HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2024 Pazartesi - 12:02

DEVA Partisi’nden yerelde ittifaka açık kapı!

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Biz kendi logomuzla çıkmayı hedefliyoruz. İttifakla ilgili yerelde bazen belli bölge ve ilçede ittifak talebi olabiliyor. Öyle bir şey geldiğinde biz genel merkezle değerlendirilir, onlar onaylarsa değerlendirilebilir. Açık kapımız var. Bunun dışında bir durum söz konusu değil” diye konuştu. Ösen ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi için kendi adaylarını çıkartacaklarını da açıkladı.

DEVA Partisi’nden yerelde ittifaka açık kapı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

İzmir Milletvekilimiz Seda Kaya Ösen, İl Başkanımız Serap Karaosmanoğlu ve Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Seferihisar Belediye Başka Adayı Emin Yüce, Tire Belediye Başkan Adayı Fatma Yıldırım, Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Metin Avcı, Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal ve Çiğli Belediye Başkan Adayı Yakup Ateş oldu.katıldığı toplantının gündeminde ise 31 Mart yerel seçimleri yer aldı.

KAYA:  ARAMIZDA 3 BÜYÜK FARK VAR
Kendi adaylarının diğer parti adaylarından farklı olduğunu belirten Seda Kaya Ösen, "DEVA olarak 2 lansman ile 139 adayımızı açıkladık.Bu lansman toplantılarımız artarak devam edecek. Ocak ayının 3'üncüsü haftasında yeni bir lansman toplantısı daha olacak. Türkiye'nin dört bir yanında  adayları açıklıyoruz. Bu da aslında ilk günden beri söylediğimiz DEVA'nın Türkiye'nin dört bir yanında karşılığı olması. DEVA neden aday çıkarıyor? Bizim DEVA olarak çıkardığımız adayların 3 büyük farkı var. Bizim arkadaşlarımızın hiçbirinin mesleği siyaset değil. Hepsinin kendi mesleği ve işi gücü var. Hepsi sadece siyasete bir dönem taşın altına elim sokayım, ülke yönetimine katkı sağlayalım diye aday olan arkadaşlar. Etik  kurallar bildirgesi... Türkiye'de sadece bizde var bu. İçinde yerel yöneticilerin uyması gereken tüm etİk kurallar var ve tüm aday arkadaşlarımız bunu imzalayıp taahhüt ediyorlar. Yerel yöneticilik bazen şaibeye açık olabilir ancak bizim adaylarımızın taahhüdü var. Biz kavga ortamından çok Türkiye'nin iyileşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin sıkıldığı kavga ortamında değil sadece icraatlar ve yapıcı işlerle ortaya çıkmayı amaçlıyoruz" dedi.

İTTİFAK GENEL SEÇİM İÇİNDİ
Mevcut durumda Millet İttifakı cephesinde adaylık süreci gözükmediğini dile getiren Ösen, "İttifak seçimlerden önce kurulmuştu. Genel seçim içindi. Yerel seçim için millet ittifakı cephesinde bir ittifak havası yok. Bu nedenle herkesin kendi yoluna gitmesi için ortam ortaya çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DE KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi için de kendi adaylarını çıkarıp çıkarmayacakları sorusuna yanıt veren Ösen, "İzmir Büyükşehir Belediyesi içinde kendi adayımızı çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ÇAPLI İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir genelinde ilçelerde istifa olduğu iddialarını yorumlayan Ösen, "Siyasette genel olarak istifa edenler olabilir ancak teşkilatlarımızda istifa süreci olmadı. Şu an 12-13 ilçemiz kongresini yaptı. Onun dışında büyük çaplı bir istifa söz konusu değil" dedi.

ADAYLARI GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ
Kadın adayların kentin kırsal bölgelerinde olmasının sorulması ve 'merkez ilçelerde de kadın aday görecek miyiz?' sorusuna yanıt veren Ösen, "Açıklamaya başladığımız yerlerle alakalı. Kırsaldaki arkadaşlarımız biraz daha erken yola çıkmak istedi. Kırsalın yüzölçümü daha geniş, biraz daha uzun kampanya sürecine ihtiyaç duyulabiliyor. Açıkladığımız yerlerde 9/4 kadın aday sayımız var. Merkezlerde de adaylar açıklandıkça kadın aday sayısını görmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ÇALIŞAN VEKİLLER OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ
CHP listelerinden milletvekili olması sonrası CHP'ye herhangi bir ilçede seçimi kaybettirmeleri durumunda 'sorumluluk hissedecek misiniz?' sorusuna yanıt veren Ösen, "Biz kendimizi İzmir milletvekili olarak görüyoruz. Kendimi ne DEVA'nın ne CHP'nin vekili olarak görüyorum. Bu anlamda İzmirlinin sesini duyurmak için elimizden geldiği kadar çalışmaya çalışıyoruz. DEVA vekillerine baktığınızda en fazla kanun önerisi teklifi veren, en fazla oturuma katılan, en fazla çalışan vekiller olduğunu görürsünüz.Kendimizi sadece İzmirlilere ve vatandaşlara karşı sorumlu hissediyoruz" dedi.

AÇIK KAPIMIZ VAR
Hangi şartlarda yerelde ittifaka açık olduklarını sorulmasına yanıt veren Ösen, "Biz kendi logomuzla çıkmayı hedefliyoruz. İttifakla ilgili yerelde bazen belli bölge ve ilçede ittifak talebi olabiliyor. Öyle bir şey geldiğinde biz genel merkezle değerlendirilir, onlar onaylarsa değerlendirilebilir. Açık kapımız var. Bunun dışında bir durum söz konusu değil. İttifak konusundaki görüşümüz net" diye konuştu.

KARAOSMANOĞLU: İZMİRLİLER İLE OMUZ OMUZA YÖNETECEKLER 
İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu ise "2024 Yerel Seçimleri’ne adım adım yaklaştığımız şu günlerde gerek genel merkezimiz gerekse il teşkilatlarımız çalışmalarına hızla devam ediyor.  Sizin de bildiğiniz üzere 3 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde iki grup halinde belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna tanıttık. Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantılarımızda, İzmir’in 9 ilçesinde belediye başkan adaylarımızı ilan ettik. Tanıtım toplantılarımız devam edecek ve çok yakında 30 ilçemizin tamamında adaylarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız.  Ekonomik krizin artık kendini iyice gösterdiği günlerdeyiz. Sahada vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde görüyoruz ki  yaşamak bile faturası ağır bir yük.  Kriz ortamı siyasete de sıçramış durumda. Ne yazık ki her yeni güne bir skandal, bir yolsuzluk, bir torpil, bir kaos haberiyle uyanıyoruz. Ne yazık ki liyakatin, adaletin, demokrasinin olmadığı bu ülkede, her an yeni bir trajedinin mağdurlarıyız.  DEVA Partisi olarak biz bu gidişata sessiz kalmadık.  Çocuklar için, gençler için, kadınlar için, gelecek için,  umut için çıktık yola.  Torpil yerine liyakat dedik. Zorbalık yerine adalet dedik.  Otoriter yönetim yerine demokrasi dedik…  Şimdi bu ideallerle, yerel seçimlerde de varız diyoruz.  Çok aktörlü yönetişim ilkesiyle kavradığımız belediyecilik anlayışımızla ülkemizde, şehrimizde  etkin ve temiz yönetimin mümkün olduğunu göstereceğiz.  Değişimi kucaklayacak fakat ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz.  Biz ‘çalışan Türkiye'nin sesi’ mottosuyla çıktığımız bu yolda  ülkemiz için şehrimiz için  yorulmadan, usanmadan çalışacağız. Bizim yönetimimizde İzmir’i İzmirlilerle hep birlikte,omuz omuza  yönetecek,  dürüst ve şeffaf belediyeciliği inşa edeceğiz" dedi.

 
Otomobil takla attı: 1'i bebek 5 yaralı
 
Manisa'da içleri ısıtan dayanışma!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Ocak 2024 Salı 09:28

Seda'nın yerinde ben olsam ağzımı açmazdım utançtan !

Yorumu oyla      4      2  
TRAFİK 8 Ocak 2024 Pazartesi 18:21

İZMİR DE TRAFİK FELÇ

Yorumu oyla      3      7  
EFE 8 Ocak 2024 Pazartesi 18:20

KURTARIN İZMİRİ CHP DEN

Yorumu oyla      3      7  
8 Ocak 2024 Pazartesi 15:14

ahahha yerelde bazı ittifak talepleri mi geliyor size? Ne şeker. Nasıl bir çapınız var ki talep geliyor sizde değerlendirmeye alıyorsunuz. Lütfen aday çıkarın herkesin çapı ortaya dökülsün. CHP sayesinde konuşacak lafınız oldu. Bir dahaki seçin puffff yok ol..

Yorumu oyla      7      2  
Partili 8 Ocak 2024 Pazartesi 14:15

Kaç oyunuz vardır acaba? Ittifak sayesinde milletvekili olarak bulunuyorsunuz sıfır oy ile koltuk sahibi oldunuz,suç siz de değilsize beleşten koltuk sahibi yapanda gerçi o da gitti...

Yorumu oyla      8      2  
born 8 Ocak 2024 Pazartesi 12:15

Çıkarın, çıkarın bol bol bölünün,ayrışın kime yarıyor sonunda 20 yıldır izlenen film.

Yorumu oyla      10      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener, Manisa adaylarını vitrine çıkarıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarın Manisa'ya gelecek. İlk olarak ...
Kılıçdaroğlu'ndan Soyer'e: Çok çalıştın ama satamadın!
Gazeteci İsmail Küçükkaya, CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
CHP'li Alkız'dan iddialı çıkış: Menderes CHP'nin kalesi!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İlker Alkız, çalışmalarına ilişkin ...
 
İnce iki partiyi işaret etti: İzmir çantada keklik değil!
Özgür Özel ile görüşen Muharrem İnce, yerel seçimlerde işbirliği yapmayı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu 'hesap-kitap' İzmir'de tutar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu 'hesap-kitap' İzmir'de tutar mı?
İYİ Parti aday belirlemede son virajda!
Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken bir yandan da gözler iş birliği ...
 
Eski milletvekili hayatını kaybetti!
AK Partili Şanlıurfa Milletvekili 59 yaşındaki Halil Özcan Ankara'da tedavi ...
Topuklu Efe'den rakibi Savaş'a mesaj: Bu kez iftira değil centilmenlik olsun!
AK Parti'nin Aydın Büyükşehir adayı olarak Mustafa Savaş'ı belirlemesini ...
AK Parti'nin Muğla adayı belli oldu
AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, CHP eski Muğla Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva