HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2024 Perşembe - 14:21

Cumhur İttifakı adayı Dağ açıkladı… Karabağlar’da dönüşüm neden olmadı?

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, bakanlık uhdesinde olan Karabağlar’daki 540 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılamaması hakkında bilgi verdi. Yerel yönetim tarafından açılan davalar olduğunu söyleyen Dağ, “Karabağlar’da 540 hektarlık alanda 2013 yılında ilan etmiş olmamıza rağmen adım atamadık. Neden? Büyükşehir ve ilçede olmaması yönünde çaba gösterdi. Mesafe kat etmemiz mümkün olmadı. Bir yerinden başlama mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Yaşanan gerçekler bu konudaki mecburiyetleri daha net ortaya çıkarmaya başladı" dedi.

Cumhur İttifakı adayı Dağ açıkladı… Karabağlar’da dönüşüm neden olmadı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında İzmir İş İnsanları buluşmasına  katıldı.

Dağ toplantıda kentsel dönüşüm ve yenilebilir enerjinin kullanımı konusunda önemli mesajlar verdi.

AFETE DİRENÇLİ KENTLER YARATMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
Kentsel dönüşümün bakanlık, hükümet ve vatandaş olmak üzere üç ayağının olduğunu belirten Dağ, “Kentsel dönüşüm şehrimizin çok önemli meselelerinden birisi. Aynı zamanda afet gibi kaçınılmaz doğa olaylarına karşı da dirençli toplumlar oluşturmak da hepimizin vazifesi. Tarihimizde depremlerin sadece yapısal hasarlar değil derin yaralar açtığını gösteriyor. Bunu 6 Şubat depreminde 11 ilde, 30 Ekim depreminde İzmir’de gördük. Attığımız adımların zorunluluk olduğu gözler önünde… Afete dayanıklı kentler inşa etme fikri toplumun tüm yönleri ile kapsamlı şekilde güçlendirilmesi gerektirmektedir. Bizler de 1 Nisan sonrası göreve gelir gelmez ilk etapta yapacağımız iş risklerini minimalize etmek olacaktır. Toplumsal dayanıklılığı arttırmak kadar binalarımızı güçlenlendirme de önemli bir husus. İzmir'in tarihi ve kültürel mirasını korunması dirençli kent yaratma çabalarımızda yer alacaktır. İzmir’imizde her projemizde akademisyenlerimizin sesine kulak vereceğiz. Yerel ekonomiyi güçlendirecek ve iş imkanlarını artıracak projeler öncelik vereceğiz. Afete dirençli kentler yaratmak için hep birlikte çalışmalıyız. Her biri vatandaşımızın sorumluluğudur. Bu işin 3 ayağı var. Bakanlık, hükümet ve vatandaş. Bu  3 ayağı biz  kentte zaman zaman bakanlık vasıtası ile yaptığımız hareketler oldu. En büyük kentsel dönüşümü depremden sonra yapmak zorunda kaldık” dedi.

BİR YERİNDEN BAŞLAMA MECBURİYETİNDE OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ
Karabağlar’da 540 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüümde ilerleme sağlanamamasının nedenlerini aktaran Dağ, “Karabağlar’da 540 hektarlık alanda 2013 yılında ilan etmiş olmamıza rağmen adım atamadık. Neden? Üç ayaktan biri olması yönünde hareket etti. Büyükşehir ve ilçede olmaması yönünde çaba gösterdi. Mesafe kat etmemiz mümkün olmadı. Biz bir yerinden başlama mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. 10 sene önce olduğu gibi değil artık. Yaşanan gerçekler bu konudaki mecburiyetleri daha net ortaya çıkarmaya başladı. Mecburiyetin ötesinde şehrimizin görüntüsü anlamadan da bu adımlara teker tekrar atacağız. Söz veriyorum; 1 Nisan tarihi itibari ile afetlere karşı daha dirençli, güvenli ve yaşanabilir bir kent yapmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

5 YILDA 150 BİN KONUT YAPACAĞIZ
Dönüşümü mutlaka gerçekleştirdiklerini belirten Dağ, “İzmir'de yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu konuda tabii ki Çevre Şehircilik Bakanlığımızın manevi desteğini yanımızda hissedeceğimiz biliyoruz. Büyükşehir ve Çevre Şehircilik olarak kentimizdeki yenilenmeyi sağlayacağız. 5 yıl içinde bir hedef koyduk. Bunu gerçekleştirme konudaki en büyük güvencem sizlerle birlikte olmak. Biz 150 bin hedefini koyduk. İzmir Konut A.Ş oluşturacağız. Bununla birlikte 50 bin sosyal konut inşa edeceğiz” diye konuştu.

KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETECEĞİZ
Büyükşehir’in enerji ihtiyacının kendisinin karşılaması noktasında çalışma yürüteceklerini de vaat eden Dağ, “Afet denince akla deprem gelmektedir ancak bunun dışındaki konularla da başa çıkmalıyız. İklim krizi gezegenimizin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardandır. İzmir, Ege’nin incisi olarak bu konudan etkilenecek en önemli şehirlerden biri konumundadır. Konak ve Alsancak'ta yaşadığımız seller hepimizce malum. Bu nedenle mücadele edeceğimiz adımlar önem taşımaktadır. Büyükşehir, 5 yıl içinde enerji sarfiyatının tamamını yenilenebilir enerjiden karşılayacaktır. Biz bunu sorumluluğumuz olan ilçelerde, illerde yaptık. Şu an belediyelerimiz enerji sarfiyatlarının tamamını yenilenebilir enerji üzerinden sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

 
Bakanlık açıkladı: 36 terörist etkisiz!
 
Yorgancılar ‘kayıpları düşünmek bile istemiyorum’ dedi… İzmir'deki okullar yenilenmeli!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Vatandaş 11 Mart 2024 Pazartesi 05:35

2013''te rezerv alan ilan edildi o tarihten bu yana bir çivi çakılmadı. Defalarca itiraz davası açıldı ? Kim yönetiyordu bu süreçte? davaları kim açtı ona bakmak lazım ! Villa yapılmış vs. bunları geç kardeşim bu devirde ne iktidarı ne muhalefeti avanta olmadan iş mi yapıyor sanki ? 11 yıl geçmiş ! olan zenginlere değil gariban hak sahibi vatandaşa oluyor. Seçim zamanı gelince kentsel dönüşüm diye çıkıyorlar ortaya, seçim bitince belediye meclisinde rant kavgası, biri plan asıyor diğeri itiraz ediyor. Yemeyin bizi 11 yıl daha geçse karabağlar''da 1 çivi dahi çakılmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Lombak 7 Mart 2024 Perşembe 23:14

Geçen hafta Karabağlarda bir mermer granit atölyesine gittim. İşyerinin kolonları, kirişleri savaştan çıkmış gibiydi. Kolon kiriş tamamının betonları dökülmüş, demirleri ortada ve korozyona uğramış. Şoddetli bir depremde hem konutlar hem de işyerleri yok olacak. Üretimde duracak. Vaziyeti çok vahim gördüm. İşyerlerinin de acil dönüşüme ihtiyacı var.

Yorumu oyla      4      0  
izmirli 7 Mart 2024 Perşembe 14:59

hükümetin çelmesi olmasa İzmir Türkiyenin kendi yağıyla kavrulan, kredi notu Türkiyenin çok üzerinde tek kenttir.

Yorumu oyla      6      7  
Çiğlili 7 Mart 2024 Perşembe 14:56

Bakanlık kentsel dönüşüm adı altında boş arazide (1.Etap) konut siteleri yaptı ve sattı (Yenitepe-İzmir sitesi). Bunlarda hak sahipleri oturmuyor, bazıları havuzlu-güvenlikli. Defalarca idare mahkemeleri ve Danıştay aleyhte karar aldı, ama siz mahkeme kararlarına uymamayı seversiniz. Sebebi kendinizde arayın.

Yorumu oyla      6      1  
7 Mart 2024 Perşembe 14:53

Neden olacak, beceriksizlikten!

Yorumu oyla      4      4  
SOKAK 7 Mart 2024 Perşembe 14:50

"Afete Dayanıklı Kent" ifadesi, deprem kuşağında yaşayan sıradan bir vatandaş olarak kulağa çok hoş geliyor. Ama son 20-25 yıldır "1999 Marmara Depreminden" sonra iktidarda kesintisiz olarak yer alan AKP iktidarı bırakın bu anlamda olumlu bir adım atmak çıkarılan imar afları ve en son çıkarttıkları "İmar Barışı" denen saçma sapan uygulama ile içerisinde İzmir'in de olduğu zaten sıkıntılı olan kentleri bırakın dirençli, ala bildiğine dirençsiz kentler haline getirdiler. Şimdi de sanki bunun bir parçası değilmiş gibi Sayı DAĞ çıkmış " Dirençli Kentlerden" bahsediyor. Hiç gülesim yoktu Sayın DAĞ ama elimden olmadan yine sayenizde ağlanacak bu durumla ilgili açıklamanıza güldüm... Kusuruma bakmayın Sayın DAĞ...

Yorumu oyla      8      2  
izmirli 7 Mart 2024 Perşembe 14:37

at yalanı... ...

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gıda ihracatını 40 milyar dolara çıkaracağız'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023 senesinde gıda ihracatı 31 ...
'Terör örgütlerinin nefesini kesmekte kararlıyız'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece gündüz demeden terör örgütü PKK başta ...
Cumhur İttifakı Adayı Çayır: Bornova’yı kucaklayacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve Bornova Belediye ...
 
Cumhur İttifakı adayı Çiftçioğlu'ndan otopark müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Belediye Başkanı olarak ...
Özel'den anket açıklaması: 3 ayda bir yapılacak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye ...
CHP'de Afyon krizi!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçildiğimde ...
 
CHP Adayı Ünsal: Alaybey yeniden cazibe merkezi olacak
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal; Bahçelievler, Alaybey ...
CHP Gaziemir adayı Işık: Geçmişin tecrübesi geleceğe ışık tutacak
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünay Işık partinin farklı kademelerinde ...
CHP’de seçim sonrası için 3 ayda bir anket kararı!
CHP lideri Özgür Özel yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva