HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2024 Salı - 11:33

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan yerel yönetime ‘körfez’ uyarısı: Cepten yemeyin, yatırım yapın!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Türkiye Buluşmaları kapsamında yapılan programa katıldı. Yılmaz, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğe değinerek yerel yönetimlere ‘yatırım’ çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan yerel yönetime ‘körfez’ uyarısı: Cepten yemeyin, yatırım yapın!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından il binasında Türkiye Buluşmaları programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılım gösterdi.

Programda AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Saygılı, Türkiye Buluşmaları’nı anlatarak, “Türkiye Buluşmaları bu sene bütün 81 ilde 900 küsür ilçemizde vekil ve MKYK üyelerimiz ve bakanlarımızla beraber esnaf, işçi ve köylüyle toplumun her kesimiyle görüşülen bir dünyanın kökleriyle açıyoruz. Bunu karınca modeliyle yapıyoruz” dedi.

‘YANGINLA MÜCADELEMİZİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK’
Yılmaz, İzmir’de özellikle Karşıyaka ve Bayraklı bölgesini etkileyen yangınlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek, “İzmir'de modern ve halkın yaşam kalitesini arttıracak adımları atmaya hazırız. İzmir’i seviyoruz. Geleceği için her türlü çabayı sarf etmeye hazırız. Kentin mavisine de yeşiline de haksızlık edilmemesini diliyoruz. Geçmiş yangınlardan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İmtihanı başarıyla tamamladık. Orman Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlardan da Allah razı olsun. Hasar tespit çalışmaları ile gerekli destekleri sunduk. Olumsuzlukların yaşanamamasını temenni ediyoruz. Yangınla mücadele kapasitemizi üst seviyeye çıkardık” dedi.

KÖRFEZ KİRLİLİĞİ KONUSUNDA YEREL YÖNETİMLERE ‘YATIRIM’ UYARISI
İzmir’deki körfez kirliliği ve balık ölümlerine değinen Yılmaz, yerel yönetimlerin yatırım eksikliğine dikkat çekerek, “İzmir’in en önemli sorunu kirlilik. Kalıcı bir çözüm üretilebilmiş değil. Ülkemizin gündeminde olan bir körfez kirliliği var. Samimi bir şekilde söylemek istiyorum; metropol illerimizde belediye bütçelerinin yatırım paylarının düştüğünü görüyorum. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Belediye bütçeleri geçmiş dönemlerden kalan sermayeden yiyorlar. Uzun bir zamana yayınca kendi sermaye tabanı eriyerek kenti çok büyük sorunlara itersiniz. Yerel yönetimlerde yatırımsızlık krizi ile baş başa kalıyoruz. Bütün milletimizin hassasiyeti olan konularda görevimizi yapmaya hazırız. İzmir Körfezi olarak da aynı anlayışa sahibiz. Bakanımız Murat Kurum buraya gelerek hükümetimizin tavrını ortaya koydu. Alanında uzman isimlerle bilim kurulu oluşturduk. Bu tür konular tek boyutlu konular değil. Çalışma grupları ile kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri tespit ederek yol haritası çıkaracağız. Balık ölümlerine dair bulgular dikkatimizi çekiyor. Arıtılmadan körfeze akan sular esas sebep. Bu yatırımsızlığa bir son verip ciddi yatırımları yapmak gerek. Özel sektör, merkezi irade ve yerel yönetimler birlikte olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘POLEMİK YAPMAYIN, GERÇEK GÜNDEMLERLE FAYDALI OLABİLİRİZ’
Siyasette polemikten uzak bir dil olmasına dikkat çeken Yılmaz, “Ümit ediyoruz ki bu dönemde geçmişte yaşanan sıkıntılar aşılır. Biz sorumlu hareket eden ve işbirliğine hazır olan herkesle çalışmaya hazırız. İzmir için de aynı kararlılıkla çalışıyoruz. Her bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak adımlar atıyoruz. Tüm paydaşları İzmir’in kalkınması için destek olmaya çağırıyorum. Biz merkezi yönetim olarak sorumluluklarımızı yapıyoruz. Yereldeki makamların da vatandaşların beklentilerini karşılamasını bekliyoruz. Polemikler değil gerçek sorunların tespit edilmesini bekliyor vatandaş. Halka hiçbir faydası yok. Siyasetin iç gündemini oluşturabilir. Kapalı gündemlere değil, gerçek gündemlere halka faydalı olabiliriz. Tüm yerel yönetimlerin çözüm odaklı yaklaşımlarla destek olmasını bekliyoruz” dedi.

‘İZMİR GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE EKONOMİYE KATKILAR SUNMAKTADIR’
İzmir’in tarihsel önemine dair dikkat çeken Yılmaz, “Bir ay kadar önce fuar açılışına geldik. Daima İzmirlinin yanında olacağımızın sözünü verdik. İzmir’e büyük önem veriyoruz. Meselelerine yakın ilgi gösteriyoruz. Bağımsızlık ve kalkınmada öncü rol oynamış bir şehir. Burada olmaktan onur duyuyorum. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı, Türkiye’nin kaderinin yazıldığı bir coğrafyadayız. Bağımsızlık sadece hukuki bağımsızlık ile olmaz. Mutlaka ekonomi, teknoloji birikimle güçlü olmalısınız ki bağımsız bir ülke haline gelelim. Cumhuriyeti kuranlar bu şiarla fuar ve kongre düzenlediler. İzmir bugün de sanayi ve turizm ile önemli katkılar sunmaktadır. Kazanılanları katlamak için daha neler yapabiliriz bunları istişare edeceğiz. 27 arkadaşımız ile birlikte farklı bölgelerde halkımızın nabzını tutacaklar” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM ROTAMIZI MİLLET ÇİZİYOR’
Türkiye Buluşmaları’nın önemine değinen Yılmaz, “Seçimden seçime değil her zaman buluşmayı öngörüyoruz. Esas aldığımız temel halkımızın beklentileridir. Milletin değerlerinden beslenen bir partiyiz. Bizim rotamızı da milletimiz çiziyor. Kongre sürecimize başladık. Türkiye Buluşmaları'nı eşzamanlı yapmak son derece anlamlı. Halkımızın beklentilerini alarak kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Rotamızı milletimiz çizecek. Yerelde çalışırken ilgili taraflarla istişareye önem veriyoruz. Ortak akılla hareket eden bir geleneğe sahibiz. Her gittiğimiz yerde iş dünyamız ve STK’larla buluşuyoruz. Hemşeri dernekleri ile de buluşacak ve istişarelerde bulunacağız. Kemeraltı’na uğrayarak esnafı dolaşacağız. Menemen Belediyemizi ziyaret edeceğiz” dedi.

‘İSRAİL’İN ÇATIŞMALARI BÖLGEYE YAYMA ÇABALARINI KINIYORUZ’
İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalara değinen Yılmaz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Ülkemiz bugün demokratik olgunluk içinde tamamladığı seçimlerin ardından istikrarla devam ediyor. Tecrübeli bir ekip olarak milli birliğimizi pekiştiriyoruz. Zorlu dönemlerde milli menfaatlerimizi koruyoruz. Ülkemizi her alanda ileriye taşıyoruz, yarınları düşünerek çalışıyoruz. Jeopolitik gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. İsrail’in çatışmaları bölgeye yayma çabalarını kınıyor ve lanetliyoruz. Lübnan’a dönük saldırılar da niyetleri açık bir şekilde ortaya koydu. Gücümüzü kuvvetimizi pekiştirirken geleceğe dönük hamlelerimizi sürdürüyoruz. Siber güvenlik konusunda kurumsal olarak çalışmalarımız sonuna geldi. Savunma Sanayinde yaptıklarımız ortada. Paramızla alamadığımız ürünleri bugün ihraç ediyoruz. Bu sene 7 milyara dolara yakın bir ihracat gerçekleştireceğiz. Türkiye barıştan yana bir ülkedir, diplomasiyi ön plana alan bir ülkedir. Barış, istikrar ve hukuku ön plana alan bir ülkedir. Mazlum Gazze halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Uluslararası anlamda bu çaba içindeyiz. Cumhurbaşkanımız New York’ta BM toplantılarında bu konuları gündemin birinci maddesi olarak ortaya koyacaktır. İnsanlık suçlarını işleyenlerin hukuk önünde hesap vermesini bekliyoruz. Biz barıştan yanayız. İki devletli bir bölge arzu ediyoruz.

 
Okullarda yeni dönem: Akıllı telefon kullanımı kısıtlanıyor
 
Aydın çiçeklerle renklendi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇOK GEÇ 24 Eylül 2024 Salı 15:50

YAZIK OLDU İZMİRE VE TÜRKİYEYE YERELDE CHP, GENELDE AKP RANTA KURBAN VERİLDİ İZMİR. GEÇMİŞ OLSUN, ARTIK NE KÖRFEZ KURTULUR NE DOĞA HARİTADA YENİ YERLER ARAYIN İÇİNE EDİLECEK.

Yorumu oyla      0      0  
24 Eylül 2024 Salı 15:42

Koca şehir gecekonduya dönüşmüş. Yatırım için para yetmez. Nereden başlayacaksın...

Yorumu oyla      1      0  
ÇEVRECİ AKP ))) 24 Eylül 2024 Salı 14:36

DOĞA KATLİAMI AKP NİN İŞİ, YANAN YERLERİ İLK FIRASATTA ORMAN VASFINDAN ÇIKARAN KİM, DOĞAYI , DENİZİ, ORMANI, GÖLÜ, AKARSUYU NAKTE ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN KİM, ÖNÜNE GELEN YERİ İLİÇ GİBİ MADEN ŞİRKETLERİNE VEREN , SİYANÜRE BOĞAN KİM, ŞİMDİ ÇEVRECİ Mİ OLDUNUZ VAY VAY ÇEVRECİ AKP , ÇOK KOMİK.

Yorumu oyla      1      0  
izmirli 24 Eylül 2024 Salı 14:33

Siz ne yaptınız izmire, yarımada ya bol bol balık çiftlikleri açtırdınız, gidin karaburun, çeşme batı köylerinin sahilleri leş gibi balık yemi, karada ise rüzgar türbinleri ile köylünün meralarını yandaş şirketlere dağıttınız. Birde taş, mermer ocakları ile yarımadayı yok etmeye çalışıyorsunuz. Siz akıl vereceğinize ömce bu talanı durdurun. Boş konuşma bunlar.

Yorumu oyla      1      0  
izmirli 24 Eylül 2024 Salı 13:22

yerel yönetimlerden aldığınız vergileri geri verin o zaman bay çok bilmiş..

Yorumu oyla      2      0  
bu ne 24 Eylül 2024 Salı 12:43

ne dedi bu ,ne dedi

Yorumu oyla      2      0  
burak 24 Eylül 2024 Salı 12:03

özünüz ne merak ettim

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan erken seçim yorumu: Vatandaşın gündeminde yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti’nin ve vatandaşın ...
'Savunma sanayiinde ihracat engelleri kaldırılmalı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla ...
CHP'li Bakan'dan Yerlikaya'ya 'Yunan botu' tepkisi: Mavi Vatanı böyle mi koruyorsunuz?
Datça'da kıyıya yanaşan Yunan sahil güvenlik botundan inen bir kişinin ...
 
AK Partili Kaya'dan 'Çeşme Projesi' tepkisi!
Ahilik Haftası töreninde Çeşme Projesi'nin Danıştay tarafından iptal edilmesiyle ...
CHP'li Sındır meclis çalışmalarını kitaplaştırdı
CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, 8 yıllık milletvekilliği ...
AK Partili İnan: Atatürkçülüğün nihai temsili bu koku mu?
İzmir Körfezi’nde deniz suyundaki oksijen seviyesinin düşmesi sonucu yaşanan ...
 
Bakan Tunç'tan adli tıp açıklaması: Tarafsızdır!
Bakan Tunç, "Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. ...
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Erdoğan bir daha aday olamaz
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olmak ...
Eleştirilerin hedefinde olan vekil İnan konuştu: Kalburüstülere, lobilere şirin görünmem!
CHP Milletvekillerinin agresif bulduğu, sürekli kavga halinde olan bir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva