HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2013 Çarşamba - 10:23

Çeşme’nin kanayan yarasına müjdeli haber

Darlığı nedeniyle sıklıkla trafik kazaları yaşanan Çeşme-Paşalimanı yolunun devamındaki bölüm için izin geldiğini açıklayan Başkan Tütüncüoğlu, müjde verdi, “Çeşme’nin kanayan yarasını tedavi edeceğiz” dedi.

Çeşme’nin kanayan yarasına müjdeli haber

İZMİR - Geçen yıl Germiyan Yalısı ve Potamaki Deresi yolunu genişleten ve yenileyen Çeşme Belediyesi, Paşalimanı-Şifne ve Şahin Tepesi yolu için yaptığı genişletme ve yenileme çalışmaları da tamamlandı. Yolun kenarında bulunan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilere onay gelmediği için beklemede olan Paşalimanı ve Şifne yolu çalışmaları, Orman Bölge Müdürlüğü’nün kendi arazisi için izin vermesinin ardından başladı ve bitirildi. Yol güvenli ve trafik akışının hızlı olduğu bir güzergah haline getirildi. Güzergâhın devamında çalışma yapılabilmesini için Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nden Tanay Orman Sahası için uzun süredir beklenilen iznin de gelmesi sonrasında, ilgili bölümde de genişletme yapılabilmesi için hazırlık çalışmaları başladı.
 
YOLUN ENİ 20 METREYE ULAŞTI
Eski hali yaklaşık 5 metre olan Paşalimanı ve Şifne yolunun yenilenen kısmının genişliği, çalışmaların ardından 4 katına çıktı. 15 metre enindeki asfalt yol ve her iki tarafta da bulunan 2.5 metre enindeki yaya kaldırımlarıyla birlikte yolun genişliği, toplamda 20 metreye ulaştı ve bölgedeki araç trafiğinin rahatlıkla üstesinden gelebilecek bir hal aldı. Yaklaşık 5 milyon harcamayla yenilenen yol, engellilerin de kullanımına uygun hale getirildi. Şahin Tepesi ve İstanbul kavşağı olarak adlandırılan Alaçatı-Ilıca kavşağına kadar ulaşan yol, kavşaktaki trafiğin de düzenini sağladı. Yapılan yol boyunca her 50 metrede bir yetişkin turunç ağacı dikilerek, ilçedeki ağaç sayısı da yenilenen yolla birlikte artırıldı. Tanay Orman Sahası’nda yapılacak genişletmenin ardından bölgedeki yol kenarlarının da ağaçlandırılacağı açıklandı.
 
İKİNCİ KISMIN DA ONAYI GELDİ
İlçe merkezi ve Ilıca’yı, Paşalimanı ve Şifne’ye bağlayan ana arter olan yolun eski halinin genişliğinin 5 metreye kadar düştüğünü ve yolda can güvenliğinin olmadığını hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Bu yol uzun zamandır Çeşme’nin kanayan yarasıydı. Yolun, darlığı nedeniyle çok sayıda trafik kazası oldu. Dar olduğu için kaldırımı bile olmayan yolu genişletmek için çok çaba gösterdik fakat izinler gelmediği için çivi dahi çakamamıştık. Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen onayın ardından o bölge için derhal çalışmalara başladık. Bu bölümü tamamladıktan sonra yolun devamındaki kısımda da çalışma yapabilmek için Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nden uzun süredir beklediğimiz izin geldi. Şimdi orada da çalışma yapabilmek için araç trafiğinin çok yoğun olduğu yaz döneminin bitmesini bekliyoruz. Sezonun bitiminin ardından burada da çalışmalar başlayacak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘Barış Rüzgarları’ esecek
Narlıdere Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış günü İlkay Akkaya türküleri ...
Çiğli’de zafer ve barış coşkusu yola çıkıyor
Çiğli’de eğlence fırtınası estiren Çiğli Zafer ve Barış Festivali yarın ...
Bornova yaz bitmeden kışa hazır!
Bornova Belediyesi’nin 7’den 70’e tüm Bornovalılar için 8 ayrı merkezde ...
 
Alsancak’taki tarihi dönüşümde son aşama
Konak Belediyesi’nin sürdürdüğü restorasyon çalışmalarıyla ayağa kalkan ...
Başkan’dan Ankara raporu: Kılıçdaroğlu’yla ne görüştü?
Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Gezi’de ölenler için Dikili’de fidan dikildi
Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı'nda Taksim Gezi Parkı eylemleri ...
 
Konak'ta su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ilçesi 3502 Sokak ile 3513 Sokak kavşağında ...
Karşıyaka’da Milli Mücadele bayramı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde yaptırılan Milli Mücadele ...
Ege-Koop’tan İzmir ulaşımına 4 muhteşem proje
İzmir’in marka kent olması yönünde çarpıcı projeleri ile adından söz ettiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva