HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2014 Salı - 11:26

Demirtaş neden ayakta alkışladığı açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sırasında ayakta alkışlaması eleştiriye neden olan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Yüzde 52’inin iradesine duyduğum saygının ifadesidir. Yeni yaşama uygun bir duruş sergilediğimi düşünüyorum” dedi.

Demirtaş neden ayakta alkışladığı açıkladı

Demirtaş, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemin töreni sırasında iki cumhurbaşkanı adayı olduğunu, birinin kazandığını ve birinin de kendisi olduğunu belirterek ,“Farklı konumu olan tek işi bendim. Rakibim kazanmış, kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Bana düşen, yakışan oydu. Erdoğan’ın düşüncesi kişiliğini alkışlamak değil, yüzde 52’inin iradesine duyduğum saygının ifadesidir. Ona o verenler aptal, geri zekalı, hırsız, katil değildir, halktır. Halkın iradesi de ayakta alkışlanır. Alkışlamasaydım, kendi kişiliğime siyaset anlayışıma ters olurdu. Teorik olarak ben de yemin ediyor olabilirdim. İsterdim ki rakiplerim beni alkışlasın. Kendim için istediğim neyse, onu yaptım. O alkışlar mıydı? Bilmiyorum. Ama isterdim ki Anayasa ve içtüzük kitapçığı fırlatılmasın bana. Düşünceleri eleştirmek başka, halkın iradesine saygı duymak başkadır. Bizler seçmenlerimizle çözüm diyalog adına, siyasete destek için oy istiyoruz. Diyalog kanallarını kapatmak için oy istemiyoruz” dedi.
 
ERDOĞAN’I KÜRSÜYE CHP ÇIKARDI
Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı olmasaydı farklı olabileceğini ileri sürerek şunları söyledi: “CHP protesto hakkına sahiptir. Dünyanın neresinde meclis başkanına kitapçık fırlatmak nezaketsizliktir. Tartışmanın büyümesinin nedeni benim alkışım değil, CHP kongresinin yaklaşmasıdır. Kriz büyüktür. İlk turda Erdoğan’ı o kürsüye çıkaran CHP yönetiminin tartışılması lazım. Ben üzerime düşeni yaptım oyumu artırdım. CHP ve parti yönetimi de biraz çalışsa o gün o tarihte yemin töreni olmayacaktı. Erdoğan bizim denetimimizde olacak suçlarını, günahlarını, hatalarını alkışlayıp temizlemek gibi tutumumuz olmadı. CHP benimle uğraşacağına bizimle birlikte demokratik mücadeleyi nasıl güçlendirebiliriz tartışması yürütse daha faydalı olur.”
 
AKP’Yİ GÜÇLENDİREN, CHP’NİN MIZIKÇILIĞIDIR
“CHP ve HDP’nin işi kavga etmek değil demokrasi mücadelesinde ortak alanlar yaratmaktır. Krizlerini benim üzerimden örtmeye çalışmasınlar. 12 yıldır AKP’yi güçlendiren CHP’nin mızıkçılık tarzıdır. Arkamızda 50 bin cenaze var. Kan davası saikiyle hareket edilse dünyada hiç bir sorun çözülmezdi. Kılıçdaroğlu, savaş hali dışında Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini söylüyor. Ben de savaş hali olmasın diye her gün Cumhurbaşkanı ile görüşürüm. Nasıl yüzde 52 oy alıyor bu haliyle diye kendimize sorsak daha akıllıca hareket ederiz. Erdoğan’ı Erdoğan yapan ona fırlatılan kitapçıktır. Halk iradesini alkışlayarak muhalefet yapmalıyız. Yoksa 50 sene daha ülkeyi yönetir. Hata yapa yapa hırsızlık katliam yapa yapa o nedenle yeni bir siyaset tarzı getirmeye çalışıyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Eylül 2014 Salı 21:03

sayın demirtaş haklı,akp ye sarılmak zorunda,ayakta alkışlamak zorunda çözülme süreci akp ye destek vermesi ile devam eder adam çıkarını biliyor ama türk milletinin bu çözülme ve parçalanma sürecinin önündeki beton gibi bir bariyer olduğunu görmüyor,ya da görmek istemiyor ama o görmese de türk milleti bu çözülme sürecine hiç bir zaman geçit vermeyecek ve sayın demirtaş ta türk milletinin çözülme ve parçalama sürecinin karşısındaki bu çelikten iradesini er veya geç anlayacaktır.........

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 2 Eylül 2014 Salı 12:44

halen CHP yımı suçluyorsunuz şu an bir proje üzerine çalışıyor AKP HDP parti olarak seçime sokup barajı geçerse ittifak yaparak anayasayı değiştirmek parajı geçemezse doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin milletvekllerini AKP çıkarmış olacak tek başına anayasayı değiştirme sayısına ulaşmak. hem HDP yi övecek hem CHP yi yerecek bu tuzağa korkarımki çok çabuk düşeceksiniz. 14 milyon seçmen sandığa gitmrdi %70 CHP li yazık geçerli oyların %52 si oysa sandığa gidilse %38 oy aldı bunun farkına varamadıysanız sayın Demirtaş genel başkanlığı bırakın

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu kurultaydan sonra muhaliflere acımayacak!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra, partinin yetkili ...
Erdoğan'dan Binali Yıldırım’a özel görev
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
Bozdağ’dan çarpıcı adli yıl mesajı: Tarafsız yargı iyi de…
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla yayınladığı ...
 
Başbakan Davutoğlu Diyanet İşleri'ni kendine bağladı
Bakanlara Kurulu, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki ilk toplantısını ...
Engellilerden 'biz de varız' mesajı
Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi engelli haklarını gündeme getiren bir ...
Davutoğlu yeni hükümet programını açıkladı
Yeni hükümetin programı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM Genel Kurulu'nda okundu.
 
Romanların başkanı CHP PM’ye aday
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, CHP Parti Meclisi’ne adaylığını açıkladı.
Yeni kabinede görev dağılımı: Arınç'tan dinleme açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ...
CHP İzmir'den PM'nin talibi çok: İşte son kulisler
CHP hafta sonu genel başkan ve Parti Meclisi'ni (PM) seçmek için kurultaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva