HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2016 Pazartesi - 16:15

Cesetsiz cinayet davasında reddi hakim talebi!

Mümtaz Baytekin'i öldürdükleri iddiasıyla 2'si tutuklu, 1'i tutuksuz, 1'i aranan 4 sanığın yargılandığı davada verilen cezalar, Yargıtay tarafından usulden bozuldu. Bozma kararının ardından bugün sanık Ceyda Y.'nin avukatı, reddi hakim talebinde bulundu.

Cesetsiz cinayet davasında reddi hakim talebi!

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen Ceyda Y. (24), eşi Erdoğan Y. (43) ile Erdoğan Y.'nin annesi A.Y., babası M.Y. ve ağabeyinin sevgilisi Dilek A.'yı gözaltına almıştı. Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Y. ile eşi Erdoğan Y. ve Dilek A. tutuklanmıştı. Dilek A. daha sonra tahliye edilmişti. Erdoğan Y.'nin ağabeyi firari sanık Erbay Y. ise yakalanamamıştı. Erdoğan Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Tüm aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in izine bugüne kadar rastlanmazken, 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu. Otomobilin içerisinde kayıp olan avukat Mümtaz Baytekin'in güneş gözlüğünün üzerinde, sanık Erbay Y.'nin parmak izine rastlanmıştı. Savcı, 2'si tutuklu, 1'i gıyabi tutuklu 4 sanık hakkında, 'tasarlayarak adam öldürme7 suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üç yıl önce yapılan son duruşmasında mahkeme, sanık Ceyda Y.'yi müebbet, eşi Erdoğan Y.'yi duruşmalardaki iyi hali ve suçu haksız tahrik altında işlediğini gözönünde bulundurarak 18 yıl hapse, tutuksuz sanık Dilek A.'yı da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ayrıca bugüne kadar kırmızı bültenle aranan ve yakalanamayan sanık Erbay Y.'nin dosyasını da ayırdı. Ceza alan sanıkların avukatları kararın temyizi için başvurdu.

Temyiz talebini değerlendiren Yargıtay Ceza Dairesi, kamuoyunda 'cesetsiz cinayet davası' olarak bilinen davada mahkumiyet kararını, polisin, avukatın cesedini bulup bulmadığının sorulması için usulden bozdu. Bozma kararının ardından bugün üçüncü celsesi yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Ceyda Y. ve eşi Erdoğan Y. ile tarafların avukatları ile mağdur Yıldırım Baytekin katıldı.

Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban, sanık Ceyda Y. ve avukatı Aslı Ceyda Tokat'ın mahkeme heyetinin reddi talebiyle, dilekçeyle başvuru yaptığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı, reddi hakim talebinin reddi yönünde görüş bildirdi. Hakim Cengiz Çoban, talebin davayı uzatmak amacıyla yapıldığı kanaatine varıldığını belirterek red isteminin geri çevrilmesine karar verildiğini bildirdi. Bu karara karşı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunulabileceğini belirtti. Yıldırım Baytekin'in avukatı Özkan Yücel de talebin davaya uzatmak amacıyla yapıldığını söyleyip, sanıkların cezalandırılıp, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Avukat Aslı Ceyda Tokat, geri çevirme kararına itiraz ettikleri için acil işlemler dışında heyetin başka bir işlem yapmasının mümkün olmadığını belirtti. Bu sebeple itiraz neticelendikten sonra beyanda bulunacağını söyledi. Sanık avukatları tahliye talebinde de bulundu.

Hakim Cengiz Çoban, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, dosyanın itiraz konusunda karar verilmek üzere İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı karar için 25 Nisan'a erteledi.

Duruşma çıkışı ölen Baytekin'in yakınları, avukat Aslı Ceyda Tokat'a fiziki ve sözlü saldırıda bulundu. Araya giren polis, tarafları ayrı ayrı dışarı çıkarttı. (dha)

 
ABD o ülkeye 200 asker gönderecek!
 
Gediz Üniversitesi Senatosu’ndan ‘FETÖ/PDY’ açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne dehşeti kamerada: Kan donduran dayak!
Mersin’de küçük yaştaki çocuğunu döven kadının görüntüleri, sosyal medyada büyük tepki çekti.
Suriye'den Kilis'e 4 roket mermisi: 4 ölü, 6 yaralı
Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle 3'ü çocuk 4 kişi hayatını ...
Ali İsmail Korkmaz davasında üç tahliye
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi ...
 
Şehit eşi Tuanvi’den Başbakan’a teşekkür
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’nde geçen yıl şehit edilen trafik ...
Nusaybin'den acı haber: 1 asker şehit
Nusaybin'de PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda bir askerin ...
Dumankaya'dan operasyon sonrası ilk açıklama
Bu sabah İstanbul merkezli yürütülen ve aralarında Dumankaya İnşaat'ın ...
 
İzmirli kadınlar Karaman davasına müdahil olacak!
10 erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanarak tutuklanan öğretmen Muharrem ...
Umuda yolculuk hurdalığı!
Umut yolculuğunda yakalanan sığınmacıların içinde bulundukları el konulan ...
Nusaybin’den kaçmaya çalışan 20 PKK öldürüldü
Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün akşam Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva