HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2023 Cuma - 09:26

DEÜ'den akademik iş birliği

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, imzalanan protokol ile iki kurum arasındaki akademik, bilimsel ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi ve bu alanlarda ortak projelerin üretilmesinin amaçlandığını kaydetti. 

DEÜ den akademik iş birliği

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim yapan tek üniversite statüsünde olan Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında eğitim, öğretim, araştırma ve teknoloji alanlarında akademik iş birliği protokolü imzalandı. DEÜ Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen törene; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ile iki üniversitenin üst yönetim üyeleri katıldılar.  Protokolde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda çalışmalar yürüten Üniversitemiz, Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında akademik faaliyetleri üst seviyeye taşıyacak bir protokole imza atmıştır. Öğrenci ve akademisyenlerimizin karşılıklı projeler yürüttüğü, uluslararası çalışmalarda paydaş olarak birlikte yer aldığı akademik bir zemin hazırlıyoruz. Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nin Avrupa’da Türkçe eğitimin verildiği tek üniversite olması, bizim için çok kıymetlidir. Rektör hocamızın bu önemli iş birliğini bizimle yapmış olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bu iş birliği protokolünün karşılıklı güzel faaliyetlere vesile olmasını ve tüm paydaşlara hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 “ULUSLARARASI GÖRÜNÜRLÜĞÜMÜZ ARTIYOR”
DEÜ’nün uluslararasılaşma misyonuna yönelik yürüttüğü faaliyetlerle ve akademik camiada elde ettiği başarılarla bilim dünyasındaki uluslararası görünürlüğünü artırdığına dikkat çeken Rektör Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya üniversiteleri arasında daha çok Türk üniversitesi bulunmalı’ sözlerini hatırlatarak, “Türkiye’deki 20 Araştırma Üniversitesinden birisi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultuda çalışmalarımızı da tek tek hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda uluslararası ortaklıkları önemsiyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olarak; dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma vizyonuyla kendimizi sürekli geliştiriyor, ülkemize ve Türk Dünyası’na akademik, kültürel ve bilimsel alanda katkı sağlayacak adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘DEÜ, TECRÜBESİYLE DEĞER KATACAK’
Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Türkiye’de köklü bir akademik geleneğe sahip olduğunu kaydederek, DEÜ’nün bilgi ve tecrübelerinden istifade etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Can, “Türkiye’nin saygın Üniversitelerinden biri olan Dokuz Eylül’de, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın misafirperverliğine ve desteğine teşekkür ediyoruz. Biz küçük ancak derin bir hikayesi olan, Avrupa’da ilk ve tek Türkçe eğitim veren bir azınlık Üniversitesiyiz. Dokuz Eylül Üniversitesi; büyük tecrübesi, akademik zenginliği ve rehberliği ile sadece Üniversitemize değil, bölgedeki Türk toplumunun yaşamına da önemli katkılar sağlayacaktır. Akademik protokolün güzel projelere, iş birliklerine, öğrencilerimizin kariyerine katkı koyacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

 
Genç girişimciler yeni başkanını seçti
 
Egeli ihracatçılardan yeşil seferberlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den de gözaltılar var... Narkogüç baskını!
Zehir tacirlerine yönelik aralarında İzmir'in de olduğu 44 ilde eş zamanlı ...
Ender ALDANMAZ sordu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL anlattı: Hedefimiz iktidara kaybettirmek!
Ender ALDANMAZ sordu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL anlattı: ...
İzmir'e sağanak uyarısı!
İzmir'de bugün gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Akşam saatlerinde ...
 
Atatürk'e hakaret eden imam tutuklandı!
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde düzenlenen bir mevlit töreninde Atatürk, ...
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Akdeniz açıklarında 4,1 büyüklüğünde ...
AFAD'dan 'Babala Tv' açıklaması
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Babala Tv’ye teşekkür belgesi ...
 
Hastane bahçesinde silahlı kavga: 1 ölü, 13 yaralı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, gündüz bir çırçır fabrikasında işçi ile ...
Bakanlıktan 'istismar' açıklaması!
Aile  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aşiret lideri 2 sene boyunca bir ...
İzmir'in asayiş raporu: 14 kişi gözaltına alındı
İzmir'in Konak ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında bir miktar uyuşturucu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva