HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2018 Perşembe - 13:46

CHP'li Tezcan'dan 'kurultay' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın sorularını yanıtladı.

CHP li Tezcan dan  kurultay  açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın sorularını yanıtlayan Tezcan, kurultay ile ilgili çağrılara değindi, "Şu anda kurultay gündemimizde yok. Partililerin bir kısmı her seçim sonrası ister. Biz buraya kadar güçleri birleştirerek geldik. Bizim bundan sonra da dinamik kadroları bir arada tutmak gerekir. Bunun yeri kurultay değildir." dedi. Tezcan, 'Seçim ikinci tura kalmıştır' açıklamasına açıklık getirdi, "Biz Sayın Muharrem İnce ile temas halindeydik. Biz o gece 3 açıklama yaptık. Çok speküle ediliyor. Biz açıklamaları bizim için güvenli olan veriler üzerinden yaptık. Müşahit ve görevlilerimizin tutanaklarını baz aldık. AA her zamanki gibi yükseklerde açtı. Referandumda daaynısını yapmıştı. Biz AA'nın verilerine güvenmedik. Bizim verilerimizin tamamı verdiğimiz saat itibarı ile doğru verilerdi. Hiç yanıltmadık" diye konuştu.

Tezcan'ın açıklamalarından satırbaşlaı şöyle:

"HER SEÇİM YENİ BİR SEÇİMİN BAŞLANGICIDIR"
Tezcan, "Her seçim yeni bir seçimin başlangıcıdır. Seçimi 2. turda da olsa alacağımızı düşünüyorduk. Meclis'te çoğunluğu sağlayamamanın konuşulması lazım. Bunların suhuletle olması lazım. Bizim etkili olamadığımız yerlerden destek alabilmek çin bir dil kullandık. Bunda da başarılı olduk. Siyaseti cepheleşmeden yapılmasını istedik. Millet İttifakı bunun göstergesiydi. Oy geçişkinlikleri hayır diyen kesim arasında olmuş. Bu yetmez evet diyen kesimden oy almamız gerekiyordu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte evet diyenlerden oy alınamamış olması önemli. Bu irdelenmeli. Öbür tarafa neden ulaşamadık, bunu inceleyeceğiz. Seçmenin yarısı bir yerde, yarısı diğer yerde bloklaşmamalı." dedi.

İKİNCİ TUR SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
Tezcan 'Seçim ikinci tura kaldı açıklaması' ile ilgili olarak, "Biz Sayın Muharrem İnce ile temas halindeydik. Biz o gece 3 açıklama yaptık. Çok speküle ediliyor. Biz açıklamaları bizim için güvenli olan veriler üzerinden yaptık. Müşahit ve görevlilerimizin tutanaklarını baz aldık. AA her zamanki gibi yükseklerde açtı. Referandumda daaynısını yapmıştı. Biz AA'nın verilerine güvenmedik. Bizim verilerimizin tamamı verdiğimiz saat itibarı ile doğru verilerdi. Hiç yanıltmadık. AA'nın verileri yüzde 20'yken bizim yüzde 5'ti. Ona göre açıklama yaptık. Bize geen verilerde yüzde 5 açılmış, yüzde 46 Erdoğan, yüzde 43 İnce'ydi. Saat 10.00'da da ikinci açıklamayı yaptık. Sandıkları terk etmeyin. Oyların yarısı daha girilmedi. Seçimin gidişi ikinci turu gösteriyor dedik. Üçüncü açıklama ise, yüzde 80'lerdeyken yapıldı. Sayın Erdoğan'ın kazandığı görülüyordu. Yine de sandığı terk etmemek gerekiyordu. Tahriklere kapılmayın, demokrasilerde kazanmak da, kaybetmek de vardır dedik. Sabaha kadar takip edin dedik." ifadelerini kullandı.

"PARLAMANTER SİSTEM HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR"
Parlamanter sistem isteklerine değinen Tezcan, "Parlamanter sistemi hedefimiz devam ediyor ve edecektir. Güçlü demokrasi istiyoruz. Bu parlamanter sistem üstünden kurgulanabilir. Parlamanter sistem yok, biz de Meclis'te  yokuz deme şansımız yok. Problemlerin giderilmesi için Anamuhalefet olarak görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor." dedi.

"KURULTAY GÜNDEMİMİZDE YOK"
Kurultay çağrılarını değerlendiren Tezcan, "Şu anda kurultay gündemimizde yok. Partililerin bir kısmı her seçim sonrası ister. Biz buraya kadar güçleri birleştirerek geldik. Bizim bundan sonra da dinamik kadroları bir arada tutmak gerekir. Bunun yeri kurultay değildir. İnce böyle bir istek içinde hiç olmadı." ifadelerini kullandı.

"KURULTAY İSTEDİ DİYE KİMSE DİSİPLİNE VERİLMEZ"
"Disiplin konusunu bizde PM'de öğreneceğiz." diyen Tezcan, "CHP'de kurultay istedi diye kimse disipline verilmez. Ne genel başkanımızın ne partinin böyle tutumu olmaz. Partiyi yaralayan konular disiplin konusu olur. Onu da PM'de göreceğiz." dedi.

 
İzmir’in eski vekilleri yeni dönemde neler yapacak?
 
Kahreden haber! 2 yıllık savaşını kaybetti...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetçi Memet 28 Haziran 2018 Perşembe 17:19

Yetti artık, susun ve gidin !!!!!

Yorumu oyla      10      6  
28 Haziran 2018 Perşembe 14:51

yerel seçimlerde partinin anasını ağlattın, milletvekili seçimlerinde de yine partinin anasını sevdin. Çek git artık.

Yorumu oyla      12      6  
Yenilgi 28 Haziran 2018 Perşembe 14:25

Her seçim bir sonraki seçimin başlangıcıdır .ama kaybedilen bir seçim için bu açıklama Fas’a fisodur.her seçim beş yıllın kaybedişidir.yenilgiyi kabullenin yaptığınız yanlış listeler ve ulaşılmayacak ve listelerin yazıldığı kozmik odalar.hatalarla doludur.tabi dokuz ay sonra yerel seçimler var genel merkezde oturanlar kendi adamlarını atama peşindeler.siyasetin gerçeği Burdur yoksa istifa edin deniliyorsa istifa edilir genel merkez kimseniz değil halkın genelmerkezi başka partilerin oyu düşmüş veya beklentinin altında oy almış söylemenin arkasına sığınmaya gerek yok.yaptığınız siyaset eksiklerle dolu .kadın ve gençler üzerinde siyaset yapıyorsunuz ama seçilecek sıraya kadın ve gençleri yazmakla sosyal demokrasi düşüncede yeri olmaması gerekir.parti yenilenmeli gençleşmeli eğitimleşmeli günümüzün siyaseti artık bunu gerektirir çünkü bilim çağındayız bilgiler sürekli yenileniyor.onun için parti yenilenmeli.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in eski vekilleri yeni dönemde neler yapacak?
İzmir’in eski vekilleri yeni dönemde neler yapacak?
AK Partili vekillerin 'teşekkür turu'nda CHP'ye mesaj: İzmirliler size tahammül etmeyecek!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ...
O partiden itiraz: İzmir'de oylar yeniden sayılacak!
Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde AK Parti, 4 milletvekili ...
 
'Milyonlarca CHP'li bonzai içip HDP'ye oy verdi'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri sonrası ...
Yurt dışı farkı: Saadetli vekil sayısı 2'ye düştü
CHP listesinden seçime giren Saadet Partili altı adaydan üçü milletvekili ...
Kritik zirvede neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ...
 
İşadamlarından yeni vekil Nasır’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi Başkanı Şerafettin ...
Mahkemeden Mehmet Altan için flaş karar
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış müebbet ...
Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin detayları
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki kritik görüşme saat ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva