HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2021 Pazartesi - 18:58

Çiğli'de gündem deprem!

İzmir'de yaşanan depremler sonrası Meclis'te deprem ile ilgili çalışmalara dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Ben inşaat mühendisiyim. Yaklaşık 10 yıl önce İzmir’de kamu kurum ve kuruluşlara, fabrikalara, kim talep ederse konunun hukuki mühendislik gibi birçok başlık altına eğitim yapmıştık. Şimdi bu çalışmayı Çiğli’de yapmak istiyoruz. Mahallelerde çalışması başlattık" ifadelerini kullandı.

Çiğli de gündem deprem!

EGEDESONSÖZ-  Çiğli Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclisinin ilk toplantısı, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yönetiminde Çiğli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Meclisin gündeminde ise İzmir'de yaşanan depremler sonrası Çiğli Belediyesi'nin alacağı ve almış olduğu tedbirler yer aldı.

"İZMİR DE BUNA HAZIRLANMAYA ÇALIŞIYOR"

1 Şubat günü İzmir’de gerçekleşen depremler hakkında Meclis'te konuşma gerçekleştiren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, beklenen bir depremin olduğunu söyledi. Gümrükçü, “İzmir bir deprem bölgesi. Beklediğimiz bir deprem vardı. İzmir’de buna hazırlanmaya çalışıyordu. Ama Seferihisar açıkların da olan depremi işi biraz erkene aldı. Deprem komisyonunu önceden kurmuştuk. İnşaat Mühendisleri Odasıyla sahada eksiklikler hakkında bir protokol imzaladık. Şimdi de Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği ile bir protokol söz konusu. Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapmış, Çiğli’de doğan rahmetli Kemal Baysak’ı yaşadığı evin hemen ardında bulunan parkı ona uygun bir şekilde dizayn ederek yeniden yapılmasını da oylarınızı sunduk” ifadelerini kullandı.

"DEPREM EĞİTİMİ VEREBİLİRİZ"

Gümrükçü'nün arından söz alan AK Parti Çiğli Meclisi Grup Sözcüsü Özgür Kaner, yaşanan depremlerin İzmirlilerin beklediği deprem olmadığını söyledi. Kaner, “Rahmetli Kemal Baysak’ın hizmette değeri çoktur, saygıya anıyoruz. Malum insan kötüyü çabuk unutuyoruz. 30 Ekim’de çok can kaybettik. Ama bu beklediğimiz deprem değildi. Biz o depremin hemen sonrasında söz alarak 30 Ekim depreminde Çiğli Arama Kurtarma Biriminin çok sağlıklı çalışmalar yaptı. Ama bu ciddi bir organizasyon. Deprem değil inşaatın öldürdüğünü de gördük. Bir önerimiz olmuştu. Meclis ve çalışanlarından olmak üzere bir gönüllülük ordusu kurup bir deprem eğitimi verebiliriz. Ama deprem konusunda hiçbirimiz profesyonel değiliz. Büyük bir fark yaratacaktır” diye konuştu.

"BU ÇALIŞMAYI ÇİĞLİ’DE YAPMAK İSTİYORUZ"

Deprem hakkında çalışmalara başlandığını söyleyen Başkan Gümrükçü, “Ben inşaat mühendisiyim. Yaklaşık 10 yıl önce İzmir’de kamu kurum ve kuruluşlara, fabrikalara, kim talep ederse konunun hukuki mühendislik gibi birçok başlık altına eğitim yapmıştık. Şimdi bu çalışmayı Çiğli’de yapmak istiyoruz. Mahallelerde afet gönüllüleri eğitimi çalışması başlattık. Mahalleli kadınlarla zoom üzerinden toplantı yapıyoruz. Kadınlar mahallelerini tanıyorlar, artı deprem toplanma alanlarının tespiti ve afet anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim alıyorlar. Bugün sabah üst üste depremler oldu. Uzmanlar her an her şey olabilir diyorlar. Bunları göz önüne alarak Çiğli’de bir farkındalık oluşturabiliriz diye düşünüyoruz” dedi.

KRİTİK MADDE KOMİSYONDA

Deprem sonrası Çiğli’de oluşan hasarlar nedeniyle zemin durumunun belirlenebilmesi için, Çiğli Belediyesi ile Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği arasında imzalanması planlanan protokolünün görüşülmesi maddesi, bir sonraki mecliste görüşülmesi amacıyla, Plan, Bütçe, Hukuk, İmar, Çevre ve Kentsel Dönüşüm Komisyonlarına gönderildi.

"BELEDİYE HİZMETLERİ YOL VE SU İLE SINIRLI DEĞİL"

Mecliste söz alan Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Bektaş ise, 'başka bir tarım mümkün' sloganı ile yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dikkat çekti. Bektaş, “Başkanımız Tunç Soyer’e bir teşekkür de daha bulunmak istiyorum. Geçen hafta Ödemiş’te “başka bir tarım mümkün” sloganıyla bir tarım hareketi başlattı. İzmir’den başlayarak Türkiye’ye yayılmak üzere bir tarım uygulaması olacak. Pandemi gösterdi ki belediye hizmetleri yol ve su ile sınırlı değil. Soyer, tarımın Türkiye için önemini vurguladı. Tarladan sofraya kadar süreci alım ve satış garantili bir model sunacaklarını belirtti" diye konuştu.

 
Jahovic Göz-Göz'e imzayı attı!
 
Gaziemir Meclisi’nde ‘kahvaltı’ ve ‘devir’ tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka'nın üvey çocuğu!
Bayraklı Belediyesi şubat ayı meclisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan ...
Başkan Soyer’den üç günlük Dikili, Bergama, Kınık programı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer metropol dışındaki ilçeler ...
Bayraklı'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin 200 TL!
Bayraklı Belediyesi ile Disk Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubesi arasında 1270 ...
 
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara tam destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevi devraldığı günden bugüne ...
Başkan Karakayalı'dan kan bağışı çağrısı
Kemalpaşa Belediyesi’nden Kaan ve nice kök hücre bekleyen hastalar için ...
İzmir Valiliği'nden 'Eğridere' açıklaması
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada Bornova-Eğridere'de meydana ...
 
Yeni sezon hazırlıkları... İzmir turizmi için yol haritası tamam!
İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığıyla ...
İzmir’in 'süt kuzuları' bütün ilçeleri sardı
Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ...
Bornova’da Barış Manço unutulmadı
Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran ve şarkıları dilden dile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva