HABERLER>POLİTİKA
30 Ağustos 2014 Cumartesi - 11:22

CHP'li Yüksel sert çıktı: Sesimizi çıkartmazsak yuh bize

İzmir’de Kapatılan İl Özel İdaresi Malları’nın Hazine’ye devredilmesini eleştiren ve İzmir’in 26 Milletvekiline ortak hareket çağrısı yapan AK Partili vekillerden tepki gören CHP’li Yüksel, “Meseleyi sürekli gündeme getirmenin anlamı yok. Bizim bir yanlışımız yok” diyen İzmir Valisi Mustafa Toprak’a da sert tepki gösterdi. Yüksel, AKP’li İzmir Milletvekillerinin de İzmir için irade gösteremediğini söyledi.

CHP li Yüksel sert çıktı: Sesimizi çıkartmazsak yuh bize

İZMİR - Dikili Festivali’nde düzenlenen “Ortadoğu’da esen Rüzgârlar” konulu panelin sonunda vatandaşların sorularına yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın İzmirlilerin vergisiyle alınan mülkleri Hazine’ye devretmesini eleştirerek, “Bunlar İzmir’in kazanılmış mallarıdır. Esnafın, sanayicinin, memurun, işçinin ödediği vergilerle bu mülkler edinilmiştir. Valinin tavrı hukuki ve vicdani değil. İzmir’i ve İzmirlileri sevmiyor. Bu kentin insanlarının hukukunu korumuyor” dedi.
 
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISINA VALİDEN YANIT
Önceki gün İzmir’in 26 milletvekiline ortak mücadele çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Yüksel, bu çağrıya Milletvekilleri yerine Validen anında yanıt gelmesini sert sözlerle eleştirdi. “Bu taşınır, taşınmazlar İzmir’in malıysa bunun İzmir’de kalması için gelin ortak mücadele verelim dedim. 3 AKP’li milletvekili ile birlikte Validen de anında yanıt geldi; Vali, ‘Bu işi biz yaptık, oldu bitti. Zaten siz de yargıya gittiniz. Bu işi niye gündemde tutuyorsunuz, ikide bir niye konuşuyorsunuz” diyor.
 


SESİMİZİ ÇIKARMAZSAK YUH BİZE
CHP’li Yüksel, “Sen İzmir’in mallarını alıp, Müdürlüklere vereceksin, sonra da yandaşa peşkeş çekeceksin. Ben de İzmir’in milletvekili olarak sesimi çıkarmayacağım. Sesimizi çıkarmazsak yuh bize. Biz bu konuda sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yargı yönünde sürdüreceğiz. Hukuki ve demokratik yollardan sonuç alamazsak, Valiliğin önüne çadır kuracağız, gerekirse Meclis’e gidip kuracağız. İzmir’in malı İzmirliye verilinceye kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.  
 
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ’NE TEPKİ
İzmir’in kamu kaynaklarının Özelleştirme İdaresi tarafından AKP’nin yandaşlarına peşkeş çekildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Diyorlar ki; bu malları götürmüyoruz, Müdürlüklere verilenler İzmir’de kalıyor. İzmir’de kalmıyor arkadaşlar; Karayollarının, DSİ’nin, TEKEL’in Buca’daki arazilerini, Maliye’nin, Hazine’nin, kamu kuruluş müdürlüklerinin bütün mallarını satıyorsunuz. Türkiye’de Özelleştirme İdaresi diye baş belası bir kurum var. Kuş Cennetini bile satmaya çalıştılar. Kendisi plan yapıyor, 1 emsal yerini 5 emsale çıkarıyor, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Karayollarının arazisini kim aldı; yandaş, AKP’nin belediye meclis üyelerine satıldı” diye konuştu. 
 
AKP MİLLETVEKİLLERİNE ÜZÜLÜYORUM
İzmir’in geçen yıl merkezi bütçeye ödediği 38 Milyar TL  vergiye karşılık kamu yatırımlarından sadece 700 milyon TL’lik pay aldığını anımsatan Yüksel, “AKP hükümeti yıllardır İzmir’i cezalandırıyor. İl Özel İdaresi Malları konusunda da böyle. AKP’li milletvekilleri ise ne yazık ki bir irade gösterip, ‘evet bunlar İzmir’in mallarıdır, İzmir’de kalmalıdır’ diyemiyorlar” şeklinde konuştu.  

CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “Biliyorsunuz, AKP’de her şeye bir kişi karar veriyor. AKP’li Milletvekillerinin hallerine üzülüyorum. AKP’nin milletvekilleri bunları konuşamıyorlar bile. Zavallı durumdalar. ‘biz İzmir milletvekiliyiz. İzmirlinin oylarıyla seçildik. Öncelikle de İzmir’in İzmirlinin haklarını savunmalıyız.’ Diyemiyorlar. Çok acı bir durum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kskli 30 Ağustos 2014 Cumartesi 22:50

Gelmis gecmis olsun patronları vekil yaparsak güzel izmirimizi iş işten geçtikten sonra bu şekilde savunurlar 21.yy orta oyunu bunun adı izmir bunların uumurunda değil klasik c.h.p zihniyeti.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 30 Ağustos 2014 Cumartesi 19:13

Siz seçimlerde sizin icin koşan işçiyi sattiniz birakin aleattinbey siz akhisar a zeytin topkamaya gidin tabi onuda becerebilirseniz

Yorumu oyla      11      6  
CHP ye oy atan bir vatandaş 30 Ağustos 2014 Cumartesi 19:03

Doğru demişsiniz yuh size... Şimdiki CHP nin Özel idare malları ile Özel idare personelini kıyaslamasını kınıyorum.

Yorumu oyla      11      6  
30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:15

bdp li vekiller valinin yüzüne karşı bağıra bağıra konuşuyor ve ne isterlerse alıyorlar chp li vekiller neden valinin yanına gidemiyor

Yorumu oyla      12      8  
ercan 30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:39

izmirin kalkınmamsı için elinden geleni yapanlara üzülmüyorum yıllardır alıştık artık benim üzüldügüm akp li izmir milletvekillerinin düştürgü durum . Önümüzde ki seçim de hangi yüzle izmirlilerin karşsına cıkacaklar. Ne diyecekler mesela turizimin parlayan yıldızı alaçatıyı bitirecek karara neden onay verdiklerini mi anlatacaklar. İzmire diger şehirlere göre neden en az kamu yatrımı aldıgını nasıl açıklayacaklar. Tek yaptıkları aziz kocaogulunu kötülemek. Bence önce bir aynaya baksınlar ve kendilerine sorsunlar. Biz izmir için ne yaptık.

Yorumu oyla      18      8  
Erdal 30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:23

Sizden bir şey olmaz anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz Alattin bey Izmirin hali ortada yazıklar olsunn

Yorumu oyla      15      6  
Günaydın 30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:08

Perşembenin gelişi salıdan belli iken sizin aklınız başınıza cumaya ancak geliyor. Geçmiş ola.

Yorumu oyla      15      7  
hüseyin ahmetoğlu 30 Ağustos 2014 Cumartesi 11:49

Türkiye olduğu gibi size yuh çekiyor da anlıyormusunuz K.K.adamları ruh gibi oldunuz yalnız eleştiri var icraat ,görüş,program,nizam intizam siyaset sıfır bu şartlarda tabii ki yuh

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtkabir'de tek fireli 30 Ağustos töreni
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanıyor. Ankara'da ...
AK Parti yönetiminde sürpriz değişiklikler
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabineden sonra parti vitrinini de değiştirdi. ...
Erdoğan Davutoğlu'nu neden seçtiğini açıkladı
Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk röportajını verdi. ...
 
AK Parti'de görev değişimi
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yeni Genel Başkan Ahmet ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi devralmasının ardından ilk mesajını 30 Ağustos ...
Devlet Bahçeli'den yeni hükümete ilk yorum
MHP Lideri Bahçeli, "Sipariş üzerine kurulan hükümet, böylelikle göreve ...
 
Numan Kurtulmuş: 'Dışarıdan' lafını yadırgadım
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Dışarıdan atamalar parti içinde ...
CHP Menderes’te ‘belgeli’ kavga!
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP’de karışan ilçeler arasında yerini ...
Hüseyin Çelik: Onun kabine dışı kalmasına şaşırdım
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yeni kabineyi değerlendirdi. Çelik, Gümrük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva