HABERLER>GÜNCEL
13 Haziran 2023 Salı - 11:12

DEÜ havacılıkta zirveye oynayacak

Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık Eğitim Fuarı IFTE-2023’e katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu (MYO), fuarda açtığı stant ile yoğun ilgi gördü. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleştirilen fuarda; ziyaretçilere üniversite ve sivili havacılık eğitimi hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Efes MYO Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Suat Yıldırım, pilot, kabin memuru, teknisyen ve yer hizmetleri personeli ihtiyacını gidermek isteyen havacılık şirketleriyle de görüştüklerini söyledi. 

DEÜ havacılıkta zirveye oynayacak

Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayine yönelik yatırımları aralıksız sürerken; sivil havacılık sektörünün katıldığı etkinliklerde ise iş dünyasının temsilcileri, üniversiteler, kamu kurumları, sektör profesyonelleri ve havacılık dünyasının meraklıları bir araya geliyor. Bunlardan birisi olan Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık Eğitim Fuarı IFTE-2023’e katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu (MYO), burada açtığı stant ile yoğun ilgi gördü. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleştirilen fuarda; ziyaretçilere üniversite ve sivili havacılık eğitimi hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Efes MYO Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Suat Yıldırım, pilot, kabin memuru, teknisyen ve yer hizmetleri personeli ihtiyacını gidermek isteyen havacılık şirketleriyle de görüştüklerini söyledi.

Her yıl binlerce ziyaretçinin bu tür organizasyonlara katıldığını kaydeden Yıldırım, “Sivil havacılık, günümüzün yükselen ve ilgi duyulan sektörlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hem ekonomiye ve küreselleşmeye katkısı hem istihdam olanakları ile bu alan, ülkeler açısından da stratejik konumda yer alıyor. Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayindeki hedeflerini; sektörün gücünü ve kabiliyetini ise bu tür etkinliklerde daha iyi görme imkanı buluyoruz. Bu bağlamda ülkemizin yükseköğretimdeki politikalarını da yakından takip ediyoruz” diye konuştu. Sektöre olan ilgini arzı da artırdığını ifade eden Yıldırım, “Bu noktada araştırma üniversitesi olarak, bünyemizdeki ilgili bölüm ve programlarımız ile sürece katkı sağlamayı hedefliyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın talimatları doğrultusunda hem üniversitemizdeki akademik faaliyetleri hem de öğrenciler ile araştırmacılara sunduğumuz olanakları anlatıyoruz” dedi.

Fuara okulu ve programı temsilen Öğr. Gör. Ayberk Tutkun ile katıldıklarını kaydeden Yıldırım, “İki gün boyunca bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduk. Standımızı ziyaret eden Devlet Hava Meydan İşletmesi Eski Genel Müdürü Orhan Birdal, HEAŞ Eğitim Müdürü Vefa Arıkan, Pegasus Havayolları Temel Eğitim Müdürü Korhan Çelik, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Selahattin Ateş ve TASSA Havayolları Kabin Memurları Derneği üyeleri ile son derece verimli görüşmeler yaptık. Hedefimiz, gençlere sivil havacılık sektörünü sevdirmek ve birçok fırsat sunduğumuz mezunlarımız ile sektörde zirveye oynamak. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

 
Yardım etmek isterken canında olmuştu... Kaan'ın ailesinden adalet çığlığı!
 
Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu: Sorunlara ortak akılla çözüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yardım etmek isterken canında olmuştu... Kaan'ın ailesinden adalet çığlığı!
Gaziemir ilçesinde lüks sitede çıkan yangında mahsur kalan vatandaşları ...
47 ilde 'Paravan' operasyonu: 237 gözaltı
Mali suç örgütlerine 47 ilde "Paravan" operasyonu düzenlendi. 490 şüpheliden ...
İzmir'deki kumar operasyonunda ilginç anlar... 'Poz verin'
İzmir’in Bornova ilçesinde düzenlenen kumar operasyonunda 49 kişiye 198 ...
 
Tefecilik ve dolandırıcılık operasyonu: 13 gözaltı kararı
Mersin merkezli 2 ilde tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen ...
FETÖ/PDY soruşturması: 14 gözaltı kararı
Ankara merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'nin 'mahrem hizmetler' yapılanmasında ...
Mantar zehirlenmesi... 19 kişi hastanelik!
Çorum'da yedikleri mantardan zehirlenen 19 kişi hastaneye başvurdu.
 
Köpekler asılı bulunmuştu... Belediyeden açıklama
Hayvana işkence dur durak bilmiyor. Ankara'da 17 köpek ağaca asılı halde ...
Define avcılarının hedefindeydi... Koruma altına alındı!
Menemen Emiralem'deki Palamut Tepe'de kaya mezarlarının tespit edildiği ...
Can salında can pazarı!
İzmir'in Çeşme, Seferihisar, Karaburun ve Dikili ilçeleri açıklarında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva