HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2021 Pazar - 09:58

Cumhuriyet savcısına 'sosyal medya' soruşturması!

‘Sayın Müsteşar’ isimli Twitter hesabından AK Partili üst düzey isimleri hedef alan Samsun Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz hakkında hazırlanan iddianame oybirliği ile kabul edildi. Trol savcı, 3 Mayıs 2021 günü ağır ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Cumhuriyet savcısına  sosyal medya  soruşturması!

Mesai saatleri içinde Twitter’dan açtığı “Sayın Müsteşar” isimli trol hesapla devlet büyüklerine küfürler savurduğunun tespit edilmesinin ardından açığa alınan Samsun Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz hakkında yürütülen adli soruşturma tamamlandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “iftira” suçundan 2 yıldan 6 yıl 4 aya kadar ceza istemiyle hazırlanan iddianame Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nce oybirliğiyle kabul edildi. 3 Mayıs 2021 günü ağır ceza mahkemesine çıkacak olan Gündüz’ün iddianamede Twitter adresinin ‘[email protected]’ mail adresi üzerinden 2016’nın ağustos ayında oluşturduğu anlatıldı.

TWITTER HESABINI BTK TESPİT ETTİ

İddianameye göre, Gündüz’ün kullanımında olan cep telefonu numarası Twitter kurtarma paneline yazılarak arattırıldı. Söz konusu numaranın “@hohmustesarı” isimli hesaba entegre olduğu belirlendi. Hesap hakkında araştırma yapıldığı fark edilip, alelacele aralık ayında kapatıldığı tespit edildi. Gündüz’ün kullanımında olan cep telefonu numarasına ait HTS kaydı BTK’dan istendi. BTK’dan gelen verilere göre “@hohmustesarı” hesabının kurtarma bilgilerinin, Twitter tarafından Gündüz’ün cep telefonu numarasına mesaj olarak gönderildiği ortaya çıkarıldı.

TELEFONU SUYA ATIP ANA KARTINI KIRMIŞ

Özcan Muhammed Gündüz verdiği ifadesinde, uzun zamandır söz konusu numarayı kullandığını, çocuğunun telefonunu suya düşürmesi nedeniyle bozulan telefonun yerine yeni telefon aldığını öne sürdü. İddianamede, Gündüz’ün esrarengiz bir şekilde yeni telefon aldığı tarihin soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştığı 4 Ocak tarihine denk gelmesi dikkat çekici bulundu. Telefonun içinde sıvı teması olduğuna dair oksitlenmelerin bulunduğu, ana kartın kırılarak yerinden söküldüğü tespit edildi. Ana kartı kırılan ve hasar gören cep telefonunun üzerinde bu nedenle imaj alma işlemi bilirkişi tarafından yapılamadı.

‘İFADESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA TERS’

Gündüz alınan ifadesinde, kullandığı cep telefonu 31 Aralık 2020 tarihinde bozulduğu için 4 Ocak’ta yenisini satın aldığını dile getirdi. Telefonunu çocuğunun suya düşürdüğünü öne sürdü. Bozulan telefonunu 4 ayrı tamirciye götürdüğünü iddia eden Gündüz, “Suya düştüğünü söyledim. İki tanesi telefona elini dahi sürmeden bana bir şey yapılamayacağını söylediler. Diğer ikisi telefonun içini açıp baktıktan ve parçaların durumunu gördükten sonra tamir edilemeyeceğini söylediler” ifadelerini kullandı. İddianamede Gündüz’ün ifadesinin hayatın olağan akışına ters olduğu ve bu nedenle savunmasına itibar edilmediği vurgulandı.

SAVCI YALAN İFADE VERDİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemelerde Özcan Muhammed Gündüz’ün kullanımında olan cep telefonu numarası ile Twitter’a giriş yaptığı tespit edilmişti. Gündüz’ün soruşturma kapsamında verdiği yazılı ve sözlü ifadelerde, sosyal medya (Twitter) hesabının olmadığını beyan ederek açıkça gerçeğe aykırı beyan verdiği ortaya çıkarıldı.

KÜFÜRLER SAVURDU

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Gündüz’ün kullandığı “0530.. .. 39” numaralı cep telefonundan hangi tarihlerde Twitter’a giriş yaptığının tespiti için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) İnternet Trafik Bilgileri Verileri’ni (CGNAT) istedi. BTK’dan gelen cevabi yazı iddianamede yer aldı. Suça konu paylaşımların yapıldığı tarih ve saatlerde Gündüz’ün cep telefonuyla Twitter’ın Türkiye’deki IP adreslerine bağlanıldığı ve verilerin uyuştuğu kaydedildi. Bu saatler arasında mesai saatlerinin de olması dikkat çekici bulundu.

HSK’DAN DA SORUŞTURMA

Hâkimler ve Savcılar Kurulu da Savcı Özcan Muhammed Gündüz hakkında idari soruşturma yürütüyor. Gündüz, soruşturma kapsamında açığa alındı ama mesleğe devam edip edemeyeceğine HSK 2. Daire karar verecek. HSK müfettişleri soruşturmayı sürdürüyor.

 
Ege'nin cennetinde fiyatlar uçtu... Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!
 
Karşıyaka'da ortak akıl zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'nin cennetinde fiyatlar uçtu... Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!
Pandeminin etkisiyle yazlık evlere talep artınca fiyatlar da yükseldi. ...
Muhittin AKBEL yazdı... Trafikte hak ihlali
Muhittin AKBEL yazdı... Trafikte hak ihlali
Vali Köşger: Kritik eşiği aştık!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından kentin Coronavirüs ...
 
HDP'li Gergerlioğlu, Meclis'te gözaltına alındı
TBMM Genel Kurulunda yargı kararı okunarak milletvekilliği düşürülen HDP'li ...
İzmir'de kanlı hesaplaşma... Tartıştığı adamı sokakta öldürdü!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Mehmet K., tartıştığı Mehmet Avcı'yı (46) sokak ...
İzmir'de polisten kaçan araç demire saplandı!
Karabağlar ilçesinde, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kimliği belirsiz ...
 
İzmir'de sosyal medya tartışması kanlı bitti: 1'i ağır 3 yaralı!
Karabağlar ilçesinde, bir kişi sosyal medya üzerinde tartıştığı kişiye ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu kalp seni unutur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu kalp seni unutur mu?
Türkiye'de yılda 20 milyar ton su israf ediliyor
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı ve göl uzmanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva