HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2016 Pazartesi - 13:47

Çıray’ın ‘Lidere ihtiyaç var’ sözlerine örgüt ne tepki verdi?

CHP İzmir Milletvekili Çıray’ın MHP’nin yanı sıra partisini de kast ederek “Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var!” sözleri gündeme damga vururken, Genel Sekreter Sındır, İl Başkanı Yüksel ve İzmir Milletvekilleri’nden değerlendirme geldi.

Çıray’ın ‘Lidere ihtiyaç var’ sözlerine örgüt ne tepki verdi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sözcü Gazetesi’nden Uğur Dündar’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti iktidarının yanı sıra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren İzmir Milletvekili Çıray, “Muhalefet yükselemiyorsa siyaset tıkanmıştır” dedi ve “Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var!” diye konuştu.

Çıray’ın Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine örgütten tepki gecikmedi. Egedesonsöz’e konuşan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir milletvekilleri “Lider sıkıntısı yok” vurgusu yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

CHP GENEL SEKRETERİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: Sayın Çıray, uzun dönem genel başkan yardımcılığı yapmış, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte uzunca mesai yapmış vekilimizdir. Saygın, bürokrasiden gelen bir devlet adamıdır. Fakat parti içi meselelerin, parti yönetimine yönelik eleştirilerin kamuoyu önünde tartışılması doğru değildir. Parti içi meselelerin konuşulacağı ortam medya ve basın değildir. Zemini burası değildir. Ayrıca ben örgütümüze daha aktif, sokaklarda ve kılcal noktalarda faaliyet göstermelerinden dolayı da teşekkür ediyorum.



İL BAŞKANI ALAATTİN YÜKSEL: Türkiye bu haldeyken, Türkiye yangın yeriyken her kesim büyük bir umutsuzluk içerisinde... Sendikalardan STK’lara, işverenlerden toplumun her kesiminin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan büyük bir beklenti içerisindeler. Bu beklentiyi karşılamak için çalışmalıyız. Herkes beklenti içindeyken lidere yönelik, röportajlar, basın üzerinden eleştiriler bu halkın umudunu kırar. Eğer böyle bir eleştirileriniz varsa bunu parti içi yapılan toplantılarda dile getirmeliyiz. En kötü ihtimalle basın üzerinden bir şey söyleyeceksek de önerilerde bulunarak söylemeliyiz. Bir birbirimizi eleştirmek yerine AKP milletvekillerine, cumhurbaşkanına ve başbakana yönelik eleştiriler yapmalıyız.

TBMM KATİP ÜYESİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURCU: Benim her görüşe saygım sonsuzdur. Herkes görüş bildirecek ki demokrasi olacak. Fakat şuan CHP’de herhangi bir liderlik sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Bizim partimizin genel başkanı bellidir. Liderlik sıkıntısı diye bir şey de yoktur. Aytun Bey’in de görüşüne saygı duyuyorum.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ALİ YİĞİT: Partimizin öyle bir sorunu yok. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Zaten böyle bir ihtiyaç olsa genel başkanımız hiçbir yarışa girmeden, kimseye fırsat vermeden kendiliğinden bırakır gider. Öyle özverili ve çalışkan birisidir. Aytun Bey de yıllardır Genel Başkanımızla birlikte çalıştı. Genel Başkanımızı bizden daha iyi tanır. Böyle bir eksiklik, lider değişikliğine ihtiyaç yoktur.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL: Öncelikle herkes kendi üzerine düşeni yapmalıdır. Bizler milletvekilleri olarak, insanların içinde olmalıyız. Siyaseti halkın içinde halkla birlikte yapmalıyız.  Birlikte üretmeliyiz. Siyaset uzun vadeli, uzun soluklu bir iştir. Halkın oylarıyla ve önseçimle seçilmek önemlidir. Halk işareti ön seçimlerde verir. Demokrasi ancak kendi içinde yerleştirilirse, parti içinde de mesafe alır. Günü birlik siyasi değerlendirmeler doğru değildir. CHP’3nin yolunun aydınlık ve demokrasi olduğunu düşünüyorum. Emekten, adaletten ve hukuktan yana olan çizgisinin hiçbir zaman kaybetmediğini ve kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Bunları Aytun Bey’e cevap olarak söylemiyorum. Bir partili olarak söylüyorum.

İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: Söylediklerine katılmıyorum. Medya üzerinden yanıt vermeyi doğru bulmuyorum.

 
İzmir’de polis memuru intihara kalkıştı
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'konsolos' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birsel 29 Mart 2016 Salı 15:45

Tayfun bey sen toplumun okuma ve sorgulama oranının yükselmesini bekle, atı alan üsküdarı geçti.Toplum bu malzeme bu ne yapacaksan bu toplum ile yapılacak .Genel Başkan inandırıcı olamıyor.İyi güzel şeyler söylüyor fakat bu doğruları kimin söylediği önemlidir.Toplumu değiştirecek halimiz yok o nedenle Genel Başkan ve ekibi değişmelidir.

Yorumu oyla      12      6  
tayfuna 29 Mart 2016 Salı 10:11

Lİderin innadırıcılığında sıkıntı varsa ve yedi seçim kaybediyorsa gidecek ve dedikleriniz doğrultusunda çalışabilecek biri deneyecek.. muştaki yozgattaki trabzondaki ağrı corum osmaniyedeki tvyi açıp kılıçdaroğlunu dinleyip inanmıyorsa inandıramayan gidecek... inandıran gelene kadar da değişecek.. başka formul yok

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 29 Mart 2016 Salı 09:37

CHP nin lider değişimi ile iktidara geleceğini iddia etmenin hiç bir sosyolojik ve bilimsel bir yanı yok.Keşke durum o kadar basit olsa , lider değişir iktidar olunur, ne kadar güzel! Ama durum o kadar basit değil: CHP gibi ilerici aydınlanmacı bir partinin seçim alabilmesi için toplumun okuma-sorgulama yönünün yüksek olması gerekir, toplumumuzun böyle olduğunu söyleyebilirmiyiz? Tüm bilimsel parametrelere bakarsak bunu söyleyemeyiz, gazete ve kitap okuma oranımız nüfusumuza göre inanılmaz düşük. Daha da kötüsü, baksanıza basınımızın haline ; iktidar partisinden bir lider konuşma yapınca tüm TV kanalları hazır ola geçip canlı yayına geçmiyor mu? Böyle bir TV algı operasyonuna karşı CHP nin çıkartacağı hangi liderin şansı olabilir ki? Kaldı ki yeni lider seçilsin ertesi gün tüm TV ler hemen karalamaya başlamayacak mı? Bu nedenle mantıkla hareket etmek daha akılcı olmaz mı ? Yani , oy oranı yuzde 25 once bunu korumak akabinde tum partililerin seçim için canla başla çalımşmaya devam etmesi, bir taraftan iktidarı eleştirirken diğer taraftan da topluma kesin dokunan işler yapılması, gerekir .Elbette Kurultay günü gelecek, o zaman mevcut lider veya yeni lider seçilecek ; ama lider konusunu her gün tartışma konusu yaparsak içinde bulunulan anti-demokratik ortamda CHP ye katkı yapmış olurmuyuz ? Bence, CHP nin topluma sürekli birlik mesajı vermekten başka şansı yok, CHP için en önemli konu burasıdır,Partiyi sevenlerin en çok dikkat etmesi gereken yer de burasıdır ,diye düşünüyorum...

Yorumu oyla      12      6  
Şentürk 29 Mart 2016 Salı 06:13

Çok yanlış millet vekilleri gürevini Yapsın partiyi yıpratmasınlar yeteri kadar düşmanı var partinin

Yorumu oyla      12      6  
Aysel Hoca 28 Mart 2016 Pazartesi 21:38

Kılıçdaroğluyla bu işlerin olmadığını hala görmediyseniz pes yani.Son 15 seçimi hangi genel başkan kaybetti.Acilen CHP ye Bir lider lazım .Kılıçdaroğluyla iyice dibe vuracak bu parti yazık.

Yorumu oyla      12      6  
erdal 28 Mart 2016 Pazartesi 20:16

baykal 24 ile bıraktı.. kılıcdaroğluyedi yılda 25...yedi yılda yüzde sadece yüzde bir artış varsa tek kelime istifadır. Hele kiMeral Aksener gelsin bakın bakalım 25 miyiz 15 mi?

Yorumu oyla      12      6  
Can'a can. Canlar 28 Mart 2016 Pazartesi 19:25

CHP için chp'linin ne düşündüğünü söylüyorum. CHP yöneticileri ve yerel yönetimleri bir birlerini salon içerisinde pofpof layıp çok iyiyiz çok iyisiniz. Sicak yerde oturduğu koltuklarda iyi gider. Lakin camdan kafalarını çıkarıp dışarıya bir baksınlar lapa lapa kar yağıyor . Bundan bi haberler

Yorumu oyla      12      6  
konak 28 Mart 2016 Pazartesi 18:01

aytun çıray durduk yere konuşmamış sıkıntı var ve bunu gün yüzüne çıkarmış proplem büyükkimse başını kuma gömmesin kaldırn başınızı ve etrafınıza bakın herkes çevresindeki normal sade halkı dinlesin ve partinin içinde bulunduğu durumu o zaman görür olmuyor kılıçdaroğlu ile olmuyor çıkın sahilde bir gezinin ve gerçekle yüzleşin halk ne diyor bakın madem halk partisiyiz halka güvenin ve lideri değiştirin zorlamaya gerek yok

Yorumu oyla      12      6  
Haydar 28 Mart 2016 Pazartesi 17:30

Partide liderlik sıkıntısı yok diyenlere tek bir cevap verilebilir.EVET CHP NİN İKTİDARA GELMEK GİBİ BİR AMACI YOK, ONUN İÇİN İKTİDARA GETİREBİLECEK BİR LİDER ARANMIYOR.Siz böyle devam edin.

Yorumu oyla      12      6  
gerçek 28 Mart 2016 Pazartesi 17:21

Sayın Aytun çıray AKP ye gitmez. Onurlu bir kişidir. Akp ye gitmek için bahaneler yaratıyor gibi görüşlere katılmıyorum.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ve Baykal İnce’yi yalnız bırakmadı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 76 yaşında vefat eden babası ...
Sözcü Kalın'dan 'PYD koridoru iddiası'na yanıt
İbrahim Kalın'a The Times gazetesinin "ABD'nin, IŞİD'e karşı Menbic'e ...
AK Parti Konak’ta meclis Şanlı’ya emanet
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı Konak Belediyesi meclisinde gruba başkanlık ...
 
Erdoğan: Başkan yerde o bürokratı 1 gün bile...
Erdoğan, MİT TIR'ları davasını izleyen konsoloslara da tepkisini sürdürdü: ...
Yiğit İzmir’in teşvik sorununu Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, ekonomik ve sosyal potansiyelinin tam anlamıyla ...
Aksünger’den ‘Zarrab’ mesajları: Olmayan saçlarımı yolacaktım!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, işadamı Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasına yönelik ...
 
Sendika başkanları Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sendika başkanları ile bir araya ...
Kaya’nın yeni hedefi Pekdaş: Terörle arasına mesafe koyamıyor!
EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya çıkışıyla gündeme damga vuran AK Parti İzmir ...
Yüksel’den Düzce’deki saldırıya sert tepki
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva