HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2023 Perşembe - 09:16

DEÜ'de Tanıtım ve Tercih Günleri heyecanı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) düzenlediği “DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri”, üniversite tercihi yapacak gençleri bekliyor. 26-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte aday öğrenciler, 200’ün üzerinde DEÜ’lü akademisyen ve tanıtım görevlileriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayarak; tercih rehberliği hizmeti alacaklar.

DEÜ de Tanıtım ve Tercih Günleri heyecanı

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), üniversite öğrencisi adaylarına ücretsiz tercih rehberliği sunduğu “DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri” başladı. 26-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında Alsancak’taki DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte aday öğrenciler, DEÜ’lü akademisyenler ve tanıtım görevlileriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayacaklar. DEÜ yetkilileri, DESEM’de kurulacak tanıtım masalarında, aday öğrencilere tercih maratonunda her bölüm için ayrı ayrı destek sunarken; çeşitli seminerler ve söyleşiler ile de genç adayların kariyer yolculukları farklı boyutlardan ele alınacak. Atölye çalışmaları ve yerleşke turlarının da yapılacağı, DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğünce organize edilen programa, İzmir ve diğer illerden tüm üniversite adayları katılabilecekler. 

DOĞRU KAYNAKTAN REHBERLİK
Üç gün sürecek DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca, aday öğrencilere başarı sıralamaları, burs olanakları, çift ana dal, yan dal, dikey/yatay geçiş, tercih ve sıralamalar konularında bilgi verilecek. Etkinliğin ilk gününde, programın yapıldığı DESEM Fuaye Alanı’nı ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, genç adayların tercihlerini doğru kaynaklarla yapabilmeleri için programın düzenlendiğini söyledi. Aday öğrenciler ve aileleriyle de bir süre sohbet eden Rektör Hotar, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte aday öğrenci ve veliler için heyecan verici tercih süreci başladı. Üniversite adaylarının bu süreçte doğru bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri son derece önemli. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; gençlerin geleceklerine yön verecek olan üniversite tercihlerinde doğru karar verebilmeleri için tanıtım ve tercih programını organize ettik” dedi.

DEÜ’YE DAVET
Genç adaylara, DEÜ’nün eğitim anlayışı, kampüs yaşamı, yurt olanakları, sportif alanları ve yurt dışı eğitim imkanları gibi birçok konuda bilgiler verdiklerini belirten Rektör Hotar, “Akademik kadromuz, idari birim temsilcilerimiz ve görevli öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte, geleceğin Dokuz Eylüllülerine zorlu tercih maratonunda Araştırma Üniversitemizi, bölümlerimizi ve imkanlarımızı anlatıyoruz. Çeşitli kariyer seminerleri, atölye çalışmaları ve yerleşke turları da düzenlenen programımıza, tüm üniversite adaylarımızı bekliyor; onları Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ayrıcalıklı dünyasına davet ediyoruz. Bir kez daha tüm genç adaylarımıza başarılarla dolu bir gelecek diliyoruz” diye konuştu.

200’ÜN ÜZERİNDE AKADEMİSYEN BİLGİ VERİYOR
DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Didem Müge Siyez ise 28 Temmuz tarihine kadar sürecek olan program boyunca, DEÜ’nün tüm bölümleri için hazırlanan stantlarda aday öğrencilerin 200’ün üzerinde DEÜ’lü akademisyen ile birebir görüşme imkânı yakalayacağını kaydederek şunları söyledi:

“Etkinliğimiz boyunca tüm üniversite aday öğrencilerine, yükseköğretim ve kariyer hayallerinde doğru kaynaktan rehberlik etmeye çalışacağız. Etkinlik süremizce ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Kendini ve Meslekleri Tanıma Rehberi’ni de aday öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıyoruz.”

 

 
Başkan Sandal’dan genç çifte jest
 
Akaryakıtta korkutan yıl sonu tahmini!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehir tacirleri temizlendi... Narko zafer!
İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin emriyle polis tarafından abluka ...
Mucize kurtuluş... Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar!
Kocaeli'de seyir halindeki bir otomobil kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı. ...
Karşı şeride geçen kamyon devrildi: 1 ölü!
İstanbul Esenyurt'ta, TEM bağlantı yolunda seyir halindeki sebze yüklü ...
 
Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 15'e çıktı
Bodrum'un dünyaca ünlü koylarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hizmete ...
YKS tercihleri bugün başlıyor!
Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün ...
Genç işçinin acı sonu... Yüksek gerilime kapıldı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde elektrik akımına kapılan işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bizimkisi kocaman bir 'aşk' hikayesi!
Mehmet KARABEL yazdı... Bizimkisi kocaman bir 'aşk' hikayesi!
Turistik ilçede SİT değişikliği… Yapılaşmaya mı açılıyor?
İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’da 1’inci derece arkeolojik SİT alanın ...
Kemer yangınına gece görüşlü helikopterlerle müdahale ediliyor
Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınında söndürme çalışmaları, gece ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva