HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2024 Pazartesi - 20:00

Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan 'aday bolluğu' yorumu: Bizim açımızdan olumlu!

Yerel seçimlerde bir çok siyasi partinin kendi adayını çıkaracağının hatırlatılması üzerine konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Her seçimi kendi havasına göre değerlendirmek lazım. Ve kendi havası olduğu gibi her seçimin bu anlamda kendi içinde devam eden süreçler olur. Ben bu süreçleri bizim açımızdan olumlu noktada tezahür ettiğini gözlemliyorum." dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Dağ dan  aday bolluğu  yorumu: Bizim açımızdan olumlu!

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ HaberTürk'ün canlı yayın konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Dağ, projelerinden kent gündemine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu

BİR HİKAYEMİZ VAR
İzmir'de uzun yıllardır siyaset yaptıklarını belirten Dağ, "İzmir'de  yıllardır  siyaset yapıyoruz. Gençlik kollarından beri oradayız. Bütün hayatımın neredeyse büyük bir kısmı İzmir'de geçti.  Çocuklarım orada dünyaya geldi. Ben öğrencilik hayatım, iş hayatım, siyasi hayatım  İzmir'in sokaklarında geçti. İzmir'de 30 ilçesini 1293 mahallesini iyi bilirim. Hemen her mahallede mutlaka bizim mahallede mutlaka bizim bir izimiz vardır. Ve o mahallelerden biri milletvekili olduğumuz dönemde bize ulaşıp bir talebini iletmişse biz de karınca kararıyla ilgilenmişizdir. Ya da o mahallenin o ilçenin okul meselesi olmuştur, çözmüşüzdür. Doğal gaz işi olmuştur, ilgilenmişizdir. Şehrimizin statlarıyla yapılmasıyla ilgilenmiştir.  Şehir hastanesi bir izimiz vardır. Belkahve Tüneli bir iziniz vardır. Yani dolayısıyla İzmir'in  her bölgesi işimiz olduğunu düşünüyorum. Bir hikayemiz var. Ve inşallah şimdi de yeni bir yola çıkmak istedik" diye konuştu.

İLETİŞİMİ KURDUK!
Geçmişte önemli isimlerin İzmir'e aday gösterildiğini ancak başarılı olmadığınının ifade edilmesini değerlendiren Dağ, "Sonuç olarak Binali Bey'in de, Nihat Bey'in de  bakanlık  tecrübeleri bu ülkeye katkıları birçok iş birlik. Onların da hikayesi vardı.  Anlattılar. Projeleri yine anlattılar. Yani seçim akşamı hiçbirinin tercihi farklı şekilde tezahür etti. Biz de şimdi anlatıyoruz kendimizi. İzmir'in evladı olarak, İzmir'in bir çocuğu olarak bundan bahsediyoruz.  Sonuçta inşallah da farklı olsun. Her seçimi kendi durumuna göre değerlendirmek lazım. Yani 2014'te  Binali Bey'in adaylığı... 2019'da Nihat Bey'in adaylığı... 2014'te 17-25  Aralık süreci vardı. Binali Bey de çok gerçekten iyi bir adaydı. Güçlü bir adaydı İzmir için.  Belki de cumhuriyet tarihinin en uzun ulaştırma bakanıydı kendisi. Projelerin  hayata geçmesi noktası kimsenin kafasında bir soru işareti yoktu. Bunu biz sahada da görüyorduk. Ama ülkedeki siyasi ortam  daha farklı bir şekilde ilerledi. Şehrin siyasi ortamda daha farklı şekilde tezahür ediyordu. 2019 benzer bir söz konusuydu. Türkiye'de farklı bir durum vardı. Biz bunu görüyoruz. Bizim hizmet etme heyecanımız, hizmet etme aşkımız, İzmir sevdamız, İzmir aşkımız karşılık buluyor. Karşılık bulduğunu görüyorum, hissediyorum.  Tabii herkeste değil ama ciddi bir kesimde  özellikle seçim sonucunu etkileyecek olan o  gri alan dediğimiz seçmende karşılık bulduğunu görüyorum. O iletişimi kurduk çünkü. Ben 12 yıldır İzmir'de siyaset yaparak bu iletişimi kurdum. Yıllardır İzmir'de siyaset yapıyor olmak, İzmir'deki birçok seçmene doğrudan temas etmiş olmak veya dolaylı temas etmiş olmak... Bu bir avantaj. O açıdan 2024 seçimlerinin 25 yıldır  iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisi açısından bir sorgulanma süreci olduğunu görüyorum sahada" dedi.

DEFALARCA GİTMİŞ BİRİSİYİM
Yaşam tarzı üzerinden soruların gelip gelmediğinin sorulmasına yanıt veren Dağ, "Sokakta sormuyorlar. Niye sormuyorlar? Çünkü beni biliyorlar. Yani  ben bunu açık açık her yerde söyledim. Ben 12 yıldır milletvekiliydim. Bugüne kadar birçok açıklamamda görmüşsünüzdür. Birçok konuşmamızda görmüşsünüzdür. Şimdi bir yerde rast gelmişsinizdir. Yani olgular üzerine, gerçekler üzerine yapıyoruz. Ve ben bir gerçek kişi olarak İzmirliyim. İzmir'in Kordon'u da benim, Karşıyaka'sı da benim, Konak'ın Gültepesi de benim. Yani veya Ödemiş de benim. Ya buralara defalarca gitmiş birisiyim. Onun için bana sahada sormuyorlar. Ancak çıktığımız yayınlarda soruyorlar. Bu seçimde ben ilk defa kampanya yapmıyorum. İzmir'de ilk defa kampanya yapmıyorum yani. 4 defa milletvekili adayı oldum. Sahaya çıktım. Genel başkan yardımcısıyım.  Bu noktada bir  sorun olduğunu görmedim. Yani hatta izliyorlar. Hatta çok, 'bu kez ilk defa sana Hamza abi' diyen mesela..." diye konuştu.

TARZ OLARAK SÖZ VERDİM
Geçmişte görev yapan CHP'li yöneticiler hakkında yorum yapmayacağını belirten Dağ, "Ben tarz olarak bir şeye söz verdim. Dedim ki ben bu seçim kampanyasında benden önceki dönemi, bizden önceki dönemi kötülemeyeceğim. Çünkü ben şunu biliyorum, insanlar yaşıyorlar zaten. Yaşadıkları şeyleri ben telaffuz etsem ne olacak diyorum. Ben yapacaklarıma odaklanacağım ve kendim bugüne kadar parti olarak, şahsım olarak ne yaptım? Hikayen ne? O izimiz ne? O eser dediğim şey ne? Ona odaklanacağım. Artık İzmir'in 5 yıl daha kronik sorunları çözmek için öteleme şansı yok. 5 yıl daha kronik sorunlarını öteleme ihtimali söz konusu yok. Palyatif çözümlerle 5 yılı daha kaybetme lüksü yok. Onun için ben benden önceki dönemi kötülemek istemiyorum. Sadece ben değil... Bununla beraber bizim de bütün ekip olarak 30 ilçe belediye başkan adayımıza çok genç. Bir taraftan bu kadar yıllık Ankara tecrübemiz var, diğer tarafta tabii ki Ankara'yla kabineyle, cumhurbaşkanımızla bunları hepsi içerisinde, hepsi İzmir'e ve vermiş olduğumuz vaatleri sözlerin gerçekleştirme imkanı olacak şeyler. Onun için ben bundan sonrasını konuşmak istiyorum. Projeleriniz hayata geçireceklerimiz, İzmir'e dair yapacaklarımız ve bunları yapmak zorundayız. Ben veya biz yani biz bunları gerçekleştirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

ESKİDEN DAHA ÇOK OLUYORDU
Gündeme gelen 'alkollü mekan ziyareti' ile ilgili konuşan Dağ, "Camide Kur'an okusanız da haber olur. Alkolü mekanı gezerseniz de haber olur. Bizim önceden planladığımız bir çalışma değildi. Bir yerde yemek yemiştik. Sonrasında da Konak Belediye Başkan Adayımız ve bir tane danışmanımızla  Gül Sokak'a gittik. Önceden de bizim defalarca orada kahve içmişimiz.  Bütün her yer alkollü mekan değil, kahve içilen yerler de var. Mekanları dolaştık. Mekanları gezdik ve videoda görülenden 10 kat daha fazla ilgi vardı.  'Bu kez oyum sana Hamza abi' diye seslenenler oluyor. 'Hamza kardeşim, ben seni biliyorum. İnşallah bu sefer  biz farklı bakacağız' diyen insanlar oldu. Ondan ziyade hem Gül Sokak'ta hem Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde hem de Gültepe'de hem de Tepecik'te. Yani  biz zaten seçim çalışması yapıyoruz.  Bunlar daha çok oluyordu. Bu dönem ben  bu muhabbetleri çok duymuyorum. Gittiğimde  tamamen belediyecilik konuştuk. Saatlerce bir masada oturup 'bir belediye başkanı burada ne yapmadı?' ,  'Alsancak Limanı'nı ne yapmalı?' ,  'Kültürpark ne olmalı?' ,  'Konak Meydanı nasıl yapmalıyız?', 'Trafiği nasıl çözmeliyiz?' , 'Kentsel dönüşüm nasıl yapmalıyız'  bunları konuştuk. Yani tabii her masada oturma imkanınız yok. Birçok masaya selam gönderiyoruz.  Gürültülü ortam oluyor bazılarında. Onlar  bir soru sorma  noktasında olmuyorlar.  Ama  bazı masalarda  çağırıp 'ya bir gelin konuşalım' diyen masalar orada da oldu. Başka yerlerde de oldu.  Oralarda oturuyoruz. Bir saat mesela bir masada oturduk ve kalkarken 'oy verecek misiniz?' dedim. Bana 'vermeyeceğiz' dediler. 'Canınız sağ olsun' dedik bizde Ancak orada 1 saat projelerimizi neler yapabileceğimizi anlattık" ifadelerini  kullandı.

HİZMET İMKANI DOĞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
31 Martta bir çok siyasi partinin aday çıkaracağının hatılatılmasını yorumlayan Dağ, "2024 seçimlerinde her siyasi parti aday çıkarıyor.  Her siyasi parti 2023'te aday çıkarttı. Ve oradaki oy oranları ortada. Yani her seçimi kendi atmosfere göre değerlendirmek lazım. Eğer 2023 seçimine göre değerlendirecek olursak ben de görüyorum matematik olarak  çıkan oranları. CHP ne aldı? Cumhur İttifakı ne aldı? İYİ Parti ne aldı? DEM ne aldı? TİP ne aldı? Zafer Partisi ne aldı? Buna göre baktığınızda  üç aşağı beş yukarı tablo netleşir. Ama her seçimi kendi havasına göre değerlendirmek lazım. Ve kendi havası olduğu gibi her seçimin  bu anlamda kendi içinde devam eden süreçler olur. Ben bu süreçleri bizim açımızdan  olumlu noktada tezahür ettiğini gözlemliyorum.  Ama İzmirlilere şunu söylüyorum özellikle; Kardeşim ben bu şehrin evladı olarak hizmet etmek istiyorum. 12 sene milletvekili olarak hizmet ettim, bu yeni dönemde de bizim meselelerimizi çözebilmek için ve İzmir'e iyi bir ufuk açabilmemiz için bizim projemizi hayata geçirmemiz lazım. Onun için de 2024 kampanya sürecinin ve 2024 seçiminin çok daha farklı bir şekilde tezahür edeceğini düşünüyorum. Muhalefet 2023'teki gibi beraber değil. Ama iki bin yirmi üçte de beraber değildi. Cumhurbaşkanı adaylığında beraberdi de şimdi onlara çok  kendine çok güvenmiyor musun derler diye girmiyorum. 2023 cumhurbaşkanı adayı olarak beraber, parti olarak ayrıydılar. Oradaki oranlar belli. Ben diyorum ki  biz 2024'te Allah'ın izniyle  o oranların çok daha farklı bir şekilde gerçekleşeceğini  ve inşallah Cumhur İttifakı olarak  İzmir'e hizmet etme imkanı doğacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Dağ programında devamında ayrıca şu konulara da değindi;

ÖNCELİK ULAŞIM
"İzmir'de öncelikle ulaşımdan başlamamız lazım. Trafik ve kentsel dönüşüm önceliğimiz. Çevre yolu projemiz. Bunu bir an önce bitirmemiz lazım. Menemen-Koyundere'den başlayıp Buca-Çeşme-Aydın Otoyolu'na kadar büyüyen bir yol. 9 tane yerde şehirle irtibatı var. Yeni çevre yoluyla ilgili yanlış kanaat vardı; sadece transit geçişler için sözkonusu olacak diye. Ama 9 bağlantının şehir içine faydası olacak. Ağır tonajlı araçlar şehre girmeden gidebilecek. Burası 30 kilometre. Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Biz bunu özel takip edeceğiz. Önümüzdeki dönem kesinlikle bu işi bitireceğiz. Benim yıllardır takip ettiğim iş bu. Şu aşamaya gelmesinde en fazla çaba sarfeden kişilerden biri olduğunu düşünüyorum. İzmirli hemşehrilerime özellikle söylemek istiyorum, bakın büyükşehir belediye başkanının etkisi, gücü çok daha farklıdır"

1 YA DA 2 YAZA TAMAMLANACAK
"İzmir Körfez Geçidi projesinde şu anda Mavişehir bölgesinde oturan hemşehrilerimizin taleplerinin daha çok arttığını gördüm. Binali Bey bu işi en iyi bilendir. Burası 10 kilometre olacak. Toplam 12 kilometre bir kısmı köprü, bir kısmı tüp geçit. Bu trafik için olmazsa olmaz gördüğümüz işlerden biridir. Birçok yerde battı çıktı yapmak istiyoruz. Havalimanı yolunda Yeşildere'den geldiniz, Buca Köprüsü'nü geçtikten sonra battı çıktılar var. Ama öncesinde kavşak yapmak gerekiyor. Burası Karayolları ağına alınmıştı. Buraya battı çıktı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yeşillik Caddesi'nde önceliğimiz altındaki boruları başka yere taşımak. Karşıyaka iskelesine battı çıktı yapmak suretiyle oradaki trafiği akıcı hale getirmek istiyoruz. Mürsel Paşa Gıda Çarşısı'nın orda battı çıktı yapmamız lazım. Bayraklı ile denizi buluşturmamız lazım bizim. Alsancak Garı'nın önünde de battı çıktı çalışmamız lazım trafiği rahatlatmak için. Bu yaza yetişmeyebilir, bu işi trafiği de kötü etkilememesi için okullar tatil olup, trafik azaldığında biz çalışırak bu işin tamamını bir yazda bitirmek istiyoruz."

TERMİNALİ 1-2 SENE İÇİNDE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
"İzmir Terminali çok kötü durumda. Biz bunu önümüzdeki dönemde 1-2 sene içerisinde inşallah İzmir'e yakışan bir şekilde dönüştüreceğiz. İzmir kartı genişletmek istiyoruz. Genç İzmir, Engelli İzmir, Emekli İzmir, Sosyal İzmir, Anne İzmir kart gibi çeşitlendirelim istiyoruz. İnsanlara sürekli bir para vereceğiz, ücret vereceğiz dediğimizde bunun sonu yok. Biz hane giderini azaltarak, hane gelirine katkı sağlamak istiyoruz. Alsancak Meydan Projesi çok arzuladığımız işlerden. Biz burada istasyonu 500 metre geriye çektiğimizde meydan çıkıyor. Trafiği battı çıktı ile yolun altına aldığımızda arka taraftaki tarihi binaları da restore ederek birlikte bilişim vadisini arzu ediyoruz. Urla Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile entegre ederek."

TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRACAĞIZ
"Çiğli Arıtma tesisini modernize edip daha iyi çalışmasını sağlayacağız. Ne yazık ki iyi çalışmadığı için arıtılmadan Körfez'e dökülen bir süreç var. Bu bizim en önem verdiğimiz işlerden birisi. Bir nevi çevre projesi. Biz bunu inşallah hem rehabilite edeceğiz, Çiğdi Arıtma tesisini tam kapasite çalıştıracağız. Hem Körfez'e pis su koymamış olacağız hem de dönüşümle büyükşehir belediyesine gelir etme durumumuz olacak."

5 YIL İKAMET ETME ŞARTI İLE 50 BİN SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ
"İzmir'de konut üreten belediyeye ait şirket oluşturacağız. En son sosyal konut sayın Özfatura zamanında yapılmış. Ben İzmir'in dört bir tarafında 50 bin sosyal konut üretmeyi önemsiyorum. Yerinde dönüşüm kolay bir şey değil. Burada hemşehrimizden destek bekliyoruz. 50 bin konutta en önemli şartlarımızdan birisi 5 yıl İzmir'de ikamet etme şartı olacak. Engelli, şehit yakınları, gaziler önceliğimiz olacak. Bu şehirde bize kentsel dönüşüm sağlayacak. Hem kiralarda büyük düşme olacak"

DOĞALGAZ TESİSATI İÇİN DESTEK
Mevcut Opera binasına bakacağız. Daha da modernize edeceğiz. Nasıl İstanbul'da AKM'yi yapmışsak, bunu da inşallah yapacağız. Düşündüğümüz gibi bir şey oluşturmuyorsa başka yerde yapacağız. Mola evleri projemiz var. Engelli vatandaşımız bakacağız ve anne, babayı tatile göndereceğiz. Her ilçede yapılabilecek alana göre 5'ten aşağı olmamak üzere mahallelere dağıtarak yapabileceğiz. Doğalgaz şu anda yüzde 69'da. Biz bunu 100'e 100'e ulaştıracağız. Büyükşehir belediye başkanlığının vermiş olduğu imkan ve güçle takipçisi olacağız. Şu anda sokağına doğalgaz gelip de tesisatını yapamamış bize gelen bir sayı var. Orada da tesisatı yapmak için destek sağlayacağız"

 
Sokak ortasında infaz: Enselerinden vuruldular!
 
Yeni göçük riski: İliç'te aramalar durduruldu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bulut 20 Şubat 2024 Salı 12:43

Genel pencereden bakılımca aslında tüm partiler ülkede akp ye çıkıyor. Sadece ara da şöyle bir fark var biri ilahi çalıyor diğeri pop izmiri akp kazanması demekte her yanın büyük inşaat lobilerine pazarlanması demek eğlence sektörüne yeni yasaklar açık alanda içki yasağı sahil bandındaki tüm belediye kafeleri özelleşir dini baskı ve dayatma artar. Şehre yeni mülteciler akın eder. Diğer illerde örnekler böyle

Yorumu oyla      1      1  
mehmet 20 Şubat 2024 Salı 11:23

chp de dönüşümcülerin yalnışlıkları chp seçmenini küstürdü bu durumda sayın dağın gelişimi hızlandı yıllardır ayni terane bir değişimde izmire olsun iyi olur izmir için izmirli kazanır izmir kazanır.......

Yorumu oyla      2      1  
Vatandaş 20 Şubat 2024 Salı 11:16

Maalesef akp hiç bir zaman hizmet için gelmedi.Hizmet etmek isteseydi 25 yılda hükümet olarak 1 çivi çakardı.İşleri güçleri rant.. İzmirli duyarlılığını sandık başında gösterir..

Yorumu oyla      1      2  
#DAĞ# 20 Şubat 2024 Salı 10:40

OYUM DAĞ A

Yorumu oyla      2      2  
izmirli 20 Şubat 2024 Salı 10:29

Aday çokluğu sizi yanıltmasın, izmirli asla kimi başkan yapmaması gerektiğini , ne zarar göreceğini çok iyi bilir, kendisine şirin gözükenlerin gerçek yüzlerini çok iyi analiz ederler, izmirlilerin bu tür özellikleri var.

Yorumu oyla      2      3  
Murat 19 Şubat 2024 Pazartesi 22:27

Angus bey Sahi sahiden angus musunuz. Kentsel dönüşüm diyoruz. Rant diyor sahi öküz. Peki chp yapsın diyoruz o na da karşılar. Sahi sen mal mısın?

Yorumu oyla      9      9  
Sahi 19 Şubat 2024 Pazartesi 20:58

Sahi kupon araziler,arsalar listesi haritadaki yerleri gelmedimi

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP önünde Çorumlulardan liste eylemi!
CHP Urla İlçe Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan Kalender Köse'nin, ...
Çeşme'de dengeleri değiştirecek karar!
CHP Çeşme Örgütü’nde ilçe başkanlığı yapan, 5 yıldır Belediye Başkanlığı ...
DEVA Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanları istifası
Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç partide yaşanan aksaklıkları ...
 
İYİ Parti'den CHP'ye yapay zeka eleştirisi!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının ...
MHP, aday listelerini teslim etti!
Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ...
İzmir'de bir ilçede 'bağımsız aday' mesaisi... Belediye başkanı açıklama yapacak!
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019 yılında aday olan ve Beydağ Belediyesi ...
 
Eski belediye başkanı 1 gün kala gemileri yaktı: İYİ Parti benim için bitmiştir!
Seferihisar’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Hamit Nişancı, İYİ ...
Meclis üyeliği için son 24 saat... CHP’de gözler listelerde!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyelerinin belirlenme sürecinde son ...
Akşener İzmir’e geliyor!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva