HABERLER>SPOR
12 Ekim 2011 Çarşamba - 12:11

Çalışkan: Dosyayı Ankara’ya götüren biz değiliz

AK Parti ile CHP’nin meselesine dönmeye başlayan KSK stadyum projenin hükümet tarafından yapılacağı yorumları üzerine açıklama yapan KSK’nın CHP’li Başkanı Çalışkan, “Dosyayı Büyükşehir’e kim verdiyse Ankara’ya da o götürecektir. Biz sorunun İzmir’de çözülmesinden yanayız’ dedi.

Çalışkan: Dosyayı Ankara’ya götüren biz değiliz

Egedesonsoz - İzmir’de son günlerin en tartışmalı konularından biri olan KSK’nın spor kompleksi projesi AK Parti hükümetinin resmen devreye girmesiyle siyasallaşmaya başladı. KSK’nın 100. Yıl rüyası olarak tanımlanan projenin CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde çözümsüz kalması durumunda AK Parti hükümeti tarafından yapılacağının açıklanması hatta dosyanın haftasonu Başbakan Erdoğan’ın önüne konulacağı bilgisinin kulislere yansıması KSK yönetiminde de sıkıntıya yol açtı. Kulübün CHP’li Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın siyasal başkan yardımcısı Hüseyin Çalışkan bir açıklama yaparak konuyu Ankara’ya taşıyanların kendileri olmadığını söyledi.
 
KSK SORUNUN İZMİR’DE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR
Konuyla ilgili egedesonsöz.com’a konuşan Çalışkan; “Biz Hilton Oteli’ndeki basın toplantımızda ne söylediysek bugün de aynı noktadayız. Kulüp olarak bu meselenin İzmir’de çözülmesi, İzmir’in bu projeyi topyekun desteklemesi gerektiğini savunuyoruz. Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getiren de biz değiliz Ankara’ya götürmek isteyen de. KSK kulübü bu sorunun İzmir’de aşılması gerektiğini savunuyor. Bu konuda farklı görüşler olabilir. Çözüm önerilerini tartışmaya da açığız. Diyalogdan hiç kaçmadık. Bugün projenin aleyhine görüş açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’ndan 2 ay önce resmen görüşme talep etmişiz. İstiyoruz ki bu konuda Ankara’ya gitmeden İzmir’de çözülsün. Çözümde belediyelerimiz ortak bir irade ortaya koysun” dedi.
 
İZMİR’DE ÇÖZÜLECEĞİNE DAİR UMUDUMUZU KORUYORUZ
KSK kulübü olarak kendilerine ‘bağış’ yapıldığının altını çizen Çalışkan; “Bir işadamı bize 56 dönümlük bir arazi bağışlıyor. Hem de spor alanı imarlı bir arazi. Ne yapsaydık. ‘İhtiyacımız yok, düşünmüyoruz’ diyerek bağışı kabul etmese miydik? Bugün ne yazık ki kötü niyetli ya da konunun özüne vakıf olmayan bazı çevreler ne yazık ki konunun Ankara’ya götürülmesinden bizleri sorumlu tutuyor. Ancak projeyi Ankara’ya, hükümete sunan biz değiliz. Proje için Büyükşehir Belediyesi’nden plan tadilatı talebinde kim bulunduysa bugün de Ankara’da çözüm arayan onlardır. Onların bu yaklaşımına da saygı duymak zorundayız. Sonuçta ortada çözülemeyecek bir sorun olmadığını biliyoruz. Ama biz ısrarla bu konunun İzmir’de çözülmesinden yana olduğumuzu vurguluyoruz’ diye konuştu. Projenin İzmir’de çözüme kavuşacağına dair umudunu koruduğunu da sözlerine ekleyen Çalışkan, “Kulübümüz için tarihi bir fırsat olarak gördüğümüz bu projenin İzmir’de desteklenmesi, İzmirlilerin desteğiyle hayata geçmesi en büyük beklentimiz. Bu yöndeki umutlarımızı kaybetmiş değiliz” diye konuştu.
 
BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI CAMİAYI SEVİNDİRDİ
Öte yandan stadyum projesinin hayata geçirilmesi için yeni kurulan Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘bakan düzeyinde’ yapılan ‘Ok yaydan çıkmıştır. Bu stadyum yapılacak. Büyükşehir’de çözülmezse planlama yetkimize dayanarak bir çözüm buluruz’ ifadesi KSK çevrelerinde sevinçle karşılandı. Ancak bakanlığın da Büyükşehir’i sunulan talep dosyasını aynen kabul etmeyeceği konuşuluyor. Söz konusu araziyi üç yıl önce TOKİ’den satın alan Diyarbakırlı işadamı Ali İhsan Kaya’ya TOKİ tarafından başka bir arazi gösterilerek alanın geri alınabileceği, projenin spor imarlı 100 önüm alan üzerinde TOKİ tarafından yeniden projelendirilebileceği kaydediliyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 12 Ekim 2011 Çarşamba 23:15

@stad rumuzlu yorumcu: karşıyaka spor kulübü projemiz budur başlıyoruz hadi verin 15 milyon demedi belediyeye hiçbir zaman.

Yorumu oyla      12      6  
chp 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:13

Aziz kocaoğlu ilçe belediyelerine abilik yapamamıştır . Parti kendi içersinde parçalanmış. ilçe belediye başkanları bakandan randevu alabilirken kendi partisinden büyükşehir bel. başkanından randevu alamamaktadır. medyanın önünde yaşanan tartışmalar da malumunuz.İşi bu boyutlara getirmemeliydi. yıllardır yapamadı şu stadı sonunda siyasi malzeme haline getirdi.Memleketi tokatspor izmire gelince maçına gidiyor;fakat hiçbir izmir klübünün maçına gitmiyor.

Yorumu oyla      14      7  
stad 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:06

Ben her platformada sade basit bir soru soruyorum.CEVAP ALAMIYORUM. chp 6 senedir aziz kocaoğlu tarafından seçimler öncesi stad vaadi ile Karşıyakadan oy topluyor.Soru basit 6 senedir örnekköyde yeri imarı hazır araziye sayın kocaoğlu neden stad yapmamıştır? Neden karşıyakanın ve kuzey hattının en büyük değeri KSK yok sayılmıştır? İşi bu noktaya getirmekte sayın kocaoğlunun hiç mi suçu yoktur? anadolunun mütevazi şehirleri leblebi gibi stadlar yapılırken neden izmirde yapılmamıştır?

Yorumu oyla      14      7  
FETULLAH 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:18

OLDU OLACAK BELEDİYEYLE,KULÜBÜN ANAHTARLARINIDA AKP YE VERSELERDİDE BİZDE BU TARTIŞMALARDAN KURTULSAYDI))

Yorumu oyla      15      7  
burhan kulut 12 Ekim 2011 Çarşamba 13:53

peki üç gün önce hazırladıkları dosyayı sayın bakana veren kimdi cevat durak binali yıldırımın danısmanından daha fazla emek gösteriyor bu nankörlük değilde nedir.adı nasıl yani böyle isimmi olur yA)))

Yorumu oyla      18      6  
NASIL YANİ)) 12 Ekim 2011 Çarşamba 13:19

ADAM DOSYAYI GÖTÜREN BEN DEĞİLİM DİYOR. ARKADAŞ NANKÖRNLÜKLE SUÇLUYOR. BENCE YORUM YAPMADAN ÖNCE HABERİ BİR KEZ GEREKİRSE BİRKAÇ KEZ OKUSANIZ İYİ OLACAK:))

Yorumu oyla      14      11  
burhan kulut 12 Ekim 2011 Çarşamba 13:15

bidaha bu koltukları rüyanızda bile göremeyeceğiniz için gider ayak sizi buralara tasıyan partinize yanlış yapıyosunuz nankörlüktür bu..

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka stadı için hükümet harekete geçti
Karşıyaka Spor Kulübü'nün Çiğli'de yapmayı planladığı stadyuma Bakan Bayraktar'dan ...
Milli Takım Play-Off vizesini aldı
A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Azerbaycan'ı ...
Aliağa Petkim’den tarihi zafer
Yıldızlar topluluğu Anadolu Efes’i tarihinde ilk kez yenen Aliağa Petkim ...
 
Karşıyaka 1 sayı farkla mağlup: 83-84
Spor Toto Türkiye Kupası (C) Grubu’nda son günü ilk maçında Türk Telekom, ...
KSK Projesi’nin sahibinden zehir zemberek sözler
KSK Stadyum Projesi ile gündeme gelen Diyarbakırspor Eski Başkanı Ali ...
Hagi'den Fenerbahçelileri çok kızdıracak sözler
"Ben Barça'da, Real Madrid'de oynadım. Alex'in forma giydiği en büyük ...
 
Aliağa'dan telekoma farklı tarife: 95-79
Pınar Karşıyaka'ya farklı yenilen Aliağa Petkim, ikinci maçında güçlü ...
Kaderi 20 gün içinde belli oluyor
Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, davayla ilgili iddianameyi ...
Kaptan Alex ilk kez Metris'te
Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, Yönetim Kurulu Üyesi Ünal ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva