HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2019 Salı - 20:25

Çeşme Belediyesi'nden örnek müdürlük!

Çeşme Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kuruldu. Yaşanabilir bir çevre, çevre kirliliğine etken olan tüm faktörlerin önlenmesi ve kontrolü sağlamak için bu müdürlüğü kurduklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Her şey daha yaşanabilir bir gelecek için, Çeşme için” dedi.

Çeşme Belediyesi nden örnek müdürlük!

Çeşme Belediyesi’nde geçtiğimiz aylarda Meclis Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda belediye bünyesinde yeni bir müdürlük kuruldu. 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu Kanunları gereğince, katı atıkların, bitkisel atık yağların, ömrünü tamamlamış lastiklerin, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı, atık pil ve akümülatör gibi tehlikeli atıkların, çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi, atık elektrikli ve elektronik eşyaların  tüm kontrolü Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yapılacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurarak, yaşanılabilir bir çevre için, çevre kirliliğine etken olan tüm kirletici faktörlerin önlenmesi ve kontrolünün sağlanmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Oran, “Çevremizi koruyup, iyileştirerek, toplumu çevre konularında bilinçlendirmek ve Çeşme’li hemşerilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla bu müdürlüğü kurma kararı aldık” dedi.

“HER ŞEY YAŞANABILIR BIR ÇEŞME IÇIN”
İnsan odaklı, katılımcı bir yönetim anlayışıyla, kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sunmak amacıyla bu müdürlüğü kurduklarını ifade eden Başkan Oran, “Çevre ile ilgili daha iyi hizmet vermek, gerekli tedbirleri almak, kontrolleri yapmak ve uyarıda bulunup, gerektiğinde ceza kesmek üzere belediye bünyesinde bir Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurduk. Yetki belgesi almak için gerekli çalışmaları tamamladık, kısa süre içerisinde hizmete başlayacağız” diye konuştu.

Başkan Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İnsanların ruh ve beden sağlığına, hayvan sağlığına, doğal bitki örtüsüne, yeşil alanlara ve binalara, toplumun düzeni ve emniyetine, yer altı ve yüzeysel su alanları ile su rezerv sahalarına zarar vermeyecek ve hava, gürültü yönünden çevre kirlenmesini önleyecek tedbirleri alıp, denetimlerini yapacağız.  Katı atıkları değerlendirerek, geri dönüşüme kazandıracağız. Her şey daha yaşanabilir bir gelecek için, her şey Çeşme İçin. Çeşme Belediyesi çevreci olma özelliği ile örnek olmaya devam edecek. ”

 
Konak’ta KHK’lıları sevindiren sözleşme
 
İzmir'de 4,5 ton saman yandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neden çeşme seyahat yolculara bilet vermiyor. 1 Ağustos 2019 Perşembe 01:17

Çeşme seyhat. Paramızı alıyor ızmire giderken yada gelirken para alıyor ama kesinlikle bilet kesmiyor. Biletimizi isteyincede surat astırarak tafra yapiyor.ne yapacaksın bilet akılda diye. Arkadaş sen benden parasını alıyorsan eşşek gibide biletimi vermek zorundasınız. Neden devletten vergi kaçırıyorsunuz usulsüzlük yapıyorsunuz. Burdan tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Vede şikayet edecem vergi daire baskanligina

Yorumu oyla      5      6  
Ccc 1 Ağustos 2019 Perşembe 01:11

Ne çalışması öncelikle izmir çeşme hattına çalışan otobüsler hem pahalı hemde neden bilet kesmiyorlar illa kendimiz istersek kesiyorlar .hem devleti dolandırıyorlar vergiden hemde bizi aptal salak yerine koyuyorlar.birileri derhal bu denetimi yapmalı. Ben otobüsünde gidiyorsam ve parasını alıyorsan biletimize vermek zorundasınız.

Yorumu oyla      5      6  
Aysel Özenli 31 Temmuz 2019 Çarşamba 19:55

28 temmuz pazar pırlanta pilajına gittik, çop toz, atık poşetler, pet şişeler ne ararsan var. Nerede çevre düzenlemesi Çeşme gibi bir yere yakışmıyor. Piknikcilerin çop bırakıp gitmemesi nasıl sağlanır planlanması gerek. Ayrıca plaj girişlerinden para alınıyor ama çevrenin kirlenmemesine hiç bir katkıları yok.

Yorumu oyla      5      6  
Semiha kentli 31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:57

çok güzel bir uygulama Tebrikler çünkü ana yollardaki çöp ve atıklar toplandığı halde apartmanların ve evleri yan cepheleri yan Sokaklar kesinlikle temizlenmiyor çöp kamyonları oralara girmiyor örnek olarak adresimi verebilirim 2077 Sokak 5 numaralı apartman yan cepheleri çok kötü durumda önüne gelen her şeyi oraya bırakıyor kesinlikle toplanmıyor bilginize saygılar...

Yorumu oyla      5      6  
Zafer Caliskan 31 Temmuz 2019 Çarşamba 01:04

Hiç biryerde fiyat tarifesi yok fiş kesilmiyor Berberler tuttuğunu.opuyor Çeşme harici saç sakal 70tl.Las Vegas i gecti vergi denetlemesi Eleman azligindan yapilamiyormus GULERIM

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta KHK’lıları sevindiren sözleşme
Konak Belediyesi Merbel şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No'lu ...
Başkan Soyer’den müjde yağmuru!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara ...
Başkan Sengel: Bizi çok çalışmak kurtarır
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, hakkında çıkan asılsız ...
 
Onur konuğu Kahramanmaraş, İEF'ye hazırlanıyor
Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ...
Torbalı'nın Masal Parkı'nda tadilat zamanı
Torbalı’da açıldığı günden bu yana özellikle çocukların uğrak noktası ...
Başkan Oran'dan 'gürültü' hamlesi: Manifesto yolda!
Çeşme'de, belediye, gürültü kirliliğine karşı harekete geçti. Çevre müdürlüğü ...
 
Menemen Belediyesi’nden atamalarla ilgili açıklama: Çirkin bir iftira!
Menemen Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Serdar Aksoy’un yanında yer ...
Urlalı muhtarlardan Büyükşehir'de zirve
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Burak ...
Karşıyaka Kent A.Ş. çalışanlarına rekor zam!
Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ’ye bağlı çalışanları için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva