HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Aralık 2022 Cuma - 12:15

Çeşme tarihinin en büyük projesi! Başkan Soyer: 1 milyar TL'yi toprağın altına gömdük, çünkü...

Çeşme tarihinin en büyük projesi olan, 1 milyarlık bütçeli Çeşme 3. Etap İçmesuyu İletim Hattı temel atma törenin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "1 milyarlık yatırımı toprağa gömerken aslında tam da bunu yapıyoruz. Çünkü 1 milyarlık yatırımı görünür yapmanız halinde bunun algı açısından etkisi bambaşka olur. Ama biz bugünü kurtarmak değil geleceği inşa etmekte kararlıyız. Yarımada’da, kent merkezinde ve İzmir’in tüm ilçelerinde çağın koşullarına uygun, sağlıklı ve dirençli bir alt yapı ile kentin geleceğini inşa ediyoruz" dedi.

Çeşme tarihinin en büyük projesi! Başkan Soyer: 1 milyar TL yi toprağın altına gömdük, çünkü...

EGEDESONSÖZ- İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyar liralık altyapı yatırımı tamamlanan Çeşme’de, ilçeyi kesintisiz suya kavuşturacak çalışmaların son aşaması olan 3. etap içme suyu iletim hattı inşaatının temeli bugün atıldı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu projenin hayata geçmesi için finansman sağlayan Fransız Kalkınma Ajansı AFD yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

2025’TE TAMAMLANACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açılış konuşmasında ilçedeki alt yapı çalışmalarının özellikle yaz aylarında artan nüfus sebebiyle bir zorunluluk haline geldiğini söyledi. Etap etap yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Soyer, “ Yaz aylarında 1 milyona yaklaşan nüfusu ile Çeşme her yıl ülkenin, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor. İlçenin bu çok özel durumu içme suyu, kanalizasyon ve arıtma  altyapısına özellikle yaz aylarında çok büyük yük oluşturuyordu. İzmir’in her ilçesine, mahallesine sağlıklı su ve dirençli altyapı sağlama hedefi doğrultusunda İZSU Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Çeşme’de yatırım seferberliği başlattık. Kaçaklara, kokuya, arıza ve kesintilere neden olan sorunları kökünden çözecek adımları planladık. Bugüne kadar Çeşme’nin alt yapısını güçlendirmek için ayırdığımız 1 milyarlık bütçe ile Türkiye ölçeğinde az görülen bir yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. Üç aşamada Çeşme’nin servis ömrünü tamamlamış içme suyu hattını baştan aşağı yenilemek için çalışıyoruz. Germiyan, ıldır, Reisdere, Şifne, Yalı Mahalleri’nde 200 kilometrelik içme suyu hattı yenileme 1. Etap çalışmalarında sona geldik. Alaçatı, Ardıç, Altınyunus, Boyalık, Celal Bayar, Çakabey, Fahrettin Paşa ve Ilıca Mahalleleri’ni kapsayan 450 kilometrelik 2. Etabı başarıyla tamamladık ve kesintisiz içme suyunun ulaşımını sağladık. Bugün attığımız temel ve 3 yıl içinde tamamlanacak 3’ncü etap ile birlikte 11 mahalleye içme suyunu daha çağdaş alt yapı sistemleri ile temin edeceğiz. 278 milyonluk yatırımımız 360 kilometrelik hattın yenilenmesini kapsıyor. 3.’nücü etap ile hangi mevsim ve yoğunlukta olursa olsun Çeşme’nin tamamında içme suyu noktasında sıkıntıların tamamını bitireceğiz” dedi.

ÇEŞME SONUNA KADAR HAK EDİYOR
İçme suyu şebekesinin yanı sıra Çeşme’de arıtma ve atık su projeleri ile ilgili de çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Soyer, “İçme suyu şebekesinin yanında Alaçatı atık su artıma tesisinin kapasitesini yüzde 65 arttırdık. 16 kilometrelik kanalizasyon iletim hattı ile denize deşarj olan evsel atıkların önüne geçiyoruz. Ovacık Mahallesi’ne yeni bir atık su tesisi yapıyoruz, ihaleleri tamamladık. Günlük 40 bin metreküp kapasiteye sahip tesis ile Ovacık’ın atık suları arıtılacak. Yapım tamamlanasıya kadar ki süreçte geçici bir paket atık su tesisi kuracağız. Özetle Çeşme’ye, Ege kıyılarındaki tüm turistik ilçeler örnek bir altyapı kuruyoruz. Çeşme bunu sonuna kadar hak ediyor. Bu yüzden gururlu ve mutluyuz” açıklamasını yaptı.

1 MİLYARLIK YATIRIMI GÖRÜNÜR YAPSAYDIK ALGI OLUŞTURURDUK AMA…
İzmir’in geleceğini inşa etmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Soyer, “3,5 yılı aşkındır İzmir’in 30 ilçesinde dirençli ve sağlıklı bir alt yapı kurmak için elimizi taşımızın altına koyduk. İzmir’in sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için günü kurtarmaya yönelik değil geleceği kurma yönünde yönünde kararlı adımlar atıyoruz. 1 milyarlık yatırımı toprağa gömerken aslında tam da bunu yapıyoruz. Çünkü 1 milyarlık yatırımı görünür yapmanız halinde bunun algı açısından etkisi bambaşka olur. Ama biz bugünü kurtarmak değil geleceği inşa etmekte kararlıyız. Yarımada’da, kent merkezinde ve İzmir’in tüm ilçelerinde çağın koşullarına uygun, sağlıklı ve dirençli bir alt yapı ile kentin geleceğini inşa ediyoruz.  Çeşme’de başlayan yatırımlar bu iradenin en somut göstergesi… Belediyemiz ekonomik kriz sebebiyle artan maliyetlere rağmen yatırım ve hizmetlerini birini dahi aksatmadan çalışmalarını sürdürüyor. 2023’te İZSU’nun bütçesinin yüzde 50’sini yatırımlara ayırdık. Şüpheniz olmasın, verdiğimiz sözleri bir bir tutmaya devam edeceğiz” dedi.

SOYER’E MİNNETARIZ
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, açılış kapsamında yaptığı konuşmada “Çeşme tarihinin bir seferde yapılan en büyük yatırımını benim yoldaşım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme’ye yapıyor. İyi ki varsınız. Ab-ı hayat derdi anneannem suya. Biz Çeşme’nin değerini su ve tarım ile öğrendik. Bu iki konuya çok önem veren bir büyükşehir belediye başkanımız var. Her zaman Çeşme’nin arkasında, projelerimize destek veriyor, kendisine minnettarız” ifadelerini kullandı.

“İZMİR İLE GÜÇLÜ BAĞLARIMIZI SÜRDÜRMEYE DERİNDEN BAĞLIYIZ”
Fransız Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında uzun yıllara varan işbirliğinden memnuniyet duyduğunu aktaran Fransa İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvin, “Fransa, İzmir ve Türkiye ile güçlü bağlarını sürdürmeye ve iklim konusunda işbirliğine büyük önem veriyor. Fransız Kalkınma Ajansı 10 yıldan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sağladığı 300 milyon avroluk finansmanla yapısal yatırımların hayata geçirilmesinde destek oluyor. Bu projenin devamı için iyi dileklerimi sunuyorum” dedi.

 
Paşa'nın katili cezası kalmadı!
 
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kalın kafa 16 Aralık 2022 Cuma 23:47

yıllarca ovacıkta altın kuma kanalizasyon akmış. İller bankası derin deniz dalga akımı incelensin diye 400 m boru açık denize döşetmiş ama belediye pis su boşaltmış..

Yorumu oyla      3      4  
Saadettin 16 Aralık 2022 Cuma 19:47

Tunç başkanım bir Alaçatılı olarak size teşekkür ediyoruz.

Yorumu oyla      3      4  
ATATÜRKÇÜ 16 Aralık 2022 Cuma 19:19

toprağı kaz 5 yılda boru geçir...metroyu kaz 20 yılda tren geçir..ee izmirli beklesin..büyük köy izmir..

Yorumu oyla      4      5  
Turistik 16 Aralık 2022 Cuma 17:13

Çeşme ilçesi 2014 yılında İzmir BB`si sınırlarına dahil olmasına rağmen İzmir BB`nin sahil beldesi olan Çeşme ilçesine yaptığı yatırım ile 2004 yılında İzmir BB`si sınırlarına dahil olan Torbalı ilçesine yaptığı yatırım (arada 10 yıllık süre var ) arasındaki fark ne kadardır ? Torbalı ilçesinde ödenen vergiler , İzmir genelinde ödenen vergilerin yüzdelik oranı ne kadardır ? İzmir BB`si ödenen vergilerden payını alıyor, ancak hizmete geldiğinde Torbalı ilçesi ,İzmir BB`den hak ettiğinin ne kadarını alıyor ? Ülkemizde `Ben zengini severim ` diyen politikacılar da vardı .

Yorumu oyla      3      4  
SOKAK 16 Aralık 2022 Cuma 15:50

Altyapı yatırımı pahalı ve bunu yapanlar için riskli işlerdir. Ama zorunludur da...

Yorumu oyla      3      4  
16 Aralık 2022 Cuma 15:46

yer üstünde bişi görmeyince belediye çalışmıyo diyenlere gelsin bu haber içtiginiz sunasıl gelıyo atık suyunuz nasıl temizleniyo biraz oğrenın bunlarda ciddi onemli yatırımlardır

Yorumu oyla      3      4  
levent gökçeer 16 Aralık 2022 Cuma 12:51

İzsu genel müdürü Ali bey ve büyükşehir belediye başkanımız Tunç beye verdikleri sözleri tutarak ovacık ın arıtma ve içme suyu sorununu çözmeleri tüm çeşme için sevindirici bir karardır. Kamu yöneticileri sözleri ve yaptıkları icraatlar la değerlendirilir. Yıllardır yasalara aykırı şekilde Ovacıkta denize jars edilen evsel atıklar bu yatırımlar tamamlandığında artık yapılmayacaktır. İZSU genel müdürünün bu konuda katkısı büyüktür.eğer bu konuya zamanında müdahale etmeseydi çözülecek bir sorun tüm Türkiye gündemine gelecek Sayın Soyer in ve Yerel yönetimin yıpratılması sonucu haksız yere bir eleştiri olacaktı. Bu sorun geçmiş yönetimlerin çözmediği merkezi hükümet ve geçmiş dönem yerel yönetimlerinin eksikliğidir. Tunç bey bu konuyu ilk öğrendiği günden itibaren bizzat bu konuda müdahalesi olmuş ve konuyu da bizzat takip etmiştir.Bir kez daha tüm ovacık halkı ve izmir adına teşekkürler .İZSU genele müdürü Ali bey ve Belediye Başkanımız Tunç Bey. AYRICA Ege de son söz yönetimine de teşekkür bir borçtur. Her konuda olduğu gibi Bu konuda dada gerekli duyarlılığı göstermiş ve geçen sene yaşanan haberi gündeme getirmiş ve de takipçisi olmuştur. Sorunun çözülme haberini vermelerinde onların payıda çok yüksektir.

Yorumu oyla      10      8  
Hayırlı olsun! 16 Aralık 2022 Cuma 12:40

"Soyer çalışmıyor yaaa!" diyenler biraz sonra damlar. diğer haberde de 768 milyon euroluk Buca Metrosu'nun haberi var.

Yorumu oyla      7      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın tarım otobüsü köylerde... Üreticilere destek sürüyor!
Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı ile tüm Türkiye’ye örnek olan ...
İzmir sinema üssü olma yolunda... Netflix’in en çok izlenen filmi Çeşme'de çekildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı ortaklığında kurulan İzmir ...
‘Konak Söyleşileri’nde kürsü sırası Sinan Meydan'ın!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Konak Söyleşilerine konuk olan tarihçi, ...
 
Narlıdere’de beslenme çantaları boş kalmayacak
Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına ...
Bayraklı Belediyesi'nden tekvandoda Türkiye derecesi
Sporun birçok branşında elde ettiği derecelerle başarılarını büyüten Bayraklı ...
Karşıyakalılar kent yönetiminde söz sahibi!
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan kadınlar ile birlikte ...
 
Bornova STK Yerleşkesi, Bursa'ya model oldu
Bornova Belediyesi, Bursa’da düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Sivil Katılım ...
Buca Metrosu’na 7/24 çalışma vizesi!
İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ...
Mehmet KARABEL yazdı... Üstüne para versen bunu yapamazsın!
Mehmet KARABEL yazdı... Üstüne para versen bunu yapamazsın!
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva