HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2024 Salı - 09:04

Dans kurslarında denetimsizlik... 'Şikayetçi olun'

Sanatın bir dalı olan dansın kurslar adı altında kurulan işletmeleri İzmir’in İl Spor Müdürlüğü’nden çalışma izni olan tek tango kursu Tangoizm’in işletmeni Burak Özçelik anlattı. Alkol ruhsatı olmadan yapılan alkol satışlarını, kurslar içerisinde kullanılan uyuşturucuyu, dernek adı altındaki denetimsizlikleri, fatura tezgahlarını ve daha birçoğunu ortaya seren Özçelik, denetimlerin arttırılmasına yönelik olarak vurgu yaptı.

Dans kurslarında denetimsizlik...  Şikayetçi olun

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Genç ve orta yaşlı kitlenin sosyalleşmek ve dans öğrenmek için yoğun ilgi gösterdiği dans kurslarının masum olmayan karanlık yüzüne dair İzmir’in İl Spor Müdürlüğü’nden çalışma izni olan tek tango kursu Tangoizm’in işletmeni Burak Özçelik, açıklamalarda bulundu.

Bu karanlık yüze karşı olarak denetimlerin öneminin altını çizen Özçelik, ‘merdiven altı’ dans kurslarının içerisinde yaşanan kaçak alkol, uyuşturucu, fatura tezgahı ve tacizlere dair duyduklarını anlattı.

‘RUHSAT OLMADAN DANS KURSLARINA ALKOL BARI BİLE AÇIYORLAR’
İşletmelerde alkol satışı için ruhsat zorunluluğu olduğunu hatırlatan Özçelik, bazı dans kurslarında alkol barının bulunduğunu belirterek “Mekan için büyük bir yer tutuyorlar ve içine cin, alkol ve şarap gibi alkollü içecekler koyuyorlar. Çalışma izni ve ruhsat olmadan alkol satışı yapıyorlar. Kursun içerisinde alkol barı bile bulunduruyorlar. Bu tarz eğilimler çok yoğun. Bu tip yerlerde sözde iş yapıyorlar. Bunun için özellikle çalışma iznini ve belgelerin üzerine bastırıyoruz. Çalışma izni bir kursun bütün elemelerden geçtikten sonra aldığı en son belge. Biz içeriye bira bile sokmuyoruz” dedi.

‘UYUŞTURUCU KULLANILDIĞINA DAİR DUYUMLAR ALIYORUZ’
Dans kurslarında alkolün dışında uyuşturucunun da bir nebze yaygın olduğunu belirten Özçelik, bazı kurslara dair böyle duyumlar aldıklarını belirterek, “Dans kurslarının sıkıca denetlenmesi lazım. Bizim kulağımıza farklı kurs yerleri için ‘burada uyuşturucu tüketiliyor’ diye duyumlar geliyor. Buraların denetiminin çok sık olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘UYUŞTURUCU VE ALKOL İÇMEZSEN DANS EDEMEZSİN DİYORLAR’
‘Cesaret’ bahanesiyle özellikle genç yaştaki kursiyerlere uyuşturucu ve alkolün ‘merdiven altı’ kurslarda özendirildiğini anlatan Özçelik, “Alkol ve uyuşturucu için gençlere ‘içmezsen dans edemezsin’ gibi söylemler kullanıyorlar. Birkaç alternatif yani merdiven altı yerde alkol ve uyuşturucu bulunduruluyor. Dans kursiyerleri de alkol kullanıyor. 20 kişilik ortamlarda bir araya geliyorlar ve bu sayı ilerleyen saatlerde azala azala bir iki kişi kaldığı zaman uyuşturucu satışı ve kullanımı oluyor bu tip mekanlarda” dedi.

‘ALKOL VE UYUŞTURUCU İLE TACİZ GİBİ OLAYLAR DUYDUM’
Alkol ve uyuşturucu etkisiyle dans etkinliklerinin ardından taciz olaylarının kulaklarını geldiğini belirten Özçelik, “Birkaç yer sahibi için zorla bir şeyler yapma, taciz gibi olaylar duydum. Alkol ve uyuşturucu ortamında yanındaki kadınlara sarkıntılık edildiğini duydum. Alkollü dans etkinliği sonrasında baş başa kalıyorlar, orada bir girişimde bulunulmuş. Birkaç kişi üzerinden duydum bunları. Maruz kalanın direkt olarak polise başvurması gerekiyor bu durumlarda. Alkol ve uyuşturucu ile durumu istismar edenler oluyor” ifadelerini kullandı.

‘DERNEK ADI ALTINDA DENETİMDEN VE VERGİDEN KAÇIŞ’
Dans kurslarının vergiden ve denetimden kaçmak için kurslarını ‘dernek’ adı altında kurduğunu ve bu sayede pek çok şeyden devlete vergi ödemekten kaçtıklarını anlatan Özçelik, “Faturadan kaçmak için dernek adı altında dans kursu kuruyorlar. Dernek kurduktan sonra olay bitiyor. Zabıta geldiği zaman içeri giremiyor, dernek olunca kimse karışmak da istemiyor. Polis geldiğinde aktivite yapıyoruz deyip savuşturuyorlar. Bu bir ara sistem açığı idi. Bir karar alındı ve dernekler bu tarz aktivite yaparsa artık kulüpleşmek zorunda. Kulüp olup da bir aktivite yaparsan bir tesisi olması lazım. Tesis için de işletme kur diyor. O tarz dayatmalar geliyor. Kulüp yaptığın anda vergi vermeye başlıyorsun otomatik olarak. Bu yılın sonuna doğru bizim tarzda aktivite yapanların hepsi kulüp olmak zorunda olacak. Kulüp olmasa dahi işletme gibi çalışma zorunda olacak” dedi.

‘DANS KURSLARI BAŞIBOŞ BIRAKILIYOR’

Özçelik şunları söyledi:

“Bana denetime gelsinler isterim aynı oranda da gidilsin isterim. Burası 3 yıldır, hiç denetleme olmadı. Bir defa kontrole geldiler başvuru yaptığımızda. Başvurmadığımız bir zaman gelmeleri lazım. Onlar gelmedi ama 20 defa gitmişimdir. Biraz başıboş bırakılıyor, kimse de gelmek istemiyor bu tip durumlardan dolayı. Her girenin çıkanın buraları denetleyip en kötü ihtimalle şikayet etsinler. Bu tip yerler CİMER’e yazılıp şikayet edilmeli. Eksik belge olduğu zaman işletmenin durdurulması lazım. Eksik belgelerle iş yapmaya devam edenler var hala. Eğitmenlik belgesi ve çalışma izni olmadan kursu açık tutmaya devam ediyorlar. Yer açmak için ikinci kademe, ders vermek için birinci kademe eğitmenlik belgesi olması lazım”

NELERE DİKKAT ETMELİ?
Çocuklarını dans kursuna güvenle yollamak isteyen velilere veya sağlıklı dans etmek isteyen kursiyerlere seslenen Özçelik son olarak şunları söyledi:

“Veliler veya kursiyerler gittikleri yerlerde mutlaka çalışma izinlerine dikkat etsinler. Çalışma izni en son verilen şey. Çalışma izni var mı diye mutlaka baksınlar. Mümkünse İl Spor Müdürlüğü’ne kaydı sorsunlar. Çalışma izninin sahte belgesini de çıkarmış olabilirler. Eğitim belgesi var mı diye de baksınlar. Bir de fatura istesinler nereye para verdiklerini görsünler. Direkt fatura kesmeyen yerler de var.

 
Kültürpark'a zabıta takviyesi!
 
Otomobil ile TIR çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemile Özdiler 28 Mayıs 2024 Salı 17:54

27 yıldır Arjantin Tango sosyal dansçısıyim. Yukarıda yazılan gibi ortamlar hiç olmadı ve rastlamadım. Kendi okulunu öne çıkartmak için baska okullara egitmen ve dansçılara çamur atmak hiç hoş olmamış be Burak Özçelik. Yakışmamış sana...

Yorumu oyla      3      3  
Maria Magdelana 28 Mayıs 2024 Salı 15:30

Yani yuh demek istiyorum. Dans eden biri olarak bu ifade ettiği çürük ortamla hiç karşılaşmadım. Gidelim de kaç kişiye fatura kesmiş bi bakalım Burak Bey!!! Ben özel ders aldım bana fatura kesmedi mesela.

Yorumu oyla      8      4  
Adnan nuri donmek 28 Mayıs 2024 Salı 14:58

Kral ciplak

Yorumu oyla      3      3  
Adnan nuri donmek 28 Mayıs 2024 Salı 14:57

Katilmiyorum dibi pis bulanik niyetler kokusu geliyo tango ve izmir tango camiasi en sosyal yerler bence ben alkol ve sigara kullanmiyorumve gece gunduz her gun tango milonga larina katiliyorum ve boyle seylerle karsilasmadim izmirde eglence yerlerine gidin sahte musteriler sahte alkoller bir burasi kaldi temiz kirlememezsiniz tangoyu yedirmezler ve bizde yedirmeyiz size merak etmeyin

Yorumu oyla      8      3  
Estaban duztaban 28 Mayıs 2024 Salı 14:46

Yavrum madem boyle duyumlarin var neden adli surec baslatacagina savciya gidecegine gazete muhabirine haber yapmaya gidiyorsun. Sohret daha tatli herhalde… Git delilleri ile ifade var ornek vatandas ol, ortalik karistiran olacagina… ha bunlar icin delilik yoksa da camur atip insanlari karalama!

Yorumu oyla      6      3  
TC misafir 28 Mayıs 2024 Salı 14:43

Haberi okuduğumda edindiğim izlenimi aşağıda birçok yorumcu yazmış. Bazı usulsüzlükler olabilir ama söylenen bazı şeyler diğer rakiplerini töhmet altında bırakmaktan ve bir sanatı karalamaktan öteye gitmez. Varsa bir suç unsuru yetkili mercilere bildirir ve gereken yapılır. Bildiği bir kurs var ve bunu bildirmekten ziyade haber yaptırıyorsa yani kimse bu anlatılandan suçtan dolayı ceza almamışsa bu söylenenler kara çalmaktan öteye gitmez.

Yorumu oyla      4      3  
tuna 28 Mayıs 2024 Salı 14:35

nerede bu devlet nerede buinsanlar

Yorumu oyla      0      4  
Serap Akyürek 28 Mayıs 2024 Salı 13:58

Kaç yıldır tango camiasında ,birbirinden değerli hocalarımızla okullarında ve düzenledikleri pratik ve milonga etkinliklerinde yer aldım yukarıda söz edilen çirkinliklerle hiç karşılaşmadım..tüm camiayı çamura bulayan bu hatsiz ithamları şiddetle kınıyorum.. Kendisi de değerli bir hoca olan Burak kardeşimin tamamen ticari kaygı kokan bu söylemine inanamıyorum.."Akkaşık Tango "adı sanki okuluna uygun Burak ne dersin?

Yorumu oyla      8      3  
Anonim 28 Mayıs 2024 Salı 13:47

Acaba kendi başarısızlığınız ve kariyerinizin bir yere gitmemesinin acısını başkalarına iftira atarak perdelemeyemi çalışıyorsunuz. Acaba İzmir ve belkide başka Ege ve Akdeniz beldelerinde diğer okul ve etkinlikleri rakip görüp onları cimere şikayet edip duranda siz olabilirmisiniz! Ekmek yediğiniz bir sanatı ve sektörü bu denli çirkince ve hiç bir gerçek kanıtınız olmadan tek kalabilme arzusu ile verdiğiniz bu röpörtajın özellikle bu konjonktürde bu sektöre ne kadar zarar vereceğini hiç mi düşünmediniz??

Yorumu oyla      11      3  
Chicho Frumboli 28 Mayıs 2024 Salı 12:54

Vergi konusunda haklı, ben vergi verirken karşımdakilerin bunu kaçırması biraz canımı yakabilir. Kuralına göre bir oyun olsun demiş, Özçelik. Taciz ve uyuşturucu hakkıdan söylediklerini maalesef ciddiye alamadım ama alkol kısmında haklı. Alkol satacaksan bunu kaçakgöçek yapamazsın devlet babaya haber vermen gerek. Özetle efendi gibi vergini ver, evraklarını tamamla kuralına göre oyna kendine laf ettirme.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan akademisyene soruşturma
Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde mezuniyet etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
İki ayrı organize suç örgütü çökertildi: 27 tutuklama
Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-50” ...
Nişan alışverişi dönüşü kaza: 3 ölü, 2 yaralı
Burdur'da otomobilin takla atarak karşı şeritteki kamyonetle çarpıştığı ...
 
Kamyonetle çarpıştı... İzmir'de motosikletli kaza kurbanı!
İzmir'in Bayındır ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
Önce direğe, sonra ağaca çarptı... İzmir'de acı son!
 İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.
Nişanlıları ayıran kaza: Alışverişten dönüyorlardı!
Burdur'da otomobilin takla atarak karşı şeritteki kamyonetle çarpıştığı ...
 
İzmir'de üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek yürüyüşü
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde, Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin ...
49 yıl hapis cezasıyla aranıyordu... Hırsızlık yaparken yakalandı!
İzmir'de hırsızlık suçlarından hakkında kesinleşmiş 49 yıl 15 ay 11 gün ...
Astrolog Meral Güven gözaltına alındı!
Astrolog Meral Güven, sosyal medya hesaplarından yayımladığı videodaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva