HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2016 Çarşamba - 16:34

Darbeci binbaşıdan itiraf: Emri kimden aldılar?

Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden yakalanan ve tutuklanan Binbaşı Taner Berber’in savcılıkta verdiği ifadede, tüm emirleri Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’ten aldıklarını, helikoptere binerken herkesin nereye gittiğini bildiğini söylediği öne sürüldü.

Darbeci binbaşıdan itiraf: Emri kimden aldılar?

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından, Marmaris’teki konakladığı otele saldıran darbeci askerlerden 7’si, geçen 25 Temmuz tarihinde Çetibeli Mevkii’nde; geçen salı günü ise 11’i Ula İlçesi Şirinköy Mahallesi’nde yakalandı. O operasyona katılan Yüzbaşı Burkay Karatepe ise halen yakalanamadı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından aralıklarla ve farklı zamanlarda adliyeye sevk edilen darbeci askerlerinden Binbaşı Taner Berber,Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, ’Paşa’ lakaplı Çiğli Hava Üssü İmamı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü, tutuklandı. 

Binbaşı Taner Berber’in Savcılıktaki ifadesinde konuştukları da ortaya çıktı. Berber’in, ifadesinde şunları söylediği ileri sürüldü.

"2’nci Ana Jet Üssü Başkanı Albay Ramazan Elmas beni ve Astsubay Zekeriya Kuzu’yu paraşüt deposuna çağırdı. Gökhan Şahin Sönmezateş’in bir operasyona katılacağını kendisine destek vermemiz gerektiğini söyledi. 50 kişilik gerekli malzemelerin hazır olduğunu söyledi. Bize deniz kenarında gökyüzünden çekilmiş bir fotoğraf gösterdiler.PKK’nın üst düzey bir sorumlusunun burada kaldığını onu paket yapıp geleceğimiz söylendi. Daha sonra yanımıza Gökhan Paşa geldi. ’İstanbul’dan 14 kişilik bir ekip gelecek. İşi detayıyla biliyorlar. Ekibe destek vereceksiniz’ dedi. Bir süre sonra içerisinde 14 kişinin olduğu helikopter geldi. Hepsi kamuflaj giymişti. Gelen ekibin üzerinde teçhizat yoktu. Helikopterden inen Şükrü Binbaşı gelen ekibe ’Teçhizatları alın’ emrini verdi. Biz helikopterlere binerken bir tartışma yaşandı. Tartışma sonrasında Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş bağırarak ’Ben Genelkurmay Başkanı adına buradayım. Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz’ dedi."

Helikopterlere binerken herkesin nereye gittiğini bildiğini ifade eden Binbaşı Berber’in ifadesinde şunları da söylediği belirtildi:

"Marmaris’e geldiğimizde Şükrü Binbaşı bizlere ’Helikopterlerden birisi alçak mesafede havada kalacak. Bize ateş açan olursa karşılık verecek’ talimatı verdi. Aşağıya indiğimizde duvarların arkasına saklanarak otele girdik. Bir anda çatışma çıktı. İçeri girdiğimizde Şükrü Binbaşı, polisleri yere yatırıp ellerini arkadan kelepçelemişti. Daha sonra Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu otelin lobisine gelerek ’Nerede o? Nereye sakladınız onu?’ diye bağırdı. Cumhurbaşkanın otelde olmadığını öğrenince otelin arkasından ormanlık alana kaçtık. Ormanlık alan içerisine kaçtığımızda ikinci gün Şükrü binbaşının ekibiyle buluştuk. ’Teslim olalım’ dedik. Şükrü Binbaşı ’Teslim olmayacağız. Teslim olursak bizi öldürürler’ dedi. Daha sonra Şükrü binbaşının ekibi bizden ayrıldı." 

Ula İlçesi Şirinköy Mahallesi’nde yakalanan 11 darbeci asker, Muğla Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin sürdüğü ardından adliyeye sevk edilecek.

Saldırıya katılan darbeci askerler arasında yer aldığı belirtilen Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin, 16 Temmuz sabahı sivil giysiler içerisinde bölgeye terk ettiği ileri sürüldü. Karatepe’nin yakalanması için 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi. (dha)

 
MİT TIR'larını durduran eski polis şefi gözaltında
 
Akın Öztürk'e cezaevinde saldırı iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O fenomen hesapların arkasında kimler var?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan ...
İzmir’de darbecilere direnen komutan Ağrı’ya atandı
Darbe girişimi gecesi İzmir'e tankların girmesi emrine uymayan Bergama ...
Emniyet'ten 15 Temmuz sonrası 3 uyarı!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'dan ...
 
İzmir tıp camiasının 'Nazan Ablası' avukat oldu!
Yıllarca Alsancak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini sürdürdükten ...
'Peruklu hemşire'nin inanılmaz yükselişi!
Bolu Devlet Hastanesi’nde 11 yıl önce görevden alınan Atatürk rozetli ...
Erdoğan: Rabbim de milletim de bizi affetsin
Erdoğan Olağanüstü Din Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Her şeye ...
 
3 dönemin birincilerine FETÖ'den ihraç!
Kara Harp Okulu'nun son üç yılda birincilikle bitiren teğmenler de ordudan ...
7 kurşuna rağmen kışlasını vermeyen komutan anlattı!
Darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada vücuduna 7 kurşun isabet etmesine ...
Ordu'daki PKK saldırısında flaş gelişme!
PKK’lı teröristin yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam ederken, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva