HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
10 Haziran 2024 Pazartesi - 11:08

Dağ, depremzedeler için devreye girdi… Emlak Konut'tan 'kat artışı' hamlesi!

30 Ekim 2020 depremi sonrası Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmaları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. İlçede 3 parselde Emlak Konut aracılığı ile binaların 7 kat olarak yapılması için planlar askıya çıkarıldı. CHP Bayraklı Meclis Üyesi ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan “Bu süreçte bizi sık sık dinleyen ve sorunun çözümü için gerçekten iyi niyetle çalıştığına inandığımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dağ, depremzedeler için devreye girdi… Emlak Konut tan  kat artışı  hamlesi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattı’nda 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası başta Bayraklı olmak üzere birçok ilçede yapılarda hasar olmuştu.

Hükümet yetkilileri Şehir Hastanesi etrafındaki bölgeyi rezerv alan ilan ederken Bayraklı’nın merkezinde yer alan ve hasar gören yapıların dönüşümünde vatandaşlar maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresiz kalmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilçede 7 bölgeyi proje alanı ilan ederek konut inşa ederken, 7 katlı yapıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yatay mimari’ söylemi sonrası 5 kat olarak yapılması ve metrekarelerde küçülmelerin olması dönüşümün önünü tıkamıştı.

HALK KONUT PROJESİ ÇIKTI AMA…
Depremzedeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin de destekleri ile birlikte Halk Konut Projesini başlatmış ancak burada da İZBETON’da yaşanan sıkıntılar dönüşümün bir türlü hızlanamamasına neden olmuştu.

GÖZLER ‘EMLAK KONUT’A ÇEVRİLMİŞTİ
İZDEDA Başkanı Bilal Çoban ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde depremzedeler Emlak Konut’un yapı projesiniN Bayraklı’da hayata geçirilmesi için çağrıda bulunurken, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ile de görüşen depremzedeler Emlak Konut’un Bayraklı merkezde konut yapmasını konutların 7 kat olması talebini iletmişti. Depremzedeleri dinleyen Dağ, gerekli çalışmaların yapılacağını, depremzedenin taleplerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ileteceğini belirtmesi sonrası ilçede konut yapımı başlarken, bu kez ise bakanlıktan kritik bir adım daha geldi.

3 PARSEL BELİRLENDİ
Bu kapsamda Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 3 bin 184,77 metrekare, 3 bin 214 metrekare ve 987,36 metrekare büyüklüğündeki 3 adet parsel için düğmeye basan Emlak Konut, parsellerde depremzedeler için konut yapımına başlayacak. Yürütülecek Projelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. arasında Ortak Hizmet Protokolü kapsamında GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik teklifleri (Ticaret-Konut Alanı (TİCK) Yençok: Z+7 Kat, Park Alanı)” önerisi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

ÖZKAN: BİRİNCİ ÖNCELİĞİN DEPREM OLDUĞU UNUTULMAMALI
Konutla ilgili açıklamalarda bulunan ve teşekkürlerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Meclis Üyesi ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, “Bu süreçte bizi sık sık dinleyen ve sorunun çözümü için gerçekten iyi niyetle çalıştığına inandığımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçteki desteklerinin bundan sonra da devam etmesini biliyoruz. Bakanlık döneminde konuyla ilgili çalışmalar yürüten ve ilk olarak ele alan Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederim. Ayrıca Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Deniz Aydemir’e teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki bu teşekkürlerimin hepsinin içinde bunların bundan sonra da devam etmesi dileğini de belirtmek isterim. Umarım işbirliği depremzedeler adına devam edere ve Emlak Konut inşaat sürecinde daha aktif rol oynayarak bu süreçte daha büyük bir paya sahip olur. Unutulmamalı ki deprem uzmanları sıkça olası bir İzmir depremine dikkat çekiyor.Biz depremleri sadece deprem olduktan sonra hatırlıyoruz ancak deprem olmadan önce de artık bu sürece eğilmeliyiz. İzmir’in tüm paydaşları bunlara hükümet kanadı da dahil olmak üzere bir araya gelerek güvenli yapı stokunu arttırmalı. Ne olursa olsun hangi partiden olursa olsun ülkemizde herkes birinci önceliğin deprem olduğunu unutmamalı” dedi. 

 
Karşıyaka Başkanı Ergüllü'den borç açıklaması: Bu kulübü hep beraber yaşatacağız!
 
CHP Lideri Özel’den Başkan Önal’a övgü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:21

Yeni Anayasa çalışması yapılacak ise bir vatandaş olarak şunu istiyorum; siyasilerin kente ilişkin alacakları veya verecekleri bu ve benzer karalarda kısıtlama getirilmeli. Ağzını açan siyasi imar affı, kat artışı v.s gibi konularda kolay kolay ne konuşmalı nede de açıklamalarda bulunmalı. Kente ilişki konular; uzmanlarına ve ortak akla bırakılmalıdır. NOKTA

Yorumu oyla      0      2  
10 Haziran 2024 Pazartesi 13:09

Ben şahsen 5 kat üstü apartmanda oturmak istemem. 3-4 kat maksimum olmalı. Nedense ders alınmıyor, müjde diye servis ediliyor.

Yorumu oyla      2      3  
Karacan 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:06

Sn Hamza başkandan gaziemir sarnıçta havalimanı nedeniyle 165 kodunun kaldırılması ve burdaki insanlarında inşaat ve dönüşüm için kat mülkiyeti sağlanmali.Vatandaş 2 kat olduğu için yanilemme ve mütahitle anlaşmaya giremiyor.

Yorumu oyla      0      0  
10 Haziran 2024 Pazartesi 13:02

Chp nin tuzağına düşmeyin. Bak yarın yine size sorarlar!

Yorumu oyla      3      0  
Guldogdu Akgün 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:38

Emsal artis Ekonomik sebeplerle çok önemli 4 yıldır bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bir Kuşadası depremzedesi olarak izmirde olacak bir gelişmenin bizede yansıyacagını düşünmüştük.su ana kadar böyle bir destek olmadı. Oturduğum bina bir muteahitle anlaştı.cogunlugu maddi olarak iyi durumda.ekonomik kaygıları yok 30 daireden 9 kişi insaat maliyetini karsilayamayacak olduğundan hisselerini muteahite ve gurbetçi komşulara mecburen devrettiler. Oysa emsal artış az geliri olan insanlara büyük çözümdü.9 kisi emsal bizede yansır biraz daha bekleyelim dediysede çoğunluk kabul etmedi parası olan evini yaptırır olmayan satar gider dediler. Muteahitle yapılan inşaat vaadi sözleşmesine EMSAL ile ilgili maddede, fazla kat artışı olursa bu kattan gelen daireler kat maliklerinin olacak diye madde eklediler.yani zenginleşme aracı olarak bu emsal hakkını kullanmaya karar verdiler. Bu egoist kararla geliri az kat maliklerini devre dışı bıraktılar. Bu suistimal edilecek bir konu haline dönüştü. Eger emsal artış Bakanlık denetiminde olursa bunu bakanlık yönetir ve nasıl kullanılacağını karar verirse az gelirli olup inşaat maliyetini karsilayamayacak kat maliklerine faydalı olur. yoksa parası olan ezici bir güç olarak kullanır bunu. EMSAL ekonomik şartların zorluğu inş.maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle Çıkmış bir talep.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bina tamamlama sigortasında yeni dönem
Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası ...
Turistik ilçede 2,6 milyarlık dev satış!
İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’da denize sıfır Maliye Hazine’e ait ...
Denize sıfır özelleştirmeye teklif yağmuru!
İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’da denize sıfır Maliye Hazine’e ait ...
 
İzmir'de hukukçulara yönelik kira tespit ve uyarlama davaları eğitim
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ...
Rezerv alanda ‘aidat’ rahatsızlığı… 1 yılda yüzde 94 arttı!
30 Ekim 2020 depremi sonrası kurulan rezerv alanda depremzedeler bu kez ...
Kira zam oranları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Mayıs ayında enflasyon yüzde ...
 
Emlakçıların Başkanı'ndan kira sınırlamasının kaldırılmasına destek: İki yıl içinde her şey normale döner!
İki yıl önce başlatılan “Konutta yüzde 25 kira artışı” uygulamasının 1 ...
Bakanlıktan İzmir'de satış kararı: 8 taşınmaz vitrinde!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde ...
Emlak vergisi ödemelerinde bugün son gün!
Emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Konut, bina, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva