HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2022 Çarşamba - 08:56

DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'ne erişilebilirlik bayrağı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Erişilebilirlik Logosu Tanıtım Töreni’nin İzmir ayağına ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Belgesi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından mekânsal erişilebilirlik alanında verilen Turuncu Bayrak’a sahip olan Sabancı Kültür Sarayı’nda da ‘erişilebilirlik logolu’ bayrak göndere çekildi.

DEÜ Sabancı Kültür Merkezi ne erişilebilirlik bayrağı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın erişilebilir uygulamaların yaygınlaştırılması ve görünürlüğünün artırılması için hayata geçirdiği Erişilebilirlik Logosu’nun tanıtım ve bayrak töreni ile belge takdimi Bakan Yardımcısı Fatma Öncü’nün katılımıyla Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İzmir’deki törene Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliği yaparken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip Sabancı Kültür Sarayı’nda da erişilebilirlik logolu bayrak göndere çekildi.

SABANCI KÜLTÜR SARAYI İLKLER ARASINDA
Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, kamuoyunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdikleri erişilebilirlik logosu ile toplumdaki kısıtlamaların ve engellerin ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen logo küresel erişimi temsil ediyor. Biz de yaptığımız erişilebilirlik denetimleriyle kurum ve kuruluşlarımıza belge ve logolarını veriyoruz. Bugün de aralarında özel işletmelerin de yer aldığı 29 kurum ve kuruluşa İzmir’de erişilebilirlik belgelerini takdim edeceğiz. Programımıza ev sahipliği yapan DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nın da Türkiye’de ve İzmir’de erişilebilirlik belgesi alan ilk kültür merkezi olduğunu biliyoruz. Erişilebilirlik standartlarını sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

DEÜ ERİŞİLEBİLİR BİR ÜNİVERSİTE
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp de Dokuz Eylül Üniversitesi için anlamlı bir güne ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, “Erişilebilirlik konusunda Yükseköğretim kurumları arasında belirli bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Birçok fakültemiz eğitimde, mekânsal erişimde ve sosyal-kültürel faaliyetlerde belirli belgeleri ve bayrakları almaya hak kazandı. Biz çok büyük bir aileyiz. 18 fakültemiz var, ilçelerimizde yerleşkelerimiz var. Erişilebilir bir üniversite yaratmaya büyük özen gösteriyor; öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için bu zinciri büyütmeye devam ediyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın vizyonu ve tecrübeleriyle erişilebilirlik çalışmalarına öncülük ediyoruz. Bu sene 40. yılını kutlayan Araştırma Üniversitemize yakışır şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise belge takdimine geçildi. İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, DEÜ Engelsiz Koordinatörü Prof. Dr. Rukiye Günseli Yıldırım’a DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nın erişilebilirlik belgesini verdi. Programda, belge almaya hak kazanan diğer kurum ve kuruluşlara da protokol üyeleri tarafından erişilebilirlik belgeleri sunuldu.

ERİŞİLEBİLİRLİK LOGOSU
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından düzenli olarak kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetleniyor. Bu denetimler sonucunda ülkemizde engelli ve yaşlılar başta olmak üzere hareketliliğinde kısıtlılık yaşayan herkesin toplumsal hayata katılımında, onları engellemeyen, tam tersine kolaylaştıran yaşam koşulları sağlayan bina, açık alan, toplu taşıma sistemleri, hissedilebilir yüzey, asansörler, zemin kayganlığının ölçülmesi gibi ilgili her konuda erişilebilirlik standartlarını taşıyan kuruluşlar Erişilebilirlik Belgesine sahip oluyor.

Erişilebilirlik logosundaki simetrik figür ve daire şekli küresel erişimi ve toplumu oluşturan bireyler arasındaki uyumu temsili simgeliyor. Kolları açık insan figürü, farklı özelliklere sahip insanların tümünün kapsanmasını sembolize ediyor. Logodaki kafa bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği ve kolların açık olması herkesi kapsayıcılığı anlatıyor.

 
İl Başkanı Sürekli: AK Parti farkı Menemen'e yansıdı!
 
Limitler ve vadeler değişti... En ucuz otomobiller hangileri?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japonya'dan Rusya'ya ekonomik yaptırım kararı
Japonya, Ukrayna'ya yönelik hamleleri karşısında Rusya'ya ekonomik yaptırım ...
‘Cıva’ içeren ürünlerin ihracatı, ithalatı yasaklandı!
Türkiye, insan ve çevre sağlığını tehdit eden cıva kullanımı, emisyon ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyeti'ndeki ...
 
YÖK Başkanı yeni sistemi açıkladı
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YKS'de barajın kaldırılmasına ...
Özel Harekat Şube Müdürü Eren şehit oldu
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin ...
İzmir açıklarında 7 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'de Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 7 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
 
Yeşilay İzmir'de görev değişimi
Yeşilay İzmir Şubesi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Şube başkanlığına ...
Otobüsün arkasında ölüm yolculuğu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, paten süren çocukların belediye otobüsünün ...
İzmir'deki okullar için güvenlik toplantısı düzenlendi
İzmir’de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, okullarda ve okul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva