HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2022 Cuma - 13:37

Davutoğlu'ndan Soyer'e ziyaret: İzmir bizim ufuk şehrimiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "İzmir bizim ufuk şehrimizdir. Türk milletinin denizle buluşmasının başladığı yerdir. Modernleşmenin eksen şehirdir. Cumhuriyetimizin kuruluş, İstiklal Savaşı'nın kurtuluş şehirdir ve demokrasimizin doğduğu şehirdir. Ben  önümüzdeki dönemlerde İzmir'in hak ettiği değeri almasının ülkemize önemli katkılar sağlayacağı inancındayım" diye konuştu

Davutoğlu ndan Soyer e ziyaret: İzmir bizim ufuk şehrimiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kente bir dizi etkinlik için gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 26’ıncı Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamında ağırladı. Ziyarete Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci, Selçuk Özdağ ve Kerim Rota, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı H. Suzan Milli, Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Gelecek Partisi il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

“UMUDUMUZ ÇOK BÜYÜK”
Görüşmede İzmir’e ve ülke gündemine dair konular konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepimize umut oldunuz. Herkesin fedakarlığıyla, herkesin çabasıyla gelinen bir nokta. Bu çok kıymetli. Geleceğimize ışık tutan, bizleri umutlandıran bir an oldu. Siyasi farklılıklarımız dışında çok fazla ortak noktamız var. Umudumuz çok büyük. Çünkü biz bu yönetimi hak etmiyoruz” diye konuştu.



“O MASA PSİKOLOJİK DEVRİM YARATTI”
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ise “Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı var. Nefes almakta zorlanıyoruz. Bu masa Türk siyasetinin ana damarlarını temsil eden bir masa. İnşallah daha iyi aşamalardan geçeceğiz. O masa bu ülkede psikolojik bir devrim yarattı. Bir araya gelinemez denilen partiler bir araya geldi. Genel başkanlar arasında da çok büyük bir nezaket var. Bütün zorlukları hep beraber aşacağız. Toplum artık o masanın dağılmasına izin vermez. Buna inanacak da İzmir’dir” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN FİDANI HEDİYE EDİLDİ
Toplantının ardından Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na zeytin fidanı ve topraktan yapılmış bir gramofon hediye etti. Davutoğlu ise Neptün Soyer’e İzmir ziyareti anısına “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabını hediye etti. Neptün Soyer ve Sare Davutoğlu, Çetin Emeç Sanat Galerisi’ndeki Nezahat Sevim’in Mavi Düşler Geçmişten Geleceğe Nakış Sergisi’ni gezdi. Davutoğlu ve Soyer, sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nu ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sayın başbakanımızı misafir etmenin büyük gurur ve mutluluğunu duyuruyoruz. Bize vakit ayırdıkları için minnettarım. Hepimize umut oldular. Çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

DAVUTOĞLU: İZMİR SİYASETİ YÖNLENDİRECEK UFUK ŞEHRİ OLACAK
Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası için seçilen yapıya vurgu yaparken, "Ben de sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem de tebrik etmek istiyorum. Teşekkürüm hanımefendi ile birlikte güzel ve zarif misafirperverlikleri için. Tebriklerim ise bu güzel tarihi binada hizmet verme kararı almış olmalarından dolayı... Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli mekanlarından bir tanesi o şehrin belediye başkanlıklarıdır. Bu bütün dünyada böyledir. Maalesef bizde daha büyük binalar merakı ile tarihi binalarda hizmet vermek ihmal edilir oldu. Güzel İzmirimize yakışır 150 yıllık binada bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. İzmir bizim ufuk şehrimizdir. Türk milletinin denizle buluşmasının başladığı yerdir. Modernleşmenin eksen şehirdir. Cumhuriyetimizin kuruluş, İstiklal Savaşı'nın kurtuluş şehirdir ve demokrasimizin doğduğu şehirdir.

Ben önümüzdeki dönemlerde İzmir'in hak ettiği değeri alamasının ülkeme katkı sağlayacağı inancındayım. Geçmişte başbakanlık ofisini açarken buraya İzmir'i siyasetin merkezi yapma düşüncesi ile yapmıştık. Önümüzdeki dönemde İzmir siyaseti yönlendirecek ufuk şehri olacak. Sayın Tunç Başkan ile başta Kemeraltı olmak üzere bütün tarihi mekanları tek tek konuştuk. Mekanlarda yaptıkları düzenlemeler koruma faaliyetleri her türlü takdirin üstünde. Kırsal kesimlerde uyguladıkları projelerden bahsettiler kendileri bize. Küçükbaş hayvancılığı teşvik için süt fiyatlarında takip ettiği politika olmak üzere, kırsal kesimi kalkındırarak İzmir'in hinterlandını, arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli ve güzel hizmetler. Ben tekrar çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Masada başka hangi konuların konuşulduğunun sorulmasını da yanıtlayan Davutoğlu, "Yerelde siyaset ne kadar demokratik ve zarif bir nitelik kazanırsa bu siyasete de yansır. Bütün bunları paylaştık ama esas odağımız İzmir’di. Ben İzmir aşığıyım" dedi.

BÜYÜK BİR RANT ALANI OLARAK GÖRÜLMEMESİ GEREKİR
Ziyarette Başkan Soyer’in Davutoğlu’na zeytin fidanı hediye etmesi üzerine geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan ve zeytinliklerin maden sahaları için talan edilmesinin önünü açan karara da tepki gösteren Davutoğlu, “Doğal ortamın korunması ve Türkiye’nin ekolojik zenginliklerinin korunması konusunu ele aldık. Zeytinlikler bir arazi ve toprak… Bakıldığında büyük bir rant alanı olarak görülmemesi gerekir. Aksine asırlarca yılı aşkın tarihe sahip zeytin ağaçlarımız var. Hele son dönemde... Yangın dolayısıyla geçen yıl çok zeytinlik kaybettik. Artık daha fazla zeytinlik kaybetmeye bu memleketin tahammülü yok. Umut ediyoruz bu yanlıştan dönülür ve o yasada gerekli düzenlemeler yapılır. Zeytinlikler bir ekolojik zenginliktir, sadece zeytin üreten bir ekonomik zeytinlik değil. Temelde bunu korunması esastır” ifadelerini kullandı.

 
Sandal'dan kongre öncesi dikkat çeken çıkış: Bayraklı'yı deney tahtası yaptırmayız!
 
Aydın Büyükşehir Konservatuvarı'ndan Zeki Müren anması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 11 Mart 2022 Cuma 16:07

boş sözler ben de iktidarın nimetlerinden faydalanayım çabası sadece millet yemez

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den 'opera binası' tepkisi: Maddi kayıp 500 milyon!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ...
CHP'li Polat'tan 'Orhanlı' vurgusu: Vatana ihanet teşebbüsü!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ...
CHP’li Bakan'dan toplu ulaşım için akaryakıt teklifi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, toplu ulaşımda kullanılan akaryakıtta ...
 
CHP’li Sertel’den hükümete yatırım eleştirisi: İzmir’in hakkını yediniz!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye’de yeni siyaset!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye’de yeni siyaset!
Erdoğan ile Biden Ukrayna'yı görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna için diplomasi çabaları kapsamında ...
 
Arap Ligi'nin Türkiye'yi hedef alan kararlarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nin bazı karar ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, ...
CHP İzmir'de gündem yeniden Gaziemir… İl yönetiminden 'Çağlarsu' talebi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de kavgalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediyesi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva