HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2016 Perşembe - 15:28

CHP’li Yiğit o iddiayı Meclise taşıdı: Misilleme mi?

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, El Bab’ta rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırının Suriye’nin kendi inisiyatifiyle olmadığı ve Rusya’nın bilgisi dahilinde gerçekleştiği yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Yiğit o iddiayı Meclise taşıdı: Misilleme mi?

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Suriye rejim güçleri tarafından hava saldırısı sonucu şehit edilen ve yaralanan askerlerimizle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı.

Yiğit, yaptığı konuşmada El Bab’ta gerçekleştirilen saldırının geçen yıl 24 Kasım’da Rus uçağının düşürüldüğü tarihe denk gelmesine dikkatleri çekerek, “Askerlerimiz, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde misillemeye mi kurban gitmişlerdir” dedi.

Güne acı haberlerle başladık diyen Yiğit, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, güne acı haberlerle uyandık. Hem El Bab’ta, hem de Adana’da şehitlerimiz, yaralılarımız var. Buradan hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca öğretmen okulu kökenli bir milletvekili olarak başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, öğretmenler gününü kutluyorum. Ancak El Bab’ta, Suriye uçakları tarafından askerlerimize yönelik hava saldırısıyla ilgili bir noktaya dikkatleri çekmek istiyorum. Bugün Rus uçağının düşürülüşünün yıldönümüdür. Ve tam da bugün yapılan saldırının, Suriye Hava Kuvvetlerinin kendi insiyatifiyle olmadığı ve Rusya’nın bilgisi dahilinde gerçekleştiği yönünde yorumlar yapılmaktadır. Hükümetin bu konudaki görüşü nedir? Askerlerimiz, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde misillemeye mi kurban gitmişlerdir?”

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatının El Bab’ta bugün askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyla yeni bir boyuta taşındığını belirten Ali Yiğit, konuyla ilgili bir de önerge hazırladı. Başbakan Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle hazırlanan önergede şu ifadelere yer verildi.

Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde bugün yani 24 Kasım 2016 tarihinde saat 03.30 sıralarında El Bab bölgesinde askerlerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirilmiştir. Suriye rejim güçleri tarafından yapıldığı belirtilen saldırıda ilk bilgilere göre 3 askerimiz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 askerimiz de yaralanmıştır. Saldırının, geçen yıl yani 24 Kasım 2015 tarihinde düşürülen Rus uçağının yıldönümünde gerçekleştirilmiş olması çeşitli iddiaları ve soru işaretlerini doğurmuştur. Bu bağlamda;

1. Halen yürütülmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtı çerçevesinde El Bab’ta askerlerimize yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını Suriye rejim güçleri kendi inisiyatifiyle mi gerçekleştirmiştir?  Saldırıyı gerçekleştiren uçakları kullanan pilotlar Suriyeli midir?

2. El Bab’ta gerçekleştirilen saldırının Rusya’nın bilgisi dâhilinde olduğu ve geçen yıl düşürülen Rus uçağına karşılık yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili Rusya Hükümetiyle bir temas kurulmuş mudur? Askerlerimiz geçen yıl düşürülen Rus uçağına karşılık misillemeyle mi şehit edilmiştir?

3. Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde askerlerimize yönelik rejim güçlerinin gerçekleştirdiği bu saldırının asıl amacı ülkemizi Suriye’deki savaşın merkezine mi çekmektir? Hükümetin bu konuda Suriye ve Rusya’ya yönelik politikalarında bir değişiklik olacak mıdır?

 
Siirt'teki madenden bir acı haber daha!
 
İzmir’deki barışma cinayetine yine aynı ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de kurullar başlıyor: Masada 2 tema, Delican’dan talimat!
İlçe danışma kurullarının startını vermeye hazırlanan AK Parti’de İl Başkanı ...
"FETÖ, baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle FETÖ, zamanın gerisinde kalan, toplumun ...
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sağduyu çağrısı
Kılıçdaroğlu, "Buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını ...
 
Ankara'da o saldırı sonrası kırmızı alarm!
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Suriye güçleri tarafından saldırı ...
İzmir'in başkanlarından 24 Kasım mesajları
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ...
CHP'li Güven: 24 Kasım buruk ve sönük!
CHP İl Başkan Asuman Ali Güven, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
 
Delican'dan Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti İl Başkanı Delican; 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Balbay: AKP’nin İzmir’le temel sorunu var!
Balbay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın dün ...
MHP'den teşkilatlarına 'sakin olun' çağrısı
MHP yönetimi, parti teşkilatını medyada yer alan "MHP, AK Parti ile çoktan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva