HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2024 Pazartesi - 15:04

Dağ gençlerle bir araya geldi... İzmir için ilk vaatlerini duyurdu!

Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu üyeleri ile bir araya gelen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, projelerinin lansmanını yapacağı 13 Şubat öncesi bazı vaatleri hakkında bilgiler verdi.

Dağ gençlerle bir araya geldi... İzmir için ilk vaatlerini duyurdu!

Oktay GÜÇTEKİN  / EGEDESONSÖZ-  Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu üyeleri ile bir araya geldi. 
Kafede gerçekleştirilen buluşmada Dağ, gençlerle sohbet ederken aynı zamanda birbirinden çarpıcı mesajlar verdi.

PROJELERİMİZİ 15 ŞUBAT’TA AÇIKLAYACAĞIZ 
Vaatlerinin sorulmasına yanıt veren Dağ, projelerini ilerleyen süreçte açıklayacaklarını belirtirken, “Bu bir süreç işi. Bahsettiğiniz noktadaki vaatlerin büyük birçoğunu 13 Şubat günü lansman ile açıklayacağız. Vaatler ile ilgili ufak bazı mesajlar vermiş olacağım. Bazılarını söylemeyeceğim. 13 Şubat’ta stratejimiz gereği büyük lansmanımızı yapacağız sonra arka arkaya 4 lansmanımız olacak ve bunlardan biri gençler ile ilgili. Burada söylemeyeceğimiz bazı şeylerin kampanya sürecinde söyleyeceğimiz şeyler olacağını bilin. Biz bu şehri genci, yaşlısı, genci, erkeği ile  sorunlarını biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLK İŞ ANITKABİR
Göreve  seçilmesi halinde ilk hangi çalışmayı yapacağının sorulmasına yanıt veren Dağ, "İlk yapacağımız iş 1 Nisan günü mazbatayı aldık, 30 ilçe belediye başkanımız belli olacak ve biz 30 belediye başkanı ile birlikte Anıtkabir ziyareti yapacağız sonra gelip brifingleri alacağız. Belediye bürokratlarından brifing alıp görevlendirme yaparak çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

HEMEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Trafik sorunun önemine dikkat çeken Dağ, “Ben de gördüğüm kadarıyla sosyal belediyecilik anlamında yapılması gereken çok şey var. Bunları zamanı gelince konuşacağız. Milletin en çok konuştuğu şey: Ulaşım ve trafik. İlk işlerimizden biri bu olacak. Buna ilişkin battı-çıktı kavşak düzenlemesi olacak. Bunların nerelerde olacağını 15 Şubat’ta açıklayacağız. İkinci olarak, çevre yolu ile ilgili adımları hemen hayata geçireceğiz. Bununla ilgili çalışma 3-5 günde netice alınacak şeyler değil tabii ki ancak kısa vadeli süreçte hayata geçmeye başladığını ve Ankara asfaltında, Anadolu Caddesi'nde rahatlama olmaya başlayacağını göreceksiniz” dedi.

SONUNA KADAR YÜRÜTECEĞİMİZ PROJELER OLACAK
İzmir ile ilgili bir çalışma olduğunda geçmişte de ellerinden geleni yaptıklarını belirten Dağ, “Benim önüme İzmir ile ilgili nasıl bir proje geldiyse, bu güne kadar belediye yatırımı yapmadan sonuna kadar destekçisi olduk. Buna Balçova Belediye Başkanı da Konak’ta, Bornova'da , Çiğli’de , İzBB Başkanı'da şahittir. Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması... Belediye Başkanı bunu yapmak istiyorum dediğinde bizzat takip ettik ve o da bize teşekkür etti. Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için finansman lazımdı, onları onayladık. Bugüne kadar yaptıklarımıza bundan sonra da aynı noktada bakacağız. Brifingleri aldığımızda bizim de sonuna kadar yürüteceğimiz projeler olacak” ifadelerini kullandı.

ORTA VE UZUN VADEDE BAŞARACAĞIZ 
İzmir’in tarihi mirası konusunda da projeleri olduğuna dikkat çeken Dağ, “Efes, Kadifekale, Bergama, Kemeraltı, liman arkası bizim zenginliğimiz. Bununla ilgili vizyon projemiz var. 15 Şubat’ta göreceksiniz. İzmir bir liman şehridir. Bunun için hem liman şehri özelliği, hem tarihi kültürel zenginliği ayağa kaldırıp bu özelliği ile turist çekme için projelerimiz var. Bu orta ve uzun vadede projelerimiz” diye konuştu.

31 MART'TA SAMİMİYET KAZANACAK
Seçimlerde samimiyetin kazanacağını belirten Dağ, “Ben uzun yıllardır İzmir'de siyaset yapıyorum. Tarzım, tavrım, yaptığım işler, bıraktığım izler çerçevesinde bir özelliğim olduğunu düşünüyorum. Bunu en iyi şekilde göstereceğim. Samimiyet önemli bir şey, inşallah 31 Mart’ta samimiyet kazanacaktır” dedi.

DEPREM KONUTLARINDA OLDUĞU GİBİ… 
Kentsel dönüşüm noktasında nasıl çalışmalar yürütüleceğinin sorulmasına yanıt veren Dağ, “Kentsel dönüşüm... Bir yandan başlamamız lazım. Bu şehirde 600 bine yakın konutun dönüşmesi lazım. Bunu 5 yılda dönüştüremeyeceğimi biliyorum. Ancak 25 yılda her yıl 5 bin konut dönüşseydi sorunun büyük bölümü çözülürdü. Bunun bir yerinden başlayarak bu çarkın başlangıcını yapmak istiyorum. Bunun için önce şehrin planlanması lazım.  Önce belediye imkanları ile insanlara boş olan alanlarda İzmir'de oturma şartı koşarak insanların konutlarda oturmasını sağlayacak şekilde konut projesi yapacağız. Deprem konutlarında olduğu gibi maliyetinde satışların yapılacağı konut imkanı sağlamayı istiyoruz. Biz bunu yapacağız” diye konuştu.

ŞEHRİN ŞEHRİ EMİNİ OLMAYA TALİBİM 
Olası bir büyükşehir başkanlığı döneminde CHP’li belediye başkanları ile nasıl uyum içinde olacağı sorusuna yanıt veren Dağ, “İlçeler ile koordinasyonda bir sorun yaşacağımız sanmıyorum. Bizden olmayan belediyeler olsa da ben bu şehrin şehr-i emini olmaya talibim. Bu söz boşuna bir söz değildir. Şehr-i emini dediğiniz sadece belediyecilik hizmetleriyle uğraşmaz. Ben bu şehrin her hanesine dokunacak şekilde şehr-i emini olmak istiyorum. 4 çocuğuma nasıl bakıyorsam bu şehrin evlatlarına da aynı şekilde bakacağım” ifadelerini kullandı 

Öğrenciler ile ilgili projelerden ufak tüyolar veren Dağ,“Aşevi, ulaşım doğalgaz konusunda öğrenciler için projelerimizi yakında göreceksiniz” dedi.

İZMİR’DEN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALMAYACAK 
Hayalinin İzmir’de okuyan gençlerin kentte kalması olduğunu belirten Dağ, “Benim hayalim inşallah bu şehirde okuyan gençler bu şehirde kalsın. Bunun için bu şehri bir alanda Türkiye’nin ve dünyanın vizyon şehri haline getirmemiz lazım. Bu da bilişim…. Bilişim, bilgi işlem… Bu anlamda yapacaklarımız bu şehrin evlatları burada eğitim gördüğünde buradan göç etmek zorunda kalmayacak. Bunu biz 2 yerde sağlayacağız” diye konuştu.

YETER ARTIK DİYECEKSİNİZ 
Heyecanının yüksek olduğunu dile getiren Dağ, “Heyecanımız, hizmet etme arzumuz yüksek. 44 yaşında olmamıza rağmen tecrübemiz var. Gençlerle diyaloğumuzda bir problem yok. Ben milletvekili abiniz olarak nasıl sizlerle istişare ettiysek bundan sonra daha fazla istişare etmek durumunda olacağız. Eskiden 2 şehirde çalışma sürem vardı, şimdi tek şehirde yaşayacağız. Belki de ’Yeter büyükşehir belediye başkanı bu kadar da gelmez’ diyeceğiniz nokta olacak... Bu şehrin sokaklarında Hamza Abinizi hep göreceksiniz” dedi.

 
Türk ihracatçılardan Çin hamlesi
 
Müge Anlı'ya çıkıp 'masumum' demişti!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 29 Ocak 2024 Pazartesi 18:56

izmiri n pisliklerden kurtulması için 31 Mart büyük fırsattır. Yoksa bu pislikler her yeri işgal eder.

Yorumu oyla      3      4  
TC misafir 29 Ocak 2024 Pazartesi 17:36

Gençleri İzmirde tutacakmış ne yapacaksın, iş mi vereceksin? Siz önce gençleri ülkede tutun kendi belediye personeliniz bile gri pasaportla yurtdışına kaçıyor neymiş gençleri İzmirde tutacakmış?

Yorumu oyla      6      2  
Dersimli 29 Ocak 2024 Pazartesi 16:14

Hamza Dağ başka ülkede olsa sokağa çıkamaz. Her hafta akaryakıta zam geliyor. Doğalgaz faturası apartmanda 1500 liranın altında gelen yok. Marketlerde fiyatlar hergün değişiyor. Milyonlarca üniversiteli genç işsiz üniversite okuyanı da bitirince iş bulamadığı gibi de on binlerce liralık kredi borcu bekliyor. İşsiz kalsan bile genel sağlık sigorta borcu karşılıyor. Çok merak ediyorum bu gençlere ne masal anlatıyor bunlar.

Yorumu oyla      14      3  
#DAĞ# 29 Ocak 2024 Pazartesi 15:54

#DAĞ#

Yorumu oyla      3      12  
efe 29 Ocak 2024 Pazartesi 15:53

40 yıldır izmir çöp çukur çamur

Yorumu oyla      4      15  
29 Ocak 2024 Pazartesi 15:36

KAZANAMAZSIN UĞRAŞMA BOŞUNA SN HAMZA DAĞ VE EKİBİ SEVİLMİYORSUNUZ

Yorumu oyla      16      4  
29 Ocak 2024 Pazartesi 15:33

ARABALARA AMPUL RESMİ KOYMAMIŞLAR ÇEKİNİYORLAR GALİBA İZMİRDE KAYBEDECEKSİNİZ

Yorumu oyla      15      3  
MURTAZA ÇOKSABIRLI 29 Ocak 2024 Pazartesi 15:16

Siz vaatlerde bulunmaktan, yurdum insanı da bu vaatleri sabırla dinlemekte 25 yıldır yorulmadı gitti vallahi. Sosyolojik ve akademik olarak bu konu incelemeye muhtaç gibi duruyor. Bu ne bitmez vaat ve de bu ne bitmez bir sabırdır Allah'ım...

Yorumu oyla      16      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın aday adayları kazan kaldırdı: Dışarıdan aday istemiyoruz!
CHP’nin Konak Belediye Başkan aday adayları yayınladıkları bildiride Konak’a ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'i ayağa kaldıracağız!
İstanbul'da metro açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye çağrı: İzmir'de aday çıkarmayın!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
CHP'li Mahir Polat'ın acı günü!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın babası Hasan Polat hayatını kaybetti.
İYİ Parti'de eski il başkan yardımcısı istifa etti!
31 Mart seçimlerine 81 ilde kendi adaylarıyla katılacağını duyuran İYİ ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Lider önce iyi bir hizmetkar olacak!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Lider önce iyi bir hizmetkar olacak!'
 
Ve büyükşehir düğümü çözüldü… CHP’nin adayı Cemil Tugay!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'faili meçhul cinayetler' tepkisi!
TBMM Genel Kurulu'nda faili meçhul cinayetler konusunda tartışma yaşandı. ...
Bakan Fidan, Arnavutluk'u ziyaret edecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gidecek.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva