HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2022 Perşembe - 11:32

CHP'li Torun, Cumhurbaşkanı'na yüklendi: İzmir'e ayıbınızı temizleyin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesini iftiralarla eleştirdiğini söyleyen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Türkiye’de en fazla vergi veren illerden olan İzmir’i devlet yatırımlarında son sıralara itmenin ve bununla övünmenin ayıbı size yeter. Siz önce bu ayıbı temizleyin" dedi.

CHP li Torun, Cumhurbaşkanı na yüklendi: İzmir e ayıbınızı temizleyin!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İran dönüşü uçakta yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Torun, Erdoğan’ın 14 CHP’li belediyesi olduğunu söylemesine de “Üç daha eklemiş. Eksik olmasın. İlk seçimde tüm büyükşehirlere talip olduğumuzu da unutmasın.” ifadelerini kullandı.

Seyit Torun şunları söyledi:

ERDOĞAN YALANDA YORULMADI
Erdoğan, İran dönüşünde yine vatandaşın sorunlarını bırakıp belediyelerimize saldırmış. Biz doğruyu anlatmaktan yorulduk, Erdoğan yalanı tekrar etmekten yorulmamış. Belediyelerimize yönelik iftiralarını bozuk plak gibi tekrar eden Erdoğan’ın bu sözlerini de cevapsız bırakacak değiliz.

BELEDİYE SAYIMIZA ÜÇ EKLEMİŞ EKSİK OLMASIN
Belediyelerden bihaber olduğu her konuşmasından anlaşılan Erdoğan, bu kez de 14 büyükşehir belediyemiz olduğunu söyleyerek, büyükşehir sayımıza üç daha eklemiş. Eksik olmasın. Ama ilk seçimde tüm büyükşehirlere talip olduğumuzu da unutmasın.

GÖZÜ PARADA OLANIN HİZMET DERDİ OLMAZ
Daha hangi belediyenin kimde olduğunu bile bilmeyen Erdoğan’ın yaptığımız hizmetleri anlamasını zaten beklemiyoruz.  Bilmeden konuşuyorsa cahilliğine veririz ama bilerek yapıyorsa bunun adı kirli siyasettir. ‘CHP'li belediyelerin çeşme musluğu değiştirmekten başka özelliği var mı?’ diyen Erdoğan şunu bilmelidir: Gözü parada olanın hizmetle derdi olmaz. Belediyeciliği, vatandaşın vergisini cebe indirmek sanan, bir yeşil alan gördüğünde inşaat hayali kuran bir zihniyet, belediyelerimizin hizmetlerini zaten anlamaz.

BİZİM BELEDİYEMİZ HALKIN PARASINI ÇARÇUR ETMEMİŞTİR
İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ‘temel atmama’ törenini diline dolayan Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Bizim belediyemiz, İstanbul’un ihtiyacı olmadığı belirlenen Silahtarağa’daki arıtma tesisine milyarlarca lira harcamayı reddetmiş, halkın parasını çarçur etmemiştir. Bizim belediyelerimiz bir yatırım yaparken birilerinin cebini değil, milletin çıkarını düşünür. Farkımız budur.

ONAY VERMİYOR, METROYU ELEŞTİRİYOR
Erdoğan, Sancaktepe’de 2017’de açılıp atıl bırakılan bir tünelin doldurulmasını da eleştirip, ‘vatandaşı metrodan mahrum bıraktığımızı’ söylemiş. Metro projelerine, finansmanlarına onay vermeyen sensin, dönüp eleştiren yine sensin. İşte bunun adı kirli siyasettir. O atıl bıraktığınız tünel de olası bir depremde vatandaşı korumak için geçici olarak doldurulmuştur. Ama bu kadar insafsızlık da ancak bu iktidara yakışır.

HAKARET EDECEĞİNE TEŞEKKÜR ET
İstanbul’da şu anda 10 ayrı metro hattı inşası devam ediyor. Dünyada aynı anda en fazla metro çalışmasının yapıldığı şehir İstanbul’dur. Üstelik bu hatlarda öyle geçiş garantisi de olmayacak, vatandaşa ucuz ulaşım imkânı sunulacak. Geçiş garantisi olmayan ulaşım hattını yatırım saymayan Erdoğan, hakaret edeceğine belediyemize teşekkür etmelidir.

İZMİR'E İKTİDAR OLARAK NE YAPTINIZ?
Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediyemizi de iftiralarla eleştirmiş. Belediyemiz kısıtlı imkânlarla İzmir’e tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyor. Peki siz iktidar olarak ne yaptınız?  2021’de 133 milyar lira vergi ödeyen İzmir’e 3,5 milyar liralık yatırım yaptınız. Türkiye’de en fazla vergi veren illerden olan İzmir’i devlet yatırımlarında son sıralara itmenin ve bununla övünmenin ayıbı size yeter. Siz önce bu ayıbı temizleyin.

ERDOĞAN ÇAY ATARKEN, BELEDİYELERİMİZ MÜCADELE EDİYORDU
Erdoğan Muğla’daki orman yangınları üzerinden de, ‘itfaiyeleriniz nerede, yok’ diyerek iftiralar savunmuş. Kanunen Tarım ve Orman Bakanlığı’nda olan bir sorumluluğu belediyelerimize atacak kadar aciz hale gelmek iktidarın çaresizliğinin, beceriksizliğinin kanıtıdır. Kaldı ki bizim belediyelerimiz binlerce araç ve personelle her türlü desteği sunmuştur. Yetmemiş ülkenin dört bir yanındaki belediyelerimiz yardıma koşmuştur. Geçen yıl Erdoğan otobüs üzerinde millete çay atarken bizim belediye personelimiz alevlerin içinde mücadele etmiştir. Ama Erdoğan hala personelin alın terine saygısızlık yapmaya devam ediyor. Bunun adı vicdansızlıktır.

BELEDİYELERLE REKABET EDİYOR
Milletimize soruyoruz: Bir iktidar, belediyelerle rekabet eder mi? Bu ancak aciz iktidarların yapacağı iştir ve Erdoğan da gitmekte olan aciz bir iktidarın başındadır. Bunlar yoksullukla, yolsuzlukla değil, belediyelerimizle mücadele ediyorlar. Ama Erdoğan’a söylüyoruz: Kaybettiğin itibarı, belediyelerimize saldırarak kazanamayacaksın.

O DEVİR ARTIK KAPANDI, SON ÇIRPINIŞLARINIZ
Siz, İstanbul’a ihanet etmekle, bir dinozor parkına 801 milyon dolar harcamakla, belediyelerin musluğunu yandaşlara bağlamakla övünen bir iktidarsınız. Ama o devir artık kapandı. Her türlü baskınıza rağmen belediyelerimizi engelleyemediğiniz için şimdi çırpınıyorsunuz. Ama bu son çırpınışlarınız. Belediye yönetimlerinden gittiğiniz gibi, ilk seçimde, Türkiye siyasetinden de silineceksiniz. Yoksuzluklarınızla, israfınızla, kirli siyasetinizle birlikte gideceksiniz.”

 
Avrupalı gençler Bayraklı'da buluştu: Barış mesajı verdiler!
 
İzmir'de 'Suruç' gerilimi: Serbest bırakıldılar!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 22 Temmuz 2022 Cuma 19:01

Eğri oturup doğru konuşmak lâzım müteahhitlerin yaptıkları daracıl sokaklardaki binaları saymazsak izmir 20 yıl önce nasılsa şimdi de aynı. Yirmi yıl önce Piriştina zamanında temizlenmiş olan körfez şimdi yine eski hâline geri döndü. Mezarlıkbaşı, Çankaya, Yenişehir, Karabağlar gibi birçok semtte arabalar hâlâ takır tukur gidiyor. Mağdur edebiyatı yapmaya hiç gerek yok. İzmir koskoca bir köy halini aldı. Anadolu şehirleri aldı başını gitti. Ör. Eskişehir de sol partiden ama belediye halkı için çalışıyor Venediği aratmaz. Onlar hizmetlerini İzmir ise hizmetsiz katrilyonlarca borçlarını çoğaltıyor. Şimdi bazıları çıkıp beğenmiyorsan çek git diyebilir, benim soyum sopum köküm ulaşabildiğimiz 1720 tarihlerinden beri burada olduğunu belirtmek isterim. Sizler çekip gidebilirsiniz.

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 22 Temmuz 2022 Cuma 10:30

Eleştiri ve doğru söylemek trol olarak Türk dil kurumu yayınlarına girmesi gerekir,bu ülkede herşey güllük gülistan belediyelerde her iş tıkırında gidiyor,emekli ve memur işçi hayatından memnun iş insanları gününden önce vergisini yatırıyor,trafik düzenli akaryakıt fiyatları yerinde zam yapılmıyor,su,elektrik,telefon giderleri düşük seviyede,belediyelerde liyakata ve kıdeme bakılarak işe alınıyor,işkur da bir partiye üye olmadan işe alım yapılıyor,bunların aksini söyleyen herkes trolcü oluyor olsun bakalım kimseyi eleştirmek yok her şey çok güzel olacak,yaparsa bizim parti yapar,biz yine parkta baharın gelmesini beklemeye devam ediyoruz,filler tepişir çimler ezilir,biz neyiz acaba?

Yorumu oyla      10      3  
Mehmet 22 Temmuz 2022 Cuma 08:15

Haa. Chp li belediyeler hizmet içi çırpındı da Tayyip Erdoğan engelledi öylemi. İzmir belediyesi nin İller bankasından aldığı yardımlar nerelere harcandı???. Ben 48 yıllık izmirliyim. Chp zihniyetinin İzmir''de yaptığı yolsuzluklari çok iyi bilirim. Maalesef İzmirli chp amblemi olan tuvalet terliğine bile oy verecek hale geldi

Yorumu oyla      5      3  
Aslan 21 Temmuz 2022 Perşembe 22:25

Sayın Torun 25 yıldır İzmiri siz yonetiyorsunuz ANAP in yaptığı metrodan başka 7,5 yılda yaptığınız 2,5 km evka3, 5 km f.altaydan başka ne yaptınız onu söyleyin.ihala deyince süt soyerin eşine,otobüslere yağ alımı Bornova belediye başkanının şirketine veriliyor.

Yorumu oyla      5      3  
Alo 21 Temmuz 2022 Perşembe 21:19

Ordudan 1 vekil,Malatya’dan 1 vekil,Maraş dan 1 vekil,3 de genel Başkan yardımcısı İZMİRDEN 14 vekil zoraki İzmirlide olmayan I düşersek yerli genel Başkan yardımcısı 0 sıfır

Yorumu oyla      5      3  
Ali Ekber Hakverdi 21 Temmuz 2022 Perşembe 19:47

Adamı güldürme Torun..! Sizi klorak bile temizlemez.. Önseçim yok.. Hoş, diyelim ki yaptınız.. Belediye başkanlarıyla onları da bağlarsınız.. Parti içindeki üyeyi maraba görmeyi alışkanlık haline getirdiniz.. CHP''nin tabanı artık koyun değil.. Siz AKP''nin tepeden yönetimini bire bir uyguluyorsunuz.. Kimse hesap vermiyor.. Kimse mal bildiriminde bulunmuyor.. Vergi veren İzmirli karşılığını sizden de hükümetten de alamıyor.. Belediyeler şeffaf değil, liyakat yok, adamcılık gırla.. Ben İzmirliyi tanıyırsam, bu sefer ya Memleket partisine, ya da Zafer partisine kaçar..

Yorumu oyla      5      3  
İZMİR BB’nin adil hizmeti 21 Temmuz 2022 Perşembe 18:01

İZMİR BB’si Kemalpaşa , Aliağa , Torbalı ilçelerinden ödenen vergilerden payını almıyor mu ? Bu ilçeler İzmir’de ödenen vergilerin yüzde kaçını karşılıyor ? Peki neden bu ilçeler ile diğer kırsal ilçeleredeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) İZMİR merkez ilçelerdeki metro, otobüs, vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı yok ? İZMİR BB’si neden kırsal ilçelerdeki toplu ulaşımı İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştirilmekte ısrar ediliyor ?

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 21 Temmuz 2022 Perşembe 16:21

şurada saçma sapan şeyler yazan insanların bir çoğu emekli ,işsiz ne yapcağını bilemeyen AKtrollüğe bulaşmış insanlardır.Evet tunç soyer başarılı değil. ancak bu adam başarılı değil diye izmire yapılanları konuşmasın mı vekiller? sonra konuşmayınca niye konuşmuyorlar diyorsunuz . konuşunca " siz fetöcüleri belediye başkanı diye bize dayatıyorsunuz " diye saçmalıyorsunuz. Evet dayatıyorlar size o yüzden meclise FETÖ nün siyasi ayağı araştırılsın diye önerge veriyorlar. böyle saçma sapan yorumlar olmaz. kendi belediye başkanalrının fetöcü olduğunu bile bile önerge veriyorlar. tey allahım ya! gerçekten yorumlar korkunç. emeklilik yaramıyor size. 50TLy e trrollük yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      2      6  
Mahir 21 Temmuz 2022 Perşembe 16:17

Yıllarca körfezi fotoseptik çukura çevirenlere ve lakabını asfalt taktıkları kişiye oy vermiş zihniyet şimdi İzmir kokuyor diye şikayet ediyor.

Yorumu oyla      2      4  
Bülent Işık 21 Temmuz 2022 Perşembe 16:13

Tuna denen yorumcu Izmir'de en kötü dönem Özfatura dönemidir. Hani 5 yılda 39 tane belediye otobüsü aldığınız ve Istanbul'un hurdaya çıkmış troleybüslerini almak için Buca'ya troleybüs hattı döşediğiniz dönem.Seçimlerde İzmir kaybedeliyormuş kim kazanıyor Otogar metrosunu yapmayanlar mı?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Başkanı Ösen'den ölüm gemisi çıkışı: Sessiz kalmayacağız!
Asbest ve tehlikeli atık yüklü olduğu iddia edilen Brezilya donanmasına ...
CHP’li Polat: Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
CHP'li Sertel sordu: Pozitif ayrımcılık mı yapılıyor?
Türkiye’deki KİT’lerden 32 tanesinin yönetim kurullarında ve üst düzey ...
 
AK Parti’den dikkat çeken metro çıkışı: 529 milyon birilerinin...
Danıştay'ın Buca Metrosu ile ilgili verdiği karara dair Büyükşehir'in ...
CHP’li Öztrak: Anketlerde birinci partiyiz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye genelinde oy oranlarının ...
Erdoğan'dan, kritik zirve sonrası önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını ...
 
AK Partili Bekle Büyükşehir'e yüklendi: En büyük sorunu vizyonsuzluk!
AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal ...
Akşener'den teşkilatlara seçim mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İç Anadolu Bölgesi il ...
CHP’li Özel'den İzmir vurgusu: 3 ilçeyle bizzat ilgileneceğim!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva