HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2014 Perşembe - 15:28

Deniz Baykal'dan çok sert yerel seçim çıkışı!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin yerel seçimlerde 'çılgınca hatalar' yaptığını belirterek "Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse. Tazelenmeye ihtiyaç var" dedi.

Deniz Baykal dan çok sert yerel seçim çıkışı!

CHP eski Genel Başkanı Baykal, Antalya'da AK Parti'nin elinden aldığı Döşemealtı Belediyesi'nin yeni CHP'li Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti. Genç'e başarılar dileyen Baykal, "Seçim tartışmasıyla üzüntülerimi tazelemeye niyetim yok" dedi, geleceğe bakılması gerektiği mesajını verdi.

"Olan oldu, bundan sonra nasıl daha iyi olur, ne yapmamız lazım, nerede ne yanlış yapıldı, hangi dersleri çıkardık bunları değerlendirmek lazım" diyen Baykal, şimdi o derslerin alınıp gereğinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Baykal, "Birbirimizi suçlamak için, kendimizi savunmak için yapmamak lazım, gerçeği görmek lazım. Gerçek açık tabii" dedi.

'ÇILGINCA HATALAR YAPILDI'
Özellikle Antalya' da CHP'nin hakettiği sonucun bu olmadığını dile getiren Baykal, "Doğru tahlil yapar, sonuçlar çıkarırsak kısa sürede Antalya'da CHP iyi yere gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Bunun için parti içinde mekanizmaların da çalıştığını kaydeden Baykal, CHP Genel Merkezi'nde il başkanları toplantısı yapıldığını, parti meclisinin toplanacağını aktardı ve şunları söyledi:
"Bunlar değerlendirilecek, yanlış yaptığımız açık, hata olduğu açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık, göz göre göre de yapıldı. Olunca da böyle oldu. Bundan gerekli sonuçları çıkarıp, bir çizgiyi çizmeye ve yanlıştan kurtaracak doğru mekanizmaları kurup yanlışları kaldırıp, yeniden ayağa kalkmak lazım. Bunu yapacak birikim, kadro herşey var. Çok rahatça bu gerçekleştirilebilir. Niye böyle olduğunu anlamış da değilim. Göz göre göre yapıldı, çılgınca hatalar yapıldı."

Yerel seçim sürecinde 'çalışma' noktasında herkesin üzerine düşen görevi yaptığının altını çizen Deniz Baykal, "Anlaşılıyor ki bu tablo çok daha ciddi noktalarda düzenlemeler yapılması gerektiren bir tablo. Yanlışımızı da biliyoruz, hatamızı da biliyoruz. Bunu düzeltmek de istiyoruz. 'Ondan oldu, bundan oldu' falan bunlar boş laf. Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse" diye konuştu.

'SÜRECİ GEÇİŞTİREMEYİZ'
Deniz Baykal, bir soru üzerine yerel seçim sonuçlarının cumhurbaşkanlığı seçimlerine olası yansımasını "Daha başarılı seçim dönemi geçirseydik, cumhurbaşkanı seçimine olumlu katkılar getirirdi" sözleriyle açıkladı. İktidar karşısındaki arayışa daha güçlü katkı yapılması gerektiğini savunan Baykal, "Önümüzde genel seçimler de var, çok fazla da zaman yok. Bunu şimdiden halletmek lazım. 'O bahane bu bahane' deyip bu görevi savsaklamamak lazım. 'Onu atlatalım, bunu geçelim' dersek yanlış yapmak olur. Doğru teşhisleri koyup, gereğini yapmak lazım. Tazelenmeye yeniden ihtiyaç var" diye konuştu.

'KURULTAY ÇAĞRISI MI?'
Baykal, bu açıklamasının bir kurultay çağrısı olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum. Herkesin kendisinin yapması lazım, kişilerin yapası lazım, kurumların yapması lazım, genel merkezin yapması lazım. Bunun doğru değerlendirilmesi halinde birdenbire yepyeni bir tablo çıkar" diye yanıt verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 18 Nisan 2014 Cuma 08:38

Antalya milletvekili Deniz Baykal seçim arifesinde Karşıyaka Örnekköy'de park açılışına katılıp konuşma yaptı. Antalya belediye başkanlığı seçim sonucu kaybedildi.

Yorumu oyla      12      6  
Doğrusu 18 Nisan 2014 Cuma 06:31

Doğru ve düzgün bir anlayış herşeyin bir zamanı olduğunu ve sonsuza kadar siyaset ile uğraşılmaması gerektiğini insanlara öğretmelidir.

Yorumu oyla      12      6  
Sait 18 Nisan 2014 Cuma 03:19

Tek lider Baykal

Yorumu oyla      12      7  
Hasan 18 Nisan 2014 Cuma 00:00

Baykalla seçim sonuçları daha farklı olurdu.Kılıçdaroğlu tüm konularda baskın değildi.Örneğin İzmirde herşeyi Kocaoğluna bıraktı.sonuç ortada.8 ilçe kayıp.İl geneli yüzde 8 düşük.2009 yılına göre.Yazık oldu İzmire

Yorumu oyla      12      6  
fatih karasu 17 Nisan 2014 Perşembe 16:51

yeter artik sayin baykal dusun artik yakamizdan yeterrrrr...

Yorumu oyla      30      26  
3544 17 Nisan 2014 Perşembe 15:51

Şov yapma Sayın Baykal senin de seçime girdiğin günleri de gördük.Gene sahnelere çıkmaya hazırlanıyorsun ama senin devrin bitti.O kaset senin sonunu getirdi ve bizim gözümüzden düştün.Partiyi karıştırma.

Yorumu oyla      32      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu saldırı anını ilk kez anlattı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırının üzerinden ...
Elvan'dan Twitter açıklaması: Anlaşma sağlandı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yetkilileriyle ...
CHP İzmir'de disiplin süreci resmen başladı!
Yerel seçimlerin ardından parti aleyhine çalışan isimler için disiplin ...
 
'Yeni Kenan Evren'e ihtiyacımız yok'
Cumhurbaşkanı Gül’ün Köşk seçimlerine yönelik sözlerini değerlendiren ...
Cumhurbaşkanı Gül: Moralinizi bozmayın işinize odaklanın
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Ankara'da toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı ...
Ali Engin’den Başkan Hasan Arslan’a tebrik ziyareti
CHP İl Başkanı Ali Engin, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı ...
 
MİT Müsteşarı'nın yargılanmasında flaş değişiklik!
AK Parti, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen yeni MİT Yasa Teklifi’nde yaptığı ...
AK Parti'den HSYK'ya büyük operasyon hazırlığı!
Erdoğan’ın “Daha ne kadar sessiz kalacaksın?” diyerek tepki gösterdiği ...
Kılıçdaroğlu'na saldırıdan polisin haberi var kuşkusu
Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te yumruklayan Orhan Övet’in teyzesinin oğlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva