HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2016 Cumartesi - 13:45

Davutoğlu: Ya hep beraber var olacağız…

Başbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu'ndaki konuşmasında "Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ya hep beraber öleceğiz” dedi.

Davutoğlu: Ya hep beraber var olacağız…

Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuştu. Teröre karşı birlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Yüz sene önce dedelerimizin oturduğu bu Meclis bugün yüz sene sonra değişik tehditlerle karşı karşıya kalan bir ülkenin Meclis'idir. Gazi Meclis'in devamı olarak da bugün bir istiklal mücadelesi vermek anlamında beka meclisidir. Onun için siyasi düşüncelerimiz arasındaki farklılıkları bir kenara koyarak hep beraber bu ülkenin istiklali, bu milletin onuru için omuz omuza verelim. Nereden ve hangi şekilde gelirse gelsin tehdit hep beraber karşı duralım. Bu ülkenin insanlarına kim saldırırsa hep beraber onun karşısında omuz omuza verelim. Terörün her türlüsünü hep beraber lanetleyelim" ifadelerini kullandı.

"AYIRT EDEN GAZİ MECLİS'E EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLUR"
Ortak tarih ve ortak kader vurgusu yapan Davutoğlu, "Ortak bir tarihi hikayemiz var. Bizi birleştiren, bizi zorluklara karşı güçlü kılan, geleceğe ümitle bakan ortak tarihi hikayemizi hiç unutmayalım. Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ya hep beraber öleceğiz. Kim bu milletin bir parçasını diğerinden ayırt edip onların kaderini diğerlerinden ayırt ederse Gazi Meclis'e en büyük ihaneti yapmış olur. Hep beraber sesimizi yükseltelim. Kaderimiz ortak, diyelim. Tarihi hikayemiz, istikbalimiz ortak; diyelim. Kim bizim aramıza nifak sokacaksa onların karşısında da omuz omuza bir aradayız; diyelim" diye konuştu.

"DARBE TEŞEBBÜSLERİNE KARŞI DEMOKRASİMİZİ GÜÇLÜ KILMALIYIZ"
Her türlü darbe teşebbüslerine karşı demokrasinin güçlü kılınması gerektiğini savunan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Meclis'in bir özelliği bütün baskılara rağmen özgürlüğü, demokrasiyi savunmuş olmasıdır. Bu Meclis'in içinden darbe teşebbüslerinden sonra onurla idam sehpasına yürüyen başbakan çıktı, bakanlar çıktı. Hep beraber cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik için nasıl savunuyorsak demokrasimizi de aynı kararlılıkla savunmalı ve her türlü darbe teşebbüslerine karşı demokrasimizi güçlü kılmalıyız. Bu Meclis'i insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin kalesi kıldığımız zaman siyasi görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun hep beraber çok güzel bir geleceğe yürüyeceğiz"

"MUHALEFETE ÖZELLİKLE ÇAĞRIM, TAKDİR EDİNİZ"
Muhalefet partilerine eleştiri konusunda çağrıda bulunan Davutoğlu, "Muhalefete özellikle çağrım güzel işler olduğunda bizi takdir ediniz ki eleştirilerinize biz de her zaman değer verelim. Biz de öz eleştiri yapalım. Biz de sizin yapıcı eleştirilerinizi her zaman dikkate alalım ki hep beraber Gazi Meclis'ten yükselen yeni Türkiye'yi kuralım" dedi.

"BÖLMEK İSTEYENLERE BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"
Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "16 Mart'ta İstanbul işgal edildiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Geldikleri gibi gidecekler' demişti. Şimdi biz de aynı şeyi söylüyoruz. Kimse bu topraklara göz dikemeyecek. Bölmek isteyenlere böldürtmeyeceğiz. Tökezletmek isteyenlere tökezletmeyeceğiz. Al bayrağı kıyamete kadar özgürlüğümüzün sembolü olarak, Gazi Meclis'imizi de kıyamete kadar milli iradenin nihai karargahı olarak muhafaza edeceğiz" (dha)

 
Flaş gelişme: Kuzey Kore balistik füze attı!
 
"O anlayış ulusal egemenlikle bağdaşmaz!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de koltuk Aslı Ulu’nun: İktidar olabiliriz!
CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan alternatif 23 Nisan kutlamasını gerçekleştirdi. ...
Salon tartışmasında son raunt: Kaya'dan TMMOB'a yaylım ateşi!
AK Parti Kadın Kolları etkinliği için Tepekule Kongre salonunun tahsis ...
Delican’dan 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
Meral Akşener’den İzmir’e miting çıkarması!
MHP Genel Başkan Adayı Akşener 7 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak.
Bakan Yıldırım'dan Küçük Menderes turu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yarın (Pazar) ...
Anıtkabir’deki törene damga vuran ayrıntı!
23 Nisan kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. ...
 
Sındır: 23 Nisan bağımsızlıktır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Sertel: Tire-Belevi yolu başka bahara kaldı!
CHP İzmir Milletvekili, çok sayıda ölümlü kaza meydana gelmesi nedeniyle ...
Çıray’dan resepsiyon iptaline sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili yazılı bir açıklamayla TBMM Başkanı Kahraman’ın ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva