HABERLER>GÜNCEL
26 Aralık 2022 Pazartesi - 10:30

Derin'in iyilik hareketi büyüdü... Lösemili çocuklara moral oldular!

İzmir'in Menemen ilçesindeki Bülent Okan İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Derin Gür'ün (10) hazırladığı origamileri satıp lösemi tedavisi gören çocuklara hediye alması, tüm öğrencilerin katıldığı bir 'iyilik' zinciri başlattı. Velilerin hazırladığı kek ya da kurabiyeleri satıp, elde ettikleri gelirle hediye oyuncaklar alan öğrenciler, hasta çocukların yılbaşına daha mutlu girmesini sağlayacak.

Derin in iyilik hareketi büyüdü... Lösemili çocuklara moral oldular!

Bülent Okan İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Derin Gür, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemi tedavisi gören çocuklar için kendi elleriyle hazırladığı origamileri satmaya başladı. Kazandığı parayla lösemi tedavisi gören hasta çocukları mutlu etmeyi amaçlayan Derin, onlara hediyeler aldı. Derin'e destek olmak isteyen arkadaşları da kısa zamanda kampanyayı büyütüp, bir 'iyilik' hareketine dönüştürdü. Çocukların aldığı hediye oyuncaklar, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) aracılığıyla tedavisi devam eden çocuklara yılbaşında mutluluk taşıyacak. Derin Gür, okullarında lösemili çocuklar için hazırlanan panodan etkilendiğini belirterek, "Öğretmenimiz lösemi haftası olduğu için bir pano hazırlamıştı. O panodan çok etkilenip origami yapmaya başladım. Bunu arkadaşlarıma anlattım ve diğer sınıflardan da gelip, yardım edenler oldu. Yaptıklarımızı diğer sınıflardan da alanlar oldu. Hasta çocuklar umarım yeni yılda hızlı bir şekilde iyileşir" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN ÖZVERİSİ MUTLU ETTİ
Öğrencilerin önemli bir duyarlılık örneği gösterdiğini anlatan 3-A sınıfı öğretmeni Özlem Akdemir, desteklerin kendilerini hem şaşırttığını hem de mutlu ettiğini dile getirerek, "Derin, Lösemili Çocuklar Haftası etkinliklerinde origami yapıp, satarak kazandığı parayla o çocuklara hediye almak istedi. Bunu duyan sınıflarımız da destek vermek istedi. Onlar origami yapmayı bilmedikleri için farklı bir arayışları oldu. Kurabiye yapıp, sattılar. Veliler destek verdi. Kazandığımız parayla uzun süre hastanelerde tedavi gören çocuklara hediyeler aldık. Onlar için güzel bir yılbaşı olsun istedik. Yüzleri biraz gülsün, moral olsun istedik. Çocuklarımız özveriyle çalıştılar. Bizi şaşırttılar, bu kadarını yapabileceklerini beklemiyorduk. Bazıları 2 liralık kurabiyeye 10 lira verip paranın üstünü bağışladı" dedi.



'SEVGİNİN GETİRDİĞİ MUTLULUK EN BÜYÜK İLAÇTIR'
Yılbaşı hediyesi hazırlarken yaşadığı mutluluğu anlatan 4-B sınıfından Alp İdi (9), "Küçük origamiler ve kurabiyelerle başladık. Sonra kek, pasta getirdik. Toplanan parayla hediyeler alındı. Ben denge oyunu, bebek seti ve oyun hamuru aldım. Umarım bir an önce hastalıklarını atlatırlar. Bu süreçte onları biraz da mutlu edebilirsem çok sevinirim" diye konuştu.

3-A sınıfından Mert Özyurt (9) "Arkadaşlarımıza böyle bir katkıda bulunmak çok iyi hissettirdi. Kurabiye sattık, bu hediyeleri aldık" derken, aynı sınıf öğrencisi Erva Çetin (9) de etkinliği ikinci dönem tekrar yapmak istediklerini söyledi.

9 yaşındaki Duru İpek, "Bizim imkanlarımız var, ailelerimiz her yılbaşı ve doğum gününde bize hediyeler alıyor. Ama onların olmayabilir. Onların da mutlu olmaları için buna katkıda bulunduğum için seviniyorum. Elimden geldiğince devam edeceğim" dedi.



İrem Töre (10) ise "Bu projeyi yapmamızın amacı lösemi hakkında çevremizdeki insanların farkındalığını arttırmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bunu yaparken lösemili arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu arttırmak için onlara hediyeler hazırladık. Sevginin getirdiği mutluluk en büyük ilaçtır" ifadelerini kullandı.

4'üncü sınıf öğrencilerinden Derenay Han da "İnşallah lösemili kardeşlerimiz bir an önce iyileşir; bunu ümit ediyorum. Bu hediyelerle onları sevindirdiysek ne mutlu bize. Hepsinin yeni yılı kutlu olsun" diye konuştu. (DHA)

 
Bodrum'da 70 kaçak göçmen yakalandı!
 
Tarım arazine demir perde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırı hazırlığındaki teröristler artık etkisiz!
Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan ...
Zehir tacirlerine darbe: Esrar ele geçirildi
Adana'da bir tırda 120 kilo 350 gram esrar ele geçirildi, gözaltına alınan ...
Uyuşturucu denetimi: 28 bin araç kontrol edildi
Türkiye genelinde narkotik ekiplerince, araç içinde uyuşturucu kullanımının ...
 
Tarım işçilerinin servisi devrildi: 14 yaralı
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, tarım işçilerinin taşındığı servis midibüsünün ...
Terör örgütüne karşı operasyon başlatıldı!
İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta 470 personelin katılımıyla 'Eren Abluka ...
Sağlık Bakanlığı bin 468 sürekli işçi alacak
Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alacağını duyurdu.
 
İzmir’de yılın son haftasında hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; İzmir yılın son ...
Ev sahibiyle tartışan kiracı evi yaktı!
Avcılar'da 3 katlı binanın 1.katındaki dairede kalan ve bir süredir ev ...
Otomobille motosiklet çarpıştı: Sürücü öldü!
Kağıthane'de motosikletli kurye ile otomobil çarpıştı. Kazada motosikletli ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva