HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2016 Pazartesi - 14:40

Cennette buluştular: Şehit oğlunun yanına defnedildi

Şehit düşen oğlu Cemil Koç'un cenazesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra ölen 77 yaşındaki Saniye Koç, toprağa verildi. Koç, oğlu Cemil'le yan yana ebediyete uğurlanırken, şehidin eşi Nuray Koç'un, "Cemil'im yalnız değilsin. Bak annen de yanına geldi" sözleri yürekleri dağladı.

Cennette buluştular: Şehit oğlunun yanına defnedildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken 12 gün önce geçici görevle Şırnak'a gönderilen polis memuru Cemil Koç, geçen perşembe günü olay yeri incelemesi yaptığı sırada PKK'lı teröristin keskin nişancı tüfeği kanasla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Biri kız iki çocuk babası olan ve yaklaşık 10 yıldır futbol maçlarında saha komiserliği de yapan Cemil Koç, memleketi Bergama'da geçen cuma günü düzenlenen törenle toprağa verildi. Tören sırasında fenalaşan şehit polisin annesi Saniye Koç, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Koç daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acılı anne Koç, oğlunun şahadet haberini aldıktan dört gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Şehit annesi Saniye Koç'un cenazesi, bu sabah hastane morgundan alınıp, Bergama'nın Ovacık Mahallesi'ne getirildi. Ovacık Camii'nde musallah taşına konan cenazenin başına gelen Tevfik Koç, eşinin tabuta kapanarak gözyaşı döktü. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Ahmet Ömercikli, Bergama Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar cenazeye katıldı.

Şehidin ağabeyi emekli polis memuru Cevdet Koç, "Ben bu halimle seve seve bu vatan uğruna canımı vermeye hazırım. Vatan sağ olsun. Şehit kardeşimin ardından annemizi de kaybettik. Dayanmak çok zor ama Allah'ın takdiri" dedi.

Şehidin babası Tevfik Koç ise "Eşimin hiçbir rahatsızlığı yoktu. Oğlumuzu kaybetmemizle adeta çöktü. Yapacak bir şey yok. Rabbim bana ve aileme sabır versin" dedi.

Öğlende kılınan namazın ardından Saniye Koç'un cenazesi, Ovacık Mezarlığı'nda şehit oğlu Cemil Koç'un yanında toprağa verildi. Saniye Koç'un defnedilmesinden önce şehidin mezarınin başına gelen Nuray Koç, "Cemilim yalnız değilsin. Bak annen de yanına geldi" diyerek şehit polis eşinin mezarını okşadı. Şehidin kızı Gizem Koç ise "Babam bana hep sümbül getirirdi. Ben ona sümbül getirdim bu defa" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin oğlu, Polis Okulu Öğrencisi Furkan Koç ise diğer yakınlarıyla birlikte taziyeleri kabul etti.



OĞLUNUN ŞEHİT OLMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan; Saniye Koç, oğlunun şehit haberini aldığı gün, "Yaktılar bizi. Oğlumu 14 gün önce uğurlamıştım. Şimdi cenazesini alacağım. Olan hep gariban çocuklarına oluyor. Onca polisin, askeri canını yaktılar" diyerek tepki göstermişti.

 
Genelkurmay şehidin yürek burkan hikayesini paylaştı
 
Beratcan cinayetinde kan donduran ifadeler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay şehidin yürek burkan hikayesini paylaştı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit ...
Sokak ortasında vahşet: Bıçaklayarak öldürdü
Erzurum’da ayrı yaşadığı 31 yaşındaki eşi Neslihan Kızılkaya'yı bıçaklayarak ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'konsolos' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı ...
 
İzmir’de polis memuru intihara kalkıştı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, polis memuru 51 yaşındaki E.B., bilinmeyen ...
Suriyeli ailenin kaderi İzmir’de değişti
Suriye’deki savaşta eşini kaybedince biri henüz 40 günlük, en büyüğü ise ...
‘Adliyenin yeni başkanı’ konuştu: Devrim olacak!
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına atanan 1. İcra Mahkemesi Hakimi ...
 
Karaburun’da korkutan deprem!
İzmir’in Karaburun İlçesi açıklarında, Richter Ölçeği'ne göre 3.7 büyüklüğünde ...
Küçükmenderes Özer’i vermiyor!
İzmir’in Selçuk ilçesinde, geçen cumartesi günü nehir kenarında arkadaşlarıyla ...
Şirince Nişanyan’da ‘çikolata tadında bir hafta sonu’
Şirince Nişanyan Evleri Mutfak Atölyesi 9-10 Nisan’da Türkiye’nin en iyi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva