HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2024 Pazartesi - 10:13

Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan mesaj seli: Belediyenin seküleri, muhafazakarı olmaz!

Seçim afişlerinde ve araçlarında neden logo kullanılmadığına yönelik soruya yanıt verdiği röportajda Dağ, "İzmir için ideolojik bir tutumu değil, hizmetin ön planda olduğu, tüm kesimleri kucaklayan yönetsel bir tecrübeyle ilerlediğimizi ve ilerleyeceğimizi hemşehrilerimize aktarmak ve anlatmak için logo kullanmadık" dedi. Dağ ayrıca, "Belediye hizmet yeridir. Belediyenin seküleri, muhafazakârı olmaz. Bir İzmirli olarak, İzmir'in değerlerini bilen biri olarak farklılıkları yük değil zenginlik gören biri olarak hizmet etmeye geliyoruz" diye konuştu.

Cumhur İttifakı adayı Dağ dan mesaj seli: Belediyenin seküleri, muhafazakarı olmaz!

Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ Gazeteduvar'dan Didem Mercan'ın sorularını yanıtladığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. 

"BU SEFER BAŞKA BİR SONUÇLA KARŞILAŞACAĞIZ"
Büyükşehir Adayı Dağ 31 Mart sandığı için "Her seçimin kendine göre dinamikleri vardır. Biz bugün İzmir sevdamızın, İzmir aşkımızın sahada karşılık bulduğunu görüyoruz" diyen ve "Ben hayatımı İzmir’de yaşadım, bundan sonraki ömrümü de inşallah burada geçireceğim. Öğrenciliğim bu şehirde geçti. Evlatlarımı İzmir’imizde kucağıma aldım. Avukatlık mesleğimi burada icra ettim. Gençlik kolları başkanlığını ve dört dönem milletvekilli yapma şerefine nail olduğum İzmir’imizin ihtiyaçlarını ve güzelliklerini yaşayarak tecrübe ettim. 30 ilçesini sokaklarına varıncaya kadar bilirim. Bu birikimle sahadayız ve hemşehrilerimin teveccühünden anlıyorum ki bu sefer başka bir sonuçla karşılaşacağız" mesajı verdi.

'LOGO' YANITI 
Büyükşehir Adayı Dağ seçim çalışmalarında kullanılan afiş ve seçim araçlarında neden parti logosu kullanmadığını ise şu sözlerle anlattı: 

Bu soruya sahada kesinlikle denk gelmiyoruz. Vatandaşlarımız buradan bir rahatsızlık hissetmemiş. Bazı kesimler eleştirecek bir şey bulamayınca bunu ifade ediyorlar.  

Yerel yönetimler bir şehrin tüm gereksinimleriyle özdeşleşmelidir. Kentin yapısıyla bütünleşmelidir. Siyasetin çok daha ötesinde bir anlayışı ifade etmelidir. Bu durum yereldeki tüm dinamikleri, talep ve beklentileri karşılama açısından da çok önemlidir. Biz de bu hassasiyetlerin gözetilmesini oldukça önemli ve kıymetli buluyoruz. İzmir için ideolojik bir tutumu değil, hizmetin ön planda olduğu, tüm kesimleri kucaklayan yönetsel bir tecrübeyle ilerlediğimizi ve ilerleyeceğimizi hemşehrilerimize aktarmak ve anlatmak için logo kullanmadık.

Benim “Hamza Dağ” olarak hangi siyasi geleneğin, hangi partinin bir mensubu olduğumu bilmeyen yoktur. Bunun yanında ben Cumhur İttifakı’nın adayıyım. Bugüne kadar hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmediğim gibi her bir İzmir’liye eşit mesafede olmaya and içmiş bir adayım. Farklı düşüncelere sahip, farklı aidiyetleri olan vatandaşlarımıza da bu hassasiyetimizi göstermek istedik. Farklı bir çekincemizin olması söz konusu değil. Çünkü en başında da söylediğim gibi gençlik yıllarımdan beri benim kim olduğumu İzmirliler bilir. Bu şehrin yeni yüzlerinden değilim. 4 dönem milletvekilliği yaptım.

BELEDİYENİN SEKÜLERİ, MUHAFAZAKARI OLMAZ! 
Dağ çok konuşulan Gül Sokağı mesaisi, gençlerle ve kadınlarla sık iletişim ve sosyal medyadaki fotoğrafları ekseninde sorulan "Tüm bu hamleleriniz 'seküler İzmir seçmenini etkileme çabası' olarak yorumlandı. Bu yorumlar için ne söylerdiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

Ben bahsettiğim gibi İzmirliyim. İzmir'in Kordon'u da, Karşıyaka'sı da, Bayraklı'sı da, Konak Gül Tepesi'de benimdir. Bir İzmirli olarak beni de yansıtır. Buralara defalarca gitmiş insanlara temas etmiş birisiyim. Beni sahada bilen hemşehrilerim bu soruları bana sormuyor ama yayınlarda, medyada soruyorlar.

Belediye hizmet yeridir. Belediyenin seküleri, muhafazakârı olmaz. Bir İzmirli olarak, İzmir'in değerlerini bilen biri olarak farklılıkları yük değil zenginlik gören biri olarak hizmet etmeye geliyoruz.

Yerel yönetimlerin sınırlarının nerde başlayıp nerde bittiğini de çok iyi biliyoruz. Görevinin, yetkisinin icraat ve hizmetle sınırlı olduğu düşüncesine de derinden vakıfız. Yaşam tarzı, bakış açısı, dünya görüşü bir sözle sosyal yaşamı kapsayan her şey dün nasılsa bugün de yarın da aynı minvalde ilerler ve ilerleyecektir. Bizim amacımız her bir kesimin kesintisiz bir şekilde hizmetten yararlanacağı kapsamlı çalışmalar ortaya koymak ve her bir vatandaşımızın hizmet alabilmesini sağlamaktır.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ... 

 
Son gün 29 Şubat... Bankalardan ‘promosyon’ ayarı!
 
Konak adayı Mutlu: Dönüşüm ve hizmet için geliyoruz!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 26 Şubat 2024 Pazartesi 14:01

bırak bu boş işleri

Yorumu oyla      0      0  
dağ 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:53

yaparsa hamza dağ yapar

Yorumu oyla      0      2  
t3 vakfı ve bunu unutan bulut 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:48

bulut yine karalama yaparken kendi belediyelerinin marifetlerini yazmayı unutmuş. Zamanında anayasa mahkemesine başvuru yapıp belediyelerin öğrencilere burs verilmesi için iptal davası açmıştı. Yine istanbul belediyesi ile t3 vakfı teknoloji gelişimi ve bilim üzerine eğitim veren vakfa sadece belediye olarak yer tahsisi sağlarken o veli ağbaba 41,1 milyon dolar vakfa aktarılmış deyip selçuk bayraktar'ı karalamaya kalkmıştı. Ne yazık ki mahkeme kararı ile böyle bir para aktarımı olmamıştı. Peki siz nasıl eğitime yardım etmişsiniz gördün mü?

Yorumu oyla      0      2  
Lombak 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:47

İmamoğlu neden İstanbul'da Süleymancı Cemaati'nin arsasına hastane imarı izni vaadinde bulunuyor? Cemaatlerle iştigal eden tek AKP mi? Pardon?

Yorumu oyla      2      3  
VfV 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:40

Olmaz...da yıllarca İstanbul'da Ankara'da tarikatlara, cemaatlere, vakıflara peşkeş çektiniz değil mi belediyeleri. Sırada İzmir var. Gelsin İsmailağa,gitsin Menzil...

Yorumu oyla      2      0  
ÜLKE YANGIN YERİ 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:12

ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ AKP HALA HAYAL SATMAYA DEVAM EDİYOR! AYIP DENEN BİR ŞEY VAR, BECEREMEDİNİZ ÖZÜR DİLEYİN BU MİLLETTEN!

Yorumu oyla      3      2  
İz 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:09

Sayın Dağ güzel söylüyorsunuz AMA bu millet akp nin 30 yıllık İstanbul Belediyeciğini (cemaatlerle iç içe) gördü izmir bunu tatmayı istemiyor!!

Yorumu oyla      5      1  
artık baydınız 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:01

İzmir hizmetin yanında özgürlük laik düzen ve de insanca yaşamak istiyor.Biz Belediye hizmetlerinden de memnunuz.Gölge etmeyin ve de maalesef merkezi otoritede olan yetkilerle engel olmayın yeter.

Yorumu oyla      6      1  
konaklı 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:47

izmir artık köylükten kurtulmak istiyor hamza dağ bey umumuz sizsiniz

Yorumu oyla      4      9  
abdullah 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:46

hamza dağ projelerinizi takip ediyorum çok güzel

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı adayı Önal’dan 'yeşil alan’ müjdesi!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Adalet Mahallesi’nde seçim ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir neden 'tu kaka' oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir neden 'tu kaka' oldu?
Özdağ: 2040'ta Suriyeli sayısı 21 milyon olacak!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Türkiye'de bir Suriyelinin ortalama ...
 
Tugay'dan rakibi Dağ'a 'logo' salvosu: Utanıyorlar!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'li Tugay'a yanıt: İzmir artık bu oyuna gelmeyecek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP'nin Büyükşehir Adayı Cemil ...
Özel, Balıkesir'de İYİ Parti'ye yüklendi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir aday tanıtım toplantısında konuştu. ...
 
AK Parti'den Şevki Yılmaz açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şevki Yılmaz’ın Osmanlı düğününde Atatürk’e ...
Sosyalist Enternasyonal'de 'Özel' görev!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya Sosyalist ...
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan Karşıyaka Stadı sitemi: Yerel yönetimden destek değil köstek gördük!
Karşıyaka Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Cumhur İttifakı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva