HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2023 Perşembe - 22:30

Cumhur İttifakı'ndan Soyer'in sözlerine tepki!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deprem bölgesi ile ilgili açıklamalarını Cumhur İttifakı bileşenlerinden tepki geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu eleştirilerini dile getirdi.

Cumhur İttifakı ndan Soyer in sözlerine tepki!

EGEDESONSÖZ - Afet bölgesinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası İzmir'e dönen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açıklamalara bir tepki de Cumhur İttifak’ından yanıt geldi.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili, TBMM Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Soyer’in açıklamalarını eleştirdi.

Başkan Sürekli’nin paylaşımları şu şekilde:

- İzmir’e her yağmur yağdığında yaşanan sel ve su baskınlarıyla baş edemeyen ve iklim değişikliği söylemlerine sığınan CHP'li yerel idarenin yaşadığımız deprem faciasının boyutlarını algılamakta zorlanmasını anlamak mümkün değil!

- Hatırlatmak isteriz ki, 10 ilimizde büyük bir yıkım yaratan ve 100 bin kilometrekarelik alanı etkisi altına alan 7,7 ve 7,6’lık depremlerle karşı karşıyayız. Hatırlatmak isteriz ki; bu depremler, 13.5 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bir felaket!

- Hatırlatırız ki; 6 bin 444 binayı yıkan afetin enkazında mücadele ediyoruz. Hatırlatırız ki; bu mücadele bir güne sığacak bir mücadele değil. Bu zorlu şartlarda aslolan, birlik ve beraberlik! Ne acı ki; yine yapılanları inkâr edip devlete haksızlıkla yol almaya çalışmaktalar.

MHP’li Kalyoncu’nun paylaşımları şu şekilde:

- İzmir konu olunca afet deyip geçen, halka hizmette gözü olmayan Soyer, tarihi büyüklüğü ortada deprem üzerinden devleti yermeye uğraşıyor.

- Deprem felaketinden bahsedene bakın; kendi açıklamasıyla İzmir'in metropol ilçelerinde kaçak bina oranı % 40’a yakın, belediye binası depremde neredeyse yıkıldı ve mangalda kül bırakmazcasına üfüren Soyer.

- Deprem bölgesinde temiz suya ihtiyaç varmış, devlet yokmuş! Peki belediye neredeymiş? Soyer nerede dolaştı bilemeyiz ama DEVLET HER YERDE. Hatay’a gitti mi bilmem ama Belediye Başkanı ile görüşse böyle bir felaket üzerinden partizanlık yapma işine girmezdi.

- Bölgede neredeyse tüm belediyelerin ekipleri var. Senin özelliğin ne? Ben söyleyeyim sadece şov. Çok sevdiğin Charlie Hebdo yaklaşımısın yoksa!!

- Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmişken, belediyelerimiz alana her türlü yardımı ulaştırmaya çalışırken, sivil toplum kuruluşları, Türk Milletininin her ferdi nasıl destek oluruz, yardım ederiz derdindeyken, birçok devlet destek verirken sen neyin peşindesin?

- Her Türk vatandaşı gibi Soyer’de milli dayanışmaya katılmalıdır. Her kamu kurumu gibi İzmir belediyeleri de yaraları sarmaya koşmalıdır. Ama senin sözlerine bakılırsa derdin paralel yapı kurmak!! Ayrı para ve bayraktan paralel yapıya mı geçtin? Bu yol, yol değil uyarıyorum.

- Bari böyle günlerde fitne değil de ağırbaşlı bir hizmet üretin. Gün parti çekişmesi günü değildir. Milli birlik ve dayanışma seferberliğine gücümüzle, gönlümüzle katılma günüdür. Matem bütün Türk milletinindir. Çözüm de milletin azim ve kararlılığındadır.

 
İzmirli işverenlerden afet bölgesine umut hattı!
 
Depremzedelere bir destek de Kıyı Egeli başkanlardan
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhittin 10 Şubat 2023 Cuma 17:23

eninde sonunda hesap vereceksiniz

Yorumu oyla      3      4  
Ergun 10 Şubat 2023 Cuma 13:09

Susun artık be Beceriksizliğiniz ortada Devlet her konuda olduğu gibi sınıfta kaldı Kabul edin artık

Yorumu oyla      3      4  
T.C. Vatandaşı 10 Şubat 2023 Cuma 08:53

insani açıdan bakarak; kim hesap verecekse versin, ama bu depremin hesabı görülmeli. Hiç bir ayrım ve siyasi durumuna bakılmaksızın her kesim ama her kesim bunun hesabını vermeli. Eğer bu hesabp verilmez ise gelecekte yine canlarımızı kaybetmeye devam ederiz. Çocuklarımıza- gelecek nesile ölümü miras bırkmayacaksak bu hesap sorulmalıdır.

Yorumu oyla      3      4  
Her şey ortada 10 Şubat 2023 Cuma 00:20

İzmir Belediyesi de yaraları sarmaya koşmalıdır ne demek yahu! Bunu söyleyenin sanırım dünyadan haberi yok. Hatay'a gitti mi bilmemden zaten hiçbir şey bilmediği ortada. Bu kişilerin tüm derdi Soyer olmuş. İzmir'e, ülkeye gram faydaları yok. Daha yeni İzmir'den giden gemi limana yanaştı. Siz tweet atarken, Soyer Hatay'dan dönüyordu. tweet atacağınıza Adıyaman'a gitmeyi deneyin. Gerçi gitmeden ulaştırma bakanına bir sorun, gidelim mi gitmeyelim mi diye. Herhalde gitmeyin der.

Yorumu oyla      19      4  
hesap verin! 10 Şubat 2023 Cuma 00:12

99 depremini 20 yıldır siyaset malzemesi yapanların depremin doğal afet olduğu şimdi mi akıllarına geldi? 99'da da 2 büyük deprem olmuş, binlerce ev yıkılmıştı. Yıllarca siyaset malzemesi yapıldı. 2002'den beri ülkeyi siz yönetiyorsunuz; Soyer'i bırakın da bu tablonun hesabını verin! Sorumluluktan kaçamazsınız! ilk iki gün çoğu enkaza müdahale edilemedi. Anlaşıldı ki 99'dan beri depreme hazırlıkta ülke bir gram ileri gidememiş. 2023 yılında depremden binlerce insan hayatını kaybediyorsa bunun sorumlusu hükümettir. Devleti kötülüyorlar edebiyatını bırakın! Siz devlet değilsiniz.

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belgelerle seslendi: AFAD kendi röntgenini çekmiş!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce depreminin ardından AFAD'ın ...
'Kara yollarında ulaşım sıkıntımız yok'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaşım sıkıntımız yok. ...
Kılıçdaroğlu: Gerçekten Türkiye’nin yüreği yanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Bilkent ...
 
CHP'li Bakan'dan 'Borsa İstanbul' suç duyurusu!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Borsa İstanbul ve SPK yöneticilerini ...
Vekiller maaşlarını depremzedelere bağışlayacak
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, ...
OHAL Kararı Meclis'te kabul edildi!
Depremden etkilenen 10 ili kapsayan OHAL tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'iş makinesi' çağrısı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Deprem bölgesinde kullanılacak ekipman ...
Meral Akşener deprem bölgesinde sahaya indi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin dördüncü gününde Kahramanmaraş Pazarcık’a gitti.
CHP’li Polat, Gaziantep’i anlattı: Sokakları çürümüş insan kokusu sardı
Cumhuriyet Halk Partisi YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, büyük ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva