Yeni maden yasası için hazırlıklar devam ediyor. Düzenlemeler saha rehabilitasyonu, ...
 
Bakan Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ...
Babacan'dan 'birleşme' sorusuna yanıt!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Şu anda Deva Partisi ile Gelecek ...
'CHP iktidarında Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP gelince bir dönem değil, bir dönemde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva