HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2011 Cumartesi - 18:31

Deniz Baykal’a İzmir’de görkemli karşılama

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, üç günlük İzmir programı için kente geldi. Uzun bir aradan sonra ilk kez İzmir’e gelen Baykal, genel başkan havasında karşılandı.

Deniz Baykal’a İzmir’de görkemli karşılama

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve çok sayıda ilçe belediye başkanı olmak üzere, eski ve parti yöneticileri ile eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimler de havaalanında hazır bulundu. Karşılamanın oldukça yoğun katılım ve üst düzeyde gerçekleştirilmesi, “kurultay sürecine girilirken yeni bir muhalif ayaklanma mı gerçekleştiriliyor” sorusunu akıllara getirdi.
 
Baykal’ı karşılamaya; Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, eski İl Başkanlarından Kemal Karataş, eski İzmir Milletvekili Bülent baratalı, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekrem Bulgun, eski PM üyesi Mehmet Süne, eski milletvekillerinden Abdurrezzak Erten, Yüksel Demirsoy, eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Eski İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar, eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Karşıyaka İlçe Başkan Vekili Taylan Kolat, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda meclis üyesi yaklaşık 200 kişi karşıladı. Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen Karabağlar ekibinin tam kadro Baykal’ı karşılamaya gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

 
Baykal’ın aprona girişi sırasında izdiham yaşandı. Eski genel başkana dokunmak ve yanında yer almak için sıraya giren partililer, Baykal’ı VİP salonunda da yalnız bırakmadı. Alkış ve çiçekler ile karşılanan Baykal, VİP salonunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de sohbet etti. Operasyonların nedeni hakkında bilgi isteyen Baykal “Bugünler de geçecek. hepsini atlatacağız” dedi. Partililer, Baykal’ı “Bu kalp seni unutur mu” ve “İnadına sol, inadına Baykal” pankartları ile karşıladı.
 
İzmir’e gelir gelmez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, “İzmir’in zor günler geçirdiğini, başta belediye başkanları olmak üzere tüm partililerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini ve bunu sağlamak adına İzmir’e geldiğini söyledi. Baykal “Burada bir düğün için geldim ama aslında bu bir bahane. İzmir’i ve İzmirlileri çok özledim. İzmir ve özellikle belediyeler zor günler geçiriyor. Gelirken bilgileri aldım. İçinden geçmekte olduğumuz dönemde İzmir’de dayanışma sergilemek durumunda olduğumuzu düşündüm. Acı olaylar yaşanıyor, çok üzüntü verici olaylar yaşanıyor İzmir’de Böyle bir tablo karşısında hepimize düşen görev İzmir halkıyla ve yöneticileriyle el ele verdiğimizi dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermektir. Bu bir görevdir. Bu anlayışla buraya geldim. İzmirli bütün yönetici arkadaşlarımızın, belediye başkanları arkadaşlarımızın da böyle bir anlayışta olduğunu memnuniyetle görüyorum” dedi.

 
Kurultay sürecine girilen şu dönemde, parti içi muhalefetin söz konusu olmadığına dikkat çeken Baykal, İzmir ziyaretinin de bu şekilde algılanmasının doğru olmayacağını söyledi. Baykal “Benim ziyaretimin İzmir’de CHP siyasetini hiçbir şekilde ayrıştırmaya yönelik bir etkisi olamaz. Olması söz konusu değildir. İzmirdeki arkadaşlarımız da böyle bir dayanışmayı sergiliyorlar. Güç günler geçiren belediye başkanlarımıza desteğimizi bu vesileyle ifade etmek için buradayız. Bütün CHP’liler İzmir’in etrafında CHP’nin tek vücut olduğun göstermek istiyoruz. Bunun dışında hiçbir düşünce olamaz. Karşılama çok etkileyici ve çok çarpıcıydı. Minnet ve şükran duyuyorum. Beni çok özlemişler, İzmir’i hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağımıza inanıyorum. Güç bir dönem ama aşılacağından hiç şüphem yok. VE herkes hakkı hukuku teslim edecektir. Buna inanıyorum. İzmir’le beraberiz. İzmir’in yanındayız, arkasındayım, el eleyiz. Bunu göstermek için geldim. İzmirliler gereken zamanda gereken şekilde tepki gösteriyorlar. En güç koşullarda, uygunsuz zamanlarda, gereken tepkiyi İzmir halkı gösterdi. İftihar ediyoruz İzmirle” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLILI 11 Aralık 2011 Pazar 17:29

Siz de kendi hırslarınız kendi kindarlığınız için Sağlık üzerinden bile polemik yaratabilecek karaktere !sahip birisiniz diyecek söz yok.. Ama şuda su götürmez bi gerçek ki Hasan Beyin kuyuya düşmesi falan bunlar senin hayal edip gece rüyalarında göreceğin şeyler. Belliki Başkan kuyruğuna basmış bu kadar kindarsın..

Yorumu oyla      13      6  
BAYRAKLILI 11 Aralık 2011 Pazar 17:26

Hasan KARABAĞ'a iki yüzlü diyen zavallı. evet Hasan Bey katılamamıştır. İstanbulda hasta yatağından arayıp sağlık sorunu sebebiyle gelemediğini Deniz Bey'e iletmiştir. Sizin gibi sığ düşünenlere karşılık Bu gün otelde düzenlenen partililer buluşmasında Sn Deniz BAYKAL hem Hasan KARABAĞ'ı hemde Metin SOlak'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.Ben bir Bayraklılı olarak oradaydım. Hem Hasan KARABAĞ hemde Deniz BEY le gurur duyuyorum.Sizin nifak tohumlarınıza karşı omuz omuzayız..

Yorumu oyla      13      7  
admin 11 Aralık 2011 Pazar 09:01

BENDE SİZLERE KATILIYORUM İLÇE BAŞKAN VEKİLİ O DA KİM ALLAH AŞKINA

Yorumu oyla      13      6  
iki yüzlü hasan karabağ nerede? 11 Aralık 2011 Pazar 00:40

sayın baykal için yollara düşen otobüsler kaldıran sensiz olmaz diyen hasan karabağ ve ilçe başkanı levent ölçeri bu ekibin içinde görememek beni şaşirtmadı.baykala olan vefasızlığını bayraklı halkina ve ekibine gösterdiği vefasızlığını gördükten sonra devede kulak kalıyor.umarım baykal nasıl bugün yanlızsa yarın hasan bey kuyu dibine düşer.o zaman anlar dicem ama ...olan halka oldu.

Yorumu oyla      14      9  
10 Aralık 2011 Cumartesi 23:21

Karşıyaka ilçe başkan vekili de katılmış ya kadro tamam olmuş , çok gülüyorum hallerine çoookkk....

Yorumu oyla      18      10  
DREN 10 Aralık 2011 Cumartesi 20:22

Gayet iyi bir karşılama.Sayın DENİZ BAYKAL bir daha büyüklüğünü gösterdi,İZMİR BÜYÜKŞEHİR BLD BAŞKANI sayın AZİZ KOCAOĞLU na sahip çıktı.İŞTE PARTİ İŞTE CHP.

Yorumu oyla      26      12  
Cehape karışık 10 Aralık 2011 Cumartesi 18:37

KK'nın gelişi bile böyle coşkulu değildi. Aziz Başkanın keyfi yerinde.Valla KK İzmir'de de çaktı gibi gözüküyor.Genel Başkanı halef selef çatışması İzmirde son sürat.

Yorumu oyla      27      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Dağ: Her iki anlayışa da karşıyız
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat ...
“Operasyonları bilerek gündemde tutacaklar”
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır hükümeti eleştirerek, “operasyonları sürekli ...
Bayraktar İzmir'de kentsel dönüşüm tarihini açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremlerden sonra gündeme gelen kentsel ...
 
Hasip Kaplan Meclis kürsüsünde bardak kırdı
TBMM Genel Kurulu'nda, şike cezalarını indiren kanunun görüşmeleri sırasında ...
CHP’de İzmir'de kongre temizliği!
Kongre sürecine giren CHP İzmir il örgütünde, başka illerde oy kullandığı ...
Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın görev süresi 7 yıldır
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev ...
 
HSYK: Hiç kimseden özür dilemeyiz
Yargıya yönelik “militan” benzetmesi yaparak, özür beklediklerini söyleyen ...
Viyana'da kriz: İsrailli bakan salonu terk etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dünya Siyaset Konferansı'nın açılışında ...
CHP'li Güler'den karakolda şiddete soru önergesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler Karabağlar Polis Karakolu’nda ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva