HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2014 Salı - 11:17

‘Çöp’te flaş onay sonrası ilk açıklama: ‘Ev sahibi’ ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’a yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin yeri İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu tarafından onaylanırken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan açıklama geldi. Akpınar, “Aziz Kocaoğlu çevreci bir insan” dedi. Tesisin hiçbir yerde istenmediğini anlatan Akpınar, “Peki nereye yapılacak?” diye sordu. Akpınar, ayrıca eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı ‘olumsuz’ raporun kendisinde olmadığını, rapor hakkında bilgisinin bulunmadığını söyledi.

‘Çöp’te flaş onay sonrası ilk açıklama: ‘Ev sahibi’ ne dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’da yapacağı Kuzey Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yerel seçim öncesinde karşı çıktığı proje ile ilgili geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme yaşanmıştı. İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, belediye tarafından ilan edilen Yamanlar’daki bölgenin uygun olduğuna oy birliği ile karar verdi.
 


Karşıyaka’da tesisin yapılmasının önünü açan kararın ardından tartışmalar yeniden alevlendi.  Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar son gelişmeleri değerlendirdi. Akpınar, “Sayın Aziz Kocaoğlu çevreci, çevreyi, yeşili ve doğayı seven bir insan. Tabi ki biz daha temiz çevre, daha yaşanabilir çevre için mücadele veriyoruz. Buraya yapılacak olan tesisin ne olduğu çok önemli. Bu tesis bir çöp tesisi değil. Orası çöp depolama alanı olarak kullanılmayacak. Belirlenen yer bertaraf tesisi olarak kullanılacak.  Şu anda valilik çevre kurulu buraya oy birliği ile onay verdi. Şimdi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.  Biz bilime inanan insanlarız. Benim uzmanlık alanım değil. Mutlaka ÇED sürecinde de bu konuyu çok ciddi bir şekilde irdeleyeceklerdir.  Hele hele ÇED sürecinde doğa katliamına yol açabilecek bir yatırıma onay verilmez” dedi.


 
PEKİ NEREYE YAPILACAK?
İzmir’de katı atık bertaraf tesisinin yerinin sürekli tartışma konusu olduğunu da belirten Akpınar, “Biz bu bölge ile ilgili görüş istenirse bölgenin fiziki yapısını, durumunu ilgililere bildiririz. Mutlaka onlar da gelip o alanı göreceklerdir. Mutlaka bir etüt yapacaklardır. Ona göre karar vereceklerdir. Her hangi bir sıkıntı görülmezse bertaraf tesisinin yapılmasında sıkıntı olmayacaktır.  Bu tesisler İzmir’e yapılmalıdır. Yer konusu tartışmalı olabilir ama her gittiği yerden de geri dönüş var. Nereye yapılacak? Bertaraf tesislerinin yapılması konusunda kentteki atığın değerlendirilmesi gerekiyor. Burada, Çiğli Harmandalı’ndaki gibi çöp depolama alanı olmayacak.  Dünya’da artık teknoloji gelişmiş durumda. Çöpün artık elektrik enerjisine çevrildiği dönemi yaşarken biz halen tartışıyoruz. 1960’lı yıllarda ‘denize mi döksek’ diye düşünürken depolama alanları öngörülmüş. Bunlar artık ilkel işler.  Artık bizim çöpü evde ayrıştırmamız gerekiyor. Evde ayrıştırıp bertaraf tesislerine göndererek enerjiye dönüştürülmesi gerekmektedir. Türkiye bunu başarmalıdır. Bu sadece İzmir’in değil Türkiye’nin sorunudur” diye konuştu.
 
O RAPORU GÖRMEDİM
Akpınar,  Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın başvurusu üzerine ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri’nden alınan “Yamanlar’da katı atık bertaraf tesisi olmaz” raporu hakkında da konuştu. Akpınar, “Geçen dönemde alınmış ‘burası olmaz’ raporunu henüz görmedim.  Ben öyle bir rapor görmedim. Bu süreçte biz de yeni bir rapor isteyebiliriz” dedi.
 
KOCAOĞLU İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ
Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geleceklerini ve diğer konularda olduğu gibi bu konuda da görüşeceklerini söyledi. Akpınar, “ Biz her zaman görüşüyoruz. Çöp tesisi denilince ‘çöp’ ismi ürkütücü geliyor. Katı atık bertaraf tesisi konusunda bir araya geliriz. Nasıl stat konusunu konuşuyorsak bunu da konuşuruz” diye konuştu.
 
BUYURSUNLAR ÖNERSİNLER
Bertaraf tesisinin Yamanlar’a yapılacağının açıklanmasından sonra projeye karşı çıkan AK Partililere de tepki gösteren Akpınar, “ Onlar zaten her şeye hakimler... Her şey ellerinde. Buyursunlar, öneride bulunsunlar. Büyükşehir belediye başkanımız öneriye açıktır. Başka yeri de önerebilirler. Ama biz öncelikle kesin kararı bekleyeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 1912 29 Mart 2015 Pazar 14:36

sayın akpınar karşıyaka halkınınçöp istemiyoruz feryadını duymuyor sayın kocaoğlunun çöpü karşıyakaya yapıcaz emrine evet diyor.yetkiyi aldığı halkına güzellikler yerine çöpü reva görüyor.karşıyakaya çöplüğe hayır diyen başkan istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
TOYGAR 18 Eylül 2014 Perşembe 10:54

Her konuda uzman olan arkadaş işin içine Aziz Kocaoğlu girince, ben bilmem abim bilir modunda

Yorumu oyla      14      5  
uygar 18 Eylül 2014 Perşembe 09:39

hala çöp tartışıyoruz.Çöp meydanı değil .çöp yok etme tesisi adı üstünde.HEP YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ TEPKİLER VEREREK KAYBEDİYORUZ BAZI ŞEYLERİ.BİRAZ DA DESTEK VERMEK LAZIM.ŞEHRİMİZ , İLÇEMİZ BU TESİS SAYESİNDE ÇÖP KOKMAYACAK ARTIK.gÜZEL BİR PROJE BENCE..

Yorumu oyla      12      11  
17 Eylül 2014 Çarşamba 11:31

İzmir'in katı atık depolama tesisi için konuşulan son yer için, İzmir Mahalli kurulu yer seçimi kararını vermiş bulunuyor.ÇED süreci de devamında yapılacak demektir.

Yorumu oyla      11      8  
ALO 17 Eylül 2014 Çarşamba 11:07

03:15 YORUMCUSU ZATEN DERİNLİĞİ YOKDU

Yorumu oyla      12      6  
abuzer 17 Eylül 2014 Çarşamba 10:12

EN İYİSİ KÖRFEZİN ORTASINA YAPILMALI İKİ YAKAYADA YAKIN OLUR KİMSENİN KİMSEYE DİYECEĞİ OLMAZ VELHASIL ÇÖP SORUNUDA ÇÖZÜLMÜŞ OLUR, 2015 YILINDA SOSYAL DEMOKRATLAR ÇÖPÜ TARTIŞIYOR VAY BENİM ÜLKEM VAY BENİM PARTİM

Yorumu oyla      13      5  
Serkan Yılmaz 17 Eylül 2014 Çarşamba 10:05

Çiğli gibi Elit olacak bir bölge mecburmu çöpünüzü çekmeye. Alın nereye koyarsanız koyun. Çiğlinin çöpü bile değerli. Daha 10-15 sene önce Çiğli çöplüğü denilen yer Mavişehir oldu. Nedense Mavişehir Çiğli'ye ait olması gerekirken karşıyaka denen ucubeye bağlandı !!!! Alın çöpünüzü nereye koyarsanız koyun. Elit muhit olmamıza engel olmayın. İnciraltına dökebilirsiniz mesela !

Yorumu oyla      16      7  
erol köse 17 Eylül 2014 Çarşamba 03:15

HMA iflas etmiştir. en yakınları söylüyor.

Yorumu oyla      19      7  
reD 17 Eylül 2014 Çarşamba 00:48

bana göre her ilçeye bir tane yapacaksın. küçük küçük ozaman hiç biri hayır diyemez. böyle herkes birbirine giriyor :)

Yorumu oyla      18      5  
17 Eylül 2014 Çarşamba 00:05

bence de çöp için en uygun yer karşıyaka.15 yıldır çiğli çekiyor çöpün kahrını sıra karşıyakada.hatta tam iskelenin yanına kurulsun

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da ÇED krizi: Halk direndi ama…
Bergama'nın Yerli Tahtacı Köyü'nde altın madeni kurmak isteyen Koza Altın, ...
Su raporu: İzmir Körfezi’nde yeni hayat
İzmir Körfezi’ndeki su kalitesi, balıkları da olumlu şekilde etkiledi. ...
Güzelbahçeli kadınlar yogayla form tutuyor
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda yoga eğitimi de verilmeye başladı.
 
Kemalpaşa'da ilk ders zili çoşkusu: Uğurlu'dan velilere öneri
Türkiye çapında milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyişi, ilk ders ...
Uluslararası Foça Festivali'nde balık-ekmek ziyafeti
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 4. günü ...
Konak’ta ilk ders Pekdaş’tan
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaz tatilini tamamlayarak okullarına ...
 
Urla’da kurtuluş coşkusu
Urla’nın kurtuluşunun 92’nci yaş günü etkinlikleri hız kesmeden devam ...
Soylu'dan öğrencilere yeni dönem hediyesi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni eğitim öğretim yılının ilk ...
Bornova'da öğrencilere ilk gün töreni
Bornova'da 2014 - 2015 Eğitim-Öğretim Yılı, ilçe protokolünün katıldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva