HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2023 Pazartesi - 15:18

CHP'li Torun'dan İktisat Kongresi için '1923' benzetmesi: Atatürk'ün anlayışını 100 yıl sonra gösterdi!

Düzenlenen belediye başkanları toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Yeni ekonomi politikaları Ankara'dan ben yaptım oldu ile değil farklı kesimlerin görüşlerinin alarak yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün ortaya koyduğu aynı anlayışı 100 yıl sonra tekrar bize gösterdi. Elini taşın altına koyarak farklı fikirleri İzmir'de buluşturan Tunç Başkanımızı kutluyorum” dedi.

CHP li Torun dan İktisat Kongresi için  1923  benzetmesi: Atatürk ün anlayışını 100 yıl sonra gösterdi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin altıncı gününde Millet İttifakı çatısı altındaki büyükşehir belediye başkanları ve belediye başkanlarının katılımı ile Kültürpark içerisinde yer alan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde forum düzenlendi.

Forumda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bundan 100 yıl önce İzmir tarihi bir kongreye ev sahipliği yaptı. Henüz Cumhuriyet ilan edilmemişti ve Atatürk'ün çağrısı ile Türkiye'nin her köşesinden delegeler İzmir'e geldi. Amaç Türkiye'nin iktisat politikalarını belirlemekti. Yeni ekonomi politikaları Ankara'dan ben yaptım oldu ile değil farklı kesimlerin görüşlerinin alarak yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün ortaya koyduğu aynı anlayışı 100 yıl sonra tekrar bize gösterdi. Elini taşın altına koyarak farklı fikirleri İzmir'de buluşturan Tunç Başkanımızı kutluyorum" diye konuştu

BU BİZİM KADERİMİZ DEĞİL
Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında yapılan çalışmaların mevcut iktidar tarafından satıldığını belirten Torun, "Genç Cumhuriyetimiz  Osmanlı'nın altın borçlarını ödedi, yeni fabrikalar kurdu. Son 20 yılımızda ne oldu? Bunların üzerine kurmamız, yeni fabrikalar kurup zenginleşmemiz gerekirken 180 derece tersine döndük. İlk yıllarda kurulan fabrikaların önemli bölümü satıldı. Cumhuriyetimizin kazanımlarına ihanet edildi. Adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen sistem geçtikten sonra ekonominin fişi çekildi. Tüm kararları ekonomist olduğunu iddia eden bir kişi tarafından alınmaya başlandı. İktidarın 2023 hedefi vardı... Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girecekti. uçacaktık, bir çok hamleler yapacaktı ancak bunların yerini dev bir yoksulluk, derin bir fakirlik aldı. Bugün yaşadığımız bu tablonun tek sebebi iktidarı ekonomik tercihleridir. Bu bizim kaderimiz değildir ve olmamalıdır" dedi.

İKTİDARIN VERMEDİĞİ HİZMETLERİ HALKIMIZA ULAŞTIRDINIZ
Yerel yönetim yasasına da vurgu yapan Torun, "Yerel yönetim yasalarımız yamalı bohça haline geldi. Yasal düzenlemeler yapılırken halkın ihtiyaçları ve belediyelerin daha iyi hizmet vermesi değil, birilerinin çıkarı öncelik haline getirildi. Bunu düzeltmemiz lazım. İktidar geldiğimizde yerel yönetimleri idari va mali açıdan güçlendireceğiz. Belediyelerimizin etkili hizmet etmesini sağlamak için mutlaka öz güçlerini kuvvetlendireceğiz. Siyasi iktidarın kötü yönetimi ülkemizde derin yaralar açtı. Bu yaraları kapatmak için sizler derin bir görev üstleniyorsunuz. Pandemi maske dağıtmayanlar aksine vatandaşların yanında oldunuz. Yangın ve sellerde çaresiz bırakılan vatandaşlara çare oldunuz. İktidarın vermediği hizmetleri halkımıza ulaştırdınız" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimlerini işaret eden Torun, "Ayrıca 2019’dan bu yana tüm olumsuzluklara rağmen eğer Türkiye’de bir felaket yaşamadıysa bu Millet İttifakı belediye başkanları sayesindedir. Her şeyi değiştirmek için tek bir şeye ihtiyacımız var. 14 Mayıs’a çok az kaldı. Çocuklarımızın geleceği için bu seçime çok iyi hazırlanmalıyız. Cumhuriyetin ruhuna sahip çıkacağız, ülkemize sahip çıkacağız. Birleşe birleşe kazanacağız, otoriter yönetimi hep birlikte değiştireceğiz. İnanıyorum ki bir yüz yılın sonunda halkın iktidarını, özgür yaşamı hep birlikte kuracağız" dedi.

 

 
Ayşe Ateş: Siyaset, bu alçak suikastten pek uzak değil
 
Erdoğan'ın adaylığı için başvuru yarın
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 21 Mart 2023 Salı 00:00

Sayın genel başkan yardımcısı Seyit Torun,yeni milletvekili borsası kaç liradan başladı? Izmır'den ne kadar aldığınızı biliyoruz yerel seçimlerde açıklanacaktır...

Yorumu oyla      3      3  
KONAK EMRE 20 Mart 2023 Pazartesi 15:52

tunç olmasda idi olmayacakmıydı bu çalışma sanki sayın torun aman bu kez yerel yöneticilerin belirlenmesine karışma lütfen

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalova Belediyesi CHP’den AK Parti’ye geçti
Hakkında devam eden dava nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye ...
Muharrem İnce YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı!
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na ...
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak kararı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin ittifak ...
 
Sinan Oğan YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı!
Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan YSK’yaadaylık başvurusunu yaptı.
CHP-HDP görüşmesinin ardından kritik açıklama!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Rumeli-Balkan derneklerinden Ömür Şanlı'ya büyük destek!
Milletvekili adaylığı için yola çıkan Ömür Şanlı Balkan-Rumeli dernekleriyle ...
 
Karayalçın’dan İktisat Kongresi'nde mesajlar: 'Kamu-halk işbirliği modeli' önerisi!
İzmir İktisat Kongresi’nde açıklamalarda bulunan eski başbakan yardımcısı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.
CHP'den üyelerine 'rehavet' ve 'yankı odası' uyarısı
14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, CHP'de partililere ‘yankı odası’ ve ‘rehavet’ uyarısı yapıldı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva