HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2016 Pazar - 10:23

CHP’li başkanlar Buca’da demokrasiyi anlattı

Sosyal demokrat belediyecilik uygulamaları ile öne çıkan 3 belediye başkanı Buca’da yerel yönetimlerde demokrasiyi anlattı.

CHP’li başkanlar Buca’da demokrasiyi anlattı

İZMİR - Buca Belediyesi ve Sosyal Demokratlar Derneği (SDD) İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Demokrasi ve Yerel Yönetimler” panelinde demokrasinin katılımcılık ilkesinin yerel yönetimlerdeki uygulamaları ve sonuçları ele alındı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmacı olarak yer aldığı panelin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sosyal demokrat belediyelerin uygulama ve projelerinin CHP iktidarında neler yapılabileceğinin en somut örnekleri olduğunu vurguladı.

Buca Belediyesi ve Sosyal Demokratlar Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen  “Demokrasi ve Yerel Yönetimler” panelinde sosyal demokrat belediyecilikte katılımcı demokrasi uygulamaları değerlendirildi. Buca Belediyesi Meclis Salonunda yapılan panele ilgi oldukça yoğundu. Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur’un yönettiği panelin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sosyal demokrat belediyelerin birbirine daha sıkı sarılması gereken bir dönemden geçildiğini vurguladı. Piriştina, “Nilüfer ve Seferihisar Belediye Başkanları sosyal belediyecilik için çok başarılı iki örnek. CHP iktidara geldiğinde, sosyal demokrasi hüküm sürdüğünde neler yapılabileceğinin en somut örnekleridir“ dedi.

Uzun yıllardır kentinde gerçekleştirdiği projeleriyle dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeleri insan odaklı ve katılımcı yönetim anlayışıyla sürdürdüklerini, demokrasinin hazır tepside sunulacak bir yönetim anlayışı olmadığını, ancak sokaktan ülkeye yayılabileceğini söyledi. Muhtarlarla birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan Bozbey, Türkiye’de bir ilk olan Mahalle Komiteleri ile demokratik yönetim anlayışını işlettiklerini belirtti. Başkan Bozbey, ”Mahalle komiteleri ile hemşerilerimizin karar süreçlerine katılımı sağlıyoruz. Yerel yönetimin bir parçası olarak Mahalle Komiteleri, hem mahallenin ihtiyaçlarının karşılanması hem de doğrudan demokrasi ve katılım süreçlerinin en önemli ayağını oluşturuyor” diye konuştu.

Sakin şehir Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer demokrasi ve kalkınmanın temelinin yerelden başladığına dikkat çekerken, “Geleceğimiz olan çocuklar için de çocuk meclisi kurduk. Çünkü onların yaşadıkları kentin geleceğinde söz sahibi olma hakkına sahip olmalı diye düşünüyorum“ diye de ekledi. Soyer, Seferihisar’da uyguladıkları tarım politikası doğrultusunda hayata geçirdikleri projelerde gelinen noktada alınan sonuçların başarısına da vurgu yaptı.

 
Uşak'ta termal suyla seracılık dönemi!
 
Patates üreticisinden kamuya çağrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan yeni park ve kardeşlik anıtı
Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde 3 dönümlük parkı tamamen ...
Tarihi bina İzmir'in 'Kent Koleji' olacak!
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) kent tarihinin 108 ...
Konak Beşiktaş Çarşı'yı ağırladı
Beşiktaş Kulübü’nün efsane taraftar grubu Çarşı’nın tanınmış isimleri ...
 
İZSU'dan Gültepe seferberliği
İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına ...
Karşıyaka'da Emre Kongar'a büyük ilgi
‘Ayın Konuğu’ söyleşileri kapsamında her ay farklı bir tanınmış ismi Karşıyakalılarla ...
Büyük usta Yaşar Kemal Konak’ta anıldı
Konak Belediyesi, Türk Edebiyatı'nın son 60 yılına damgasını vuran dünyaca ...
 
Sakin Şehir'de şevketi bostan şöleni
Seferihisar Orhanlı'da düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği renkli görüntülere ...
Karşıyaka'da anne ve babalar okullu oldu
Karşıyaka Belediyesi ile Uğur Okulları; anne ve babaların, bedensel ve ...
Kemalpaşa’ya modern itfaiye: Kocaoğlu ve Uğurlu ne mesaj verdi?
Büyükşehir Belediyesi’nin Kemalpaşa Ören’de yapımını tamamladığı itfaiye ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva